/fotboll/osk/forum/8387.aspx/fotboll/osk/forum/8387.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Kilten
2007-03-08 14:55
Liberate/ Så ser ju stiuationen ut idag och det har mig veterligen aldrig hänt... tror inte att vi behöver oroa oss för det. Dessutom kan man ju bli avstängd i upp till två år från alla av SvFF arrangerade matcher, så då missar man ju även sin egen klubb.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-03-08 14:54
Om klubben åker på böterna så skulle t.ex någon som hatar ett annat lag ställa sig i den klacken och dra igång masssa bengaler för att sen läsa om hur mycket klubben fick i böter,kanske lite överdrivet scenario men ändock.
Kilten
2007-03-08 14:53
Saywee/Svaret med nin nuvarande ekonomiska situation är nej. Hade jag varit rik, absolut!;)

Jag skriver som jag redan har skrivit redan ett antal gånger: 5000 kr är ingenting för ÖSK. Jag anser att ÖSK kan betala den summan någon gång per säsong för att laget ska få det extra stödet och det där pricket över I:et från läktaren.

Örebro bison
2007-03-08 14:49
Ämne: Ämne: Frågan ....
hmm. Det där med rattfylla var kanske inget vidare.

Ville bara förtydliga min ståndpunkt om vem som orsakar problemet från början vakten eller bengaleldaren.
Örebro bison
2007-03-08 14:48
Ämne: bison//

Tror han ....
Firmor som gör upp i en grusgrop har vanligtvis inte något att göra med fotboll. De skulle lika gärna kunna bilda filosofklubbar. sen kan Platonanhängarna stämma träff med Sokrates-ultras och göra upp på parkeringen vid Ikea.
Örebro bison
2007-03-08 14:46
Ämne: Saywee//

Helt rät....
Det här är ju pudelns kärna.

Inte rimligt att föreningen ska få ta straffet
Örebro Bastard on Parade
2007-03-08 14:45
bison//

Tror han syftade mer på firmor som gör upp i t ex en grusgrop. Det brukar ju inte påverka oskyldiga, men det är en annan diskussion...
Örebro Farsen blir till Guld
2007-03-08 14:45
Heja Saywee!! Förstår inte hur man kan debattera om hur man ska kunna göra olagligheter och bäst kunna komma undan med det!

Örebro Bastard on Parade
2007-03-08 14:44
Saywee//

Helt rätt. Jag tycker inte att Föreningarna ska tvingas betala för det några enskilda personer väljer att göra såvida man inte själv har lagt ett önskemål om detta. Men skulle inte tro att en förening ber sina supportrar bryta mot regler ;-)

Det logiska bör ju vara att den som orsakar böterna även ska betala för sig.
Örebro bison
2007-03-08 14:43
Ämne: bison // Jag är helt....
Det står ingenstans. Det var min tolkning av annat "stök" som du skrev i ditt inlägg samt en tidigare hänvisning till hulliganer.
Dessutom kan bråk utanför arenan visst påberka oskyldiga, om jag blir jagad genom Stockholm av uppretade fans för att jag har på mig en ÖSK-tröja drabbas jag väl?

Jag ber om ursäkt för min fråga om våld om det berodde på en feltolkning.
AIK Saywee
2007-03-08 14:42
Kilten//
Är du beredd att betala 5000:- för att tända en bengal eller låter du Kubanerna eller klubben ta hand om utgiften?

Eller fegar du ur och gömmer dig?

Det är faktiskt detta debatten handlar om!
AIK Saywee
2007-03-08 14:36
Ämne: Frågan är ju vad vi ....
Det var en av de vettigare frågorna på flera timmar. Vill vi ha pyroteknik så måste vi ju fundera på hur vi skall planera och agera för en eventuell förändring!

Inte börja tjöta om rattfylla och annat när argumenten tryter.

Men så länge förbudet gäller handlar det ju om vem som skall betala, eller?
Kilten
2007-03-08 14:34
Bison/haha, men dåså. :)

Saywee/ Du gör misstaget att blanda ihop begreppen Kubanerna och klacken. Det är inte samma sak. Man behöver inte vara medlem i kubanerna för att stå i klacken, inte heller behöver man hålla med om allt vad kubanerna står för. Heck, man behöver inte ens hålla med om allt vad kubanerna står för även om man är medlem i kubanerna.

Sen är det väll något av en grundprincip i ett fritt samhälle att man har olika åsikter om allt? Som jag skrev tidigare, tänk själv! Man måste inte hålla med klubbledningen om allt eller stödja Patrick Walkers beslut i allt för att vara en "äkta" ÖSK:are. Tvärtom! Om man har åsikter och vill förändra på saker och ting så visar det bara att man bryr sig och vill förändra till det bättre. Att lägga debatten platt bara för att det står nått på ÖSK's sida är lika konstigt för mig som det vore att inte kunna kritisera en laguppställning.
Örebro joth
2007-03-08 14:34
Bastard on Parade//Precis som att elitfotbollsklubbarna har en egen förening borde väl supporterföreningarna ha en egen förening. det kanske redan finns?
SvSF = Svenska Supporter Förbundet :-)
Örebro ÖrebroSK
2007-03-08 14:31
bison // Jag är helt emot läktarvåld! Vart står det att jag är för det? Våld utanför arenorna rör mig inte i ryggen eftersom det inte drabbar oskyldiga. Men inne på läktaren är jag motstånd mot det!!!!!!
Örebro Bastard on Parade
2007-03-08 14:31
Frågan är ju vad vi supportrar kan göra för att återinföra pyroteknik under kontrollerade former?

Jag tror inte det finns något vi kan göra, speciellt med tanke på att det endast var två föreningar som röstade emot förslaget om totalförbud för pyroteknik.

Ett första steg vore bättre kommunikation mellan supporterföreningar och dess förgreningar och klubbarna.
AIK Saywee
2007-03-08 14:22
Jag tycker att ni som gillar ÖSK "går in" och läser lite om klubbens mål/policy och liknande!

Ni som gillar Kubanerna kan "gå in" och läsa lite om vad Kubanerna står för!

Ni som är ointressrade av klubben och klacken kan strunta i detta och agera som ni känner, men våga ha ärligheten att stå för era handlingar!
Örebro bison
2007-03-08 14:22
Ämne: Kilten/Det är lugnt,....
Exakt samma sak som jag har försökt säga men på ett tydligare sätt.

Jag har dribblat bort mig själv i liknelser och omständiga inlägg.
Örebro bison
2007-03-08 14:21
För övrigt måste det här vara den hetaste debatten på svartvitt på länge, debattera bengaler är också något man kan ägna sig åt under silly-season.
Örebro Sersant
2007-03-08 14:20
Är de någon som har någon länk till statistiken som visar hur många som skadats av bengaler?
Örebro joth
2007-03-08 14:20
Kilten/Det är lugnt, jag debbaterar för min sak. ;-)

Bottom line... Det är synd att pyrotekniska föremål inte är tillåtna under kontrollerade former. Dock bör vi respeketera det beslutet och försöka förändra beslutet.
Örebro bison
2007-03-08 14:19
Jag håller med om att bengalerna i sig kanske inte utgör någon fara om man sköter det hela på ett ordnat sätt. Så visst faran uppstår när folk får panik för att de bränner av fast de inte får.
Men frågan är fortfarande vad som är början på kedjan. Som jag ser det är det enligt följande:
Person som bränner av bengal trots förbud - vakterna reagerar - personen slänger bengalen åt sidan eftersom han inte är beredd att ta straffet för vad han gjort.

För att förtydliga. Visst blir det farligare när folk bryter mot förbudet och inte står för sina gärningar. Om den enda lösningen är att legalisera bengaler så legalisera skiten. Men så länge förbudet finns så är det fel att ÖSK får ta smällen.
Kilten
2007-03-08 14:15
Bison/ Man kan absolut skylla de skador med mera som har skett på senare tid (även om det faktiskt inte alls är många som vissa vill få det till)på vakterna. Visst är det annars ett ganska konstigt sammanträffande att det i princip inte fanns några pyroincidenter som resulterade i skador innan förbudet? Tex så har vi ju hon djurgårdstjejen som brände sig på benet på nått derby 05. Hon brände sig för att killen som brände släppte bengalen framför sig där hon stod för att han blivit påhoppad av ordningsvakter och helt enkelt ivägburen utan någon chans att göra något annorlunda med bengalen. Inkompetent beteende från vakter är minst lika farligt i det här sammanhanget som bengalerna själva.

Edit: stavning
Örebro bison
2007-03-08 14:14
Ämne: Detta är en diskussi....
Anser du att läktarvåld är en del av supporterkulturen?
Och i så fall är det bra?
Jag är medveten om att våld och bengaler inte är samma sak.
AIK Saywee
2007-03-08 14:13
Jag märker att många läser vad jag skriver, men förstår inte innebörden, så jag måste förtydliga ...

... regeln om "bengal och pyroförbud" finns!

Det jag undrar över är vem som skall betala böterna, den onödiga kostnaden?

Jag anser inte att Kubanerna skall göra detta och jag anser inte att ÖSK skall göra detta!

Jag anser fortfarande att det är den som "tänder på" som skall göra detta!
Örebro bison
2007-03-08 14:12
rattfyla och bengaler är absolut inte samma sak och jag tycker som jag sagt tidigare att man kan legalisera bengaler men inte rattfylla.
Tycker bara inte att man kan skylla på vakterna eftersom att det är den som bryter mot regeln som orsakar vakternas reaktion.
Örebro ÖrebroSK
2007-03-08 14:10
bison // Lite dumt att jämföra rattfylla med bengaler. Vilken grej har kostat mest liv?
Örebro bison
2007-03-08 14:09
Lite magstarkt att jämföra palestinier som kastar sten för att protestera/bekämpa en ockupation och en supporter som bränner av en bengal.
Dessutom så tycker nog de föräldrar som får sina barn dödade i en raketattack som Israel genomför som vedergällning att det skulle vara bättre om stenkastarna visdade sina ansikten så att inte oskyldiga dödads som straff.
Örebro Marquis de Sade
2007-03-08 14:09
Kilten// Det där är fan det bästa inlägget jag har läst på länge...jag applåderar!!!

Demokratin havererar när lagar stiftas som ingen vill ha!
Örebro ÖrebroSK
2007-03-08 14:07
Detta är en diskussion av 2 helt olika fotbollskulturer. Jag har gått på vallen sedan jag var skitunge och jag lärde mig ordet "domarjävel" ganska tidigt av min kära far. Ni är helt emot nidramsor och annat "stök" medans vi ser det som en stor del av fotbollen.
Annons: