/fotboll/osk/forum/8018.aspx/fotboll/osk/forum/8018.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Bastard on Parade
2007-07-09 16:37
Larsen har en roll som tvåvägsspelare och får bollen alldeles för långt ned på egen planhalva. Jag vill se honom i en offensivare position högre upp i banan för det är där hans egenskaper bäst kommer till nytta.

Jag gillar Nordin, men orkar han i 90 minuter?
Örebro pemo
2007-07-09 16:30
Ämne: Jag tycker att det s....
Håller med dig om Frippe. Han har det där lilla extra som behövs. Visst, han missar ibland, men med Haginge bredvid så funkar det bra. Fresa var bra igår. Nordin håller inte från start ännu. Larsen som fri roll? Är det inte så han försöker spela nu? Nå, bort med gubben och sätt ner Nedim som Toivonen i MFF. Då får han var med mer i matchen och kan komma på djupet. Testa denna uppställning mot HBK:
PW/RR
Fresa Hagge Frippe Mosees
PA Nordback Nedim Joel
Rode Nordin/SEB
Örebro sport klubben
2007-07-09 16:25
Eller är det som vanligt i Örebro? (Jag är utflyttad)Man kan inte komma från Örebro och vara bra? Sören Crats!???? Han har blivit sparkad från hans senaste 3 jobb eller nåt sånt! Vad vill ÖSK och Vi supportrar. Vore det inte häftigt att köra med egna produkter både som spelare och ledare? Jag vet att han skulle klara jobbet galant! Man måste våga för att vinna är det inte så.
Örebro Walter Gigena
2007-07-09 16:17
FloMo//
Jag var också på matchen (vi åkte i samma bil), och på vägen hem sa du flera gånger att Ösk spelade som självaste brasilianska landslaget!

Till matchen mot Hbk borta vill jag se en laguppställning som liknar följande..

----------------Richardsson-------------

Anttonen---Haginge---Holgersson---Riddez

----------------Nordback----------------

Pettersson--------Nordin--------K.Walker

---------Rodevåg-------Ynus/Nedim-------

¤ Westman var fel ute på så gott som varje hörna, och sätter fan aldrig igång spelet snabbt. Richardsson skapar trygghet och har en överlägsen spelförmåga (+att han kan göra mål). Richardsson skapar den trygghet som westman just nu inte har.

¤ F.Samuelsson kan fortfarande inte slå ett uppspel/passning utan att hela laget/publiken drar ett andetag av oro.

¤ Larsen har tyvärr helt tappat formen och dom som inte sett det dom senaste tre-fyra matcherna måste vara tvärblinda. Walker måste våga bänka dansken.

¤ Om näfver fortfarande är skadad kan man testa unge walker, som varit ett energitillskott dom få gånger han fått chansen. Skit i att han är tränarson, han kommer ge allt för att visa han platsar.

¤ Nordin har vett att spela längs marken, bara det ger honom plats i startelvan.

¤ En Ynus på plan skulle betyda enormt mycket, förstå vilken energi killen skulle visa vid sin första allsvenska match, fast med ösks flyt dröjer det till 2012 innan han blir spelklar.

Hursomhelst förändringar krävs, vi kan inte åka till Halmstad med målet att spela kryss!! Vi måste börja vinna NU
Örebro sport klubben
2007-07-09 16:05
Farsen blir till Guld // Haglund håller på IFK, Stefan Rehn är difare men tränar IFK, Jingblad är hbk are men har tränat ÖSK, IFK, Landskrona m fl mfl, osv osv. In med Axen!! Nu! Du ska se han på pressläktaren. Han våndas och lider med killarna. Det kan INTE bli sämre! Nytänkare och en som vågar satsa på unga spelare. ÖSK måste ta honom nu innan någon annan gör det.
Örebro sport klubben
2007-07-09 16:04
Farsen blir till Guld // Haglund håller på IFK, Stefan Rehn är difare men tränar IFK, Jingblad är hbk are men har tränat ÖSK, IFK, Landskrona m fl mfl, osv osv. In med Axen!! Nu! Du ska se han på pressläktaren. Han våndas och lider med killarna. Det kan INTE bli sämre! Nytänkare och en som vågar satsa på unga spelare. ÖSK måste ta honom nu innan någon annan gör det.
Örebro Bastard on Parade
2007-07-09 15:38
Jag tycker att det saknas lite jävlar anamma. In med Fredrik Jansson som mittback bredvid Haginge och lyft upp Riddez till mittfältet. Reed skulle klara av vänsterbacksplatsen med sin inställning!

Ge Larsen en friare roll och jag kan garantera att han kommer spela bättre. Larsen i samma roll som Dusan eller Nordin hade passar bättre än fisken i vattnet!
Örebro rirobban
2007-07-09 15:16
kribba//
Jag skulle nog säga att det är nykomlingssyndromet då laget startar serien hyfsat men faller sedan tillbaka som en sten. Jag tycker att det är för enkelt att skylla på Patrick Walker just nu. Det är trots allt spelarna som ska göra jobbet på planen och liksom dem vi ska klandra. Jag ser inte den inställningen och kämparandan som annars varit Örebros styrka tidigare. Försvarsspelet kändes bra i början men nu känns det som spelarna tar allt för enkelt. För stor respekt för motståndarna? Ja det kan vara en möjlig anledning.

Men jag tror att det behövs 2-3 nyförvärv för att vi ska säkra ett allsvenskt kontrakt till nästa säsong. Och sen vill jag se mera mod på Walker när det gäller att få in de unga spelarna. Igår gjorde både Nordin och Robert Walker bra insatser när de kom in. I alla fall så försökte de och ville göra saker med bollen. Övriga spelare såg mest ut att vilja bli av med bollen så fort de fick den. Det är ingen bomb, utan en boll som man kan hålla i lite extra för att sedan hitta en medspelare med en enkel och kort pass.

För mycket långbollar och inga spelare med fantasi. Även om jag vill ha kvar Patrick Walker så förstår jag inte varför han klandar på att Nordin kommer in och försöker skapa lägen. Nordin har en grym teknik och även modet att hålla i bollen. Lite som Larsen en gång varit. Men denne Larsen har helt tappat stinget känns det som. Nästa match så skulle inte jag gråta tårar ifall Larsen ersattes av Nordin. ÖSK måste våga mera för att vinna.

Igår ska väl sägas att HBK fick en mycket tveksam dömd straff med sig. Och det är ofta så, ifall ÖSK får eet domslut mot sig så hänger de med huvudena och tappar koncentrationen och spelet totalt. Det blev så mot Helsingborg när de inte fick straff på tacklingen av Näfver. När man får ett domslut mot sig ska man bli riktigt förbannad och ta revansch på domaren genom att kämpa 100% extra i varje närkamp.

Så vad kan göras bättre? Allt om du frågar mig. Mot Halmstad borta blir det allt annat en lätt. Jag vill se att spelarna vill vinna matchen och våga spela boll. Inställningen ska vara att vinna varje närkamp och gå hårt in i duellerna på motståndarna. Dom ska inte få en meter att gå på. Jag vill också se en förändring i formationen och startelvan... såhär vill jag att det ska se ut:

----------------Westman-------------------

Anttonen---Haginge---Wikström---Holgersson

----------------Nordback------------------

Larsen------------------------------Riddez

-----------Nordin-------Pettersson--------

-----------------Rodevåg------------------


Riddez får kilva upp ett steg nu när Näfver är skadad. Henriksson hade kunnat ta Petterssons plats, men jag vill gärna se Johan i den här rollen. Henriksson och Halilovic på bänken gör att vi får en bänk som ser starkare ut än normalt. Nordback tar han om allt mellan försvar och mittfält och Larsen får gå ut till höger (hur mycket han än inte vill det så gjorde han det bra där mot Malmö i träningsmatchen på försäsongen). Nordin precis bakom anfallaren är ett farligt vapen.
Örebro Aspen
2007-07-09 14:59
Svårt förstå att Jeff spolades. Han kunde spela både centralt och yttermittfält. Han hade tillräcklig tuffhet och jävla anamma för AS.
Fattar inte varför????
Örebro Aspen
2007-07-09 14:50
Ämne: Tycker att det är pi....Motståndarna vet att om man stoppar Larsen så stoppar man ÖSK. Därför blir vi lättlästa. Långbollar till 2 forward som möter 4 försvarare är något för att variera spelet med, nu är det ofta grunden i anfallen. Om spelet går genom mittfältet både central och via ytterna kan det bli bättre. Larsen är för ensam nu när vi spelar i allsvenskan. Dessutom måste mittfältet och ytterbackar fylla på i anfallet. HBK var ofta 4 man i anfallet!!
För övrigt är mätningen av bollinnehav inget att ha. Ofta ett mått på antalet sidledspassningar.
AIK kribba
2007-07-09 14:40
Riorobban, var är din analys till att det ser ut som det gör för Örebro nu? Kris är att gå för långt, men visst har ni stora problem för tillfället.....målskyttet har ju klickat förstås......men det finns säkert andra saker att ta på också...

Inget roligt att torska hemma med 0-3 och sen möta samma lag som är ett av seriens bästa hemmalag..
Örebro jocke.
2007-07-09 14:35
Tycker att det är pinsamt hur många okunniga medgångssupportrar det finns här inne på forumet. Det mesta som det diskuteras om är helt ointressant och orelevant som t.ex. att det är Nordin eller FrSa fel att matchen gick som den gick.

ÖSK har två stora problem framför alla andra, och dessa är;

1) Det MÅSTE bli tuffare i närkamperna, och alla måste gå in till 110% för att det här ska kunna vända.

2) Om nån vet någon match i år där ösk har lyckats genom att slå långbollar så säg till. Om någon vet någon match när ösk:s spel har hackat när man spelat genom mittfältet och ut på kanterna så säg till. Det jag menar är att, jag tror det största problemet ligger i att vi inte spelar bollen igenom mittfältet. Vi måste ha en spelfördelare där (det som Larsen tidigare var riktigt bra på), som kan slå antingen genomskärare och instick till anfallarna, eller slå ut på kanterna för där har vi bra killar som kan löpa om de får de rätta bollarna. Som det har varit de senaste matcherna har vi bara slagit långbollar från backlinjen och det är ju ganska tydligt att det inte funkar, varken Nedim eller Rodevåg är några target som är duktiga på att suga in bollen, men Nedim är ruggigt stark i djupled, bara han får de rätta passen. Vi måste förstärka navet, innermittfältet, den offensiva delen.

Kommentarer?
Örebro Zammy_Ösk:aren
2007-07-09 14:17
Ämne: Det ser trevligt ut ....
haha inte jag heller :S han måste ha något fel i huvudet :S
Örebro Zammy_Ösk:aren
2007-07-09 14:17
Ämne: Det ser trevligt ut ....
haha inte jag heller :S han måste ha något fel i huvudet :S
Örebro Zammy_Ösk:aren
2007-07-09 14:14
Ämne: fy fan vad jag skäms....
helt korrekt, satsa på nordin nu!
Örebro rirobban
2007-07-09 14:10
FloMo//
Jag var på matchen och det är absolut ingen överdrift att säga att ÖSK lekte mot er. I alla fall ungefär 25-30 min i andra halvlek. Sen hade ÖSK flera bra chanser och ni hade världens tur att ni vann.
Örebro Blå Bergen Blues
2007-07-09 14:09
Faxe//
"Det är sista månaden som något verkar hänt med laget, nästan alla går och hänger med huvudena..." Det slog mig igår att ÖSK faktiskt hade en dålig period i mitten av serien ifjol (också..!).. Den mittre tredjedelen av serien hade vi faktiskt 4 2 4 i vof. Låt oss hoppas på upprepningar av -05 och -06 då slutspurten var bättre än mittre delen av säsongen. Ja, även -04 bjöd ju på en ordentlig uppryckning med vinst i de fyra sista matcherna..
Hammarby FloMo
2007-07-09 13:35
Faxe
Lekte mot oss? Var du på matchen lr?

Ok, ni gjorde en mycket bra match med tanke på omständigheterna. Vi gjorde en pissmatch och vann enbart tack vare Kingson. Men att säga att ni "lekte med oss" när vi hade 60-40 i bollinhav är ju fantasier.

Jaja, lycka till mot HBK iaf. Örebro hör hemma i AS.
Örebro Faxe( den store Dansken)
2007-07-09 13:18
Till alla som tycker att årets ÖSK är det sämsta som någonsin spelat i AS, betänk att detta lag största delen av matcherna mot både AIK och Hammarby lekte med motståndet. Det är sista månaden som något verkar hänt med laget, nästan alla går och hänger med huvudena och ser ut som om fotboll är det tråkigaste man kan syssla med. Hur ser det ut på träningarna? någon som vet? Kom igen nu ÖSK!!!
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-07-09 12:46
Hoppas inte Walker satsar på att vinna Fair playligan.jag vill se krigare på plan.
Örebro EH
2007-07-09 12:21
Vi har inte vunnit någon av de elva matcherna mot de lag som spelade i allsvenskan förra året. De strutsar som vill skylla detta på oflyt och dåliga domare kan fortsätta att göra det. Det ser bra ut på papperet med Riddez och Anttonen som backar och Näfver och Pettersson som yttermittfältare och de trillar boll snyggt ibland men det ger inga mål och det skapar stora luckor för motståndarna centralt på mitten. Det finns tre alternativ nu. Det ena är att byta spelsystem och t.ex. ha tre centrala mittfältare. Det andra är att skaffa spelare som gör att 4-4-2 fungerar bättre. Det tredje är att byta tränare. Det ser ut som om spelare och tränare inte är överens om vilka som ska spela och hur man ska spela. Att bröderna Walker ingår i truppen är ett problem så länge pappa är tränare, hur lovande och trevliga de än är.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-07-09 11:49
Halmstad har släppt in mål i alla deras bortamatcher denna säsong,och naturligtvis så höll dom nollan mot oss,förvånande??NEJ!!
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2007-07-09 11:46
Vi är ett strykgäng,bara att inse att vi väger för lätt i samtliga närkamper,vill se mer av gamla Nordback,gamla hårda Nordback.
Örebro Ösk-Power
2007-07-09 11:46
Nyförvärv kommer med andra ord bli aktuellt.

en offensiv mittfältare och en anfallare är ett måste!!

Tjatar och tjatar, men Abgar Barsom eller Mambo Mumba vore guld...

Sen Lundblad eller någon annan striker från Kroatien! Vill gärna ha en anfallare med lite tyngd. Halilovic väger alldeless för lätt. Skulle behöva en Boniek typ som bara "kör på"
Örebro Grixx
2007-07-09 10:44
Även Walker kan lyckas ibland.

Vill minnas att de första matcherna efter Lundin så hade vi ett intressant spel. Delvis för att Luddes spel låg i botten. Vi hade en enorm speed och "alla" var förbannade när Herish dök upp som en målspruta.Förbannade för att han borde gjort två-tre mål till i matcherna. Likaså att han sprang offside. Nu har vi Nedim som alltid är offside och ingen gnäller.

Lundin krävde diciplin och körde på kontringar mot topplag.Kan möjligen låta trist men det var ju för i helvete tätt mellan kontringarna då...med få undantag.Nu lyser kontringarna med total frånvaro. När såg vi senast en ÖSKare rusa ifrån NÅGON motståndare överhuvudtaget.

Mycket snack likaså om tjongande, men samtidigt sa många att det var länge sedan vi hade sån kul fotboll som när Lundin var en del i laget.
Det gick så långt att folk klagade på att vi under våren 2004 glömde defensiven pga vår anfallsfotboll.

För övrigt verkar det vara populärt idag bland övriga lag att köra tät def och kontringar för att slå sig fram mot toppen i AS.
Örebro ÖSK Fans
2007-07-09 10:39
uräkta stavfel 0a
Örebro initforlife
2007-07-09 10:21
ÖSK Fans//Vem är Näfert?Nyförvärv eller?
Örebro ÖSK Fans
2007-07-09 10:16
fy fan vad jag skäms för suportrarnas syn på hur fotboll skall spelas här inne!!!

spelar man bra fotboll när antingen Riddez eller samuelsson bara slår iväg bollen på chans långt upp i banan!?!? är det brist på kunnade?? jag tror det!

Är det fotboll när typ nordback larsen inte kan slå en passning på 2 meter!?!?!

tycker vi kan kräva betyligt mer av ett lag som har fotbollen som yrke...

spela Nordin från start, han har mer ffotboll i sej än vad halva ösk har tillsammans...

mitt lag mot halmstad!

Westman

anttonen haginge Riddez

Johan p Nordback Näfert(skadad)

Nordin Larsen

Rodevåg Hallilovic
Halmstads BK Peter
2007-07-09 10:06
Som jag skrev i min matchrapport, det känns som om ÖSK är på rätt väg. Den allsvenska rutin och bifogade självförtroende och kyla som saknas kan man inte erhålla över en natt - antagligen kommer det att även fortsatt vara en rätt jobbig säsong i år. Men det kommer ni att ha igen 2008. Givetvis hoppas jag att HBK vinner även på måndag, men sedan håller jag tummar och tår för Örebro.
Örebro initforlife
2007-07-09 10:02
Adamski och alla andra domedagsprofeter//Dags att inse att vi ÄR nykomlingar och får slåss i botten.Det var mycket snack om övre halva,sikta högt,bla. bla. osv innan säsongen.Två år i SE sätter sina spår på tempo och spel.Vi har inte heller den starkaste truppen i AS men vi får kämpa och slita.Hittills har vi aldrig åkt ur As och gör det inte i år heller!
Annons: