/fotboll/osk/forum/8698.aspx/fotboll/osk/forum/8698.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sersant
2006-11-04 13:41
Luddee
Ni kan värva våran Fredrik Samuelsson ;)
Örebro Mittåt
2006-11-04 13:37
Luddee// Vad man kanske inte tänker på om man inte följer ÖSK dagligen är att väldigt många i truppen redan har erfarenhet från spel i allsvenskan eller motsvarande. Av en tänkt startelva plus femmannabänk är det väl egentligen bara Kristoffer Näfver och Johan Pettersson som inte spelat i allsvenskan.
Malmö FF Luddee
2006-11-04 13:26
Sersant

Okej. Skrämmande. Vår Högerback Vincenz är usel defensivt och vi har ingen höger mittfältare över huvudtaget. Vi får Johan Andersson från BoIS nästa säsong men han är ju anfallare också så det kanske inte talar för hans defensiv. Men vi får hoppas att Höiland kommer tillbaka från sin skada, i honom har vi nog nordens bästa högerback.
Örebro Howe
2006-11-04 13:14
Skönt med Riddez. Hoppas nu att en målvakt, högerback och mittback införskaffas. Undrar hur
stor publikkapacitet blir det när läktarbygget är klart ?.
Örebro ÖSKare i exil
2006-11-04 13:09
DaSa. Vad jag försöker säga i min krönika är att ska vi komma till rätt med saker och ting räcker det inte med att diskutera straffskalor.

Vad är målet? Att få slut på rasistiska tillmälen och supportrar som stör matcher.
Hur uppnår vi det? Genom att skärpa straffen.

Jämför med brottslighet och straffskalor mellan länder. Det är inte hurvida man har dödsstraff eller långa fängelse straff som avgör hur mycket brottslighet man har. Att bekämpa problemet med en ökad straffskala kommer man inte hela vägen med.

Just nu diskuteras just straffen och dess lämplighet. Varför inte diskutera hur vi tillsammans kan hjälpas åt istället för att hamna som motståndare i en debatt? När poängavdrag och bestraffning av klubben kommer upp kommer genast frågan om kamoflerade supportrar för att på så sätt hjälpa sitt eget lag eller straffa ärkerivalen. Är inte det en tydlig indikation att straffen i sig inte gör nånting åt grundproblemet?

Jag tror att SvFF, klubbarna och fansen idagsläget inte uppnår nånting utan mest bråkar om straffskalor. Men kan man istället jobba ihop kan vi nog komma nånstans. Vad behöver klubbarna för att komma till rätt med fansen? Kan SvFF hjälpa till? För huliganism och rasism inom fotbollen är ett problem där alla har ansvar inte bara klubbarna. Jag hoppas SvFF vågar ta tag i de stor frågorna och jobba med klubbar och fans utan att sätta sig på oss. Jag hoppas men jag vet inte om jag tror på det.
Örebro Sersant
2006-11-04 13:08
Luddee:
Tror att anledningen till att det inte finns så många rykten rörande allsvenska spelare är helt enkelt för att Allsvenskan inte är slut än.

Skönt att Riddez är säkrad nu är det som sagt bara Näfer som ska säkras upp s ska dem andra Allsvenska lagen få se vad en effektiv vänsterflank kan åstadkomma. Sen en förlängning med Nordback och så kan vi ju när vi ändå håller på skriva ett 10 års kontrakt med killen som kan snurra upp en backlinje (ni vet nog vem jag menar) :P
Malmö FF Luddee
2006-11-04 12:55
Hej.

När kommer nästa "Dokument västra stå" ut? Den är intressant att läsa!

Över till något annat nu.
Vilka spelare är på väg till er? Läser man er Silly season rapport är det inte många som kommer med AS spel i kroppen. Spelar det någon roll tror ni eller? Vilka är dom senaste ryktena?

tack på förhand.
Örebro ÖSKare i exil
2006-11-04 12:55
Underbart att Joel stannar. Han är grymt bra för oss. Att folk inte jagat honom hårdare beror nog på flera saker, att vi inte fortsatte som vi började samt att Joel visat tydliga signaler att fortsätta med ÖSK. Riktigt nöjd och glad. Hoppas Näfver skriver på så vi får se den gudomliga vänsterkanten jag tycker vi har på g.
Örebro Kronblom
2006-11-04 12:51
Skönt att Riddez stannar men tycker nog ändå att det var ganska väntat även om man aldrig vågar ta ut ngt i förväg förrän allt är påskrivet!
Örebro Sersant
2006-11-04 12:33
orebrosk_
Forza Elfsborg
Örebro orebrosk_
2006-11-04 12:28
ok kubaner, då håller vi på elfsborg imorrn då !! vi vill INTE att aik ska ta hem allt... Fast det kanske bara är jag som inte vill att aik ska vinna ... eller ??

Phille // Ni hade ju sån jääääävla tur sist !! titta på året innan... 2-1 till ÖSK i båda mötena... nå?
Örebro joth
2006-11-04 12:11
Kan ju även tillägga att när Riddez väljer ÖSK framför 08-klubbarna måste det vara en bra fingervisning om var ÖSK är på väg!
Örebro joth
2006-11-04 12:09
Helt otroligt att inte någon 08-klubb eller liknande snodde Riddez. Riddez har helt klart hållt hög Allsvensk klass. Precis som det sägs är han en enormt viktig kugge i lagbygget. Enligt mig den viktigaste förlängningen i år!

Hoppas att detta får Näfver att fatta pennan!
Örebro DaSa
2006-11-04 12:05
Hehe, nice! Lät som kontraktet var 3 år eller mera, låter kanon. Hoppas vi får till ett liknande kontrakt med Näfver nu bara...
Örebro joth
2006-11-04 12:03
Mycket viktigt! Tack Joel!
Örebro Mackan
2006-11-04 12:02
DaSa//
Ingen dum gissning. Kortkort artikel uppe nu. :)
Örebro DaSa
2006-11-04 11:59
Mackan//

Gissar att Riddez eller Näfver skrivit på nytt kontrkat?!:)
Mjällby maif-goisare
2006-11-04 11:57
Grattis ÖSK, verkligen kul
Örebro Mackan
2006-11-04 11:48
Kommer snart trevlig info på officiella.
Men det handlar ej om något nyförvärv.
Örebro # brorzan
2006-11-04 10:57
E. Shams m.fl //

Tack för berömet för boken. Utan bilderna känns det som att boken inte alls hade blivit lika bra. Tur att ÖSK har en så bra "hov-fotograf"! :o)
Örebro Allsvenskan 07!
2006-11-04 10:45
Nu när det har blivit klart att Nurme inte ska spela i ÖSK längre vad tror ni då att dom kommer göra värva en reservmålvakt eller en förstemålvakt eller flytta upp Jonsson till a-laget ?
Örebro Aspen
2006-11-04 10:16
Man blir imponerad av AIK:s Norling på flera sätt, kanske det finns något att lära. Förhållandet till publiken i form av firmor och vanligt folk. Nu verkar laget känna stöd från råttorna på läktaren. Tänk om vi kunde får till att några supporters tusen möter laget när dom kommer till Behrns Arena inför matchen.
Och så Norlings sätt att hantera unga talanger. Här är det inte tal om att man ska göra några års bastjänst. Är man het och kan förändra en matchbild så får man chansen även om man är ung, t ex Bengtsson från Kumla. Det sporrar säkert sådana som Gerndt. Han vet att han får chansen om han presterar. Det gör också att de etablerade spelarna måste prestera max hela tiden. Här tycker jag ÖSK har mycket att lära. Jag vill se att våra unga som James, Moses, m fl. får fler chanser. När Riddez blev skadad klarade Moses hans plats med berömd godkänt (tycker jag).

Förmågan att ändra i laguppställningen utan att spelet blir lidande. Här tycker jag Norling är suverän. Tycker ÖSK skapade en suverän vänsterkant på våren för att sedan riva ned den när Holgersson kom. Tycker man var för låst till Holgerssons placering på vänsterbacken. Och här tycker jag ÖSK har mycket att lära. Att inte ändra ett vinnande lag har ofta varit vanligt. Norling har lyckats med en annan väg som jag tror är mycket bättre. Skickligt !!!

Det är inte realistiskt att ÖSK värvar ihop ett lag av etablerade spelare. ÖSK måste under överskådlig tid rekrytera talanger och utveckla dom. Och kombinera de med enstaka köp av färdiga elitspelare. Tycker därför det bland supporters pratas väldigt mycket om att värvning av kända namn. Mer av typen Yunus Ismail värvningar tycker jag.
Örebro Chivas
2006-11-04 10:09
ÖSK!!
Örebro DaSa
2006-11-04 10:03
Mitt förslag om höjda biljettpriser var ju om SvFF inte skulle straffa klubbarna, då är det enda lösningen. Men det kanske inte framgick av mina inlägg att jag är för straff av klubbarna. Kanske har jag misstolkat krönikan, men jag fick intrycket där att han inte tyckte man skulle straffa klubbarna utan istället stödja dem. Det kanske låter bra i teorin men i verkligheten så kommer det aldrig att fungera. Det enda som straffet jag är emot är poängavdrag, använd istället spel inför tomma läktare som straff.
Örebro Sersant
2006-11-04 02:40
DaSa:
Sen skulle man ju stänga ute alla andra som inte har några jätte inkomster studenter och arbetslösa.
Kilten
2006-11-04 00:53
Ämne: "Hur kan SvFF s....
DaSa:

Jag vet inte riktigt hur du tänker när du allvarligt framför Englands banditpriser som ett förslag? Anledningen till att det fikt bukt med buset i England var/är ju att den genomsnittlige Engelska huliganen inte hade det särskilt väll stält, och alltså inte hade råd att gå på fotboll. Jag är ganska övertygad om att den gemene svenska smygrasisten inte direkt är fattig. Det enda en prishöjning av biljetterna skulle innebära är att ALLA inte har råd att gå på fotboll, vilket i sig är en stor skamm. Skammen blir dock större när man tänker på vilka det är som inte skulle ha råd. Den de facto underklass som finns i Sverige idag består till stor del av Invadrare som inte kommit in ordentligt i samhället. Det skulle snarare bli dom som blir utestängda...

Sen kan man ju disskutera hur vida vi faktiskt har något större problem med rasism (iaf inte i Örebro), bortsett media-kokhop om bananattacker. I vilket fall så tycker jag att prishöjningar är helt åt helvete fel väg att gå. Fotbollen behöver knappast kommersialisera mera...
Örebro Per Persson
2006-11-03 23:48
GT//

Ok, då är jag med. Jag visste inte att han spelat i ett yngre landslag. Däremot tillåter väl inte Sverige dubbla medborgarskap. Der var ju anledningen till att Ulf Samuelsson blev diskad i OS för några år sedan. Han var ju utan att veta det helamerikan.
Örebro GT
2006-11-03 23:42
PP //
Mirza har ju spelat för Bosniens P 17 (?) landslag tidigare.

Dubbelt medborgarskap är väl ingen omöjlighet.
Örebro Per Persson
2006-11-03 23:35
Ang.Mirza: Jag läste någonstans att han siktar på att spela i Bosniens landslag. Jag var säker på att han var svensk medborgare. Kan han då representera ett annat landslag. Någon som vet ?
Örebro ErikP
2006-11-03 23:32
Ämne: Vilka är på ingång f....
Det stämmer, Rodevåg står och väger mellan ÖSK och Lilleström. Förhoppningsvis fattar han ett klokt beslut. Dessutom ryktas det om Wikströmt från Gefle, som jag tror kan bli en viktig värvning.
Annons: