/fotboll/osk/forum/7801.aspx/fotboll/osk/forum/7801.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro rirobban
2007-09-11 20:17
StårSjälv//
Man tackar:)
Örebro StårSjälv
2007-09-11 20:08
som jag skrev tidigare idag angående nordin. han Slet som ett djur igår... han jagade brommaspelare över hela planen, tog bollen o sen drog på äventyr.. skulle han spela sådär i 90 minuter skulle jag misstänka att grabben gick på hästblod

välkommen tillbaka föresten, rirobban :)
Örebro Aspen
2007-09-11 19:50
Nordin omtalade kramp//
Såg även B-matchen mot Karlslund. Då fick inte han kramp trots värme etc. Alltså jobbade han mer igår. Positivt, troligen beroende på tränarbytet.
Örebro rirobban
2007-09-11 19:47
Ämne: För er nyfikna.....
"– Min flickvän har flyttat till Örebro och jag har varit där och träffat ÖSK"

Som vanligt har spelarna som är påväg in till ÖSK en viss koppling till staden. Nu flyttar alltså hans flickvän hit:) Vorre dock gött med lite förstärkning i försvaret. Det behövs när både Jansson och Magnus Samuelsson ser ut att ha gjort sitt i ÖSK.
Örebro nibor
2007-09-11 19:38
För er nyfikna.
Örebro Brus-Nilsson
2007-09-11 19:07
Ämne: Att Nordin fick kram....
Att Nordin fick SVÅR kramp efter 70 minuter tyder snarare på att han inte är riktigt fulltränad....
Örebro jocke.
2007-09-11 18:56
MERA//

Onödiga kommentarer. Känns som att du inte är tillräckligt insatt för att överhuvudtaget uttala dig om såna saker. Kom med något konstruktivt istället...
Örebro MERA
2007-09-11 18:47
Inse detta: Lennart Sjögren befinner sig enbart i tjänst enbart för lönen. Hjärtat, liksom kunskapen finns inte med.Detta är mkt illa för en allsvensk klubb. Vad värre är saknas även passionen hos Melin och Liljeson som blott demonstrerar sin makt och snikenhet. Resultat:hm...ja se själva...
Örebro joth
2007-09-11 18:41
Tycker faktiskt även att Aspen har en poäng. Nordin var mycket bra i defensiven igår. Helt klart så har han i alla fall motiverat en plats på bänken.
Och som någon sa... hade det varit ett provspel från Nordin igår hade vi varit lyriska.
För övrigt så tog det väl över 1 år för Näfver att komma upp i 90 minuter när han kom till A-truppen.
Örebro Mittåt
2007-09-11 18:18
BoP// Nej, det är inte bra, men det är mycket mycket bättre än vad det varit tidigare.

Sedan är det iofs. så att kramp kan man få av många olika orsaker. Nya skor, för hårt tejpade ben/fötter, saltbrist, vätskebrist etc. Det handlar om att musklerna inte får tillräckligt med blod.

Jag tyckte inte att det fanns några påtagliga tecken på att han inte orkade. Men som sagt han fick kramp efter 70 minuter.
Örebro Aspen
2007-09-11 18:17
Att Nordin fick kramp är bara POSITIVT.
Han har börjat kämpa!!! Men han är inte mogen för att startelvan ännu.
Örebro Bastard on Parade
2007-09-11 18:09
Mittåt//

Nu såg jag visserligen inte matchen, men att det rapporteras om kramp efter 65-70 minuter är inte bra för en elitspelare.

Dock är det positivt att Nordin verkar ha fått en nytändning sedan Hammar blev tränare. Han bör definitivt ha en plats på bänken då han kan förändra matchbilden och göra något kreativt med bollen.
Örebro Mittåt
2007-09-11 18:06
Jag tycker att den här diskussionen kring Nordin känns något overklig. Han gör utan tvekan sin bästa insats hittills i ÖSK-tröjan. Och får mest av allt skit för det. Jag tycker att han utan någon tveksamhet visade att han kan bli en tillgång för laget. Börjar man på bänken är det hur som helst inte fråga om man orkar 90 minuter. Man kan vara glad om man får 30.

Jag har varit klart tveksam till Nordin tidigare, men är beredd att ompröva mina åsikter.

Beträffande motståndet så var BPs mittfält riktigt bra. De spelade med från höger till vänster Imad Zatara - Martin Ekström - Joakim Hägernäs - Richard Malm. Den sistnämnde känner jag inte till, men de första tre håller helt klart godkänd allsvensk klass.
Örebro Bastard on Parade
2007-09-11 17:57
Alla som har sett Nordin spela kan nog hålla med om att han är riktigt duktig med boll. Men alla som sett honom spela vet också att han inte har fysiken som krävs för att klara 90 minuter i Allsvenskan.

Nordin har varit i ÖSK så pass länge att han borde vara i tillräckligt bra form för att klara av 90 minuter i en B-lagsmatch. Om det nu är så att han känner att han inte klarar av en hel match när han varit ledig i en vecka så får han på eget bevåg ge sig ut till skogen och löpträna.

Han får betalt för att träna och göra bra ifrån sig på matcher, då ska han också se till så att han är i form för att ens över huvud taget kunna deltaga i Allsvenskan. Jag tycker att någon utav tränarna borde ta tag i hans kondition och köra något fyspass i veckan för med tanke på den intensitet som träningarna höll åtminstone under Walkers era så kommer man inte upp till Allsvenskt tempo under 90 minuters träning.
Örebro One¨touch
2007-09-11 17:33
Aljosa7// Man får inte kramp bara för att man haft träningsledigt några dagar. Nordin deltog som alla andra i måndagens träning. Ingen av de andra spelarna fick kramp. Att han konstant hade bollen är ren lögn.
Nordin är duktig. och behöver som många andra som står på gränsen till att få plats i laget, matchträning. Kramp behöver inte endast bero på dålig träning, utan kan även bero på t.ex. för dålig vätskebalans i kroppen.
Vad som än var fallet i Nordins fall, så SKA en spelare i A-truppen känna till dessa viktiga fysiologiska sanningar. Känner man till dem, men nonchalerar dem, då når man inte längre som idrottsman. Så enkelt är det.

Bara för att man är en stor bolltalang betyder det inte automatiskt att man spelar i ett elitlag. Man måste även vara elitidrottsman med Kosten och fysiken.
Örebro Aljosa7
2007-09-11 17:16
Ni så kallade ösk-supportrar klagar på att Nordin frå kramp..Ja såg matchen igår och har sett många med honom och det som syns är att hans fotbollskunnande är så mkt större än alla andras och hade fullständig lekstuga igår..Anledning till krampen kan också vara att han inte har gjort ett träningspass på 1 vecka samtidigt som hans konstant har bollen , eftersom hans lagkamrater spelar honom bollen när dom vill hitta en utväg..Typ som alla ZidaNEs lagkamrater spelade honom när spelet låste sig..
Örebro Bastard on Parade
2007-09-11 16:35
Sersant//

Det finns ingenting som säger att en samarbetsklubb måste ligga nära, men det finns otroligt många fördelar.

Vi tar exemplet med Jiloan. Det är kanske inte allt för troligt att han skulle vara redo för en allsvensk A-trupp på en gång men om det skulle funnits ett samarbetsavtal mellan ÖSK och Forward skulle det kunna lösa sig ändå på ett smidigt sätt.

Jiloan skulle kunna träna med ÖSK vissa pass i veckan (som Jidsjö) men spela matcher med Forward.

När killarna är så pass unga är det inte direkt optimalt att skicka iväg de till en samarbetsklubb som ligger hundratalet km från Örebro då det kan bli tufft att flytta ifrån föräldrar, vänner och dessutom ha skolan att tänka på.
Örebro Purre
2007-09-11 16:32
Fyra ståplatsbiljetter till valfria ÖSK-matcher säljes till första person som erbjuder 250 kr... annars högst bjudande... Finns i Kumla. Kontakta mig på mailen så hör jag av mig...
Örebro Sersant
2007-09-11 16:22
Egentligen måste en samarbetsklubb ligga så nära? Spelarna flyttar ju ändå idag till andra städer så då kan de ju inte göra för mycket om klubben ligger utanför Örebrolän? Sen kan dem komma tebax te Örebro med mer erfarenhet än om dem bara spelat i nån stad i stan?
Örebro StårSjälv
2007-09-11 16:11
Forwards Ekonomi ska ju inte direkt vara den bästa, och med tanke på att fotbollen idag dessvärre handlar om stålar till så stor del, så skulle de väl gynna båda parter?

för övrigt, läste precis ang forwards supertalang jiloan som faktiskt vill spela i örebro och nu ska få träna med Malmö ff's A-lag, hur kan de ske? varför har inte örebro hört av sig?

jag kokar......
Örebro rirobban
2007-09-11 15:54
Dåligt av Sverige att inte hålla hela matchen. Pontus Kåmark tyckte att Sverige dominerade matchen. Visst i första halvleken gjorde de det. Men andra halvlek var riktigt uselt från Sverige. Tänk att Ljungberg betyder så mycket för laget.
Örebro 1981
2007-09-11 15:52
YES! 1-1

Orka damfotboll
Örebro GT
2007-09-11 15:47
Fan, Nigeria kvitterar till 1-1...

Nu ser det mörkt ut på Sveriges avbytarbänk...
Örebro Blå Bergen Blues
2007-09-11 15:05
Tänker på matchen mot Djurgårn på Stadion.. Lite tidigt kanske, är ju ett par matcher emellan, men såna här år när vi ligger på gärdsgårn så är det extra viktigt att man kan bryta gamla negativa trender.
Senast vi tog poäng (och då 3) på Stadion var 1999, det året Djurgårn (senast) åkte ur Allsvenskan. Sedan har vi inte varit i närheten. Fyra raka förluster och 1-13 i målskillnad... Usch! :-(
Örebro StårSjälv
2007-09-11 14:26
joth: håller me dig, men spelarna visade ju klart o tydligt att dem inte vill spela för walker, tycker inte de e några fel på han som tränare, men funkar de inte, så funkar de inte..

för övrigt, tycker jag verkligen örebro borde ta sig en fundering o kika upp fördelar och nackdelar med ett sammarbete med tex forward..
Örebro worldfarm
2007-09-11 14:25
Joth // Visst är det så att problemen blir mindre när klubben har framgång. Det gäller ju framför allt Patrick Walker. MEN, och jag använder kapitäler. Det problemet vi diskuterar nu – talanger som drar från stan, har varit ett dilemma i alldeles för lång tid. När ÖSK-ledningen dessutom gått ut och lovat att jobba hårt för att förändra detta och det fortfarande inte händer nånting så måste kritiken fram. Örebro SK har inte råd att tappa fler talanger från stan. Något måste göras, och det snabbt. Visst är det kul med Jidsjö, men i mitt tycke finns det oerhört mycket mer potential i kvartersklubben från Väster.
Örebro joth
2007-09-11 14:18
Frågan är dock om vi har tendenser att ibland leta fel och blåsa upp dem till för stora proportioner... hade vi med samma trupp nu legat på 30 poäng eller liknande så hade förmodligen Patrick varit kvar, ingen hade ropat efter Sportchefens avgång eller ifrågasatt ÖSKs organisation och dem i den. Marginalerna är väldigt små ibland...

För övrigt är jag grymt imponerad över Örebro publiken. Vi snittar nästan 9.000 vilket vi inte tidigare har gjort sedan 1962!! Igår sågs B-lagsmatchen av 300 stycken vilket måste var någon form av rekord. De 300 visade även känslor på läktaren. När Näfver värmde upp så applåderade alla, när han tog sig åt knäet så gick en djupsuck över hela läktaren.
Örebro Bastard on Parade
2007-09-11 13:59
Sjögren, Frebran och alla andra höjdare är väl medvetna om fördelarna med ett samarbete. Redan förra hösten under Kubanernas avslutningsfest diskuterades detta och de kollade lite halvt på skämt om vad vi tyckte om ett eventuellt samarbete med Degerfors. Sedan kollade de vad vi tyckte om samarbeten överlag och gensvaret var visserligen inte allt för seriöst, men det var väl inte så populärt.

Bort med all eventuell prestige och ingå någon sorts samarbetsavtal med Forward. Vill de inte acceptera villkoren så låna inte ut lärlingar eller andra spelare till dem. Ett samarbete ska gynna båda parterna och vad har vi fått från Forward på senare tid?

Något är fel och det är inte heller något litet fel. Detta måste åtgärdas innan det är för sent. Det håller inte i längden att lyfta upp hyfsade spelare från ÖSK Ungdom när det finns bättre spelare i t ex Forward och samtidigt värva spelare som är inne på sina sista år som fotbollsproffs.
Örebro StårSjälv
2007-09-11 13:52
hoppas att någon högre uppsatt i örebro fotboll läser här, för Rasbergs inlägg här nedan, förklarar och ger svar på exakt vad örebro behöver..
edit..

1.Skulle ge så mkt mer pengar i kassan
2.Örebros fotbolls intresse skulle öka
3.Talangerna utvecklas mkt bättre
4.Kanske skulle folket i stan faktiskt börja heja på laget från stan.. ist för dessa sjuka människor som hejar på allt förutom örebro..

fler fördelar?
Örebro Rasberg
2007-09-11 13:18
Måste dra ett till inlägg. :)
Tycker precis som Joth att man ska försöka få till ett samarbete med någon lokalklubb. Gärna Forward(om inte dif har redan). Man kan ju kolla på Väsby Utd som polar med AIK. Det har kommit mycket gott ur den ekvationen. De kan värva en lovande mittfältare från ÖSK och ge honom speltid varje match utan att behöva spela in honom speciellt fort.

Det intressanta med förhållandet AIK-Väsby är att de har ett likadant spelsystem med samma grundtankar för att utveckla spelarna precis som AIK vill. Sedan använder de också Väsby som en plattform för att utveckla tränare som sedan kan slussas in i AIK.

Där har vi mycket att ta efter. Verkligen ett genidrag av AIK. Enligt mig iallefall.
Annons: