/fotboll/osk/forum/906.aspx/fotboll/osk/forum/906.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Nicka i ribban
2015-11-02 14:38
Stannar Astrit om han blir årets spelare? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Eyravallen Örebro
2015-11-02 14:31
Almebäck,Anttonnen (ja ni läste rätt)och Adam Eriksson till backlinjen.
Wede/Kroon och behåll Pärlan och Astrit så är jag jätte nöjd.
Crespo/Kalle/Lundberg/Pärlan på toppen skulle vara en mycket intressant kombo där man kan variera ganska bra.
Örebro Erik Wärlegård
2015-11-02 14:30
Rösta fram årets spelare och årets mål. Se länken!
Örebro jpsvartvitt
2015-11-02 13:25
Almebäck vore en härlig värvning, sen skulle jag vilja se Skrabb, han gjorde ert gott intryck hos mig när vi spelade borta mot Åtvid.. Men Almebäck skulle jag vilja se i ÖSK tröjan igen
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicka i ribban
2015-11-02 13:14
Någon som är sugen på att dra igång en lista med ens subjektiva åsikter om var spelares säsong?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Nissesson
2015-11-02 13:11
Länets elitlag hamnade på en niondeplats i respektive division.

Men vi hade en roligare höst och klättrade från kval och uppåt, medan de rödvita gjorde tvärtom.

Vi får nog vänta några år på ett riktigt derby?
Örebro Minatankar
2015-11-02 13:04
Roswall // Tack :-)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Nissesson
2015-11-02 12:57
Solen skiner idag:)

... ja, idag ja:(
Örebro Roswall
2015-11-02 11:55
@Minatankar:


Ursäkta, trodde jag skrev, det är runt 50min in.
Örebro Bäst när det gäller
2015-11-02 11:51
@Glad:


Du kanske inte är bitter utan bara en utav dessa närkingar som utgår ifrån att allt går åt helvete ändå, det kan jag faktiskt köpa. Skönt att höra att du kan ta en felinvestering på ett bra sätt!

Jag håller f ö med dig om att vi inte kan ta SM-guld med nuvarande organisation och ekonomiska förutsättningar. Men däremot kan vi ta sikte på topp 5 och ta succesiva steg därifrån. Och för min del får du gärna utgå ifrån möjligheter lite oftare än det motsatta men valet är så klart ditt. Vill du utgå ifrån att "ledningen är inkompetent", "att vi redan på förhand är slagna med Rinne i mål" osv så gör gärna det även om jag inte förstår vad du finner för glädje i det. Solen skiner idag:)
Örebro Minatankar
2015-11-02 11:42
@Roswall:


Programmet håller på långt över en timme. Vet du ingefär när i programmet man talar om tredjepartsägande?
Örebro T8
2015-11-02 10:57
Hopp om Almebäck?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Roswall
2015-11-02 10:06
Sportjuristen Marie-Anne Lindhart pratar på länken om hur man kommer runt Fifas förbud om tredjepartsägande. Intressant, speciellt för er aktiva spelarinvestare!
IFK Norrköping "Alla" till Parken
2015-11-02 09:31
Tacksam och glad över alla de gratulationer som kommit på Pekings forum och allra flest har de nog varit från Örebro - stort tack till er alla...

Vill också säga grattis till er fina vändning den här säsongen. Undrar hur långt det kan räcka till nästa säsong om ni får behålla bland annat Ajdarevic och Blomberg.

Hur som - ser redan fram emot 2016 och våra möten på så väl Parken som i Örebro . CU

Örebro Nicka i ribban
2015-11-02 09:22
@Minatankar:

Precis! Han är ju väldigt bra på att ta sig lägen, vilket inte kan sägas om alla offensiva spelare i laget. Däremot är han den kanske sämsta avslutaren av våra ordinarie mittfältare/anfallare. OK, Nordin är sämre och han är kanske lite vassare än RÅP, men de får ju lika många lägen per säsong som DG får per match.

DG behöver nog börja använda sig av mer finess. Allt som oftast skjuter han bara på hopp och förlust, vilket allt som oftast resulterar i förlust.
Örebro Droos
2015-11-02 08:37
Jag gissar att Valgardsson har kontrakt t o m 2017.

Och med tanke på att han var gjuten i startelvan hela hösten så skulle det vara konstigt om Sköldmark/Axen skulle ta ett snack med Logi om att han inte skulle platsa till nästa säsong och att man vill sälja honom. Även om ett sådant snack skulle förekomma, lär Logi vilja bli kvar och kämpa om en plats. Han kanske uppbär en fin lön som morot att stanna kvar?

Annars håller jag med att det varit autostrada på hans kant under hela höstsäsongen. Det märks att konkurrenterna har lärt sig att anfalla på vår vänsterkant är det bästa.....det är ju dock inte bra att skaffa sig ett rykte hos spelare i de svenska högstaligorna att man vill tvinga bort dom från existerande kontrakt. Ger inget bra läge att rekrytera i längden, anser jag.
Örebro Minatankar
2015-11-02 08:33
@Droos:


Dajje som jag känner sedan många år och vet vad han klarar, skulle ha gjort fler poäng om han inte varit hämmad av sin ljumskskada under större delen av säsongen.

DG ska verkligen ha erkänsla för sina mål. Inte desto mindre har han tyvärr inte det vad man kallar en målgörares distinkta förmåga till avslut. Han har haft oerhört många chanser inte minst tack vare sin snabbhet. Ju fler chanser man får, desto fler mål. Det gäller alla spelare.


Örebro Droos
2015-11-02 08:28
@Minatankar:


Det finns en sak vi kan göra för att öka chanserna till att vinna SM: vi får importera en alien med utomjordiska förmågor som klubbdirektör. Vem har telefonnumret till Arbetdförmedlingen på Gretus 2?
Örebro Droos
2015-11-02 08:24
Angående min sammanställning igår:

- Noterar att Björnqvist har gjort fyra målgivande passningar. Trots all negativitet han fått för sina inlägg. Nånting rätt måste han ju ändå göra.....

- Samma sak med DG, va? Sju mål men "kan ändå inte avsluta"......
Örebro Glad
2015-11-02 08:23
@Bäst när det gäller

Jag är inte ett dugg bitter, då har du inte läst vad jag skriver, jag är nöjd med vår placering och det jobb som görs, att jag förlorat 5000 spelar ingen roll, är det något jag har så är det pengar:), det jag skriver är att ÖSK inte kommer ta ngt SM-guld med nuvarande organisation o tränare, men helt plötsligt är det bara jag som tycker det? många medgångskillar här inne, vårt "bonnalag" duger gott för mig, kul att så många retar sig på just "bonnalag":) ha en fin dag alla därute o inne
Örebro Droos
2015-11-02 08:21
@Bastard on Parade:


Kanske att man använder hockeyassists i Tippeligan? ;)
Örebro Center
2015-11-02 08:13
@Svartvitt forever:
Nej då skulle sittplatspubliken, med all rätt, runt de ÖSK:are som stod upp kraftfullt och unisont säga ifrån
Örebro Svartvitt forever
2015-11-02 06:08
Det är just det BOP och Minatankar skriver om nedan som gör mig mer upprörd än jag kan uttrycka, att vissa lag tar sig en självklar rätt att "ta plats" och att bli behandlade med silkesvantar, att vi "bönder" ska stå med mössan i hand och säga "Tack för att ni ville komma". De AIK:are som totalt respektlöst står på sittplats och skymmer gamla trogna ÖSK:are och totalt s...er i vänlig tillsägning från de som får matchen förstörd, vet naturligtvis mycket väl att inga vakter kommer att ingripa, av rädsla för att "provocera". "Om vi ligger lågt så kanske de inte ställer till med kravaller." När det är så, är det gatans lag som styr även inne på Behrn Arena och vi har lagt oss platt eftersom vi vet att om vi ingriper mot störande element så blir det bara bråk. Därför låter man bli, därför kan vissa lags supportrar bete sig hur de vill och förstöra matchupplevelsen för hemmasupportrar. Denna passivitet ger helt fel signaler och visar bara rötäggen att det bara är att köra på. Ungefär som man inte vågar lappa bilar på vissa platser för att inte "provocera". Om det nu är så att man har gett direktiv att inte ingripa på läktarna, så måste man ha varit väl medveten om att en del betalande, skötsamma ÖSK-are skulle få sin matchupplevelse förstörd. Jag anser att det minsta man kan göra är att ge entrésumman tillbaka till de som hör av sig. Flera har skrivit om att det väl var tur att AIK inte spelade för guld, för om vi hade spelat bort dem från titeln hade väl stan blivit sönderslagen, och det är skandal att man ska behöva skriva något sådant och veta att det ligger en hel del i det. Jag är hjärtligt trött på de "rättigheter" vissa lags supportrar tar sig, och märkligt nog är de nästan alltid från Stockholm. Edit: Den som tycker att jag överdriver, försök tänka dig ÖSK:are som står bland sittplatspubliken på AIK:s hemmaarena.
Örebro Bäst när det gäller
2015-11-02 00:18
@Glad:

Bra att du ger en förklaring till varför du ofta är så bitter till ÖSK (bonnaklubb eller vad du brukar upprepa). Nu förstår jag dig bättre. ÖSK gjorde en felinvestering, precis som du och då har man ju rätt att bli lite sur faktiskt!
Örebro Minatankar
2015-11-01 23:44


Se länk :-)
Örebro Minatankar
2015-11-01 23:41
Namn: Bastard on Parade
Sänt: 2015-11-01 23:07
//
Jag vet allt att det inte är en lagöverträdelse att stå upp på en sittplatsläktare,:-)
Därför skrev jag "lagar och regler".

Det är arrangören som bestämmer reglerna på anläggningen och arrangören har ju rätt, vad jag vet, att begära hjälp av polis om inte anlitade vakter klarar uppgiften av avvisa gäster.
Örebro Bastard on Parade
2015-11-01 23:07
@Minatankar:


Det är inte ett lagbrott att stå upp på en sittplatsläktare. Jag förstår att det är irriterande om man hamnar bakom stående AIK:are, men det är inte polisens uppgift att se till att de sitter ned på läktaren.

Jag håller med dig om att polisen ofta agerar mesigt mot vissa lags supportrar, men de måste samtidigt göra en riskbedömning. Alldeles för ofta är ju risken stor att det blir kravaller om polisen ingriper (se t.ex. NA-tv från igår) och då riskerar oskyldiga att drabbas samtidigt som polisen hamnar i en utsatt position. Det finns ju massor av videoklipp från situationer där poliser vevar hejvilt med batongerna när de ingriper mot supportrar som inte är inblandade i stökigheterna och det är knappast en önskvärd situation. Samtidigt så kommer det aldrig bli en förbättring om polisen passivt tittar på och låter idioterna hållas.
AIK Kribba
2015-11-01 22:29
AndySweeden ,det där lät betydligt mer bajen... Till er andra Örebroare,nöjda med 1-1? Jag kan tycka att det var helt ok. Guldchansen fanns aldrig mer än som en ytterst liten teorichans,var inte värd att ta upp ens. Ni hade inget kontrakt att spela om,så det är klart att det var avslaget. 1-1 känns väl ok,ingen förlorade,ett någotsånär hedervärt resultat när inget står på spel. Vi har ju kryssat mot er förr..
Örebro Minatankar
2015-11-01 22:23
@Lekiller:


Jag tror faktiskt inte på den försiktiga politiken som polisen ofta väljer. Kan på ett sätt förstå att de inte vill provocera. I längden innebär emellertid detta att huliganer bara fortsätter med uppträdande på och utanför arenan som inte är acceptabelt.

Kul med AIK-fans som höger stämningen.Men i den stund de slår sönder skyltar och annat, står upp en hel match på ÖSKs sittplatsläktare etc, är det min klara uppfattning att polis och vakter ska gå in resolut och plocka ut dessa s k supportrar från anläggningen om de inte följer anmaningar.

Det är långt till att vi får en polisstat bara för att man ser till att lagar och regler efterlevs. Jag tror bara att våld, skadegörelse och olagligheter ökar, med vad jag vill kalla, mesiga insatser av vår polis.
Örebro Lekiller
2015-11-01 21:52
ÖSK hade fått besked ifrån polisen att matchvärdarna inte fick ingripa på läktarna om något skedde. Så ÖSK var bakbundna till att agera mot stående AIK:are. Dock så bör det ju ha funnit bättre platser som ej är säsongs abonnemang till de som fått flytta på sig. Där ja sitter på A fanns det säkert 5 platser runt rad 17-19 som AIK:are lyckats köpa. Även på hörnet över Max satt många AIK:are. Men flyttar man ifrån mitt sektionen på södra så vill man väll kanske ha likvärdiga platser på Norra. Hade fler Örebroare bemödat sig att gå på matchen så hade Norra nog blivit full med ÖSK:are.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: