/fotboll/osk/forum/78.aspx/fotboll/osk/forum/78.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-08 00:00
Hoppas att Brorsson har längre kontrakt än till 2009. Om inte annat borde han upptäckt att han spelat som bosman i snart 8 år.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Columbus
2017-08-07 23:31
@rirobban:


Kalmar är ju ett kapitel för sig sedan man värvade Nanne och börjat värva spelare på löpande band som lär ha krävt höga löner.. Enligt artikeln som postades här i går så har man budgeterat denna säsong med en förlust på 9 miljoner kronor. I detta inkluderas budgetering med spelarförsäljningar på 8 miljoner kr. (Enligt Ismael verkar det ju vara en tidsfråga innan han säljs, så där får klubben in pengar enligt budgeteringen och kanske mer därtill).
Örebro Columbus
2017-08-07 23:21
Senaste UPPDATERING: Carl Ekstrand Hamrén bryter kontraktet och flyttar till Karlslunds IF. Näst senaste UPPDATERING: Isaac Boye skriver kontrakt på 4,5 år. Truppen, 22 spelare med kontrakt åtminstone t o m 2017: Målvakter 1. Oscar Jansson (2017) 2. Anton Fagerström (2017) Försvarare 1. Logi Valgardsson (2017, vänsterback) 2. Patrik Haginge (2017, högerback) 3. Martin Lorentzon (2017, högerback) 4. Michael Almebäck (2018, mittback) 5. Sebastian Ring (2018, vänsterback) 6. Brendan Hines-Ike (2019, mittback) 7. Arvid Brorsson (2009, mittback) Mittfältare 1. Maic Sema (2017, yttermittfältare) 2. Damien Plessis (2018, sista året option enligt uppgift i NA, innermittfältare) 3. Nordin Gerzic (2018, innermittfältare) 4. Nahir Besara (2018, innermittfältare) 5. Ferhad Ayaz (2019, yttermittfältare) 6. Filip Rogic (2019, innermittfältare) 7. Johan Mårtensson (2019, innermittfältare) 8. Michael Omoh (2019, yttermittfältare) 9. Alfred Ajdarevic (2021, mittfältare) Anfallare 1. Jonathan Lundberg (2017, anfallare) 2. Kennedy Igboananike (2018, anfallare) 3. Victor Sköld (2018, anfallare) 4. Isaac Boye (2021, anfallare) Uppgifterna om kontraktslängd är läst på ÖSK:s officiella hemsida samt från NA.
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-07 23:16
Sead är en offensiv spelare = mer pengar Arvid är en defensiv spelare = mindre pengar Dock är det ju bättre att vara mittback än ytterback eller målvakt, så det är ju alltid något. Sen ska vi komma ihåg att Sead varit ordinarie i Halmstad sen han var 15. Vi har aldrig haft en sådan spelare i ÖSK. Åtminstone inte de senaste 40-50 åren.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ö.S.K Krille
2017-08-07 21:18
@rirobban:


Vi får hoppas att Brorsson gör fortsatt succé, då tror jag att han kan inbringa en hel del pengar. Risken är ju att Brorsson bänkas när Almebäck är tillbaka.
Örebro Empes
2017-08-07 21:14
Lundevall månadens spelare i juli, inte Besara tyvärr.
Örebro rirobban
2017-08-07 20:02
Sead Haksabanovic till West Ham för ungefär 30 miljoner kr! När ska ÖSK lyckas med liknande försäljning, eller ens få en summa på över 8 miljoner kr!? Vi måste bli bättre att få fram talanger och våga använda dem! Halmstad säkrar sin ekonomi många år framöver med en sådan här försäljning. Vi kan endast öka vår nivå när vi börjar sälja spelarna, och inte släppa dem gratis!

För övrigt har vi en sjukt tunn trupp nu. Man sitter och ser hur Kalmar tar in spelare efter spelare (med en tidigare dålig ekonomi) och har hittat formtoppen direkt! Tycker ÖSK skulle må bra av ett par spetsvärvningar, en i offensiven och en i defensiven!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-07 19:09
Att man får straffar är inte så konstigt med Omoh i laget. Han skulle ju haft en i bortapremiären mot AFC efter typ 5 minuter, men domaren såg inte att han försvararen var inuti straffområdet när han fällde Omoh. En spelare som Omoh är ju svår att stoppa med schyssta medel när han har sin dag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Benny Böckling
2017-08-07 17:57
@Ö.S.K Krille:

En ÖSK-karriär att minnas. En match, torsk 1-5.
Örebro Ö.S.K Krille
2017-08-07 17:43
ÖSK bryter kontraktet Carl Ekstrand Hamrén.
Örebro pemo
2017-08-07 16:11
OK, nu har jag sett Elfsborg i repris. Första handsen är kanske tveksam men andra solklar.
Straffen för EIF helt fel. Han sparkar ju på Omohs bakben. Och samma situation för Omoh, som var betydligt mer straff. Svagt av domaren.

Men efter bortamötet med IFK G så ska vi kanske vara försiktiga med att klaga på straffar. Vi har hittills fått fyra stycken. Det är väl mer en på hela förra säsongen?
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-07 14:25
Är Almebäck tillbaka (tveksamt va?) till Jönköping så kan väl Brendan ersätta Lorentzson om han missar den matchen? Jag är inte alls säker på var jag har Hagge med tanke på hur lite fotboll han spelat de senaste åren.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2017-08-07 11:57
Efter lite utlandssemester har jag ögnat igenom forumet och sett Häcken borta i efterhand. Det går väl inte att skylla målet på Ring direkt. Snyggt pass av Paulinho och bra löpning av Yasin. Däremot var det klantigt av Lornetz att inte skicka iväg bollen. Annars var det väl en typisk Häcken-match.

Elfsborg hemma vill jag bara kommentera med att om ÖSK någonsin ska bli ett topplag måste man gå för kross hemma och inte luta sig tillbaka när det är ledning efter första.

Bättre spel än mot IFK G , men tyvärr förvaltades inte målchanserna till fullo.
Borde varit minst 3-0 i halvtid.

Straffar är alltid svårt från läktaren, men nog borde Omoh också fått straff. Ska försöka kolla i gen på TV. ;)

Elfsborgs anfallslinje är fruktad, men sen tänkte jag lite "neutralt" och insåg att: Kennedy, Besara , Omoh och Sema måste vara lika fruktade av motståndartränarna. Lägg till en Mårtensson på uppgång och en skickligt Nordin, så är vi ett topplag.

Tyvärr drar backlinjen ner lite. Brorson spelar mycket bra. H-I har skärp sig och Martin lever på rutin, men blir avslöjad när det gäller snabbhet.
Vänsterbacken är ju som vanligt det stora sorgebarnet.

I lördags saknade jag Ring i de offensiva lägena, men Logi gjorde väl inte bort sig defensivt.

Oscars kanonräddning i slutminuten var skön, men varför får Elfsborg chansen? Sen en fråga till ståplats, hur långt utanför var Besaras skott i sista? Trodde faktiskt att den gick i mål först.

Nåväl, det känns i alla fall tryggt för i år. Räknar med att ÖSK borde ta 15 poäng till och hamna runt 6 -9 plats.

Krisar det får man väl göra som Hammarby. Sno bollen och skylla på att motståndarna i all fall maskar.

Det var den sämsta bortförklaring jag hört. Både av Hamad och av tränaren.
Frågan är väl om inga lag längre kommer att slå bort bollen när man möter Bajjen. Bättre med skadad spelare i så fall.

Hur ser då laget ut mot J-södra? Ja, om inte Micke är helt OK så fortsätter väl Brorson? Ring tillbaka skulle jag tro. Sedan? Samma uppställning?
Lorentzon klev ju av skadad, så frågan hur det är med honom nu?

Kan J-södra hämta sig efter smällen mot HBK eller är det ett lag i fritt fall?
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-07 01:03
@Inte Rambo:
Det är inte viktigt för mig "att vinna diskussioner" (men jag gillar att diskutera) och jag är ganska prestigelös så. Om någon visar att jag har fel i sakfråga är jag mer än beredd att backa och inte vara sur för det. Tvärtom har jag alltid tyckt att "ha fel" utvecklar mig. Uppskattar fans som dig och tillsammans med andra går och tittar i vått och torrt. Finns inte en enda anledning till att jag skulle kritisera det. Jag tror egentligen att denna diskussion uppstått för att vi pratar förbi varandra och att vi i grunden talar om olika saker. Vi lägger ned detta nu
Örebro Inte Rambo
2017-08-06 23:50
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
PS. Det har jag ärligt inte hört någon av dem säga, men jag kan mycket väl tänka mig att så är fallet. Men då tror jag att det absolut handlar om en självkritisk hållning. Att "produkten" måste utvecklas så att fler vill ta del av den. Det är ju A och O i all affärsverksamhet att värna om de kunder man redan har och att därifrån ta det vidare. Det kan ju därutöver aldrig vara de uteblivna kundernas fel att de inte vill köpa "produkten". Det är ju helt och hållet upp till producenten, i detta fall klubben. Vill man ha mer publik på matcherna än vad man nu har så får man väl jobba på det? Varför inte engagera oss stamkunder mer? Det kostar mycket mer att förlora en stamkund än vad det ger att värva en ny kund (som kanske bara blir tillfällig). Om det enbart handlar om mer publik (i förhållande till intäkter), så sänk då för tusan biljettpriserna. Men skäll för guds skull inte på oss som väl går på matcherna för att "vi är för få". De som får höra det tillräckligt många gånger tänker kanske till slut att "det kanske är nåt fel på mig som vill gå på evenemang som 'inga andra' vill gå på?" och slutar rentav att gå på matcherna?!
Örebro Inte Rambo
2017-08-06 23:15
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
Jag skrev ju och förklarade hur det kändes när jag kom hem från en match när jag tycker jag, som närvarande publik gjorde allt för att det skulle gå så bra som möjligt för mitt lag och då få läsa här om att vi typ inte var tillräckligt många på plats. Du vet väl själv hur det kan vara när man kommer hem och alla känslorna är "all over the place"? Då överreagerar man ofta. Om jag hade läst ditt inlägg nu, ett dygn efter så hade jag väl inte mer än ryckt på axlarna. Om du tycker att det är viktigt att gå segrande ur diskussionen så ger jag dig segern på WO. All is my fault.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-08-06 22:08
Dessutom försöker man nu hävda att bollen bara bör spelas tillbaka om motståndarlaget till den skadade från början spelat ut bollen. Efterhandskonstruktioner från sådana som uppenbart gjort bort sig brukar vara lika med stor humor.
Örebro Asbjörn#10 - Admin
2017-08-06 21:57
Hammarbyfansen får alltså bevittna sitt lag göra ett av de smutsigare målen i allsvenskt mannaminne, något man svarar genom att stolta skandera "Det är vi som är Hammarby" gång på gång under det efterföljande tumultet.

Jag tror ingen idag har några som helst invändningar på att det är ni som är Hammarby......
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-08-06 21:56
@Inte Rambo:
Nej då. Jag hyllar alla som går och jag hyllar Kubanernas jobb och jag hyllar mest av alla de som orkar åka på bortamatcher, särskilt sådana som ligger långt borta. Förstår inte din logik att jag kastar skit på dem som var där för att siffran var låg totalt. Då kastar Alec och Simon skit på er/oss hela tiden eftersom de hela tiden sagt att siffrorna är för dåliga? Och jag tycker inte att jag gjorde en "Saywee", dvs uttalar mig om matcher jag inte sett eftersom jag sett alla matcher Sen kan man inte alltid vara i Örebro 24/7/365 och då missar man kanske en match. Jag trodde dock att augusti 5 är en majoritet tillbaka från semestern och att därför siffran skulle vara bättre Ett politiskt val är sällan varannan helg därför tycker jag inte det är jämförbart. Och det är mitt val om jag vill hylla en kategori eller dissa en annan, inte ditt. Du bestämmer inte vad det skall stå i mina inlägg. Jag lägger ned detta nu. Och trots detta sagt ber om ursäkt att jag från Palma konstaterade att publiksiffran mot Elfsborg var låg och det skall inte upprepas så länge du är aktiv på detta forum, för husfridens skull
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-08-06 19:54
@Inte Rambo:


Vissa skulle kalla det för en innehållsfattig söndag.
Örebro Inte Rambo
2017-08-06 19:22
@Sunnanlid (2017):

Fy fasen vilket imponerande arbete! Värt ett nobelpris!
Örebro Inte Rambo
2017-08-06 19:20
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:

Nja, jag ställde en fråga, du såg väl frågetecknet efter "Grundregeln måste väl vara att då kniper man själv käft"? Givetvis har du all "rätt" att utrycka dig hur du vill om du håller dig inom lagar och regler.
Jämför med att man skulle klaga över ett lågt valdeltagande i ett allmänt val och sedan inte själv rösta.
Min poäng var/är nog att de flesta här på forumet väl var på matchen, så varför kasta sten på dem som gjorde allt i sin makt för att höja publiksiffran och med all kraft heja fram laget. Men, jag misslyckades tydligen. Efter att ÖSK har, om än inte förlorat, men det kändes ju så, så är man lite stingslig. Jag gjorde verkligen mitt till, hejade på laget på plats på arenan, och då kan man reta sig på nån som klagar på de som inte var där i stället för att hylla de som VAR där och hejade fram laget till åtminstone en poäng.
Är du kanske en känslig typ med ömma tår?
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-08-06 18:16
Till absolut ingens, förutom mitt eget, intresse har jag nu nagelfarit samtliga våra allsvenska matcher under åren och kommit fram till följande.

Matcher med ÖSK-ledning med minst två mål som tappats till poängförlust eller förlust: 25

Matcher med motståndarledning med två mål eller fler där ÖSK tagit poäng eller vunnit: 18
Örebro Solzjenitsyn
2017-08-06 17:53
@Columbus:

Ja det var det nog, och det var ju inte riktigt samma sak nu när jag läser på.
Örebro Columbus
2017-08-06 17:39
@Solzjenitsyn:


Det mäste vara denna händelse från 2011 du tänker på.
Örebro Columbus
2017-08-06 17:36
Ingen uppdatering per se i listan nedan, endast att jag har vaknat och lagt till Arvid Brorsson till A-truppen.


Vet dessutom att det finns folk på forumet som undrar om det verkligen stämmer att Alfred Ajdarevic skrev på ett 5,5,-årskontrakt. Se bifogad länk för verifikation på det.
Örebro Columbus
2017-08-06 17:34

Truppen, 23 spelare med kontrakt åtminstone t o m 2017:

Målvakter
1. Oscar Jansson (2017)
2. Anton Fagerström (2017)


Försvarare
1. Logi Valgardsson (2017, vänsterback)
2. Patrik Haginge (2017, högerback)
3. Martin Lorentzon (2017, högerback)
4. Michael Almebäck (2018, mittback)
5. Sebastian Ring (2018, vänsterback)
6. Carl Ekstrand Hamrén (2018, mittback, eventuellt en ny utlåning snart, är inte tillgänglig för spel med ÖSK )
7. Brendan Hines-Ike (2019, mittback)
8. Arvid Brorsson (2009, mittback)

Mittfältare
1. Maic Sema (2017, yttermittfältare)
2. Damien Plessis (2018, sista året option enligt uppgift i NA, innermittfältare)
3. Nordin Gerzic (2018, innermittfältare)
4. Nahir Besara (2018, innermittfältare)
5. Ferhad Ayaz (2019, yttermittfältare)
6. Filip Rogic (2019, innermittfältare)
7. Johan Mårtensson (2019, innermittfältare)
8. Michael Omoh (2019, yttermittfältare)
9. Alfred Ajdarevic (2021, mittfältare)


Anfallare
1. Jonathan Lundberg (2017, anfallare)
2. Kennedy Igboananike (2018, anfallare)
3. Victor Sköld (2018, anfallare)
4. Isaac Boye (2021, anfallare)Uppgifterna om kontraktslängd är läst på ÖSK:s officiella hemsida samt från NA.
Örebro Solzjenitsyn
2017-08-06 17:30
Har för mig att Helsingborg gjorde mål mot Syrianska på det sättet, eller om det var så att de aldrig slog ut bollen, nån som kommer ihåg vad jag babblar om?
Örebro Hertig_Karl
2017-08-06 17:22
Gorde inte vi något liknande mot Djurgården? Alltså höll kvar bollen när man bör spela tillbaka den?
Örebro Solzjenitsyn
2017-08-06 17:17
Absolut det var jävligt grisigt av Bajen, inget snack. Men Salomonsson fick kort för att han härjade med Kennedy, och handen på hjärtat Kennedy föll jävligt enkelt mot Blåvitt. Så där gör ju domaren rätt som inte tar hänsyn och visar förståelse. Jag tycker det blir snett när domaren i situationen visar upp Stahre på läktaren, och varnade en spelare i Hammarby, men ingen i Häcken. Det är det här som gör att jag är kritiskt till kort för protest osv för det blir så oerhört godtyckligt. Edit säger att tydligen Lindgren i Häcken fick gult efter Bajens mål.
Annons: