/fotboll/osk/forum/899.aspx/fotboll/osk/forum/899.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Nissesson
2015-11-04 18:16
Ja, klubbkänsla är nog något man bara finner hos fans och supportrar ...
Örebro Lekiller
2015-11-04 18:04
[QUOTE=Nissesson]jonte R Det här med att spela på fel position ... I fredagens sportbilaga (NA) läste jag följande: "Han har spelat mest i årets ÖSK. Och på olika positioner. -Nu har jag hittat min perfekta roll, säger Nordin Gerzic inför den allsvenska avslutningen" Det var ju fanimej på tiden, tänk att han och Axén inte listat ut detta tidigare under säsongen. Tror att det handlade om att spela som defensiv mittfältare, för någon avslutare är han ju inte. [/QUOTE] Axén hade kanske inte så mycket att välja på än att försöka spela Nordin offensivt då det inte existerade någon annan sådan spelartyp i laget. Sen är ju en anledning till att det gått bättre för Nordin att Astrit och Broberg kom in i truppen och lyfte lite tyngd ifrån hans axlar. Trist om Astrit nu lämnar. Men är väll ingen större överraskning tyvärr. Svårt att se hur ÖSK ska kunna finna en liknande spelartyp för att ersätta honom dock.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D. McGrain
2015-11-04 18:02
Trist med Astrit men ärligt talat finns det väl i princip ingen spelare med klubbkänsla? Själv skulle jag gå varje gång till en klubb (Rosenborg) som betalar 250-300´/mån jmf med ÖSK (70´?)

Chippen är mångmiljonär och kan unna sig att spela några matcher med Mjällby - men han har inte spelat där hela karriären...så mycket med den klubbkänslan.

Men, vi skulle behöva Astrit eller liknande. Tyvärr är det ont om dem och även pengar för att få hit dem...
AIK Nissesson
2015-11-04 17:55
Apropå lojalitet och hemvändare ...

Chippen!!!

Tänk att spela "gratis" för att hjälpa Mjällby, när de hade det tungt.
AIK Nissesson
2015-11-04 17:48
jonte R @Jonas r:
Det här med att spela på fel position ... I fredagens sportbilaga (NA) läste jag följande: "Han har spelat mest i årets ÖSK. Och på olika positioner. -Nu har jag hittat min perfekta roll, säger Nordin Gerzic inför den allsvenska avslutningen" Det var ju fanimej på tiden, tänk att han och Axén inte listat ut detta tidigare under säsongen. Tror att det handlade om att spela som defensiv mittfältare, för någon avslutare är han ju inte. Beträffande Astrit, var det trevligt att han konkurrerade vid hörnflaggorna ibland.
Örebro Pedretti
2015-11-04 17:40
Tom Söderberg släpptes nyligen från BK Häcken. Kanske någon vi kan värva. Den 28-åringen med sina 199 cm och 89 kg är en väldigt stor försvarare men då är ju frågan om han har någon fart i sina ben. Sen kan ju Karl Ekstrand-Hamrén ta den platsen istället då även han är stor och visar framfötterna i u21 och att han har åldern på sin sida. Även Ivo Pekalski släpptes från BK Häcken men han har dragits med stora problem. Han har dock åldern på sin sida men rent spelmässigt vet jag inte vart han står, om han kan fylla det kreativa gap som Astrit lämnar. För jag tror verkligen inte Nordmark kan fylla det gapet.
Örebro Valderinho
2015-11-04 17:31
Astrit ställer krav. Vilka krav var det han ställde konkret? "Måste satsa, och mitt personliga kontrakt ska vara bra" osv.

Sen säger han att det är en win win situation där Ösk klarade sig kvar i Allsvenskan och han fick tillbaka självförtroendet. Men tro inte för ett ögonblick i det han säger har någon tyngd i hans ställningstagande att stanna kvar i ÖSK. Att han säger att han trivs med allt med ÖSK och supportrar har NOLL betydelse. Allt är bara hans karriär och hans egotrippade sug efter pengar. Aldrig att han skulle ge efter något i någon förhandling med ÖSK. Det är bara ett stort svepskäl för att slippa gå in på några sådana frågor överhuvudtaget.

Astrit kommer aldrig om han inte vill ge något av sitt hjärta och skriva på och stanna i klubben och ge en slant tillbaka. Att ge tillbaka något finns inte i hans vokabulär. Han är ett stort ego som bara tänker på sig själv och sin karriär. Att det sammanträffar med att hans och ÖSK situation ser likadan ut skiter han fullständig i så här efter säsongen är slut. Han tror helt enkelt att han är bättre än vad han är. Och det är hans största problem.

I stället för att ruttna bort på en bänk så småningom i Rosenborg, så kan han gott ha spelat 1 år i ÖSK för att få lite kontinuitet och förbättra sin matchfysik och ork. Han låg väl på 80-85% på slutet. Varför inte komma upp i 100% och sen snacka om större klubbar ute i Europa. Då kan vi snacka om att ge tillbaka något.

Nä allt handlar bara om Astrit och sen skiter han fullständigt hur supportrar tar det. Det är enbart floskler då han inte lägger något som helst fokus på att göra som man lär. Säger man att man gillar staden och supportrarna och klubben, men sen sticker med första bästa plan och förhandlar med en annan klubb när man sagt att det är ÖSK man förhandlar med. Inget som helst konkret förslag har kommit från Astrit. Så det har bara varit ett spel för galleriet hela tiden.

För mig är mitt förtroende för Astrit förbrukad för all framtid. Nu är det nog. Vill aldrig se honom i vår klubbdress någon mer. För honom existerar inte klubbkänsla, och då ska man inte prata att man gillar supportrarna och staden för egen vinning för att få ett bättre kontrakt någon annanstans.
Örebro Nicka i ribban
2015-11-04 17:26
@Purre77:

Inte jag, men man hoppas ju. Han får säkert 3 gånger så bra betalt i Norge jämfört med vad vi kunnat erbjuda honom.

Fördelen med oss jämfört med RBK är att han blir stjärnan här och att han trivs väldigt bra. Ligorna är det ingen stor skillnad på, men som klubb så är RBK betydligt större än oss. De står över oss i näringskedjan och kan erbjuda (mycket) bättre betalt och ett bättre lag. Lägg därtill att Astrit aldrig spelat i Norge, så han ser det säkert som en rolig utmaning.

Sen fanns det garanterat fler klubbar med i bilden. Vi är knappast de enda som blivit nobbade till förmån för Rosenborg.
Örebro Purre77
2015-11-04 17:18
Astrit är ju som han är - och såklart allt annat än laglojal - men man kan ju inte förneka att han gick in och levererade jäkligt bra för oss. Handen på hjärtat... Vem har trott att han ska förlänga kontraktet egentligen?
Örebro jpsvartvitt
2015-11-04 17:12
Astrit kommer aldrig vara en laglojal spelare.. Han kommer alltid gå dit där pengarna finns.. Så enkelt är det.. "Han gick för pengar, han saknar hjärta" Osv :) ni känner igen det där..
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pedretti
2015-11-04 17:06
Vår ekonomi har gått framåt iallafall.
Synd att Astrit är på g till Norge (av alla ställen)
Men Rosenborg kvalar ju till Champions League och sen har de väl pengarna på sin sida.
Örebro Nicka i ribban
2015-11-04 17:03
@Pedretti:

Jag tyckte dock inte att Seaton var något sämre än de övriga anfallarna under sin tid här. Det säger dock inte så mycket...
Benny Böckling
2015-11-04 17:02
Astrit på g till Rosenborg...
Du kan väl för helvete lika gärna köra ett år till i ÖSK istället för att gå till Norge.
Örebro Nicka i ribban
2015-11-04 17:01
Astrit på G till Rosenborg.

Jäkla oljepengar!
Örebro jpsvartvitt
2015-11-04 17:01
Astrit tydligen förlorad
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pedretti
2015-11-04 16:53
@Jonas r:


Får bara hoppas att vi inte värvar efter klipp vi sett på youtube....
Tänker främst på lånet av Michael Seaton.
Örebro Jonas r
2015-11-04 16:39
...med facit i hand agerade ösk helt rätt och värvningarna var klockrena...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2015-11-04 16:37
Visst är de en del av charmen. Det är kanske bara är jag som stör mig om de alltför svartvita tänkandet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2015-11-04 16:34
Jonas r // Fast charmen med "experter" är väl att de uttatalar sig efter vad de ser och inte efter en längre sittning med tränaren. Crona och Nordahls kunskap/erfarenhet av elitfoboll tycker jag står rätt väl.
Att de sedan inte vet hur det ligger till i truppen är en annan femma.

I bland känns Axéns mediekritik lite som Peter Flack, när han fick dålig recension av sin revy.
Örebro Jonas r
2015-11-04 16:07
ok ursäkt kanske är fel ord. Men detta.klipp.tycker på de.okunnighet Crona oftast visar på. Astrit spelade enligt honom på fel position med facit i hand var han fel ute. De jag menar att han dömer fort. Och varför väljer man inte att bjuda inte Axén att diskutera.detta oftare så slipper de bli massa onödiga spekulationer.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Miroslav kuba
2015-11-04 15:43
Klart man ska kunna ge Axen kritik för första halvan av säsongen men samtidigt så sa han ju i princip själv inför att det skulle bli en tuff säsong för ÖSK hade en väldigt tunn trupp vilket jag höll med om fullt ut. Många tippade ÖSK topp 5 vilket jag inte alls hängde med på. Även om vi avsluta 2014 väldigt bra och gjorde en bra försäsong så hade vi tappat våra två bästa Sobralense och Crespo ( som var skadad) sen gör vi en fantastisk avslutning igen men det är ju p g a helt fantastiska värvningar av Broberg och Ajdarevic plus en suverän Rinne så där visade det sig att vi hade ett för dåligt lag när vi börja Axen och jag fick helt rätt !!
Örebro Bastard on Parade
2015-11-04 15:00
Jag förstår inte heller varför de ska be om ursäkt för kritik som varit mycket aktuell under de 20 första omgångarna. När ÖSK spelar uruselt är det naturligt att ÖSK kritiseras och det med all rätt.
Örebro Jonas r
2015-11-04 14:59
om de mesta skulle jag säga.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro flesklepp
2015-11-04 14:44
Vad är det de ska be om ursäkt för? Om vad och på vilket sätt har de haft fel?
Örebro Nicka i ribban
2015-11-04 14:21
@Jonas r:

Crona påtalade tydligt när han började jobba med NA att han inte vill bli kallad expert. Han ser sig snarare som en tyckare. "Expertstämpeln" är det NA som sätter. Både Nordahl och Crona har vid upprepade tillfällen sagt att de i regel inte kollar på träningarna, utan att de ska bedöma spelet på planen.
Örebro Jonas r
2015-11-04 14:16
Ang kritiken mot Axén Kan tycka att na folket borde be om ursäkt eller erkänna att dem hade fel när har dem gjort det? Som Axén säger kallar dem sig experter ändå har dem inte enligt Axén pratat med honom hur han tänkt utan bara kritiserat. Crona speciellt har väl inte haft många rätt under sin tid...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lekiller
2015-11-04 11:40
Att Axén inte fick sparken kan nog ha att göra lite med att ÖSK igentligen inte hade råd att sparka honom också. Självklart så hade man sparkat honom om man fått indikationer ifrån spelarhåll att de inte velat ha honom kvar och allmänt missnöje hade funnits i truppen. Vilket jag misstänker att det fanns när Sixten fick sparken. Måste säga att ja gillar Axén och hans lite dryga attityd. De flesta spelarna säger ju att han är kanon och de om några borde ju veta.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2015-11-04 10:57
flesklepp // Jag imponeras av din tilltro till Almebäck. Men att vara borta från fotbollen 3 ( ? ) år utan kontinuerligt spelande på så lång tid, så tror jag inte man har så mycket kvar att tillföra. Dessutom anser jag fortfarande att hans tekniska brister inte kompenserar hans styrka och snabbhet.
Men jag har inte heller sett Micke sen ÖSK, så jag dömer bara efter det han presterade sista halvåret och att han inte lyckats i Belgien/Danmark

Angående Broberg, så vet vi ju inte om han inte hade lyckats lika bra i Djurgården om han tagit Radetinacs plats efter skadan.

Astrit har klass, men behöver kanske vara lite mer stjärna än han fick vara för Henke.
Men Pärlan , som Axén väl känner , lyckades inte ta en ordinarie plats.

Med detta vill jag bara bemöta att det visst finns spelare som återkommer/byter lag och lyckas. men jag tror att det är fler som misslyckas.

Att Axe´n inte fick sparken är väl bara en tidsanda i år. Det var väl ingen tränare som fick sparken i årets allsvenska?
För ett par år sedan hade väl både HBK, ÅFF , KFF och kanske då ÖSK bytt tränare i augusti.

Men jag ser det som ett sundhetstecken.

Lyssnade i efterhand på Axén och RÅP i studio ÖSK.
Han för samma resonemang som jag gjorde under den värsta hetsjakten mot Sixten. Dvs, att det är tränarna som vet bäst hur det är med spelarnas status. Att han sedan låter lite kaxig i sitt svar angående "experter och forumkungar " tycker jag bara är uppfriskande.

Att jag , som åskådare, vill uttrycka mina åsikter om fotboll och ÖSK är ju en annan sak. Dock anser jag att både Nordahl och Crona hade rätt i sin kritik under sommaren. Dock håller jag Nordahl högt, då han tidigt sa att ÖSK skulle klara sig kvar.
Örebro flesklepp
2015-11-04 10:22
@Lord Pode:

Absolut! Håller helt med gällande Almebäck. ÖSK är just nu ett lag till vilket spelare med stukat självförtroende orsakat av illa behandling kan landa i och bygga upp detsamma igen. Självförtroendet alltså. Tror att det till stor del bottnar i att Axén, som i fallet med Astrit och Broberg ger dem rätt fria tyglar: "Gå in och gör det ni är bra på!". Detta i kombination med att man ser att de har en hög grundkapacitet. Eftersom jag är rätt säker på att Almebäck fortfarande har det, en hög grundkapacitet alltså, så skulle ÖSK kunna vara helt rätt för honom. Och han för oss.
Denna vår tålmodighet har blivit till en klar styrka för oss. Samma tålmodighet med och tillit till Axén som klubben visat. Jag tror inte att en enda av de åtta klubbarna framför oss i tabellen hade dragit sig för att sparka sin tränare om deras lag hade varit i den situation vi var i t ex den 2 augusti i år med bottenläge i tabellen och förnedrande 0-6 i baken. Om inte då, så iaf två veckor och två förluster av två möjliga senare? 15 augusti i Sundsvall. Klubben litade på Axéns möjlighet att vända det hela. Med en sparkad tränare och "en annan röst i omklädningsrummet" efter 15 augusti skulle det mycket väl ha kunnat vara så att vi nu hade varit ett superettanlag..
Örebro Rasberg
2015-11-04 09:42
@Nicka i ribban:

Lägger in länken.
Annons: