/fotboll/osk/forum/8400.aspx/fotboll/osk/forum/8400.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro GT
2007-03-03 21:35
Mittåt //

Kan du tala om hur man loggar in med medlemsnummret på officiella ?

Är numera Mac:are och kör Firefox och Safari.
Örebro Mittåt
2007-03-03 21:31
Jag har väl skrivit någon gång att jag trodde att Sandro skulle bli bra i år. Och det verkar som om jag kanske blir sannspådd. BK Forward spelade matchen efter ÖSK på Behrn Arena mot seriekollegan Falu FK (resulatet av en sammanslagning av faluklubbarna Falu BS och Slätta). Forward vann med sifforna 3-0 och Sandro gjorde Forwards första två mål. Väldigt kul för Sandro, som jag alltid gillat. Jag hoppas att det fortsätter som det börjat för honom. Det tredje målet för Forward gjorde för övrigt av Niklas Gustafsson, en annan ÖSK-bekanting.
Örebro Mittåt
2007-03-03 20:57
Det skulle vara intressant att "höra" hur Firefox användarna klarar av audio- och videoinslagen på nya officiella. För min del tycker jag att jag kan notera en förbättring jämfört med den gamla plattformen, men helt perfekt är det inte.

Dessutom vill jag för säkerhets skull påpeka att väldigt mycket verkar vara avhängigt av vad man har installerat och hur man har installerat det.

Min erfarenhet så här långt:

Audio.
Vi har fortfarande problem med audion för Firefoxanvändare. Om jag går in på en sida med ett inbäddat audio-inslag så ser jag en svart kvadrat med texten [no video]. Inte så upplyftande.

Problemet kan dock lösas på ett relativt enkelt vis. Antingen switchar man över till Firefox IE-läge med hjälp av tilläggsprogrammet IE Tab och då går audioinslaget igång av sig själv. Nackdelen, om man skall kalla det för det, är att man måste logga in på sidan ytterligare en gång.

Alternativt kan man använda sig av något tiläggsprogram som identifierar den inbäddade ljudfilen och laddar hem den. Jag använder mig för närvarande av ett program som heter Fast Video Download för detta ändamål. När jag klickar på programmets ikon kommer det upp en box med en länk till ljudfilen. Jag klickar på den och min valda mediaspelare spelar upp ljudfilen.

Video.
Video fungerar faktiskt något bättre. I Firefox så möts jag igen av den svarta kvadraten med [no video] meddelandet. Men några sekunder senare går inslaget ändå igång av sig själv. Notabelt är dock att det tar ett tag (5-10 sekunder) innan ljudet kommer igång. När det gör det så ligger det dock i fas med videon, så man missar det första som sägs.

Med IE Tab fungerar videon utmärkt. Ingenting att klaga på i detta avseende.

Kommentar:
Jag tycker att det är något märkligt att videoinslagen går igång av sig själv medan programmet inte klarar av audion. Det är trots allt samma mediaspelare som används för att spela upp både audio och video.

Jag testade för övrigt audion en del när plattformen fortfarande var under uppbyggnad och då fungerade audion bra. Jag undrar om de nuvarande problemen kan ha något att göra med att man bytt till mp3-formatet för ljudfilerna och att Firefox blir något förvirrat av detta och inte vet hur detta filformat skall hanteras. Tidigare var det väl något av MS filformat för ljud som användes har jag för mig.

Stämmer dessa iakttagelser eller finns det någon som kan köra audio och video utan några problem i Forefox?
Örebro psoari
2007-03-03 20:25
Mittåt// Thanx (försvinner ett tag...;-))
Örebro Mittåt
2007-03-03 20:24
psoari// Walker-intervjun på officiellas medlemssida.
Örebro Mittåt
2007-03-03 20:23
jappel// Jag håller helt med dig. Dagens motståndare var inte Sveriges värsta. Och det kanske var sagt mest för att ge Patrik en positiv kick. Men kommentaren ger nog ändå en inblick i hur Patrick värderar sina högerbacksalternativ idag.
Örebro psoari
2007-03-03 20:22
patrick om patrik? Jag har missat det. Nån som har en länk till låns?
Örebro jappel
2007-03-03 20:14
Mittåt//
Intressant att se hur han klarar av allsvenskan först kanske.
Men det känns i alla fall tryggt att Patric verkar tro på Patrik där bak.
Örebro Mittåt
2007-03-03 20:00
Eftersom Patrick nu har börjat tala om Patrik som en kandidat till högerbackspositionen i landslaget, så verkar det som om han har bestämt sig för vem han i första hand tänker spela på den positionen.
Örebro GT
2007-03-03 19:53
Extremt positiva egenskaper Rådevåg visade idag !!

Aldrig mera en Walter från Argentina med bollkänsla som en pansarvagn...
Örebro ÖSKare i exil
2007-03-03 19:53
Nu käftar vi om resultat under försäsongen igen. Var inte alla överrens om att det var spelet och tendenserna hos spelare som är det viktiga och inte resultaten. Men vad gäller Malmö så har jag följt deras tränings rapporter vilket är ganska intressant. MFF supportrarna har mer eller mindre redan kviterat ut guldet så bra ser det ut på träningarna. Men Malmös anfall måste jag säga är det läskigaste i allsvenskan med Jonatan Johansson, Junior, Skoog uppbackade av Toivonen, Yksel, Pode, Litmanen mfl. MFF är klara favoriter till guldet följada av Elfsborg.
Örebro K.Carlos
2007-03-03 19:47
rirobban och joth//

Återknyter till Holgersson som högerback. Ni tar Riddez och Anttonen som exempel, de spelar ju på rätt kant?! Och argument som att Anttonen kom ju till ett skott idag håller inte, Holgersson är ingen offensiv ytterback som Riddez och därför är det viktigast att han sköter sin uppgift rätt, att kunna fördela bollar. Det är ingen höjdare att göra med rätt fot inåt i banan.
Örebro psoari
2007-03-03 19:38
Matthew S// Nej,nej. Inte alls sur.... Det var ärligt menat. Det var bra att du hade koll. Kunde ha gjort en smiley, pardon.

Örebro Matthew S
2007-03-03 19:18
psoari// Du behöver inte bli sur, men när du gnäller på att ÖSK knappt besegrar Norrköping och samtidigt hyllar Malmö så tyckte jag inte det var mer än rätt att påpeka att de tog stryk av - ett mediokert Superettanlag - så sent som i veckan.
Örebro psoari
2007-03-03 19:12
Matthew S// Vad skönt att du har koll på malmö
Örebro Matthew S
2007-03-03 19:06
psoari// Malmö förlorade förra veckan med 0-1 mot Öster och innan dess mot ett danskt div 1-gäng. :)
Örebro psoari
2007-03-03 18:23
...and now to something completely different...
vad skönt det ska bli och spöa Solna AIK i år. De gjorde förvisso ett bra år förra året, men i år är de kaxigare än de har rätt till.
Örebro Babyface
2007-03-03 18:16
IFK hade aldrig någon 2-0 boll inne, förstår inte vad Jingblad pratar om!

Känns mest löjligt, ungefär som att Walker skulle kritisera domaren för att han blåste av Pettersson för offside ett par gånger och stal två mål från oss.

Peking var bättre i första, vi var bättre i andra!
Örebro psoari
2007-03-03 18:07
Sitter vi här och gafflar om hur mycket bättre vi är än en bunt medelmåttiga superettanlag (dit jag räknar nkping)... Medans MFF dänger till danska lag efter noter. Jag är tämligen övertygad om att MFF gör ett bra år i år och att MFF är bra mycket bättre än sport, sedan kommer jag tippa 3-0 till sport ändå, större under har ju hänt. "Önska, önska, önska..." (Citatet från Nalle Puh och önskestjärnan)
Sirius RRR
2007-03-03 18:06
Kul att det gick bra för P, hoppas det lossnar för honom nu, vet hur mycket han vill visa vad han egentligen kan!
Örebro Klas ÖSK
2007-03-03 18:05
Vi kan ju alltid kvitta en eventuellt felaktig avvinkning mot den straff för hands som jag tycker ÖSK skulle haft i andra halvlek. :-)
Örebro Klas ÖSK
2007-03-03 18:04
ThePro//

Då är det nog det läge vi tror. och som sagt, bollen passerar isf mållinjen långt efter avblåsning. Och målvakten passeras också efter avblåsning. Så felaktig vinkning eller inte så känns det inte helt korrekt att säga att det blev mål eftersom spelarna inte agerar riktigt med samma engagemang när spelet är avblåst. :-)

Tror du förstår hur jag menar. Möjligt att det blivit mål ändå om ingen avblåsning kommit men det hör till sådant vi aldrig lär få veta.
Örebro Adios
2007-03-03 18:04
WEb tv från matchen ovan, klicka.
Örebro jappel
2007-03-03 18:02
ThePro//
Haha..ja då kan vi väl också hitta på att vi hade tre fyra bollar inne som dömdes bort..eller kanske att vi faktiskt vann med 5-1, domaren har skrivit fel och glömt bort dom andra målen.
5-1 till oss alltså. Låter som dåliga förlorare om du frågar mig. Konstigt med tanke på att det bara är en träningsmatch.
Örebro initforlife
2007-03-03 18:01
Det var blåst långt innan och bollen var aldrig inne...ge upp nu...
Örebro Matthew S
2007-03-03 18:01
The Pro//
Men det stämmer inte, han rullade aldrig ens in bollen. Och ÖSK hade slutat spela. Hade han rullat in bollen hade han fått gult kort. Vet inte om det var offside eller ej, men rätt skall vara rätt. Jag upplever Jingblad som en gringubbe. Jobbade en del med ÖSK när han var här och sällan har jag stött på en människa som var så vresig.
IFK Norrköping ThePro
2007-03-03 17:58
Klas ÖSK//Även IFK:s officiella skriver om det:
"- Hade vi utnyttjat våra lägen hade det varit avgjort i halvtid. Vi har ett 2-0-mål inne i slutet på första halvlek, när Bamberg rinner igenom, också, som ingen förstår varför han vinkar av för offside på. "

Matthew S//Nej, det är han verkligen inte. Han tog det hela med en klackspark. Han har glimten i ögat.
Örebro Matthew S
2007-03-03 17:53
Intressant att Jingblad, vid mittlinjen, så tvärsäkert kan hävda att Nedim är offside. TV-bilderna på NA ger inte ens de klart besked och är det offside är den marginellt. Det jag alltid sagt. Han är en gringubbe.
Örebro initforlife
2007-03-03 17:48
Klas//Måste vara den situationen han menar.Avblåst långt innan.
Örebro Klas ÖSK
2007-03-03 17:46
ThePro//

OK, då får jag tro dig (såg missuppfattning som en trolig förklaring bara, inget illa menat).

Men jag är väldigt nyfiken på vad Jingblad talar om för situation Jag minns då inte att bollen gått i mål. Har en tänkbar situation på näthinnan där ett friläge vinkas av men Norrköpingspelaren avbryter inte utan börjar dra vår målis innan han reagerar på domarens andra signal. Om den bollen sen rullade in minns jag inte men det var isf långt efter avblåsningen och jag tror inte Westman i målet och ev backar i närheten ansträngde sig så värst heller eftersom domaren blåst av redan.
Men är det inte den situationen så vet jag inte... och som sagt, jag har inget minne av att den bollen ens rullade hela vägen fram till mål.
(Det var ju inget läge där Norrköping började fira 2-0 mål för att sedan märka att det var offside vinkat)

EDIT: Redigerade stavfel. Otroligt svårt för mina stela fingrar att pricka tangenterna i rätt ordning idag...
Annons: