/fotboll/osk/forum/819.aspx/fotboll/osk/forum/819.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Benny Böckling
2016-01-26 00:01
@Bengt-Erik Gårdefors:

Sicken muntergök
Eyravallen Örebro
2016-01-25 23:59
@Bengt-Erik Gårdefors:

Tillåt mig att smålee mot en liten forumtyckare som agerar fotbollsexpert och varken kan stå för sitt namn eller erkänna för sig själv att han smyghåller på Bajen med Sina 25 tv-sändningar han blivit fotbollsexpert på.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors
2016-01-25 23:52
Jag är fascinerad över entusiasmen inför Sema. När han var på toppen av sin karriär platsade han knappt i superettan. Han känner sig redo att berika allsvenskan, nu när den blivit så bra med hemvändare. Tillåt mig småle. Killen får inte ens dribbla vid cypriotiska hörnflaggor. När jag såg honom i Bajen, på tiden när Bajen tv-sändes i minst 25 superettanmatcher om året, fick han nästan inte ut någonting av sina tekniska kvalitéer.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro T8
2016-01-25 23:51
Mycket som ska stämma såklart men ett cup-guld är ingen omöjlighet i år alltså.
Postat via SvenskaFans-appen
Eyravallen Örebro
2016-01-25 23:44
@Örebro Center:

Jo absolut men tycker ändå denna elvan håller snäppet högre.

För övrigt kan man läsa bittra Djurgårds kommentarer om våran nya värvning Sema, tydligtvis så är vi pinsam by som värvar gamla Bajen spelare osv.
De verkar totalt glömma att halva vårt junislag vann med 4-2 i helgen och att deras kapten var en gammal Sundsvall spelare... O just de ja även gammal Örebroare.. Och hur kunde jag glömma? Även en gammal gnagare.
Stockholm= noll nyans.
Örebro Center
2016-01-25 23:40
@Eyravallen Örebro:2010 var väl en rätt bra första-elva
Örebro Pedretti
2016-01-25 23:27
När det kommer till våra mittbackar så har vi alltså El toro (Hines-Ike) Iron-Mike (Almebäck) Moberg (inget smeknamn än?!) som är i A-laget. Utanför i U21/U19 så har vi Ekstrand-Hamrén som är närmast A-laget men jag är nyfiken på Axel Påhlsson. Då han har ett år kvar i U19 och var ett omskrivet nyförvärv (på hemsidan, därav länken) så undrar jag om han kommer göra ett gott intryck nog på Axel Kjäll så han kan slå sig in i A-laget näst-nästa säsong. Han har ju varit med i u-21 matcher förra säsongen och om man ska citera U19 tränaren Rickard Torstensson. "Det är en kanonkille och man ser att det finns bra kvalitet i honom" Han själv beskriver sig själv som fotbollsspelare såhär. "Jag lever mycket på min snabbhet, är slitstark och har någorlunda bra vänsterfot i alla fall. (skratt) " Och om man ska vara optimistisk så låter det som en kopia av Michael Almebäck men man ska väl inte dra för långa paralleller emellan hans egna beskrivning av sig själv och Iron-Mike.
Eyravallen Örebro
2016-01-25 23:23
Förutom Örebros fina supporterkultur så är jag även avundsjuk på några av deras spelare..Almebäck, Sema och Ajdarevic. Tjänstefel av diverse att inte göra allt för att ta in Sema

Sagt av en bajare på deras forum.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-01-25 23:19
@Matta:

Av det jag förstått ska han vara snabb. Kanske inte DG-snabb, men ändå kvickare än de flesta yttrar i serien. Hans skott ska vara klenare än DG:s, men å andra sidan han kanske kan träffa målet? ;)

Den främsta skillnaden tror jag dock är tekniken och förmågan att sätta andra spelare i bra lägen med annat än snabbhet.


Även om jag skämtar lite om DG:s förmåga att sprida skotten så gjorde han ändå näst flest mål i ÖSK förra året. Det ska man absolut inte ta ifrån honom. Sema (och Broberg för den delen) ska inte känna sig säkra på att få starta varje match.
Eyravallen Örebro
2016-01-25 23:18
Skulle vilja påstå att detta är en av det mest kompletta och spännande trupp vi haft på pappret sen 1994 alla fall.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-01-25 23:15
@Asbjörn#10:

Med DG/Sema på bänken har vi en avbytare som kan förändra en matchbild. Förra säsongen slängde vi in Pode eller Kalle som båda var helt ur slag. Det kändes totalt ofarligt.
Örebro Asbjörn#10
2016-01-25 23:08
@Chris P. Bacon:
Grym startelva men man ska heller inte underskatta vår bänk i nuläget: Jansson Hines-Ike Hagge Nordmark DG Holmberg Lundberg När hade vi senast den här kombinationen av vass startelva OCH bred bänk? Inte ens 2010.... :)
Örebro Center
2016-01-25 22:51
@Minatankar:
Jag håller med. Såg rätt tunt ut på vissa positioner ett tag medan tiden gick och jag var rädd att det skulle bli en uppstart av säsongen med för tunn trupp på vissa positioner återigen. Astrit ser jag som det tyngsta och viktigaste förvärvet för kommande säsong, Almebäck till trots. Tycker också som du med Moberg. Personligen tyckte jag Amerikanen såg väldigt lugn och sansad ut ut mot DIF och med ett ganska bra tillslag. Hann inte med att se hur han var i luften. Men det såg bra ut av det jag såg. Skall bli intressant att se Almebäck också. Själv har jag känt stor osäkerhet runt hans status och känner det väl fortfarande om jag skall vara ärlig. Men jag har inte heller sett honom spela sedan han lämnade. Men Almebäck får gärna överraska positivt på mig. Var också lite inställd på att Liverstam skulle passa bättre i det låga försvar som Alec praktiserat sista två säsongerna. En stark mittback i luften är viktig i mitt tycke och kan tycka att Moberg gick bort sig ibland där och att Eidur blev den viktigaste pjäsen i luftspelet kanske. Å andra sidan kan man fråga sig om man fått spela med lågt försvar för att laget egentligen inte förmått att styra och ställa utan har periodvis fått inrikta sig rätt mycket på försvar. Särskilt under vårdelen av säsongerna. Med ett bättre lag kanske man kommer hålla uppe spelet på ett annat sätt. En forward till behövs, håller med om det. Frågan är om det finns pengar för det eller om man beslutar att bredda ungt eller kastar upp DG som alternativ till Kalle. Men om Crespo skadas eller lämnar ser det tunt ut på spetsen. En spelare längst fram som gör 15 eller fler mål kan göra en väldigt stor skillnad mot en som gör 5 Sema (om det nu blir han som presenteras imorgon) borde göra den nylige provspelare mindre intressant? har för övrigt inga minnesbilder av Sema och den initierade får gärna beskriva hur pass duktigt man anser honom vara. Så pendeln kan svänga snabbt från en tveksam/pessimistisk syn till en optimistisk. Dock har jag svårt att vara överdrivet optimistisk eller ens optimistisk så länge jag ser en svag trupp och ser vilken trupp laget landar i. Och huruvida jag personligen är det ena eller det andra påverkar vilket fall inte något som helst hur lagets formas men gör kanske tillvaron här inne trevligare. Men jag är som jag är och jag har svårt att hojta om topplatser så länge jag ser stora hål i truppen. Och jag känner mig definitivt orolig ff runt Crespo
Örebro Chris P. Bacon
2016-01-25 22:38
Det man minns av Sema är att han var den spelare som stack ut i ett väldigt dåligt Hammarby som höll på att åka ur SE, så det säger ju inte så mycket. Han har ett par fina säsonger i Norge och Holland som sticker ut litegrann. 2013/14 i Maastricht: 15 matcher, 5 mål och 1 assist. 2014 i Haugesund: 26 matcher, 10 mål och 4 assist. Verkar ha haft det lite svårare att ta en given plats i Limassol senaste året dock. Mitt intryck av Sema är att det är en kreativ spelare med bra arbetskapacitet, men att han kanske väger lite lätt i närkampsspelet.
Örebro Ansiktet
2016-01-25 22:37
Matta, sitter inte du inne på något riktigt bra klipp med Sema? Du brukar ju leverera bra klipp :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro jpsvartvitt
2016-01-25 22:36
Tokaij Azsu: Aha trist .. Ehm då får man väl kolla på youtube klipp då
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tokaij Azsu
2016-01-25 22:32
@jpsvartvitt:


Stängt för andra lags supportrar..
Örebro jpsvartvitt
2016-01-25 22:26
Kul om Sema presenterar imorgon förresten :). Enligt Fotbollskanalen är han klar för oss och presenteras imorgon :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2016-01-25 22:24
Jag tycker det är två spelare som under våren behöver bevisa att de ska ha plats i förstauppställningen och det är Moberg och Valgardsson. Ingen av dem var övertygande i fjol. Nu finns det ju alternativ i truppen och dessutom öppnar fönstret igen till sommaren. Den enda position jag tror man överväger att stärka upp i detta fönster (förutom spelare som presenteras i morgon) är en tung forward som alternativ till Crespo om han skulle gå sönder. Men det lär man å andra sidan få svårt att finansiera, eftersom en förlängning av Crespos kontrakt ändå går före och lär kosta så det räcker. Sammantaget tycker jag att klubben gjort ett mycket fint arbete under detta fönster. För det första var man tidigt ute och fasade ut de spelare som inte skulle vara med i den fortsatta satsningen. För det andra knöt man Astrit till oss för hela 2016. Sedan förlängde man kontraktet med Rinne för att därefter, och innan träningslägret, rekrytera Almebäck och mittfältare/anfaller som presenteras i morgon. Mycket bra jobbat av alla inblandade. Inte minst ska Magnus Sköldmark ha en eloge! Jag tror även vår nya vd Simon Åström bidragit verksamt förutom naturligtvis Alexander Axén. För mig blir klubbens betyg för detta arbete 4 av 5 från att tidigare år legat på 2-3.
Örebro jpsvartvitt
2016-01-25 22:21
För att få veta reda om Maic Sema så får man nog fråga inne i Bajen forum.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro jpsvartvitt
2016-01-25 22:17
Bergströms hade kontrakt till 2017
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Chris P. Bacon
2016-01-25 22:15
@Pedretti:

Sant, han hade ett halvår mer än Crespo. Crespo bör trots detta, och skadehistoriken, värderas högre.
Örebro Matta
2016-01-25 22:14
Har ingen koll på Sema alls. Ni som har det - hur bra är han jämfört med DG till exempel?
Örebro Pedretti
2016-01-25 22:12
@Chris P. Bacon:


Fast hur lång tid var det kvar på Bergströms kontrakt?
Det påverkar alltid priset.
Örebro Tokaij Azsu
2016-01-25 22:08
Någon som har koll på hur Sema är i defensiven?

Tänk om vi får behålla Crespo.. Vilken elva!
Örebro Chris P. Bacon
2016-01-25 22:05
Allsvenska medelmåttan Emil Bergström går till Rubin Kazan för 10-15 miljoner. Och så kan inte Malmösupportrarna fatta att vi tackar nej till 5 miljoner för Crespo...
Örebro Pedretti
2016-01-25 22:05
Vågar vi säga att vi har allsvenskans snabbaste högerback OCH mittback nu?
Jag kan inte komma på en mittback som är uttalat snabb så som Iron-Mike.
Örebro Chris P. Bacon
2016-01-25 21:46
Rinne
Björnquist-Moberg-Almebäck-Valgardsson
Broberg-Åhman Persson-Gerzic-Sema
Ajdarevic-Kamara

Holy shit...
Örebro Gnell Strömberg (alla heter Daniel i Örebro)
2016-01-25 21:39
@Benny Böckling:
Jag kan förstå dig, han är saknad men officiellt är han inte borta.
Örebro Gnell Strömberg (alla heter Daniel i Örebro)
2016-01-25 21:37
@Nicknamn i ribban:
OK, det har jag missat. Var kan man läsa om det?
Annons: