/fotboll/osk/forum/7801.aspx/fotboll/osk/forum/7801.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro BabyKladde
2008-01-10 16:49
läste precis på kubanernas forum om Cramo cup:

Kubanerna kommer inte arrangera någon resa, utan om intresse finns kanske några kan gå ihop och hyra en minibuss, men som sagt, ingen arrangerad resa!
Örebro Chipset
2008-01-10 16:18
Ämne: Ämne: Mer inf....
Ruskigt drygt. Avresa kl.9. Hoppas vi kan bli ett 100-tal ÖSKare iallafall. Vi måste ju matcha brukssönerna.

Lukas_ÖSK// Hoppas du inte bara slänger ut namn hur som helst. Då kommer de forumrykten som åtminstone har en gnutta sanning aldrig uppmärksammas. Vad grundar sig namnet Andres Gonzales på?
Örebro abdel seidou
2008-01-10 15:46
Ämne: Mer info om Cramo Cu....
tackar för infon!

men vafan match klockan 10, å va tar det att köra dit... en timma? dryg söndagsmorgon.
Örebro isac
2008-01-10 14:55
Ämne: Ingen Dieguinho I Ös....
Var det du Lukas som tipsade om Dieguinho från början? I så fall får du ursäkta att man tvivlar lite på denna Gonzales..

Mycket uttömmande intervju med Axén! Tackar. Det märktes att reportern samlat de mest omtalade diskussionerna här bland supportrarna.

Skulle vara intressant att se Nordins konditionsträningschema för övrigt, jag tycker Axén har en väldigt vettig bild över honom. En utomordentlig spelare som behöver bli av med några kilon.
Örebro Evigt ÖSK
2008-01-10 14:10
andres gonzales? vem är det?
Örebro Lukas_ÖSK
2008-01-10 13:45
Ingen Dieguinho I Ösk. Det var fel namn. Killen heter Andres Gonzales(Vänsterback).
Örebro Kronblom
2008-01-10 13:40
eftersom Guterstam kanske hamnar i Leeds så får man hoppas att Manswell håller så pass bra klass så att det är värt att signa honom,4 mille är förresten för högt pris för BP att släppa Guterstam!
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-10 12:43
Om man åker dit och betalar entré,funkar det att gå ut emmellanåt till den lokala puben för att smaktesta ölen och sen gå in igen på samma biljett tro?annars blir det en dyr entré;)
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-10 12:09
Ämne: Kan bli kul med Cram....
Ja fan det vore coolt om Kubanerna kunde ordna resa till Kristinehamn.
Örebro Chipset
2008-01-10 11:59
Kan bli kul med Cramo Cup. Styr Kubanerna ihop en resa? ;-)
Örebro Mittåt
2008-01-10 11:23
Mer info om Cramo Cup från Villastadens hemsida.
Örebro Mittåt
2008-01-10 11:14
josud// Jättebra. Jag har alltid saknat en bekräftelse på att mina pengar verkligen nått fram till sin slutdestination.

Jag antar att det handlar om en B-frankerad försändelse, vilket, med tanke på Postens bristande effektivitet, innebär att man måste våndas några dagar innan man får den efterlängtade betalningspåminnelsen.
Örebro josud
2008-01-10 11:08
Angående årskort på Behrn Arena...

Innan ni årskortsinnehavare får blodtrycksfall och börjar morra (som jag gjorde...) när ni öppnar brevet från Sportklubben idag där det står att ni inte betalt er plats och att det måste ske före den 15:e, så kan jag meddela att ÖSK antagligen fått fel listor (enligt Fredrik på kansliet). Dom som fått brevet är alltså med stor sannolikhet de som faktiskt HAR betalat in för sin plats och inte tvärtom.

Heja Biljettbutiken! :-)
Örebro Mittåt
2008-01-10 11:04
Jag har forskat lite grand kring turneringen i Kristinehamn söndagen den 20 januari.

Det finns ca. 1000 publikplatser - på läktare samt runt planen.

Entréavgiften är 50 kronor.

De fyra lagen möter varandra i en serie. Matchtiden är 2 * 25 minuter.

ÖSK:s spelschema:

10:00 ÖSK - VSK
12:15 ÖSK - Lag X (vinnaren i lördagens Cramo Cup)
14:30 ÖSK - DIF

Arrangör är Villastadens IF (en lokal Kristinehamnklubb).
Örebro Chipset
2008-01-10 10:13
Det är bara att packa väskan och åka till Kristinehamn den 20:e. Har man tur får man se Manswell, N´dille och Bassomeng. Kanske även mr X? Som det ser ut på bilderna verkar det finnas en del läktare.
Örebro Mittåt
2008-01-10 09:22
BoP// Jag tror mycket på Niklas Lönnqvist. Fast kanske mer som tvåvägsspelare än som ordningsman.

Niklas har precis som Henriksson den löpkapacitet som behövs för att kunna vara med och jobba framför båda straffområdena. Han har en mycket bra teknik, bra tillslag men är inte lika stark i huvudspelet som Sebbe.

Ser kanske lite tunn ut, men är seg och härdig. Han viker aldrig ner sig då spelet hårdnar till.

På minussidan står väl framför allt att han inte spelat seriös fotboll mer än till och från under de senaste två åren.

För två år blev säsongen mer eller mindre förstörd då han flyttades upp till A-truppen och Walker försökte skola in honom som back i reservlaget. Förra året var han utlånad till Forward men fick stora delar av säsongen förstörd på grund av skador.

Det bästa för Niklas vore nog om han lånades ut till Degerfors eller Enköping. En säsong som stamspelare i Superettan behövs nog för att han skall kunna finna sig tillrätta i en allsvensk miljö utan alltför stora omställningsproblem.

Men av allt att döma verkar det väl bli Forward ytterligare en säsong för Niklas del. Med först Klingberg och sedan Östman ute ur konkurrensen om platserna på Forwards mittfält borde han väl vara rätt säker på att få spela där. Men jag skulle hellre se honom ett snäpp högre upp i seriesystemet.
Örebro skoBe
2008-01-10 04:05
Och den tråkiga:)


---------------Målvakt-------------------
Antonnen-----Hage----Nadile-------Holge
Kamerun------Nordback--Kihlberg---Näfver
Rodevåg---------Wowoah
Örebro skoBe
2008-01-10 04:02
Den här ser inte dålig ut...men man måste våga:)

--------------------Westman--------------------
Antonnen-------------Holge-----------Haginge
------------Nordback-------Kihlberg-----------
Kamerun-------------Nordin---------Näfver------
-------------Rodevåg---------Wowoah------------
Örebro skoBe
2008-01-10 03:58
Jag håll på med laget för mig själv och insåg att det ser bättre ut än vad jag trodde:)
Men det går inte att ha både Nordback och Kihlberg på plan när man kör 4-3-3...Det finns verkligen grejer man kan göra med laget:) det är inte lätt att vara tränare nu:)
Om man ska ha både Kihlber och Nordback då måste man köra 3-backslinije och två defensiva mittfäl..eller 4-4-2....Hur som helst så tro jag mest att det blir så här:

------------------Målis---------------
Antonnen---Hage-------Nadile-----Holge
-----Kamerun---Nordback------Näfver
--------------Nordin-------------
------Rodevåg-----------Wowoah


Som jag har alltid sagt...man kan göra ändringar, men jag skulle aldrig aldrig röra Nordin för han är kung:)
Örebro skoBe
2008-01-10 03:48
uudfj
Örebro Chipset
2008-01-10 01:48
Oavsett om man vill eller inte så är Henriksson en av ÖSK:s målfarligaste spelare plus en mycket duktig framspelare. Det är bara att titta på hans statistik. Jag tror Henriksson är given.
Örebro Bastard on Parade
2008-01-10 00:35
E.Shams//

Du skriver 5 offensiva och 5 defensiva, ser du Anttonen som offensiv eller har jag missat någon? Håller med dig till stora delar, mittfältet släppte igenom alldeles för mycket, stundtals var det dålig press på bollhållaren vilket resulterade i att motståndarna kunde prickskjuta in den från distans.

Jag håller samtidigt med Mittåt, tror det räcker med en ren städgumma och sedan kan man ha Henriksson som tvåvägsspelare och eventuellt Nordin men då måste den sistnämnde ta stort defensivt ansvar även han.

Jag tolkade Axén som att de inte hade bestämt sig hur de ville ha mittfältstriangeln. Har vi två defensiva är det av ytterst stor vikt att vi har en tredje offensiv spelare som är en riktig kreatör. Vem har vi i den rollen i dagsläget? Är det inte alldeles för stor börda för Nordin?

Om vi å andra sidan har en städgumma (gubbe?) på mittfältet kan vi istället ha två st tvåvägsspelare som exempelvis Henriksson och Walker.

Jag är inte nöjd med konkurrensen på mittfältet i dagsläget, jag vill ha en kreatör. Jag är osäker på ifall Nordin kan ta över den roll som Larsen haft men jag tror absolut han har den potential som krävs. Wowoah ser jag mer som ett alternativ på kanten, men han får gärna överraska på mig! Kvar har vi då Walker till den offensiva rollen om inte Axén och Boström tänkt skola om någon mer spelare, ser dock ingen som skulle passa som offensiv innermittfältare. Både Näfver och Frempong saknar den fysik som krävs.

Vad tror ni om Lönnqvist som backup för Kihlberg och Nordback som defensiv innermittfältare? Ung, lovande och billig variant som nog inte skulle göra bort sig.
Örebro E.Shams
2008-01-10 00:09

Målvakt och backlinje gjorde en hel del misstag förra året. Som jag ser det var det dock mittfältet som släppte igenom för mycket. Den ”slussen” (mittfältet) släppte igenom så mycket så de andra bakom fick en sådan belastning på sig så att de brast. (Jag hoppas att bilden jag målade upp hjälpte andra läsare mer än förvirrade).

En stor del av målen som ÖSK åkte på kom från en bit utanför straffområdet. Att det var just ÖSK och tex inte Kalmar som åkte på årets mål (den världsberömda klacken) ser jag inte som en tillfällighet. Det finns flera sådana exempel som Dusans mål osv.
Örebro Marta
2008-01-09 23:55
Än så länge är nog Henriksson min target.

Fast ibland känns det nästan svårt att få plats med alla... (Framförallt om vi får en ny target, vilket vi måste ha, och en ny speldirigent, vilket vi borde ha.)

Känns som om det var rätt länge sedan man kände så. Det måste väl vara ett positivt tecken.
Örebro malge
2008-01-09 23:52
Två ordningsmän på mitten som bara ligger där och täcker upp och sen två varierande ytterbackar som kan ta både hem och anfallsjobbet.
Örebro Marta
2008-01-09 23:50
E Shams/
Jag ser nog på saken precis som du gällande ordningsmännen. Framförallt när vi ska spela med offensiva ytterbackar, vilket verkar vara fallet. Mycket yta kommer att uppstå bakom dem vid offensiva strapatser och då måste det finnas folk som kan täcka upp vid spelvändningar. Utan någon yttermittfältare så torde denna uppgift falla på de båda ordningsmännen.
Örebro malge
2008-01-09 23:48
håller helt med Shams om mittfältet, sen kan jag inte förstå mittåt när han säger att henriksson är ösk s bäste huvudspelare, inne i offensivt straff område kanske, men på resterande fotbollsplan håller han inte varken som huvud eller fotbollsspelare.
Örebro E.Shams
2008-01-09 23:37

Jag är inte så säker på att det endast behöves en ordningsman. Jag vill se två. Kihlberg och Nordback. Framför de vill jag ha den kreativa kraften.

ÖSK var ett bottenlag förra året. Att ha 5 defensiva och 5 offensiva ser jag som riskfyllt. Jag anser att 6 ska vara defensiva och 4 offensiva.
Örebro Mittåt
2008-01-09 23:25
Det var förutseende av kommunledningen att inte ödsla några större pengar på hockeyladan, verkar det som.
Örebro Mittåt
2008-01-09 23:23
Det behövs bara en ordningsman på det inre mittfältet. Alltså antingen Nordback eller Kilhlberg. Sedan skall det vara en tvåvägare, vilket är Henriksson eller Walker. Samt slutligen en genialisk spelfördelare. I dagsläget står förhoppningarna till att Gerzic skall kunna fylla den rollen.

Eftersom Henriksson är en rätt hyfsad framspelare - speciellt på litet längre bollar - samt truppens bästa huvudspelare, så blir nog hans namn det första som tränarskapet sätter på papperet, då det inre mittfältet skall komponeras.
Annons: