/fotboll/osk/forum/854.aspx/fotboll/osk/forum/854.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sparkabolleninimål
2016-01-06 22:28
Känns tråkigt om crespo skulle lämna. Hoppas vi får bra betalt åtminstone isåfall... :(
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pedretti
2016-01-06 22:27
Det är inte första gången MFF är intresserade av vår Crespo.
Örebro Jekl
2016-01-06 22:26
Sen ska väl AIK och spelarinvest ha 40-60%, right?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro jpsvartvitt
2016-01-06 22:24
Rirobban: Ja minst .. Känns mer stabilt nu med Simon vid rodret.. Tror han och Sköldmark löser det på ett vettigt sätt för oss
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro rirobban
2016-01-06 22:18
6-7 miljoner borde man väl få för Kamara och en vidareförsäljningsklausul. Då överdriver jag inte. Vi nobbade väl 14-miljoners bud från Malaga, men antar att hans värde sänkts efter sina skador. Men vi behöver tillräckligt med pengar för att kunna ersätta honom!
Örebro jpsvartvitt
2016-01-06 22:14
Pågadrul: Haha nu var du väl rolig ;)! Tror ni har typ 4 ggr mer pengar än vårt värde typ hahaha.. Ne men tänker mest på vår ekonomiska situation och att ni spelar i samma liga.. Nu menar jag inga fantasi summor men några miljoner hoppas jag allt att ni får lägga ut på honom :)
Postat via SvenskaFans-appen
Malmö FF pågadrul #Tillsammans
2016-01-06 22:05
@jpsvartvitt:

Ja, vi kanske inte har råd...
Örebro jpsvartvitt
2016-01-06 21:59
Wow.. Men dom lär få betala för han :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jekl
2016-01-06 21:58
Crespo på g till MFF alltså, den såg man inte komma
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicknamn i ribban
2016-01-06 20:50
@widemarsh:

Oscar fick 0 minuter för 2 år sedan tror jag. Förra året fick han Karl-Johan dela på varsin halvlek mot Island. Oscar höll nollan tror jag och sattes inte på några större prov.

Carlgren kommer garanterat att stå mot Finland. Förhoppningsvis får Rinne visa upp sig i 45 minuter. Många av spelarna på turnén är ju högaktuella för OS och Håkan Ericsson vill säkert se Rinne "in action". Gör han det bra mot Finland samt fortsätter på sin fina form här hemma tror jag att Ericsson tar ut 3 utespelare som överåriga. Zlatan är ju given förutsatt att han vill spela, sen tillkommer säkert Hiljemark eller Lewicki. Kanske rent av båda 2. Skulle dock tro att Guidetti har en hyfsad chans på sista platsen. Våra U23-anfallare är inga höjdare. De flesta är ju under 20 (Engvall, Strandberg, G. Nilsson, etc.). Jag bedömer Rinnes chanser till en startplats som mycket goda.
Örebro widemarsh
2016-01-06 20:37
Karl-Johan Johnsson stärkte knappast sina aktier i dagens landskamp, vilket kanske flyttar upp Rinne ett hack i turordningen. Tråkigt om Rinne likt Oscar för några/något år sen blir helt utan speltid, för visst lär det bli Carlgren som står mot Finland?
Örebro Nicknamn i ribban
2016-01-06 20:09
@Zidanes vänstervolley:

Som jag förstått det har han inte skadat sig och tränar för fullt. Hoppas att det fortsätter på det spåret, då kan cupen mycket bli vår.
AIK Nissesson
2016-01-06 20:02
"Rinne nobbade och valde att förlänga med blivande mästarna"

Året's bästa inlägg hittills !!!
Zidanes vänstervolley
2016-01-06 19:51
Premiärmotståndaren DIF har det motigt nu.
Radetinac långtidsskadad, Mrabti ut med kraftiga smärtor i knät i dagens landskamp och Mushekwi till Kina.
Rinne nobbade och valde att förlänga med blivande mästarna istället.

När släpps oddset till premiären?

Hur är det fatt med Kamara, någon som vet?
AIK Nissesson
2016-01-06 19:36
Känner att mitt "förra" inlägg kanske blev lite oförståeligt, men Marta's inlägg är faktiskt intressant, vissa lirare blir ett "radarpar",

Typ Roland Sandberg å Raff Edberg på den tiden.

Finns säkert fler exempel ...
AIK Nissesson
2016-01-06 19:20
Marta (hane)
Sänt: 2016-01-06 17:38

Mycket intressant, jag har ofta funderat på hur man bygger ett lag, för att nå stora framgångar.

På plan, vid match skall allt fungera, men "vid sidan om" är det oerhört viktigt att man har kul och känner en laggemenskap.

Vissa spelare vill bara visa upp sig, medan andra är verkliga lagspelare!

Hoppas att årets ÖSK blir ett lag i toppen och att publiken visar att man trivs på Behrn Arena i Örebro !!!

Alla tillsammans kan vi greja ett höstbad på Stortorget i gamla fina ÖREBRO
Örebro Marta (hane)
2016-01-06 17:38
Det jag menar är att jag tror det är av stor vikt vem Almebäck har bredvid sig. Större vikt än för Livestam.
Dock borde väl Almebäcks revanschlusta vara ungefär som när han kom från Bp.
Ösk är ett bra lag för revanschlusta...
Örebro Minatankar
2016-01-06 15:45
Gamla Trä // Jag gör samma bedömning som du. Etablerade toppspelare har ÖSK föga chans att rekrytera. Om någon svensk klubb ska lyckas med det så är det de med flera gånger högre omsättning än ÖSK. Till dess att ÖSK har minst fördubblat sin omsättning får vi förlita oss till att en och annan ung spelare från närområdet slår igenom, att vi kan fortsätta att finna en och annan "Bedoya" billigt, att vi kan locka hit bänkspelare från allsvenska topplag, att vi kan få en spelare ur form eller som varit skadad att blomma ut igen i ny miljö och att vi kortsiktigt kan hyra in en toppspelare. Men visst, har man riktig näsa för detta kan man ju finna en framtida toppspelare i andra mitten- eller bottenlag som "topplagen" inte upptäckt eller har plats för, men där spelaren lockas av ÖSKs satsning, spel och organisation. Är man riktigt skicklig i sin scouting kan man naturligtvis även finna spelare i lägre divisioner som på relativt kort tid kan ta plats i laget.
Örebro Gamla Trä
2016-01-06 15:07
@Örebro Center:Kanske inte riktigt var pudelns kärna, men ingen kan hävda att Wowoah var bra på fötterna i plural. Hans högerfot var det sämsta jag sett. Höll på att bli vansinnig när han roterade ett varv runt sin axel med vänstern på bollen för att han inte vågade röra den med högern.

Men angående Almebäck räder väl konsensus här, mer eller mindre. Alla vill ha vår gamla hjälte, men är nervösa med anledning av att han inte rosat marknaden på sistone. Men hade han det hade vi inte haft någon chans att få honom heller. Ska ÖSK ha en chans på etablerade spelare så ska det vara i ett läge där de av någon anledning är lite på dekis. Som när vi köpte tillbaka Alvbåge. Eller när vi köpte tillbaka Nordin. Eller Astrit, RÅP, Broberg osv. Hursomhelst, jag vore mer än nöjd med både Iron-Mike och Liverstam...bara nåt händer snart!
Örebro Marta (hane)
2016-01-06 13:54
Jag är lite orolig över att jag inte hört om att Almebäck spelat som han gjorde sedan han spelade med Wiken. Jag tror helt enkelt han behöver någon som styr honom hårt. Om han inte gått och fått rutin snaste åren.. Risken är att han med sin snabbhet inte behövt skaffa det.
Ser inte att vare sig amerikan eller Moberg har de ledaregenskaper som Wiken hade.
Örebro Center
2016-01-06 13:14
Gamla Trä Så på din fråga eller påstående om han har nåt annat än fysik, ja, det tycker jag. Han hade, iallafall då, en helt ok touch och rätt fina yttersidor. Mittbackar som kan kliva förbi förstapressen är ju ganska bra för speluppbyggnaden, nånting man ser rätt ofta i större ligor, inte så ofta här hemma. ------------------------------------------------------------------------ Kan nog vara så. Mitt minne är lite blekt. Jag kommer ihåg att han kunde stöta uppåt och vika bort en och annan. Däremot minns jag inga Messi-pass ;=) Men jag har inget direkt minne att han var bra med fötterna på samma sätt som t ex Wowoah. Men jag skrev nog så lite för att provocera fram vilka egenskaper vi tror på som gör honom lämplig i ÖSK. Det räcker inte med att enbart vara snabb. Vi har ju också snabbe Björnkvist i laget sedan tidigare. Men kommer också ihåg, i synnerhet sista säsongen, att han kunde fumla med bollen och tappa den så till den grad att det blev mål bakåt. Han kunde också vara ute och cykla i positionsspelet vilket han dock då & då redde ut med sin snabbhet. Sitter och funderar på om han tappat en sekund på 60 meter sedan han debuterade i ÖSK pga stigande ålder men inser att 27 fortfarande är en bra ålder när det kommer till snabbhet. Jag skulle inte säga nej till honom så klart och inser att han skulle ha ett attraktionsvärde för klubben (kanske som du skriver främst av nostalgiskäl). Men fick jag välja fritt skulle jag ta Liverstam. Kanske främst för att jag känner att jag inte vet var jag har Almebäck idag och att jag känner mer för en lång och nicksäker mittback och till det tror Brendan kan bli ett bra komplement på sikt(?) Sedan vet jag inte riktigt vilken speltyp Brendan är, hur han är med fötter och huvud. Men det står ju på officiella att "Brendan är en passnings- och brytningssäker mittback" Dock inte lika lång (1.85) som Liverstam men han kan ju ha spänst för det. Summa sumarum är jag orolig att vi blir för svaga i luftrummet med Almebäck och Brendan (utan att sett honom nicka) som mittbackar alternativ enbart Moberg som luftstark. Men det kan ju komma på skam då det funkade rätt bra med Almebäck och Wikström som parhästar en gång i tiden. Sedan undrar man vilka fler alternativ ÖSK överväger
AIK Nissesson
2016-01-06 13:07
@Minatankar:


Instämmer :)
Örebro Minatankar
2016-01-06 13:02
Själv skulle jag gärna vilja se en hybrid mellan Wikströms nick- och placeringsförmåga, Almebäcks snabbhet, Berishas tuffhet och Orvar Bergmarks brytningsförmåga :-)
AIK Nissesson
2016-01-06 12:33
Gamla trä

Tack !!!

Mr X är välkommen
Örebro Gamla Trä
2016-01-06 12:29
@Örebro Center:Eller kanske dags för en MISTER X att dansa in på banan?

Utöver det kan man ha olika åsikter om spelare. Jag skulle bli lika glad fr Liverstam som Almebäck...eller förresten så skulle jag nog bli gladare för Almebäck, men det är väl en del nostalgi i det.
Jag skickade en mail till Laul i samband med Januariturnen 2010. Laul hade skrivit
"Michael Almebäck däremot, turneringens lilla wow. Ge honom ett år eller två så kanske det kan bli något. Ni noterade väl att Syrien knappt skapade en enda målchans?"
...och jag svarade
"Trevlig läsning för en som rusade till ÖSK-shoppen när de började sälja 'iron-Mike' t-shirtar. Almebäck var hyffsad, men han kan mer. Jag har vid flera tillfällen på Behrnabeu sett honom ta fart från försvaret, kroppsfinta ett par gubbar och kliva upp på offensiv planhalva och slå känsliga yttersidor av messi-klass. Passningar Petter Hansson skulle behöva hundra försök på sig för att sätta. Han är dessutom snabbast i landet och har en överkropp som hulken. "

Så på din fråga eller påstående om han har nåt annat än fysik, ja, det tycker jag. Han hade, iallafall då, en helt ok touch och rätt fina yttersidor. Mittbackar som kan kliva förbi förstapressen är ju ganska bra för speluppbyggnaden, nånting man ser rätt ofta i större ligor, inte så ofta här hemma.
Örebro Nicka i ribban
2016-01-06 10:48
Sammanfattning av Almebäck-intervjun: Iron-Mike: Jag fokuserar på Bröndby men har alltid haft en positiv inställning till ÖSK (= jag hade en bra tid där). I övrigt inga kommentarer från mig, prata med min agent. Agenten har tidigare velat haft frågor på mail, som han senare ignorerat. Han säger med andra ord ingenting.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Asbjörn#10
2016-01-06 10:01
Mike uttalar sig om framtiden i NA, dock inget man direkt kan utläsa några svar ifrån. Kan för övrigt hålla med Örebro Center att jag inte haft något emot att gå hårt på Liverstam. Problemet är ju att han är under kontrakt och att HBK inte verkar sugna på att släppa honom för småpengar.
AIK Nissesson
2016-01-06 09:10
Ahmed går inte till AIK.

( .=punkt)
Örebro Center
2016-01-06 01:28
@Asbjörn#10:Om Yasin skulle gå till AIK så stör det mig föga. Med all respekt för honom så fick vi en mer.....eh..."lämplig" spelare med Broberg

Sedan är Yasin en kanonkille. No offense.
Örebro Asbjörn#10
2016-01-06 01:05
Även om klubben hela tiden säger sig jobba med parallella spår så har man givetvis en turordning i vilken man helst ser spelarna skriva på, ju högre upp spelaren står på denna lista desto längre tid är man nog från klubbens sida beredd att avvakta besked.

Mardrömmen är ju om vi skulle gå för hårt efter någon, det drar ut på tiden och sedan går vi bet en bra bit in i februari. Då kanske såväl alternativ 2 och 3 redan är borta från marknaden.

Hoppas verkligen på en spikad trupp till senast det att cupen drar igång!
Annons: