/fotboll/osk/forum/8366.aspx/fotboll/osk/forum/8366.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro joth
2007-05-03 09:26
ÖSKÖSK//Näfver har imponerat på mig, från att inte vara en 90 minuters man förra året har han under försäsongen skaffat sig ork för 90 minuter.

Jag tycker nog att Nordin ska sitta på bänken istället för Robert Walker... som någon sa så är Nordin en joker att sätta in när det behövs. Robert känns mer som ett alternativ för att täppa till bakåt.
Örebro ÖSKÖSK
2007-05-03 09:19
joth // Jo det jag menar, han hade alltid många försvarare på sig men han fick alltid med sig den, han kämpade och slet och dribblade. Det var en ren fröjd att se honom.

Hans kondition är bättre nu också. Jag tror också att vi ska låta honom få mer speltid i Allsvenskan än bröderna Walker får i dagsläget. Visst, nu kommer ju Kevin tillbaks från skada men jag ser hellre att Nordin får spela.

Jag tycker också att man ska testa med Frempong om det inte går bra för Näfver. Fast Näfver har verkligen höjt sig dom 2 senaste matcherna och man ska ju låta killen utveckla sig mer. Men om han får en svacka kan man testa med Frempong. Men det är möjligt att Frempong inte är redo för Allsvenskan.
Örebro Mittåt
2007-05-03 09:06
Jonte R// Både Pontus och Fedja som spelade andra halvlek skötte sig bra. Pontus till och med riktigt bra. Orädd och initiativrik. Hela mittfältet var för övrigt en fröjd att skåda igår fylld av spelare som kan och gör det oväntade - hela tiden.
Örebro joth
2007-05-03 09:06
ÖSKÖSK//Kändes mer som bollen sökte Nordin än tvärtom. Hade dock varit kul att se honom i den offensiva mittfältsrollen istället för anfallare som i går. Där är väl försvarsarbetet som är frågetecknet fortfarande, även om han igår flertalet gånger jobbade bakåt och även vann bollar.

Tror dock att Nordin om ett år kommer att vara en fullgod ersättare till Larsen. Bara han orkar att fortsätta att slita hårt i ett år...
Örebro bison
2007-05-03 09:02
Skönt att web-shopen är öppen på officiella.
Kommer de svarta matchtröjorna att finnas till fösäljning, eller är det bara hemmastället som gäller?
Örebro ÖSKÖSK
2007-05-03 08:57
Jag hoppas också att Nordin får starta mot Öster. I går var han fenomenal, fick med sig bollen i princip hela tiden!
Örebro Jonte R
2007-05-03 08:49
Det är glädjande att det går bra för B-laget. Och extra kul är det att Nordin börjar röra på sig.

Noterade att Pontus Brunzell spelade från start som högerytter, hur skötte han sig ni som var på plats?
Gefle perkel
2007-05-03 07:36
Du förstod tydligen inte vinken när ditt första inlägg plockades bort. Men inlägg som enbart går ut på att göra reklam för något slags spel eller annat kommer utan undantag att plockas bort. //Admin
Örebro joth
2007-05-03 07:21
3poängaren//Det tycker jag, han måste få matchas. Varför inte denna elva mot Öster:

--------RiRi------
FrSa-MaWi-GlHo-JoRi
IaJe-FrNo-NoGe-JaFr
-----JoPe-StRo-----

Nordin måste definitivt få spela... nästan värt en resa till småland i fall han startar.
Örebro 3poängaren
2007-05-03 07:16
Tycker ni att richardsson ska få starta mot öster i cupen?
Örebro joth
2007-05-03 06:52
Jag skulle aldrig applådera motståndarna för bra spel, förmodligen skulle jag sucka vädligt högt och säga något över vårat usla spel.
Jag blir också förbannad på domaren m.m. och säger saker i stridens hetta. Jag var med och buade ut Kim Källström efter att han sköt Paul Oyuga i ryggen och som därmed blev utvisad.

Fotboll är kärlek och känslor och kommer alltid att vara det. Man rivs mellan hopp och förtvivlan i en match, ibland fler gånger än i en "vanlig" relation. Det är okej att yttra sig, det är som sagt känslor det handlar om.

Det jag har något emot och som också är anledningen till att jag deltar i den här debatten är att när flertalet personer gemmensamt sjunger/skanderar att motståndarens målvakt är en tjockis, då tycker jag att det har gått lite för långt.

Jag har inget emot att man skriker "Hata-ramsor" även om jag själv inte kommer att sjunga med, då jag tycker att det är lite pinsam nivå på det hela.

När det gäller tjockis-ramsan så var det inte Kubanerna som körde den, utan som någon sa till mig, att några möjligen överförfriskade tonåringar, gjorde det.

För mig känns det som att Kubanerna tar avstånd från sådant, och mitt inlägg i debatten var att det är synd att sådana ramsor kan förknippas med Kubanerna när Kubanerna runt om i Sverige har ett vädligt gott anseende. Det goda anseende är en av anledningarna till att jag är medlem i Kubanerna och gärna åker med på deras resor och skriker mig hes.

I grund och botten så var mitt förslag att klackledaren skulle vara lite lyhörd och när ramsor som inte är så lämpliga dras igång så kan kan Kubanerna dra igång en positiv ramsa. Detta gör att ingen behöver känna sig tystad, utan man löser risken för negativitet runt Kubanerna på ett smart sätt.

Kubanerna ska inte få förknippas med saker som rasism, personliga påhopp och andra negativa saker som strider mot deras stadgarna, det vore väldigt synd.

Mitt sista inlägg i den debatten.Som Mittåt noterade i ett tidigare inlägg så är spelschemat väldigt tajt framöver för de båda Cup-lagen, ska bli intressant att se när matchen ska spelas.Sista speldag är den 17 maj.

07.5 ÖIF Landskrona (h)
07.5 ÖSK IFK Göteborg (h)
09.5 ÖSK IFK Kumla (b)
13.5 ÖSK Hammarby (b)
14.5 ÖIF Giffarna (b)
17.5 ÖIF Norrköping (h)
20.5 ÖSK MFF (h)
27.5 Sirius (b)
28.5 Helsingborg (b)
Örebro Kerberos
2007-05-03 00:28
Jag måste säga att, även om vissa kanske inte håller med mig om detta, så tillhör den senaste diskussionen som pågått i ett par dagar, en av de mest intressantaste diskussioner som förts här på ett bra tag.

Hur långt ner har inte många som skrivit här letat i sina känslor om vad de egentligen känner inom sig och försöker nu få ut det i ord?

Det är nu jag tycker vi verkligen pratar om varför, vad kärlek och support är, till att sympatisera med 11 män som försöker sparka en läderboll i ett mål mot 11 andra män.

Det är också spännande att se hur olika bilder och känslor vi har till varför vi faktiskt hänger här tillsammans och pratar om dessa 11 män.

Det är nu vi börjar lära känna varandra ordentligt, mer än bara ytligt med att skrapa på överpåliggande detaljer om fenomenet ÖSK som statistik och startelvor.
Örebro ÖSK-Karl
2007-05-02 23:01
Jag anser mig också som någon annan skrev vara en sansad människa, men blir som förbytt när ÖSK spelar. Vi människor är alla olika, det borde alla förstå. Själv tycker jag att ÖSK:s publik är väl mesig fortfarande.

Ta som vårt felaktigt bortdömda mål mot Elfsborg, just då vill man nästan döda linjemannen. Som tur är har man sinnesnärvaro själv att inte kasta något på honom, men jag förstår om sinnet rinner över på någon individ.

Själv sitter jag bland det "fina" folket och vrålar som en besatt. Nu för tiden är det okey, men bara för några år sedan tittade folk som om man var mindre vetande.

Någon annan skrev att han går till BA för att se fin fotboll (även applådera motståndarna). För min egen del får det vara vilken skräpmatch som helst, bara ÖSK vinner och applådera motståndaren gör man väl bara vid självmål?
Örebro Marta
2007-05-02 23:00
Detta blir mitt sista inlägg i denna debatt... Efter lite eftertanke slår det mig att det faktiskt finns mångt mycket allvarliga saker att skrika än tjockis. Många skriver att det är personangrepp o.s.v. men ska man verkligen se det på det sättet? Kan man i själva verket inte se uttalandet som en gnutta ironiserande och klacksparksartat. Alla behöver inte skratta eller tycka att det är roligt, men ingen tror väl på allvar att en allsvensk målvakt skulle kunna vara en tjockis och fortfarande hålla måttet. TFF:s var det i alla fall inte och jag tror inte att han på något sätt skulle kunna ta åt sig av något sådant.

Att däremot driva med utseende, hudfärg, handikapp eller va det nu än må vara och verkligen mena det man skriker är en annan sak. Där snackar vi personangrepp och lyteskomik av en högre skola och är något som jag å det grövsta vill fördöma. (även om Anders Frisk i sina mest enögda stunder kan ge upphov till vissa undantag, tänker då främst på hans kosmetiskt korrekta solbränna). Detta kommer vi förhoppningvis även i fortsättningen att vara föskonade från.

ÖSK varje dag, ÖSk tar friska tag. ÖSK är mitt lag!
Örebro GT
2007-05-02 22:49
Aten Nesta för Milan !

Örebro jappel
2007-05-02 22:25
Ämne: initforlife...

De....
håller med, detta är perfekt.
Så lång tid tar det inte att läsa igenom alla inläggen, och så slipper man sitta och klicka igenom femtielva trådar för att bli uppdaterad.
Örebro Johannes A.
2007-05-02 22:22
Leksands IF//
Har nu lagt till en fräschare bild på den norra läktaren. Fler lär dyka upp inom kort.

Tack för påpekandet!
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-02 22:15
F.ö så är det bara här i gnällbältet en sån här diskussion får fäste,pinsamt.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-02 22:14
ÖSKÖSK,1908 for presidents,ni får dela på den posten;-).....Toro//jag skrek tjockis och jag bryr mig fan inte ett dugg,mest förvånad att en sån jävla skitsak ens diskuteras på detta jävla forum som börjar få dagisvarning.skillnad vore om jag hoppar över staketet och sparkar ner tjockisen till målvakt eller börjar slåss med motståndarfans.
Örebro go_osk
2007-05-02 22:10
1908 // Riktigt bra skrivet. Fotboll är en ingrediens av såväl positiva som negativa känslor, vilket enligt mig tillhör stor del av den totala passionen.

För övrigt kul att spelet för Nordin tycks börja ta sig. Precis som Joth var inne på så är jag övertygad att det är Nordin om någon som har potential att axla Larsen roll i framtiden. Får han göra sina första minuter i allsvenskan på måndag, månne?
Örebro Fair Play
2007-05-02 22:09
Hör verkligen till de som gillar när det är en aktiv publik på Behrn Arena. Kan bara inte förstå hur hatramsor och okvädningsord kan ha en positiv effekt och hjälpa vårt lag. Det är en primitiv metod som inte hör hemma på en elitarena. Det var genom sådana metoder som Black Army fick sitt smeknamn "apberget". Det är ju inte speciellt smickrande och för tanken till en intelligensbefriad skränfock. ÖSKs anhängare har fortfarande ett gott anseende i fotbollssverige. Låt oss vara rädda om det. Man kan faktiskt vara engagerad och ha roligt utan att bete sig illa. Det går bra att både skrika och sjunga med positiva förtecken.
Har sett en hel del fotboll i Stockholm genom åren utan att ÖSK varit ett av lagen. Det har vid flera tillfällen varit en skrämmande upplevelse. Låt oss slippa sådant. Det finns ju som säkert de flesta av er känner till, flera exempel där okvädningsorden förvandlas till handgripligheter. Det inträffade ju så sent som förra året i matchen mellan Hammarby och Djurgården.
Forza ÖSK !!!!! Lycka till Kubanerna !!!!
Örebro Marta
2007-05-02 22:02
Att applådera motståndarna, klingar inte riktigt i samklang med att publiken ibland ses som den 12:e spelaren. Går man på vallen stödjer man ÖSK, inte motståndarlaget. Är det någon ÖSK:are som ramlar Lättvindigt, snubblar eller blir brutalt nedsparkad så är det straff, utvisning eller åtminstone gult kort. Är det en motståndare som ramlar får han allt hem o träna på ballansbrädan... så måste man se på det... eller hur:-)
Örebro Toro
2007-05-02 22:00
ÖSKÖSK // Men no faan måste du hålla med om att stå och skrika Tjockis är bland det löjligaste du hört?

Skulle nog vilja se BMI på de personer som skrek det istället.
Örebro ÖSKÖSK
2007-05-02 21:46
1908 // Det bästa jag har läst på länge! Du har så jäkla rätt i det du skriver. Det är tråkigt att vissa anser att dom har mer "rätt" att se på fotboll än oss som skriker fula ord. Jag förstår inte vitsen med att klaga på andra. Om det är så jävliga ord ( vilket det har varit på vallen i många många år ) så skulle inte publiken sitta där varje jäkla match år efter år.

Det är ALLTID samma personer som klagar när någon skriker fula saker! Varför ska ni bry er? Vad är grejen? Berätta för mig varför ni måste skriva ner era analyser av hårda ord och ramsor efter varje match? Jag säger ssamma sak som jag skrev förut "Ogillar ni fula ord så kan ni titta på PPV hemma istället för att gnälla så fort någon skriker "tjockis". Och ni säger att Kubanerna ska ta tag i det hela, det är absolut inte Kubanernas ansvar om någon skriker fula ord på vallen! Även om personen/personerna är medlemmar så är dom inte bundna till att hålla känslorna inne. Kubanerna gör så jävla mycket för ÖSK och det går inte en dag utan att jag tänker på vad mycket arbete dom lägger ner för att få till en skön och i bland hätsk stämning på vallen och på diverse bortaarenor. Dom har redan FÖR mycket arbete än att gå runt och sköta "ert arbete" genom att klaga på andra. Rannsaka er själva i stället! Det är NI som har problem med det, inte vi som skriker fula ord. Vi njuter av varje sekund.. Varför inte gå upp på sittplats och säga åt alla gubbar som skriker fula ord? Eller det är bara ungdomarna som gör fel? Min far har gått sedan 1960 talet, ni kan ju säga till han att sluta säga fula ord och alla hans vänner som också suttit sen 60-70-80 talet. Tror du dom äns tänker på vad som skriker? Fotboll är känslor och personer har olika sätt att uttrycka sina känslor på! En del skriker inget, en del skriker mycket, en del skriker fula ord, en del applåderar moståndaren. Det är upp till var och en hur man ska bete sig så länge man inte slår ner oskyldiga och bränner bengaler osv.

Nästa gång så ställ er framför klacken och säg vad ni tycker i stället för att komma hem och gnälla här för det är rent ut sagt patetiskt!


För övrigt så var Nordin och Magnus Samuelsson kungar mot Gefle i dag!
Örebro Leksands IF
2007-05-02 21:44
En kanske oviktig men ändå en liten undran!...

Varför är det en bild på en byggarbetsplats från 2002! som nuförtiden är klart istl för några snygga inbjudande bilder på den nästan färdiga Behrn Arena ,ja inte östra då, när man klickar på länken Behrn Arena?

Bilderna ,eller bilden.., inbjuder inte direkt till att någon utomstående blir sugen på ett besök på arenan direkt,mer gammal öststatskänsla.. :-)
Örebro Dr. Cox
2007-05-02 21:24
Sket i diskussionen ang kubanerna nästan efter första inlägget. Att skrika hata västerås är jävligt hockey, nuff said.
Resten är bara rent jävla dravvel.

Läs kubanernas stadgar.
In på KUBANERNAS FORUM och vädra dina åsikter om du inte tycker att stadgarna följs.
Här kommer/blir aldrig några barn gjorda om ni förstår vad jag menar.
Örebro joth
2007-05-02 20:55
Chipset//Tack för det förtydligandet!
Örebro Los Flores
2007-05-02 20:52
marta...

jaha ok ! =D då fattar jag ;)


kom igen nu svartvita... Haginge tappar procent nu i månadens spelare.. rösta!
Örebro Marta
2007-05-02 20:50
Los Flores/Jag brukar donera på matcher... Det var andra som frågade som inte hade den möjligheten, ´men tack ändå...

Chipset/
Tackar ödmjukast... Man slås gång på gång av vilken bredd vi har på truppen i år. Vilka valmöjligheter som finns och vad man skulle kunna laborera med under match beroende på matchutgång.
Örebro Chipset
2007-05-02 20:50
Jag tror det framgår vid det här laget att Joth inte menar att alla ska vara tysta eller bevakas till tystnad. Jag tror bara att han menar att man kollektivt inte behöver skrika sådant som både kan skada klubbens eller kubanernas anseende. Jag är själv en otroligt lugn typ men på en match kan vad som helst slinka ur mig. Självklart ska alla få leva ut sina känslor men man behöver ju inte konstruera ett hat.
Annons: