/fotboll/osk/forum/812.aspx/fotboll/osk/forum/812.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Center
2016-01-27 23:04
@Marta (hane):Topp 5 har jag snackat om på jobbet för ÖSK med befintlig trupp. Då utgår jag ifrån att man skakar fram en schysst ersättare om Crespo försvinner eller blir skadad.

Ska bli intressant om laget sätter en intern målsättning och var den kan landa. Jag tror inte jag sett en sådan sedan Alec tog över. Eller då har de inte kommunicerat den eller om jag missat det
Örebro Center
2016-01-27 23:00
@Minatankar:
Ah ok. Det kanske var så. Jag har uppfattat hans förväntningar som sjukt orealistiska två vårar i rad. "För jag är en obotlig optimist" Hur som helst. Du ska inte uppfatta mig som att jag inte anser att man ska försöka var optimistisk och våga sticka ut. Sådana personer är guld värda i grupper och har en stor betydelse. Apropå kaxighet Jag gillade John Guidetti väldigt mycket i U21 i somras. Jag har helt omvärderat honom. En kille som kan vara kaxig och frispråkig men ändå en förbannat bra person i gruppen. Håkan Ericson höll honom högt och som väldigt viktig för gruppen. Jag förstår varför nu.
Örebro Marta (hane)
2016-01-27 22:37
Klart som fasiken det är realistiskt att sätta topplaceringar som mål i år. Sedan är det så klart mycket som ska klaffa (tur med bollrull o skador, en Järn-Micke som ska leverera som vi hoppas o.s.v.). Men när, om inte nu, ska vi få drömma? Mittenplacering med dagens trupp skadefri vore en enorm besvikelse för mig...
Örebro Marta (hane)
2016-01-27 22:31
Också tänkt, utifrån nedanstående argument, att det är lite gambling av Crespo själv att inte ha längre än ett års kontrakt med den bakgrund han har. Kan man skriva klausul om att han själv får en procent av övergångssumma kanske? Visst borde vi kunna skriva bort alla övriga intressenter i en sådan förlängning också? Fast kanske beror på vad det står i tidigare avtal?
Örebro Minatankar
2016-01-27 22:22
@Örebro Center:


Saywee ansåg att vi inte behövde förstärka laget när vi kommit upp från Superettan. Det ansåg jag vara helt orealistiskt. Ett lag behöver förstärkas varje år, precis som nu skett.
Örebro Vinnartradition
2016-01-27 21:32
@Asbjörn#10:


Det borde inte vara omöjligt. Crespo är förvisso i speldugligt skick nu men hur het är han på marknaden om han drar på sig en ny skada i vår? Crespo har mer att vinna på att skriva på ett nytt kontrakt så att han i lugn och ro kan hitta tillbaka till formen han hade säsongen 2014 och därefter visa att han håller samma höga standard en längre tid.
Örebro Asbjörn#10
2016-01-27 21:28
Är det helt uteslutet att få Crespo att förlänga sitt kontrakt med ett år? Med inbakad friköpsklausul på 10-15 miljoner. Han trivs ju verkligen som fisken i vattnet här, både med staden och allt kring klubben.

Han skulle ju här få vara en ledande storstjärna i ett väldigt spännande projekt. Det känns verkligen som han skulle kunna fortsätta bli ännu bättre i den här omgivningen. Jämför med exempelvis MFF där han ju mer skulle vara rotationsspelare åtminstone första året när man ser till deras nuvarande anfallsbesättning.

Låta honom erövra Allsvenskan ordentligt i 1-1,5 år innan han sedan tar steget ut mot större äventyr (knappast Skåne).
Örebro Center
2016-01-27 19:54
@Minatankar:
I samtliga utbildningar jag gått påpekar man just att mål skall vara någorlunda realistiska men gärna kan vara lite högre satt än vad man tror för att få till en utmaning. Det handlar inte om att inte ha självförtroende, det handlar inte om att inte våga tänka stort på sikt. Det handlar om att inte skapa orealistiska förväntningar och krav sett till resurserna. Sen är jag övertygad om att man kan komma över målet man satt ändå. Jag har sett många lag i olika sporter prestera över förväntan eller sina mål. Att ha självförtroende, våga vara kaxig och tänka stort behöver inte ligga i direkt motsatsförhållande till uppnåbara mål eller strax däröver. Saywee yrade ju om guld, om det var förra våren eller våren före det med den trupp vi hade då. Om jag minns rätt gick tom du in och sa det var orealistisk tänkande av honom då (vilket jag instämde i). Jag påstår inte att en topplacering är orealistisk för ÖSK kommande säsong, särskilt om man får behålla Crespo. Utan jag resonerar generellt enbart
AIK Nissesson
2016-01-27 19:51
Jahaja, där skyller Eyravallen Örebro på Saywee,
Att han bara orkar, osanningar och argumenten tröt,

Jag kan bara inte försvinna, även om han och hans förbundna vill ...

Nu lägger jag oxå ned ett tag och låter er glädjas över kommande säsong :)

Skriv om fotboll och ÖSK!!!
Örebro mustard
2016-01-27 19:31
hakar på "Nicknamn i ribban", in med bästa klippen! (mildrar abstinensen något)
Eyravallen Örebro
2016-01-27 19:28
@Ansiktet:

Japp och han blev presenterad senare, det var mitt fel att gå i just T8 provaktiva fälla.
Det är lätt att avsluta med osanningar, sista ordet och även ställa frågor för sen säga att du inte svarar mer. Fegt.
Tar en paus från detta forum och återvänder när säsongen är igång, hoppas Saywee inte tar tillfället i akt bara för det.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-01-27 18:07
"Alla tänkbara uppfinningar är redan gjorda."
(Amerikanska patentverkets chef Charles Duell 1899)

Nog kan vi bli ett topplag alltid.
Örebro Minatankar
2016-01-27 17:50
@Örebro Center:


Hur många trodde på IFK Norrköping i fjol? Hade de som trodde på dem allt för långt avstånd till vad som blev utfallet?

Hur många ÖSK-supportrar trodde att Nordin, Astrit, Rinne, Broberg, Almebäck och Crespo skulle spela i ÖSK våren 2016? Hade de som trodde på det också för stort avstånd mellan sin tro och vad som blev utfallet?

Hur många i Kalmar, Halmstad, Borås och Norrköping som trodde på SM-vinst hade för stort avstånd?

Avståndet blir så stort som man tänker att det är.

Om man tänker att det inte är något avstånd så finns det heller inget avstånd. Det är som en manlig längdhoppare som ska hoppa minst 9 meter tänker att avståndet är långt eller kort. Undrar när man har bäst chans att lyckas?

Tänker man smått i livet blir det ofta smått. Tänker man stort är chansen högre att det också blir stort. Sedan att det då finns de som har skadeglädje om det inte funkar, får man strunta i. De har hur som helst inte lika roligt som optimisterna. :-)
Örebro Ansiktet
2016-01-27 17:47
Bemöter dig inte mer gällande detta. Vill du något så skicka PM. Vill inte att de andra kamraterna skall få lida av allt skit du skriver.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2016-01-27 17:45
Ja för du har inte farit med osanningar Eyravallen? Senast för några veckor sedan skulle ju en spelare ha presenterats? Kan du ge ett konkret exempel på vad jag har sagt förut? Jag kan komma på 1 grej. Det var när jag skrev "Nordin till Kina" innan han skrev på för oss? Det skrev jag för att jag inte tyckte att det vore helt otänkbart. Många som drog till Kina vid denna tid, spelare som var lite äldre. Men som sagt, håll till på Malmös forum i stället.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lord Bertin Zé
2016-01-27 17:41
@Nicknamn i ribban:

Har kollat igenom massa sammandrag idag från säsongen 2010. Dra åt h'lvete vad taggad jag är till den här säsongen.
AIK Nissesson
2016-01-27 17:40
s-u-c-k

Som vanligt :(
Örebro Nicknamn i ribban
2016-01-27 17:39
Nu börjar hypen!
Eyravallen Örebro
2016-01-27 17:35
@Ansiktet:

För det inte första gången du snackar om spelare hit och jag vet att du hittat på saker innan, åtminstone isåfall dina såkallade "källor". Jag kommer alltid rikta kritik mot som far osanningar eller förstör för klubben och det har jag knappast gjort mot ÖSK.
Örebro Center
2016-01-27 17:34
Fastän allför långt avstånd mellan mål/ambition och realistiska möjligheter tycker jag inte är bra heller. Mål/ambition blir inte trovärdigt då vilket kan ge intrycket att t ex en tränare eller styrelse eller tom fans svävar i det blå vilket också kan vara skadligt för verksamheten.
Örebro flesklepp
2016-01-27 17:16
@Snö:
nej, en komet kan ju slå ner i Örebro imorron också
Örebro Minatankar
2016-01-27 17:06
Bastard on Parade och Snö
//

Jag vet att Bastard on Parade är mycket kunnig eftersom jag känner honom. Och du Snö kan ju vara någon i tränarstaben, på kansliet, i styrelsen eller annan person som är dessa behjälplig i spelaraffärer. Det innebär i så fall att ni båda är mycket insatta och säkert många gånger mer insatt i spelare än vad jag är.

Men jag har inte ifrågasatt er kunnighet eller förmåga att bedöma. Jag ifrågasätter pessimism, tråkig realism eller försiktighet eftersom det inte sprider PR, lockar publik och sponsorer samt taggar spelare och supportrar.

Inte tusan visar man ödmjukhet när man marknadsför en VM-final i boxning. inte tusan visar Örebro Hockey överdriven ödmjukhet när man marknadsför sig med "Vi är Örebro" men underton att ÖSK kommer på andra plats. Inte tusan är Zlatan speciellt ödmjukhet utåt. Allt detta beror ju inte på att man nödvändigtvis är stöddiga och inte vill visa motståndarna respekt. Det beror på en medveten strategi i marknadsföring och PR.

När man i intervjuer med OS-vinnare frågade dem vilken målsättning de hade innan OS-tävlingen svarade de: "att vinna". När man fråga de som kom 2:a, 3:a, 4:a osv svarade de: "att gå till final", "att göra mitt bästa", "att slå personrekord" etc. Den vanligaste målsättningen bland OS-deltagare var att gå till OS. Med andra ord hade de redan nått sitt mål innan tävlingen började. Undrar hur mycket energi och kapacitet de hade kvar...

En svensk kan svara på frågan hur det går i finalen: "Om jag inte blir förkyld i helgen hoppas jag komma sämst 8:a". Tacka vet jag jag Håkan Carlqvist, världsmästare i motocross, som för länge sedan uttryckte stammande på frågan hur det går i VM-finalen: "Jag vvvvviiiiiinner naturligtvis". Befriande!

Tugget före, under och efter en match är ju halva nöjet. Både när man själv spelar och när man tittar på. Här bjuder jag på mitt tugg :-)

Örebro Ansiktet
2016-01-27 17:04
Okej Eyravallen. Du fortsätter att skämma ut ösk och dig själv. Varför dessa påhopp? Exakt vad får du ut av det? Vad vet du om mig och vilka människor jag känner? Inte ett skit. Nej jag tycker att du ska hålla dig till Malmös forum, här sprider du bara dålig stämning.
Postat via SvenskaFans-appen
Eyravallen Örebro
2016-01-27 16:41
@Benny Böckling:

Han snackar bara. Han har ingen koll och förstör bara för oss supportrar.
Örebro Ansiktet
2016-01-27 15:56
Enligt min källa som jag anser vara ganska bra så var det så gott som klart. Men förhandlingar kan ju stanna upp/ta andra vändningar ganska snabbt. Var de står just nu vet jag inte, men jag tror inte det sista ordet är sagt gällande denna affär. Men jag hoppas innerligt att Crespo stannar. Ska han gå någonstans så är det utomlands och inte till en klubb inom Sverige. Det skulle svida. Mvh Ansiktet
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2016-01-27 15:50
Kan du inte berätta mer om att Crespo skulle vara "förlorad" Ansiktet? Känns som det mesta pekar mot att han stannar i ÖSK.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-01-27 15:48
@Ansiktet:

Östersund har det ganska välbeställt på mittfältet och bland yttrar. På Kouadios huvudsakliga plats, vänsterytter, har man Michael Omoh. En nigerian vars kombination av ryck och styrka nosar på Kamara-klass av det jag sett.
Örebro Ansiktet
2016-01-27 15:40
Skulle vara typiskt om han gör dundersuccé i Östersund.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicknamn i ribban
2016-01-27 15:37
@Bastard on Parade:

Klart det skulle komma en skada...

Tur i oturen att den är på en reserv och att yngre spelare förhoppningsvis får chansen att visa upp sig. Hoppas dock på ett snabbt tillfrisknande för Hagge!
Örebro Bastard on Parade
2016-01-27 15:25
Haginge har problem med en överbelastningsskada i vänsterfoten. Kan bli borta "allt mellan några veckor och några månader".

Jag antar att det öppnar upp för Michel Yanez Hernandez till träningslägret då det bara är 3 hela ytterbackar i A-truppen just nu.
Annons: