/fotboll/osk/forum/8049.aspx/fotboll/osk/forum/8049.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Chipset
2007-07-03 11:59
2 saker:

1. Ska man spela Nordin ska man spela honom antingen som ersättare till Larsen eller som fri ytter (typ Brolin VM-94). Det senare kan ju bli aktuellt vid en eventuell frånvaro av Näfver. Den kreativitet och hunger som finns hos Nordin kan betyda oerhört mycket mer för vårat anfallspel. En sån som Nedim skulle säkert höja sig. Med Nordin på innermitten skulle han få bollar tidigare i djupledslöpningen. Spela Nordin från start. Byt ut honom när orken tryter. Jag tror faktiskt han klarar 60-70 min i dagsläget.

2. Tvivla inte på Pettersson. Han behöver förtroende för att höja sig. OCH FÖR SJUTTON WALKER, LÅT GRABBEN TA HÖRNORNA! I mittcirkeln gör han ingen nytta. Visserligen slår Anttonen också ganska bra inlägg men han är också en duktig huvudspelare till skillnad från Pettersson och behövs således i straffområdet. Hade någon av Petterssons inlägg i matcherna mot Djurgården, TFF och BP slagits i ett annat lag så hade de garanterat resulterat i minst någon balja.
Örebro ErikP
2007-07-03 11:44
Är så fruktansvärt jävla onödigt med två backar på bänken.. Slöseri!
Örebro Kubisztal
2007-07-03 11:43
Bänka dansken och in med Robban Walker. Flytta upp Riddez på Näfver's plats och in med Holger som Vänsterback. Riddez och Holger på vänsterkanten vore guld, Dom två var grymma tillsammans på vänsterkanten mot Elfsborg.

För varken Larsen eller Näfver tillför speciellt mycket, mer än att gnälla och slarva bort bollar.
Örebro Tilly_79
2007-07-03 11:29

klart man ska till Örjans Vall, "råkar" konstigt nog vara på semester i Halmstad då.
Örebro Blå Bergen Blues
2007-07-03 11:11
Ämne: Tyvärr är vi inte bä....
Andy King//
"När blev det mål senast på hörna???" Var väl Richardssons målnick på hörna mot MFF!
Örebro Aspen
2007-07-03 11:03
Ämne: Hej ! Har läst ert f....
Tack för dom orden. Men det är poängen vi saknar. Både TFF och BP fick poäng av er.
Ni var riktigt bra, lycka till i toppen.
Kalmar Ari
2007-07-03 10:46
Hej ! Har läst ert forum och det finns många negativa tankar om ert lag. Jag tycker inte ni var så dåliga som man får intryck av i ert forum.
Enligt min åsikt var Örebro klart bättre lag än Trelleborg och Brommapojkarna, Helsingborg mm.
Lycka till mot Halmstad i nästa omgång.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-07-03 10:19
Ämne: Vad gör Nedim för ny....
Ja ge Nedim och Nordin en halvlek var.
Örebro Aspen
2007-07-03 10:12
Vad gör Nedim för nytta trots att han orkar? Ingen just nu.
Jag menar att signalen att vara petad kan göra verkan. Dessutom är det intressant att se Nordins förmåga.
Örebro Aspen
2007-07-03 10:12
Vad gör Nedim för nytta trots att han orkar? Ingen just nu.
Jag menar att signalen att vara petad kan göra verkan. Dessutom är det intressant att se Nordins förmåga.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-07-03 09:42
Nordin från start?han orkar nog inte en hel match,andra halvlek från start måste han få iallafall.
Örebro Aspen
2007-07-03 09:33
Till nästa match finns inte mycket mer att göra än att käka taggtråd. Näfver är säkert ur leken. Detta gör att Holger tar Riddez plats och Riddez flyttar upp på mitten.
Vågar Walker satsa på Nordin från start med Nedim på bänken ?
Örebro Andy King
2007-07-03 09:24
Tyvärr är vi inte bättre än tabelläget. Larsen är en skugga av sitt forna jag. Inga vettiga bollar slås till forwardspelarna. Hopplösa djupledsbollar som rinner över kortlinjen. Stillastående sidledsspel. Som vanligt är ÖSKs hörnor helt iskalla. När blev det mål senast på hörna??? Wikström är alldeles för långsam i mittlåset. Näver var tämligen usel igår.
Målet får bli att ha BP bakom oss.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-07-03 09:16
Vi spelar sämre och sämre,fattar inte vad tunna vid är vid närkamper och målchanser,nerver av tuggummi,nä mycket mer jävlarannama krävs för att ta poäng,vinnarskallar efterlyses och det snarast.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-07-03 09:13
Kubaner!!se till att ordna bussar till Halmstad,vi måste dra ordna lite folk som hakar på,gör en mätare som ni hade till Geflematchenm så att folk ser hur många anmälningar som gjorts,jag o min kvinna ska med iallafall.
Örebro Mattias69
2007-07-03 09:08
Om nu Näfver tvingas lämna återbud till Halmstadsmatchen vill jag se Riddez som vänstermittfältare, Holgersson som vänsterback och varför inte prova Nordback som mittback? Larsen tar Nordbacks defensiva roll som mittfältare och in med Nordin på den offensiva mittfältsrollen.
Örebro Mattias69
2007-07-03 09:04
Ämne: Nu när det inte finn....
Grymt trevlig analys. Men jag kommer att minnas en hörna från i år i väldigt många år och det är den i Malmö-matchen. Richardssons nick! Såna där initiativ borde inspirera övriga spelare att försöka hitta på något lite extra då man ligger under. Men tydligen går det upp och ner i ÖSK:s spel. Låt oss hoppas på en vändning mot Halmstad.
Örebro Aspen
2007-07-03 09:03
Ämne: Några andra funderin....
Spelideen fungerar inte mot bättre lag. Eller så är vi för inviduellt dåliga.

Att hörnorna inte är farliga verkar bero på brist på intränade varianter.
Örebro Mattias69
2007-07-03 09:00
Romano// UNDERBART!!! Jag kan bara beklaga att det inte har varit mer info ute och att marknadsföringsmaskineriet hackar lite grann. Samtliga inblandade är medvetna om det och vi ska försöka skärpa oss inför hösten.
Örebro Aspen
2007-07-03 08:55
Svaga delar i laget:
1) Wikström
2) Johan Pettersson
3) Nedim
4) Bänken
Åtgärder:
1) Holgersson blir ordinarie
2) Till bänken och prova R Walker, värva eller återkalla Jeffs
3) Till bänken och prova NORDIN, värva, hoppas på SEB och migrationsverket
4) Låt Larsen hjälpa Walker med coachningen
Örebro jocke.
2007-07-03 08:49
Några andra funderingar;
- Varför slår vi bort så oerhört mycket lätta passningar? Det är pinsamt dåligt ibland.
- Varför är inte våra hörnor det minsta farliga? Jag kan inte minnas en enda hörna i år som har varit farlig.
-Varför slår man långbollar en hel match när man vet att inte anfallarna kan förvalta dessa bollar? Är det inte bättre att åtminstone försöka spela sig igenom via mittfältet och på kanterna?

Synpunkter, meningsskiljaktigheter på allt skrivet ovan?
Örebro Romano
2007-07-03 08:44
One¨touch:
Sorry för min otydlighet, västkusten väntar ju oss dom två närmaste bortamatcherna.

Mattias69:
Bra Kubanerna, jag ska försöka på egen kraft att locka med så många jag kan till bussen ner mot Halmstad. Bra att ni tar tag i det hela, det ska ni ha kred för!

Väl mött på Behrn på söndag.
Örebro jocke.
2007-07-03 08:44
Nu när det inte finns så mycket annat att göra så här på morgonen när det är lugnt på jobbet så kan jag ju passa på att göra en liten utvärdering av samtliga ösk-spelare i gårdagens match;

Westman - fruktansvärt stabil och kan inte lastas för något av målen. Tycker att han höjt sig många snäpp i år. Säkerheten själv, kommer göra mycket viktiga räddningar för oss!

Antonnen - glänste inte, men gjorde inte bort sig nämnvärt heller. Tycker det är kul när NA i sitt spelarbetyg alternerar mellan kommentarerna, "Trivs mycket bra i sin nya roll som högerback" och "Syns att han inte riktigt trivs i sin nya roll som högerback". Antonnen är bra både offensivt och defensivt tycker jag.

Haginge - gör sällan en dålig match, inte heller igår även om han kom på efterkälken vid Aris mål. Men han är ruskigt stabil och kan bli hur bra som helst!

Wikström - blir jag allt mer besviken på. Tycker inte att han har varit bra alls de sista matcherna han spelat. Alldeles för seg, inte så bra som man kan tro i luftduellerna och så sjukt dålig på att försöka göra osynliga "tjuvknep" - han är oerhört synlig när han håller i en motståndare, vilket oftast resulterar i frispark mot oss. Tycker det var konstigt att inte Walker satsade på Holgersson igår när vi hade två snabba anfallare emot oss.

Riddez - alltid säker, även om han inte gjorde en av sina bättre matcher igår så kan man ändå alltid lita på att han inte gjorde bort sig. Han tappade markeringen vid 2-0 målet - okej, men det kändes inte som att vi skulle kvitterat ändå, och dessutom vet man att han har höjt sin lägstanivå många snäpp, så han kommer igen och gör en riktigt bra match igen i nästa omgång.

Näfver - Hade inte en av sina bättre dagar, men försökte ändå några gånger och det ska han ha en eloge för. Men som hela mittfältet så är det alldeles för många felpass, skärpning! Att han spelar vidare efter skadan tycker jag är ett grovt tjänstefel, han kunde ju knappt gå - amatörmässigt av lagledningen.

Nordback - osynlig, vilket han ofta kan vara trots att han gör en bra match. Precis som med flera andra i laget så gör det mig inte så mycket om han gör en lite sämre match, han är så pass jämn ändå och har inte många plumpar i protokollet på en säsong. Han betyder mycket, kämpar och sliter, men skulle vara kul om han kunde bli bättre på det offensiva, konstruktiva spelet också.

Larsen - underkänd, för andra matchen i rad. Jag vet inte vad som hänt med honom men han är fjärran ifrån den han var för ett par år sedan. Så sjuuuuukt seg, slår bort alldeles för mycket bollar, går in till 70% i närkamperna och ser knappt tänd eller inspirerad ut. Det är nog dags att fundera på att göra något åt mittfältet snart om inte Larsen höjer sig, vi måste ha in någon som kan styra spelet och fördela bollar - just det som Larsen var grym på förrut.

Pettersson - Blek igår, väldigt blek. I många situationer syns det att han är väldigt grön och orutinerad. Slår bort mycket bollar också och hamnar ofta fel i positionerna. Men jag tror fortfarande på honom. Han löper mycket och har visat att när han är i form betyder han mycket för det offensiva spelet.

Nedim - inte bra alls. Inget riktigt klipp i steget och glöden, passionen verkar saknas. Sen tror inte jag att han trivs det minsta med det spelet som ösk spelade igår - långbollar. Han är ingen targetplayer. För att kunna utnyttja hans förmåga till max så MÅSTE mittfältet lägga genomskärare bakom försvararna. Det är då han är som bäst, och bara dom gör det så kommer målen rulla in ett efter ett.

Rodevåg - har höjt sig sen inledningen av säsongen tycker jag. Kämpar otroligt bra, och är väl lite mer target än Nedim iallafall. Men han känns ändå inte så farlig, även om det är han som skapat det mesta framåt de senaste matcherna.

Några andra funderingar;
- Varför slår vi bort så oerhört mycket lätta passningar? Det är pinsamt dåligt ibland.
- Varför är inte våra hörnor det minsta farliga? Jag kan inte minnas en enda hörna i år
Örebro Aspen
2007-07-03 08:36
Vi har en tunn trupp. Laget är dåligt coachat. Vad göra?
1) Ersätt Jeffs eller köp en returbiljett från Island.
2) Vi kan inte längre låta spelare helt ur form spela alla 90 minuter. Irlänsk envishet? Oförmåga att se alternativ? Dålig coaching!!
3) Skaffa en anfallare till eller sätt fart på migrationverket
Örebro Mattias69
2007-07-03 08:35
Ämne: Halmstad

Då ska v....
Jag antar att det är bortamatchen mot Halmstad den 16/7 du syftar på och då blir det bussresa á la Kubanerna. Info kommer att komma ut i dagarna, det går lite trögt så här i semestertider (tyvärr)
Örebro One¨touch
2007-07-03 07:54
Romano// Det räcker om du tar buss 12. Det är nämligen hemmamatch! ;-)

Brorzan// Jag förstår ditt resonemang kring Näfver. Men i hans fall tror jag inte det alltid är så lätt. Killen ligger ner och har ont ett par tre gånger per match. Han är den typ av (människa) spelare som alltid förstärker sin smärta för åskådarna. I sådana fall är det nog ibland svårt för tränare/läkare att avgöra statusen.

Övrigt// Vi kan nog nu slå fast att detta är Larsens sista säsong på den här nivån.

Sedan tillbaka till Näfver. Killen är ok, men vi måste komma ihåg att detta är hans första säsong i AS. Ibland lyser naiviteten igenom. Passningar som skulle gått hem i superettan är lästa av motståndarna innan de slås, skott som kunde skapat oreda i S1 liknar här mer en lätt sommarbris, inlägg som ...

Hoppas Näfver behåller fötterna på jorden och ger sig in i skiten. Skiten = stenhårt jobb på träning, med snabba pass, snabba tankar (ger snabba beslut), snabba platsförflyttningar. Träna skott och träna ännu mer. Det finns inga genvägar.

Samtidigt kan jag inte bestämma mig om jag ska skippa kritiken till ÖSK/laget/enskilda spelare?
Klubbledningen har deklarerat att man bygger för framtiden, och att man numera mättar munnen efter matsäcken. Då får vi finna oss i att förlora mot ett starkare Kalmar på bortaplan. Vi får finna oss i att bänken känns lika sexiga som bårbärarna för ett ÖSK-hjärta.
Vi får tungt acceptera måstematcher nu och då.

Baahhh..
Degerfors Bydirektörn
2007-07-03 07:52
Superettan närmar sig med stormsteg! Hehe Hehe
Örebro Gäddhäng
2007-07-03 07:27
Mitt i allt det negativa så tycker jag att Westman gjorde en bra insatts i målet!

Hur gick det för Näfver?
Örebro Romano
2007-07-03 06:53
Halmstad

Då ska vi mot västkusten och mäta våra krafter. Blir det buss ner till Halmstad?
Örebro rirobban
2007-07-03 03:21
Jag kom precis nyss hem från Kalmar. Det är som vanligt en fin liten stad där alla människor är mycket trevliga. Det kom ett antal till borta sektionen, men frågan är om alla var Örebroare!? Första halvlek var den sämsta ÖSK spelat den här säsongen hittills. Andra är bättre men knappast bra. Truppen är inte bred för fem öre och det behövs 2-3 nyförvärv känns det som. Nordin får åter igen ingen chans då han borde fått den.

Kalmar är för övrigt det bästa laget vi mött i år. Aris mål var mycket en målvaktstavla, i alla fall så som vi såg det... jag har dock inte gått igenom vad alla skrivit här eller sett några repriser (utom på storbildsskärmen i Kalmar) ännu.

Mot Halmstad måste vi ha 3 poäng för att få lite arbetsro efter BP:s seger senast. Hoppas på fler Örebroare till Halmstad sen... var lite dålig uppslutning i Kalmar.
Annons: