/fotboll/osk/forum/864.aspx/fotboll/osk/forum/864.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Bastard on Parade
2015-12-22 09:40
Jag har inte uppfattat Svartvita i Stockholm som en politisk gruppering. Det blev kanske lite för rörigt igår då det var många i studion på slutet och gissningsvis så hade ett par av gästerna kanske fått i sig ett par öl för mycket innan sändning. Jag gillar dock hur SiS har försökt profilera sig som världens snällaste supportergruppering. Det behöver inte handla om politik bara för att man är emot rasism, sexism och homofobi. I ÖSK:s stadgar står det ju till exempel att verksamheten ska utformas och organiseras så att den blir tillgänglig för alla och att föreningen ska verka för jämställdhet mellan könen.

Däremot så gillar jag inte politik på läktarna. Det kan ju i många fall bli en diskussion avseende vad som är politiska ställningstaganden och vad som bara handlar om sunda värderingar och medmänsklighet, men jag vill att ÖSK:s läktare ska vara öppna för alla. Jag är extremt ointresserad av politik och vill inte att läktarna används för att sprida politiska budskap. Det kommer att bli kaos om olika grupperingar vill framföra olika budskap så därför tycker jag som Axén i frågan att låt oss fokusera på ÖSK.
Örebro Ståhl
2015-12-22 09:17
Riktigt grymt program igår. Brukar inte vara något fan av studioprogram och webb-tv men jag satt som limmad vid datorn (trots att Arsenal och City spelade samtidigt...)

Bra jobbat!
Örebro Jonas r
2015-12-22 08:51
förstår inte heller kritiken av svartvita i Stockholm? tramsigt och politik vad menar ni? Fakta är att supporterkultur har problem med rasism, homofobi och sexism, vilket gör.att vissa människor inte känner sig välkomna. Men tack vare svartvita i Stockholm kan fler bli en del av supporterskapet. avslutningsvis varför är medmänsklighet politik ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Erik Wärlegård
2015-12-22 08:43
KalleTeodor // Precis min hållning också. Alla behövs och vi går inte framåt som klubb om vi petar och letar efter meningsskiljaktigheter. 2016 blir grymt! Tack för varma ord för övrigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor
2015-12-22 07:42
Jag tyckte snarare att svartvita i Stockholm var snudd på kvällens behållning! Och det säger jag därför att jag tycker att den typen av diskussioner aldrig får något utrymme. Den tystas alltid ner med hänvisning till att fotboll och politik inte hör ihop. Jag har aldrig förstått det. De klubbar och supportrar som jag brinner mest för, utöver ÖSK, är de som tar tydligt ställning för humanitet, solidaritet och medmänsklighet. St. Pauli i Tyskland och Livorno i Italien är två exempel där politik och fotboll hör ihop. Också storklubben Roma ligger varmt om hjärtat. Där får alla plats. Och det är dit jag hoppas att ÖSK är på väg. Ultras behövs, SiS behövs, gubbarna som klagar på allt behövs, kidsen som jagar autografer behövs. Alla behövs. Och alla får plats. Tillsammans för ÖSK!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro jpsvartvitt
2015-12-22 03:55
Asså svartvita Sthlm är ju bra på sitt sätt för klubben.. Men att folk inte får ha olika åsikter om saker och ting gör dom ju mer till en politisk förening än en supporterförening om ni frågar mig.. Folk får ju inte ha en egen åsikt om dom ska gå med i svartvita sthlm.. Dom verkar ju strunta i om en person verkligen brinner för ÖSK och köper alla supporter prylar, har ÖSK som supporterlag på Svenskaspel, skänker pengar ja u name it är inte den personen politiskt inställd som dom så får inte den personen gå med i svartvita sthlm.. Tycker det blev bra tramsigt på slutet.. Tack för en jätte bra uppesittarkväll Wärlegård verkligen, grym programledare är du.. Men håller med folket här inne. Svartvita sthlm gjorde sista delen bara tramsigt och tråkigt.. Då skulle jag hellre lyssnat mer på dom andra gästerna.. Är oerhört trött på allt som har med politik att göra..
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Center
2015-12-22 00:53
@Örebro alla andra kan gå hem:


Undrar om de också går in på en biograf och reser sig med plakat under filmen och låter skallropen över tiggarnas rätt i sverige skalla under filmen?
Örebro zxcv
2015-12-22 00:35
Bra program av Wärle!

Dock var sista programdelen för mycket pga stockholmarna. Tramsigt, politiskt och spekulativt. Den enda som säger vettiga saker är Alec, synd bara att frågeställningarna alltid styrs in på Stockholmarnas version av supporterkultur och inte idrotten.

Jag anar att vissa grupper är lätt provocerade och kan känna sig utpekade av dessa herrar?

"Vi har rätt och ni har fel" är ingen bra början på en eventuell dialog.
Örebro TommyS
2015-12-22 00:28
Tror för övrigt att det är helt rätt att diskutera förlängningar direkt efter att truppen är satt. Samtidigt bör man veta ungefär vad man fått för nyemissionen vilket hjälper oss att sätta budgetramar.

Vill sedan se förlängningar med Crespo, RÅP och Dajje som första prioritet, sedan även Kalle. Rinne kanske svårt att få till, men om vi inte säljer vore det så klart bra med en förlängning.

Moberg, DG och Nordmark ser jag mindre brådska med, men bra om vi har en plan för dem i sommar. Det är ett stort jobb med kontrakten som ligger framför oss men vet vi vad vi vill och vilka ramar vi har behöver det inte ta så lång tid.
Örebro TommyS
2015-12-22 00:20
Vill börja med att tacka Erik för en ny hjälteinsats. 3 timmar livesändning med en brockig och i vissa fall småfull emsemble av gäster och så bra. Respekt.

Tycker att vi fick mycket positivt med oss (det finns hopp om de inbyggda hörnen!) och flera klargöranden. ÖSK är en organisation som jobbar rätt och med hjärta, det kommer att ta oss till nya nivåer. Jag är övertygad.

Om truppen känns det som om mittbacken blir klar imorgon och det är tydligt att bara en spelare ska in efter det. Det betyder att vi inte har någon back-up i Cresporollen eller i RÅP-rollen. Det är ett vågspel. Om någon rockad sedan sker på målvakten eller vänsterbacken får vi se, men räknar inte med det nu.

Då har vi (med de brister jag nyss nämnde) en bra startelva och bänk. Exakt 18 pers. Så fort någon av dessa är borta får ungdomarna ta vid: Ekstrand-Hamrén, Ring, Jonis, kanske Möller och så, och här var det intressant, tror man också att det finns resurser även på det centrala mittfältet. Vem är det? Brobergs favorit Kevin Johansson? Vem annars kan spela där, som jag ser det har ingen av nuvarande ungdomar som är central mittfältare varit nära truppen tidigare. Eller?
Eyravallen Örebro
2015-12-22 00:12
@Örebro alla andra kan gå hem:

Japp stor fet känga, ska vara lite för märkvärdiga för de ska falla mig helt 100 i smaken. Om de läser här får de gärna kommentera.
Örebro Örebro alla andra kan gå hem
2015-12-22 00:11
Stockholmarna får gärna sitta på sin pub dricka öl, prata politik och kolla ÖSK, men onödigt se ner på dom som är på plats varje match och stöttar fullt ut
Örebro Center
2015-12-22 00:09
Har ändå svårt att köpa Alec:s argument att alltid starta med bästa laget även om serien är avgjord och återstående matcher bara är av akademisk intresse. Därför att så mycket handlar om att få erfarenhet, förtroende och rutin för unga spelare. Så även om Nisse Ung för dagen är en sämre spelare än Olle Gammal så är utbildningen att få chansen att spela så viktig för Nisse för att komma närmare Olle. Matchträningen på AS nivå är kanske den viktigaste träningen en ung spelare kan få. Nej jag delar inte Alec:s filosofi där att inte släppa fram yngre spelare i betydelselösa matcher, bara för att han ska få en skåra till i sin gevärskolv
Örebro Nicka i ribban
2015-12-22 00:08
Crespo framstod ju som en riktig citatmaskin.

Astrit "7/11" Ajdarevic kanske är något att anamma? ;)
Örebro Hagge till landslaget
2015-12-21 23:56
Med SiS känns det lite som att de (vissa av dem) har förklarat krig mot UNÖ och resten av klacken. Bra att det finns alternativ för alla men ta inte bort något av alternativen!
Örebro Vinnartradition
2015-12-21 23:54
Av dagens program att döma kan vi konstatera att Pär Ericsson är avskriven.
Benny Böckling
2015-12-21 23:33
@Nissesson:

Den okände berömde vänsterbacken kanske?
Örebro Tokaij Azsu
2015-12-21 23:31
Kanonbra program som vanligt! Skippa Stockholmsgänget nästa år om dom inte kan hålla sig i från politik. Tröttsamt oavsett åsikter! Heja Sport
AIK Nissesson
2015-12-21 23:15
Vem var det som skulle bli klar förra veckan?
Örebro Asbjörn#10
2015-12-21 23:08
Att Sköldmark hintade om julklapp imorgon går ju bara att tolka som att något med största sannolikhet kommer presenteras. Han skulle ju enbart förlora på att säga som han sa om det bara fanns en liten chans att något skulle hända.

Någon som vet om Mike har kommit hem från Västindien?
Örebro Vinnartradition
2015-12-21 23:02
@Benny Böckling:


Jag håller med. Axén gjorde det bra när han betonade vikten av att det är ÖSK som står i centrum. Det är inget fel att vara engagerad i annat än ÖSK men när ÖSK spelar är det det som ska stå i fokus.
Örebro stabbelito
2015-12-21 22:59
Benny Böckling, håller med fullständigt. De är extremt jobbiga att lyssna på. Förutom han i långt hår som var ganska tystlåten ;)
Benny Böckling
2015-12-21 22:55
Svartvita i Stockholm må vara ett skönt gäng men ibland blir dom lite för mycket alltså...
Örebro Center
2015-12-21 22:51
ÖSK kommer att möta Århus i Atlantic cup och därmed möjlighet att Yasin kommer spela mot ÖSK
Örebro Nicka i ribban
2015-12-21 22:11
Är Mourinho nya mittbacken?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lord Bertin Zé
2015-12-21 22:09
@Karlstruum:

Tror det är Mourinho. Han sägs törsta efter svensk fotboll
Örebro Vinnartradition
2015-12-21 21:19
Sköldmark berättade att han planerar att påbörja förhandlingarna med några av de spelare som har utgående kontrakt under första kvartalet nästa år. Jag måste säga (skriva) att jag tycker det är väl sent.
Örebro KalleTeodor
2015-12-21 21:00
Blir bara mer och mer imponerad av Simon Åström. Från mitt utanförperspektiv känns han klockren!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Karlstruum
2015-12-21 20:58
Och Sköldmark teasa om att det kan bli en julklapp imorgon. Man får hoppas!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Center
2015-12-21 20:53
Sköldmark med, trots allt
Annons: