/fotboll/osk/forum/8158.aspx/fotboll/osk/forum/8158.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Marta
2007-05-15 17:22
Små reflektioner

Svårt att komma in som reservmålvakt och känna att detta kan vara chansen man får att visa vad man går för på ett bra tag fram över (med tanke på Westmans fina inledning). Att vara tänd som utespelare, bli lite nervös o göra ett misstag behöver inte innebära en katastrof, Samma sak gäller tyvärr inte för en målvakt. Gäller att han kommer in i matchen direkt

En annan sak som jag funderat kring är hur anfallsspelet fungerar. I mitt tycke opererar både Halilovic och Rodevåg över på tok för stora ytor. Med den spelidé som nu finns, med offensiva ytterbackar och duktiga tekniska kanstspringare som stöter högt upp i banan torde detta inte behövas. Vi behöver någon som tillbringar mer tid kring målområdet, ta en löpning som aningen mer utvilad och dyka upp på rätt plats på returer och snabba inspel. Trodde Rode skulle fungera som detta, men tycker inte det är så det verkar vara sagt i laget. Rode kämpar springer och får välförtjänst mycket beröm för detta Kanske springer han dock för mycket så att chanserna försvinner när de väl dyker upp. Vill ha honom i en annan roll. Han vill kanske visa för mycket. Behöver känna trygghet och det kan han nog ghöra först när han satt ett par strutar.

När det gäller diskussionen kring ÖSK:s viktigaste spelare som ibland dyker upp skulle jag vilja utnämna centrallinjen med Halilovic, Larsen, Nordback, Hagge, Wickström och Westman som toppar med sina olika men lika viktiga egenskaper. Fungerar spelet för dessa så spelar ÖSK bra. Saknas någon utav dem eller har en dålig dag så är det hårt jobb för de övriga att täcka upp de egenskaper som försvinner. Visst är kanterna viktiga i ÖSK:s spel, men i mitt tycke inte lika viktiga. Många fina anfall har byggts upp på dessa men det är inget man bygger en match på.
Örebro Chipset
2007-05-15 17:21
BoP//Fräsch idé! Varför inte spela denna formation:

-------------Rodevåg--------------
---------Larsen---Nordin----------
--Näfver------Nobbe-------Halilovic
---JoRi---PaHa---MaWi---PaAn------
Örebro ÖSK-Karl
2007-05-15 17:17
One touch//

Vad kommentatorer säger är totalt ointressant. Det är väl aldrig någon sportjournalist utanför Närke som talar väl om ÖSK. Förutom Nordahl och Runheim.

Så har det alltid varit och kommer troligen att fortsätta. Det är vi mot dom övriga. Men vad gör det?
Örebro One¨touch
2007-05-15 17:03
E.Shams//
Det märkliga är att Hammarbyspelaren fick gult kort. Om det var en 50/50 situation där spelaren inte hade en chans att undvika kollision borde det varit "wash out".
Men här tyckte tydligen dommaren att hammarbyspelaren "syndat". Och om man då syndar så att motståndaren blir medvetslös till följd av ett knä i ansiktet, då borde kortet istället varit rött.

Sedan att kommentatorerna på PPV-sändningen hela tiden talade till Hammarbyspelarens försvar är patetiskt.
Örebro Bastard on Parade
2007-05-15 16:04
Jag satt och funderade en del. Många säger att kantspelet är viktigt, men Rodevåg har hittills inte dykt upp i de rätta lägena och Halilovic är ingen jätte i luften.

Som jag har förstått det fick Nedim spela en del på mittfältet i Kroatien. Varför inte ge honom en rätt offensiv roll på högerkanten och lyfta upp Seb till anfallet?

Då har Patrick de spelarna han vill ha på planen, Seb kommer mer till sin rätt och jag inbillar mig att samarbetet mellan Rodevåg-Henriksson är betydligt bättre än mellan Rodevåg-Halilovic.

Halilovic kan med sin kvickhet ta löpningar i djupet även från högerkanten och han kan dyka upp vid bortre stolpen på inlägg från Näfver som är för långa. I någon utav träningsmatcherna fick han gå ned på mittfältet ett tag om jag minns rätt och han klarade arbetet där väldigt bra.

Så varför inte försöka om målskyttet inte lossnar?
Örebro Bastard on Parade
2007-05-15 15:58
E.Shams//

99 av 100 spelare skulle hoppa undan i den situationen. Jag har själv spelat anfallare och det händer ganska ofta på träning/match att man kommer i sådana lägen, då är det bara att man hoppar eller slänger sig undan för att undvika huvudskador på målvakten.
Örebro E.Shams
2007-05-15 15:54

Det finns något som heter "med mening". Vill jag påpeka att det inte var "med mening" så brukar man säga att det var "otur".

Sen finns det något som heter "oaktsamhet". Är man oaktsam så kan man i de flesta demokratiska samhällen bli bestraffad för det. Istället för att begränsa sig till att säga "det var inte med mening, det var bara otur" så vill jag ifrågasatta resonemanget genom att fråga "var inte Emil Johanssons oaktsamt i den situationen"? Hade en anfaller eller en mer erfaren spelare hoppat undan då han förmodligen varit i många sådana situationer tidigare?

Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-15 15:48
Gäddhäng//jag älskar iallafall dig.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-15 15:13
Kan inte någon ta tag i nån mikrofon på O´learys på söndag och se till att alla går till Behrn arena tillsammans?ska inte vara så omöjligt väl,senaste gångerna så har det blivit strögäng som går ner och sjunger olika ramsor,vi måste gå tillsammans allihopa.
Örebro Neeedim!
2007-05-15 14:59
ÖSK Fans//

Håller med dig om startelvan. Holgersson ska peta Wikström och jeffs ska också få chansen.
Örebro Grixx
2007-05-15 14:15
Forza Nordin :-)
Örebro One¨touch
2007-05-15 13:01
Substitut// Jag nämnde ett gäng spelare. Glömde Joppe av någon anledning.

Men varför haka upp sig på det?

Inlägget handlar om högersidan, och utan att igentligen ge min syn på hur den ska formeras (annat än att jag vill ha Anttonen på plan) kastade jag ut något jag tyckte kunde diskutteras.
Örebro Aspen
2007-05-15 12:52
Jag tror Walker har en svag sida i ett envist irländskt temprament. Det har det goda med sig spelarna får en rejäl chans. Nackdelen är att laget/spelaren kan lidande då formen är dålig och spelaren tvingas visa upp sämre kapacitet än vad han normalt har.
Ge JoPe chansen på högerkanten - Seb beredd på bänken.
Örebro ÖSK Fans
2007-05-15 12:43
Med detta lag vinner vi mot MFF med klara 3-1


Rickardsson

Anttonen Haginge Holgersson Riddez

Jeffs Nordback Larsen Näfvert

Hallilovic Rodevåg
Örebro Mittåt
2007-05-15 12:25
Om man ser hur Walker tagit ut sina lag i år kan man notera:

1. Sebastian Henriksson är till sammans med Nedim Halilovic den ende spelaren som representerat föreningen i alla spelade matchminuter (svenska cupen inräknad).

Därav drar jag slutsatsen att Walker värderar Sebastians insatser högt.

2. Walker har konsekvent spelat Nordin i anfallet. Utom vid några få tillfällen då byten etc. tvingat fram omdispositioner under match.

Därav drar jag slutsatsen att Walker vill spela in Nordin som anfallare. Något förbryllande kanske när alla nog är ense om att Nordin gör sig bäst bakom anfallsspetsarna. Förmodligen resonerar Walker på så sätt att som anfallare vållar inte Nordins bristande (på gränsen till obefintliga) defensiva kapacitet lika stor skada. Man kan kosta på sig att ha en anfallare som inte går ner på mittfältet för att hjälpa till, men man kan inte ha en mittfältare som inte jobbar hårt även med det defensiva.
Örebro ÖSKare i exil
2007-05-15 12:05
Nordin i en fri Tomas Brolin/Arnor roll till höger skulle kunna vara skoj. Annars verkar väl JoPe vara det mest attraktiva alternativet i min bok. Lite spännande hur Rodevåg skulle funka där, han har väl haft tendenser att gå ner för att möta boll och hamna vid hörnflaggan. Att börja på kanten borde han komma rättvänd lite mer. Massa spännande.
Örebro Mittåt
2007-05-15 11:10
Ämne: Jag tror Walker är e....
Det finns fler alternativ:

JoPe - Anttonen
Näfver - Anttonen
Rodevåg - Anttonen

Anttonen tycker jag är given som högerback. Med tanke på hans löpstyrka bör man ha en högerbräddare som lämnar plats för honom att komma fram i korridoren längs högerkanten.

Jag tror faktiskt att JoPe är det bästa alternativet. Han kan både slå inlägg från kanten - med båda fötterna dessutom - samt vika inåt i banan och skjuta från distans - med båda fötterna dessutom. På kanten får han dessutom mer tid på sig, vilket han nog behöver.
Sverige Substitut
2007-05-15 11:10
Anttonen-Pettersson. Johan har truppens bästa inlägg. Springer mycket och slarvar inte i defensiven. Rätt märklig att One touch inte ens överväger detta alternativ som såg bra ut mot Gefle och fick godkänt för en timme mot Elfsborg.
Örebro One¨touch
2007-05-15 10:48
Jag tror Walker är en smula fundersam kring högerflanken. Anttonen som högerback i all ära, men tillsammans med Zeb får vi inte någon offensiv som snurrar upp motståndarna.
Kanske är Zeb att föredra då vi behöver mura upp ett starkt bollvinnande mittfält, där han tillsammans med Nobbe och Larsen jobbar på rätt så bra (Näfver är med oxå, javisst).
Zeb har nu skjutit 3 "snepekare" i upplagda lägen. Han verkar finnas där lägena uppstår, men sumpar sin utdelning.
Kan en annan lösning på vår högerflank få mer variation i det offensiva spelet?
Jeffs - Anttonen
Anttonen -Jeffs
Frippe - Anttonen
MaSa - Anttonen
Robert W - Anttonen (helig ko? RW har i alla fall fysiken för jobbet)

Som Ni ser anser jag Anttonen given på plan.
Hans offensiva förmåga är för bra för att kväva.

Hur kan högerflanken förbättras?
Örebro Fair Play
2007-05-15 10:12
Hagestad// Det är kortare och något snabbare väg till Behrn Arena om du kliver av tåget i Örebro Södra. Det är bara att gå genom parken ut till Rudbecksgatan och följa denna så kommer du rakt på Behrn Arena.
Örebro Mart1
2007-05-15 10:01
Barsom till Djurgården och Emra till Halmstad. Vilka skall vi låta få odla fram Nordin till en vass allsvensk spelare? Varför kan inte ÖSK göra detsamma trots olika tränare?
Örebro Tilly_79
2007-05-15 09:34

Romano:

Haha vore suveränt, varför inte plocka in Nordahl oxå när vi ändå är igång.. ;)
Örebro ÖSKÖSK
2007-05-15 09:30
ÖSK kommer att vinna mot MFF. Dom kommer underskatta oss och vi har spelat riktigt bra en del matcher.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-15 09:27
Ämne: Halloj!

Hur långt....
Tar väl en kvart-tjugo minuter från station,rakt över stan.väl mött,lycka till mot Hif.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-05-15 09:26
Saknar derbykänslan,kolla på Malmö-Helsingborg samt Sthlm-derbyna,fan vilket pepp det måste vara,vilken läktarfight(sångmässigt)det är,vilken folkfest.
Malmö FF Hagestad
2007-05-15 09:25
Halloj!

Hur långt från Örebros centralstation ligger Behrn Arena? Hur lång tid tar det att knalla?
Örebro Mittåt
2007-05-14 23:14
Intressant matchning av Walker, då Robert spelat klart. Jag undrar om han ville se Ian som högerback eller Fredrik på det inre mittfältet?
Örebro Johannes A.
2007-05-14 23:03
Walker om förlusten med B-laget. Se länk!
Örebro Los Flores
2007-05-14 22:12
visseligen påverkas inte spelarna av våra diskutioner här inne, men jag tycker att det är nödvändigt
Örebro Los Flores
2007-05-14 22:11
onetouch...

bra inlägg...
det tåls att diskuteras detta...
alla 3 nykomlingar ligger sist i tabbellen, varför?
Vad ska Walker gå igenom med ösk-spelarna för att bryta den trend som blivit?
vad tycker vi här inne?

personligen tycker jag att vi först och främst byter ut henriksson mot pettersson, för att jag tyckte att pettersson hade mycket hög allsvensk klass i matchen mot gefle...
--tänk om ribbskottet gått in, hade han fått spelat kvar då tror ni?--

allsvenskan har fortfarande inte kommit så väldans långt, men jag tycker att detta bör funderas och diskuteras i väl god tid... innan vi sitter där i slutet av sommaren tillsammans med bottenlagen och kämpar för att slippa superettan...

help me out of here !!
Annons: