/fotboll/osk/forum/85.aspx/fotboll/osk/forum/85.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Empes
2017-08-03 00:37
Enligt Fotbollskanalen har vi 4 raka hemmasegrar mot Elfsborg. Lovar ju gott!
Örebro Empes
2017-08-02 23:36
@Tommy Tåpaj:


Helt enig om att det var en rejäl tabbe. Får inte ske.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-02 23:20
@Tommy Tåpaj:
Håller med. Lorentzon klantade sig och det var upprinnelsen till målet. Känns generellt att han inte är på väg att spela till sig en nytt kontrakt. Stabil under våren men mer fladdrig efter uppehållet. Ligger alltför ofta fel. Men Alec kanske mer ser hans uppsida och signar om honom
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-02 23:03
@Snö:
Jag tycker problemet är att vi skapar för få avslut sätt till innehavet, även om det blivit lite bättre på slutet. Likaså att laget sjunker för lågt eller pressas för lågt till och från. Jag tycker det är viktigare övergripande saker än vänsterbacken.Alltså om vi vill klättra och bli ett bättre lag overall. Likaså att vi fullständigt saknar alternativ till Kennedy, och mer el mindre till Besara. Vänsterbacken är nästa säsongs huvudvärk
Örebro Empes
2017-08-02 23:02
@Hitta avslut!!:


Håller med i att de är tre misstag och att övriga två du nämner verkligen har del i målet. Lorentzon gör ju ett stort misstag. Och för det ska han förstås ha kritik. Och inte heller han har varit ofelbar i övrigt i år. Under matchen fanns det en situation i första halvlek när hans positionsspel var fel och han släppte en Häcken-spelare bakom sig. Nu gick det bra, men det hade kunna lett till ett baklängesmål.

Samtidigt - hade Ring gjort sin enda uppgift så hade det inte blivit mål. Ja, jag blir irriterad på Ring. Han har gjort liknande misstag många gånger och han får inte ordning på det. Och i min värld så är det grundläggande fotbollskunskaper som back - att ta bort sin spelare. Något felbeslut eller misstag ibland kan jag köpa. Svårare med den här typen av juniormisstag.

Med det här sagt så har jag ändå fortsatt hopp om honom. Vill inte att vi ska göra oss med honom: Vill att han lär sig. Gör han det kan han bli en jättebra back. För han har ju också många bra kvaliteter som fotbollsspelare. Teknik, snabbhet, passningar, mod, fin vänster. Han har ju redan mycket. Hoppas, hoppas.
Örebro Tommy Tåpaj
2017-08-02 22:43
@Snö:


För sent att låna ut Ring. Superettan för ett par år sen eller förra året hade varit bra men inte nu. Problemet är att vi har haft både Valgardsson och Ring. Vi skulle haft en bra vänsterback och Ring.

Stort problem för mig är Sköld. Vi måste ha en bättre anfallare bakom Kennedy. Mittbackspositionen har ju inte heller varit på topp men det börjar ju se bättre ut. Jag tycker att hägerbackspositionen är för svag också. Lever hellre ett år till med Ring som blir bättre än med Lorentz som blir sämre. kul om vi kan få in bättre spelare på båda sidorna förstås.
Örebro Snö
2017-08-02 22:25
Om vi vill upp ett snepp så Låna ut Ring, låt honom göra misstagen i superettan o ta tillbaka honom när han "växt" klart, ta in en färdig vä back, vad är problemet? Just nu är vä back et problem om vi vill upp ett snepp, men 9 e plats är ok för mig, så kör med Ring;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro gurka
2017-08-02 21:53
Ge Ring lite tid så tror jag vi har en riktigt bra back på lite sikt!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-08-02 21:50
Håll i hatten, minst en norrman kommer att befinna sig på Västra Stå på lördag!
För övrigt tycker jag det gnälls alldeles för mycket på Ring. Han är ung och under utveckling.
Örebro Tommy Tåpaj
2017-08-02 21:49
@Hitta avslut!!:


Skulle inte Lorentz ha rensat skiten bara eller nåt? Att försöka täcka ut bollen "för tidigt" och tappa bollen brukar ju bli livsfarligt. För mig är det en riktig tabbe att ge bort bollen i ett sånt läge. Hade Ring gjort det Lorentz gjorde hade det varit ett jävla liv.
Örebro Tommy Tåpaj
2017-08-02 21:44
@Empes:
Nu krånglade jag till det när jag skulle redigera mitt inlägg så ett inlägg försvann. Jag menar iallafall att folk tittar sjukt kritiskt på Ring. Till och med överdrivet. Jag tycker det är det som är konstigt. Han är född 95 och är Örebroare. Jag skulle säga att det är små detaljer som gör honom till en ok spelare istället för bra. T.ex filmningar i fel lägen. Nåra felbeslut här och där. Lorentzon gör också felbeslut här och där. Almebäck också. Låt Ring växa vidare för han växer. Vi tycker väl olika här då jag tycker att han är bättre defensivt i år än förra året. Förra året var våra ytterbackar mer utsatta också pga hur vi spelade. Sen tycker jag han var bättre än helt okej senast.
Örebro Hitta avslut!!
2017-08-02 20:50
Empes, Håller med om att Ring kunde täckt ytan bakom sig lite bättre. Men målet kommer ju till för att 1, Lorentzson missar i sitt agerande vid kortlinjen vilket leder till Häckens inspel snett bakåt, 2, där Gerzic försöker sig på att vända upp med en Cruyff-liknande vändning och tappar bollen. 3, I samma sekund så flyttar backlinjen upp och vips så uppstår ytan bakom Ring och resten är historia. Så enligt mig är det tre misstag av olika mått. Största misstaget gör nog Gerzic, sen är det nog jämt skägg mellan Lorentz och Ring. Är det något du håller med om? I övrigt så bör han bättra på positionsspelet och kanske gnugga på när det är läge att checka/falla. Då kan det nås nya höjder.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Empes
2017-08-02 20:23
@Tommy Tåpaj:


Ring hade EN uppgift vid Häckens mål – att se till att hans spelare, Yasin, inte skulle komma åt bollen. Det misslyckades han med. Han gjorde som han gjort så många gånger – blev bolltittande och glömde sin spelare. Juniormisstag.

I övrigt var han helt okej. Och han har ju en hel del kvaliteter. Men det duger inte att göra den här typen av misstag. Och det var ju inte första gången. Inte heller i år. Om han kan komma tillrätta med sitt markeringsspel och positionsspel så skulle jag säga att han kan bli MYCKET bra. Men det är just det. Tycker faktiskt inte att den här delen har blivit bättre i år. Men hoppas. Han är ju ung.
Örebro Tommy Tåpaj
2017-08-02 16:06
@Nicknamn i ribban:


Men frågan är ju om det är en förstärkning. Det verkar ju ingen här ha koll på. Jag har svårt att se att vi skulle KÖPA en till vänsterback när vi redan har två. Efter säsongen är en annan femma. Jag känner mig rätt skeptisk till att han skulle vara bättre än Ring som har gjort det rätt bra och säkert bara kommer bli bättre. Jag är inte förvånad om Ring är ordinarie och bra nästa år. Inte heller ledsen om vi tar in någon bättre. Tycker högerbackspositionen är mer akut där vi bara har gamla rävar som inte blir bättre (och inte är så bra).
Örebro Lekiller
2017-08-02 15:07
Lite intressant att en del väldigt gärna få in en Örebro/Kumla kille som Somi över allt annat medans andra vill få bort en Örebro Kille, Ring över allt annat. Har ingen större koll på Somi men anser att Ring börjar se bättre och bättre ut. Med tiden kan han komma att bli ganska bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-02 14:31
@Tommy Tåpaj:

Somi är en väldigt kvick vänsterback. Jag har ingen större koll på honom mer än att han snarare är en vänsterfotad Dajje än en vänsterfotad Lorentzson.

Eftersom han aldrig spelat i någon större klubb så lär han inte vara så värst välbetald. Om Östersund dessutom plockar in Kpozo lär ju inte Somi få så värst mycket speltid. Många här ser väl chansen att få in en Örebrokille som förhoppningsvis kan förstärka vår svagaste position till en hyfsat billig peng.
Örebro Tommy Tåpaj
2017-08-02 13:55
Vad vet folk om Somi? Har frågat det förut och inte fått något svar. Ändå verkar folk vilja ha honom. Jag gillar också att han är från Örebro men man är inte bra per automatik för att man är back up i Östersund. Han har spelat när Östersund roterat laget och har lyckats göra snyggt mål va? Så långt är jag med. Någon med kunskap som helt ärligt kan säga att Somo är bättre än Valgardsson och Ring? Personligen tyckte jag Ring var bra förra matchen och har gjort det bättre denna säsong än förra.

Örebro Benny Böckling
2017-08-02 12:41
[QUOTE=Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle]NA skriver idag att Norges största pizzakedja (Pizzabakeren) skall etablera sig i Örebro. Först ut blir en pizzeria på BA. Det handlar om den västra läktaren mot Idrottshuset. Det kommer vara access in direkt till arenan så att de som är på arenan har möjlighet att äta under matcherna [/QUOTE] Hallelujah!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-02 12:03
NA+ skriver idag att Norges största pizzakedja (Pizzabakeren) skall etablera sig i Örebro. Först ut blir en pizzeria på BA. Det handlar om den västra läktaren mot Idrottshuset. Det kommer vara access in direkt till arenan så att de som är på arenan har möjlighet att äta under matcherna
Örebro Hitta avslut!!
2017-08-02 09:58
Tack så mycket KalleTeodor! Det gav inte mycket tyvärr. Men någon måste väl ha sett Somi tillräckligt mycket för att beskriva honom närmre. Flertalet skribenter här har ju "tipsat" om honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-08-02 08:58
@Hitta avslut!!:

I länktipset kan du se highlights på Somi.
Örebro Hitta avslut!!
2017-08-02 07:56
Jag vill också veta mer om Gabriel Somi. Och helst då av någon som faktiskt sett honom i Östersund. Det lilla jag vet är att han är reserv bakom Widgren, och de senaste matcherna när ÖFK roterat pga EL så har han spelat vänsterytter. Alltså en väldigt offensiv vänsterback (eller defensiv vänsterytter :)) Är det verkligen lösningen vi letar efter? Plus är att han bör vara väldigt billig i drift. Så då kan det satsas på andra positioner.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Empes
2017-08-02 02:38
Kpozo på väg till Östersund? I så fall lär Gabriel Somi säkert lämna.
Örebro Empes
2017-08-02 00:45
@Willforce:


Ja, exakt. Det är det som gör mig tveksam. Och ser möjligen ut som att han redan påbörjat sitt fall när Brorsson kommer in (fel) i situationen och träffar honom.

OM domaren bedömer att han filmar och söker straff INNAN kontakten med Brorsson så är det väl ett korrekt domslut. Påbörjar han filmningen redan före så är det ju det som domaren ska beivra och då är ju spelet redan avblåst när Brorsson i det senare momentet kapar Binaku. Avblåsning för filmning och gult kort för Binaku. Starkt i så fall av domarna att se det!

Men om domaren menar att Binaku faller trots att det inte är tillräcklig kontakt mellan honom och Brorsson och därför blåser av för filmningen i ett senare läge så känns det som han bedömer det hela fel. För det ser ju att vare en tydlig kontakt där som i sig motiverar en straff. Och då tänker jag att det inte ska ha betydelse att Binaku förstärker lite.

Den avgörande frågan är väl därför om Binaku har påbörjat sin filmning före kontakten med Brorsson eller om han påbörjar filmningen först senare, i den stund han känner kontakten med Brorsson?

Tror hur som att de flesta domare hade blåst för straff i den här situationen. Och inte för filmning. Håller därför med dig helt Brunnsborraren att vi hade stor tur där som slapp straff.
Örebro Empes
2017-08-02 00:45
DP- igen... Sorry.
Örebro Darum müssen wir reden
2017-08-02 00:42
@Empes:


DG vet jag vem det är, appropå Elfsborgsmatchen, men vem är DP?
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-02 00:34
@ÖrebroFotboll:Jag gissar ju så klart - Men jag tror att man kör på med de VB man har säsongen ut och sedan att man ser över situationen i vinter. Så skulle vilket fall jag göra. Jag tror inte VB har särskilt prio i detta fönster, såvida man inte trillar på något väldigt särskilt
Örebro Darum müssen wir reden
2017-08-02 00:26
Kan vi inte alla tillsammans bara sjunga "We shall overcome" och sen bli glada ÖSK-kompisar?
Örebro Empes
2017-08-02 00:25
DP
Örebro Empes
2017-08-02 00:25
@ÖrebroFotboll:


Vet vi att man inte försöker?

Vet du om han är den vänsterback vi behöver? Jag kan för lite om honom.

Annons: