/fotboll/osk/forum/8249.aspx/fotboll/osk/forum/8249.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Bastard on Parade
2007-04-19 19:57
Någon mer än jag som Superettan efter vårat äventyr där nere?

Jönköping Södra ligger för tillfället under med 0-2 mot Bunkeflo, jag som trodde Södra skulle vara vassa i år...
Örebro Bastard on Parade
2007-04-19 19:46
Marcus Avenbrand //

Glömde bort att det blir spel på sånt där gräs... Låter ju inte bra på förhand, eller?

Mittåt//

Är det landslagens fairplay-resultat som avgör? Oj, då har jag varit ute och cyklat rejält... Jag trodde nämligen det var genomsnittet i hägstadivisionen som var avgörande.

Vet någon möjligen vart man kan se Fairplay-ligan? Fast den lär ju visserligen vara missvisande nu när våran säsong precis dragit igång och andra länder kan vara i slutet av sina..
Örebro Tomten (ÄNTLIGEN!)
2007-04-19 19:31
Whazzaaa // Derbyn är väl alltid intressanta, sen går väl den matchen i canal+ som man kan se utan säsongskort för oss som är snåla av oss, jag ska nog se den matchen jag med... :)
Örebro Joerny - Put your hands up for Örebro
2007-04-19 19:20
Hittade lite kul läsning om hur tekniken bakom "Zoom" fungerar. Finns en del videoklipp som illustrerar hur kamerorna följer rörelserna på planen.
Örebro Joerny - Put your hands up for Örebro
2007-04-19 18:44
USFC// Som du ser på bilderna så har läktaren gott om barriärräcken. Även om någon skulle trycka på högt upp på läktaren, så påverkas dom längst ner inte av det.
Örebro Los Flores
2007-04-19 18:43
USFC...
Planer finns att bygga en likadan läktare även till er på bortasektionen... =)
Byggstarten är dock fortfarande oklar...
Men vi hoppas också !!
Örebro Erki
2007-04-19 18:26
USFC// Anledningen till att läktaren börjar i midjehöjd är att även de som står på de nedersta raderna ska se planen bättre.
Örebro Aspen
2007-04-19 18:07
Ämne: Ämne: Ert stä....Vi ska vara mycket oroliga när bajen kommer på besök. Deras BMI (=vikt) är stor efter alla hamburgare och öl. Troligen brakar läktaren ihop och vi får tidigarelägga den nya läktaren
Örebro Marcus Avenbrand
2007-04-19 18:05
Whazzaaa//

Stockholmfixering vet jag väl inte om det är, men jag tycker att Er match mot Hammarby är den klart intressantaste nästa omgång (förutom ÖSK:S match så klart). Förra veckan såg jag mest fram emot Kalmar mot BP. Så jag har nog en smålandsfixering också. :)

Och nej, det gäller inte alla Örebroare. Åsikterna i krönikan är enbart mina egna och skall inte tas som något allmänt rådande Örebro-tycke. Lycka till mot Bajen.
Helsingborg USFC
2007-04-19 17:58
Till största delen rör det sig inte om medvetna rusningar utan om spontana rörelser. Man hoppar upp och ner som tokig, någon tappar balansen lite och tvingas ta stöd mot den framför - som i sin tur tappar balansen... Ni kommer att upptäcka samma sak i takt med att er klack växer.

Av ren nyfikenhet - finns det något särskilt skäl till att er läktare börjar först i midjehöjd? Förutom risken för en olycka som på Olympia tappar ni publikkapacitet samtidigt som trapporna ner från läktaren blir rejäla flaskhalsar. Var en hel del missnöje med vårt staket redan i paus (innan någon hade skadat sig) i måndags eftersom det tog en helvetes tid att ta sig ner från läktaren.

Har ni förresten planer på att bygga en likadan läktare där bortasektionen är idag? Skulle vara nice att slippa brädgården.
Örebro Erki
2007-04-19 17:42
Ämne: Ert stängsel bör ni ....
Vi brukar fira våra mål genom att jubla som fan och hoppa upp och ner på stället. Att skapa tryck uppifrån läktaren och neråt planen är farligt vare sig med eller utan staket, man måste visa hänsyn åt sina medsupportrar.

Men hos lag som firar mål genom att springa ner mot planen är det idiotiskt att ha ett sådant staket som på Olympia, som höjer skaderisken avsevärt vid ett mål. Och det är helt ofattbart hur man kan ignorera supportrarnas varnande ord och sätta staketet där ändå.
Allt för pengarnas skull? Hoppas ni får eran vilja igenom i H-borg.

Själv är jag jäkligt orolig över våran bortaläktare, den är i bedrövligt skick och kommer gå sönder när stockholmslagen är på besök. Jag läste någonstans att plankor hade gått sönder nu när Elfsborg var på besök, och dom var ju inte alls många. Om flera tusen Hammarbyare kommer och hoppar på läktaren kan det sluta illa. Västra stås brädor gick ju sönder häromåret när Kubanerna hoppade lite.
Örebro go_osk
2007-04-19 17:17
Ämne: Era läktare ser fan ....
Till skillnad mot er södra ståplats (där en allvarlig olycka inträffade i måndags) så har vi en asfalterad gång längst ner i mellan staketet och själva läktaren. Sen ska jag även betona att fasaden är långt ifrån klar.
Helsingborg Dansbander
2007-04-19 17:17
Ert stängsel bör ni ta er en rejält titt på. Välkomna till vårt forum för att ta del av våra upplevelser av liknande staket framför ståplatsläktaren. Eller titta på filmen jag bifogar, den är inte vidare kul att se men kanske kan få er att tänka till.
Helsingborg LordPhaZe
2007-04-19 17:09
Era läktare ser fan helt livsfarliga ut.
AIK Whazzaaa
2007-04-19 16:58
"Nästa omgång missar vi inte: Hammarby-AIK."

Sthlm fixeringen lyser igenom trots att man blivit "mer" lokalpatrioter. Gäller detta alla örebroare?
Örebro K.Carlos
2007-04-19 16:57
zorro1//
Som jag sa så har han andra egenskaper som överväger, ett mycket bra positionsspel och brytningssäkerhet.
Örebro Mittåt
2007-04-19 16:45
Bastard on Parade// Det är de respektive landslagens Fair Play resultat, som avgör vilka länders lag som får extraplatserna. Att vi har en del småfula svenska klubblag gör således ingenting.
Djurgården zorro1
2007-04-19 16:30
om ja inte minns fel hade han bud inför den här säsongen - utanför svedalas gränser
Örebro deportivista
2007-04-19 16:29
Ämne: Ämne: det var....
Pettersson_nr1, jag håller med dig om att Jönsson inte fällde Larsen. Däremot håller jag inte med dig om att Larsen filmade (och jag förstår inte hur du kan tro det efter att ha sett TV-bilderna). När Larsen gör sitt ryck förbi Jönsson snubblar han till helt enkelt, hans båda fötter slår emot varandra, och tappar naturligtvis balansen. Det förklarar också att han trodde att han blev kapat, eftersom hans stödjeben plötsligt inte längre "fungerar".

Tråkigt för Jon att få rött men det var svårt för domaren att se situationen. Dessutom - som andra har påpekat - så kunde fler kort delats ut till Elfsborgsspelare tidigare under matchen (inklusive en målchansutvisning på Augustsson när Halilovic var på väg igenom)...
Djurgården zorro1
2007-04-19 16:28
k carlos:
om han skulle vara seg som du, rirobban och mr one touch vill påstå - hur skulle han då hina med att ta ALLT på sin kant (för inte är näfver ett så stort defensift stöd). och hur kan han och näfver kantspela snabbt (!) och bra så att backlinjen (mittfält) inte hinner med.
Tack M.A för välkomnandet.
Örebro Chivas
2007-04-19 16:24
Forza svartvitt!!
Örebro K.Carlos
2007-04-19 16:03
zorro1//
Även om Riddez är en bra spelare så är han seg, har ingen speed eller ryck överhuvudtaget. Dock så har han andra kvalitéer som överväger. Men längre än allsvenskan kommer man inte utan fart som kantspelare...
Elfsborg pettersson_nr1
2007-04-19 15:37
Ämne: det var c+ sändninge....
den finns på softtorents,swetv,piratebits powerbits för att nämna några. hur kollar du frame by frame på en kass vhs rulle? har du redigeringutrustning hemma? man ser väl det man vill se. kolla dessa som är riktiga rippar.. Sen kan du svara om du har samma åsikt... eller om det är magi
Örebro Marcus Avenbrand
2007-04-19 15:36
Bastard on Parade//

Tror att ÖSK naturgrästränar (Marieberg? Mosås?) denna veckan. Den där ödsliga arenan med löpbarbanor som ÖSK skall besöka på måndag har ju inte tagit steget till plastgräsets förlovade land tyvärr. :)
Örebro Marcus Avenbrand
2007-04-19 15:35
zorro1//
Välkommen hit, alltid roligt med nya skribenter som tar steget från att läsa till att själv delta i debatten. Håller dessutom med i de flesta av de punkter du räknar upp. Men jag tycker att Anttonen har imponerat under sina första matcher som ytterback i allsvenskan. Viss felprocent får man väl dessvärre räkna med vi en omskolning. :)
Örebro Bastard on Parade
2007-04-19 15:33
Någon som vet hur det ligger till med träningarna i morgon? Är det någon 14.30? Norra läktaren öppen?
Örebro Sekt. E
2007-04-19 15:29
Bastard / Tänkte på precis samma grej under matchen. Det var vid en lite för hård pass ut mot Sektion E där jag sitter som han såg ruskigt seg ut. Nästan onaturligt seg såpass tidigt på matchen.

Tror nog att det blir så att Seb får gå ner på högern när Rode anses vara en man för startelvan. Jeffs är i frysen.
Örebro Bastard on Parade
2007-04-19 15:23
Någon som vet ifall Pettersson var sjuk i tisdags? Han såg ut att vara helt slut efter 25-30 minuter tror jag det var när han fick en bra boll i djupet som han inte orkade springa efter.

Tror att Jeffs skulle klara sig bra som högermittfältare, han håller i bollen lite längre än Pettersson och det är väl både bra och dåligt.
Djurgården zorro1
2007-04-19 15:13


Hängivet fans men brukar bara betrakta forumet, kul att se vad som skrivs. Fast nu måste jag gå in och skriva!
1. Till One Touch och möjligtvis Rirobban - helt otroligt att ni ens kan påpeka något sådant som att Riddez är seg. Skulle han vara "seg" skulle han nog inte vara kapten och respekterad både av laget i övrigt och av tränarna. Han skulle heller inte ha hammnat i 3 veckans lag från olika tidningar/skribenter.
Summeringen av era påståenden måste vara att ni tänker att Riddez ska vara bäst både bakåt och framåt, vilket troligtvis inte är lika lätt för någon i AS. Så om han gör sitt jobb defensift klagas det för att man har sådana förväntningar på honnom ofenssift också. Stå upp för er kapten istället. Dessutom - gå ner och titta på träningarna så ska ni få se att det inte är fråga om någon seghet.
2. Wikström är ganska given han med. Visst Holger är ett alternativ men Wikström och Haginge kompletterar varandra bra.
Har ni någonsin sett ett helt lag med exakt samma spelkvaliteter? (för det låter som att det är det som efterlyses)... :-)

3. P.A är bra, men han tillåts göra ganska mycket felpass och ett och annat misstag när spelare slinker förbi honom på kanten. Jag tror han är lovande men är inte superimponerad.

4. Jeffs bör sitta på bänken.

5. Rodevåg in från start istället för Henriksson en match. Jag vill se ett test iallafall. Sen kan det diskuteras.

vÄNLIGA HÄLSNINGAR, HEJA ÖSK
Örebro loopy
2007-04-19 15:12
det var c+ sändningen, men man ser väl kanske vad man vill se, det som är intressant är ju Larsens vänstra häl och den är ju inte i bild på första reprisen, och skymd i andra, även om det även på den ser ut som om den får sig en stöt.

Har för övrigt kollat efter en torrent men inte hittat någon så har bara kollat min halvkassa VHS kopia, så har du en länk till en torrent så vore det ju nice att få den
Annons: