/fotboll/osk/forum/775.aspx/fotboll/osk/forum/775.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro rirobban
2016-02-21 19:26
Laget gör mål och skapar chanser. Jag är inte orolig för framtiden efter dagens match. ÖSK höjer sig ju ofta och anpassar sig mot bättre lag. Vi brukar ju alltid ha problem i sådana här "typer" av matcher. Sen hade Forward bra hjälp av domaren idag, men ett lag av ÖSK:s kvalité ska kunna slå Forward vilken domare som än dömer.

Nu går vi mot gruppsegern via segrar mot GAIS och Helsingborg (två motståndare som vi haft ganska lätt för känns det som).
Örebro Center
2016-02-21 19:24
@Vinnartradition:
Ja kan mycket väl bli Astrit som släpande med Crespo framför sig. Sedan är frågan hur mycket tid Astrit är redo för? Kanske bara som inhoppare trots allt?
Örebro Nicknamn i ribban
2016-02-21 19:07
@Chris P. Bacon:

Björndahl var ju ärlig nog att erkänna att den tog högt upp på överarmen. Hade han inte sträckt ut armen hade den med andra ord aldrig gått i mål. Linjemannen kan nog inte se den eftersom han står på fel sida. Den andra linjemannen fokuserar nog inte på det då han står 50-60 meter från situationen. Al-Hakim borde däremot ha sett den. Förhoppningsvis har vi marginalerna med oss i Allsvenskan istället.
Örebro Vinnartradition
2016-02-21 18:58
@Snö:


Om vi tar SM-guld är det ännu bättre!
Örebro Snö
2016-02-21 18:56
Mycke hack härinne, sonsagt hamnar vi i mittensrike är det nog bra, skönt att Jansson räddade 1p i matchens sista friläge.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Lekiller
2016-02-21 18:16
[QUOTE=Vinnartradition]Det var inte bara vi som gick på en mina i den första gruppspelsmatchen: Jönköping - Athletic United 0-1 Hammarby - Syrianska 0-0 Häcken - Brommapojkarna 0-0 Trollhättan - Gefle 2-1 IFK Göteborg - Degerfors 1 - 1 (för tillfället). [/QUOTE] Är väll ett tydligt tecken på att det inte är så himla lätt att bara åka och vinna sådana här matcher. Matcher som man ska vinna 9 av 10 st. Ärligt talat så hade ÖSK blivit tvungna att åka till Helsingborg i sista omgången och vinna ändå förmodligen även vid vinst idag. Kan vara bra att få lite näsbränna ibland också. Har ju faktiskt rullat på ganska bra hela försäsongen fram tills idag. Onödigt att Kalle att dra på sig ett rött. Men det lär han ju förstå själv och förhoppningsvis lära sig något utav. Blir väll avstängd nu så frågan är hur anfallet formeras mot Gais. Lundberg och Crespo? Crespo och DG eller Broberg? Kan Astrit få speltid?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro flesklepp
2016-02-21 18:02
@Vinnartradition:

Många av de allsvenska lagen kanske är ordentligt nedtränade för närvarande?
Örebro svartvitthjärta
2016-02-21 17:51
Grymt besviken på resultatet idag. Både för fortsättningen av cupen, men också för att det i förlängningen påverkar marginalåskådarnas tillströmning till de allsvenska matcherna. Bra spel, många mål och medgång lockar åtskilliga fler till Vallen..
Ser dock fortfarande goda chanser att avancera från gruppen i cupen.
Örebro Vinnartradition
2016-02-21 17:38
Det var inte bara vi som gick på en mina i den första gruppspelsmatchen:

Jönköping - Athletic United 0-1
Hammarby - Syrianska 0-0
Häcken - Brommapojkarna 0-0
Trollhättan - Gefle 2-1
IFK Göteborg - Degerfors 1 - 1 (för tillfället).
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2016-02-21 17:15
Kom på att jag också anser att amerikanen är ett fynd!
Örebro Vinnartradition
2016-02-21 17:12
@Åter till ståplats. (Sekt. E):


Bra inlägg. Med Rinne, Almebäck, Gerzic och Ajdarevic från start är vi klasser bättre.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2016-02-21 17:09
Visst har man rätt att vara besviken över matchen. Men personligen tycker jag att det räcker så. Oskärpa och otur tillsammans med underskattning ger oss en dålig prestation idag. Men inte nödvändigtvis ett uselt lag för all framtid.
Örebro Bäst när det gäller
2016-02-21 17:07
@Rellen:


Läs exakt vad jag skrev en gång till så har du svaret på din fråga. "på ett tag" betyder ungefär "låt båda träna och nöta bänk 2-3 matcher" så kanske de hittar rätt fokus.
Örebro Pellan
2016-02-21 17:07
@Vinnartradition:

Jag ber till högre makt att Rinne håller sig skadefri. Rinne kommer vara vår förstakeeper utan tvekan när serien är igång. Jansson är i dagsläget bäst som reservmålvakt.
Örebro Chris P. Bacon
2016-02-21 17:06
För övrigt ofattbart hur samtliga domare kan missa handsen vid 1-0.
AIK Nissesson
2016-02-21 17:02
- Tråkigt, men rättvist resultat,
vi fick ju trots allt se fyra mål.

- Skaplig stämning, godkänd publiksiffra.

- Vädret helt OK.

- Synd att Kalle fick lite tokspel.

Jaja, det som har hänt är historia redan:)
Örebro Bastard on Parade
2016-02-21 17:00
@Åter till ståplats. (Sekt. E):


Vi spelade oavgjort mot Zenit i en träningsmatch där de gick runt på mycket folk. Det är inte acceptabelt att ett Allsvenskt lag med ambitioner om att tillhöra toppen underskattar och underpresterar mot ett division 1-lag och gör misstag som inte ens juniorspelarna skulle göra. Jag tycker att det är berättigat att vara förbannad på usla insatser i tävlingsmatcher.
Örebro Vinnartradition
2016-02-21 17:00
@Åter till ståplats. (Sekt. E):


Jag håller med. Självklart är det dåligt att inte vinna den här typen av matcher men med bättre skärpa hade vi gjort 2-3 mål till och vunnit matchen.

Det är nog bra att spelarna blir påminda om att det alltid krävs att jobbet görs. Detta oavsett om det är Forward eller Zenit som står på andra sidan. Vi kommer bli bra i år!

Rellen
2016-02-21 16:55
@Bäst när det gäller:

Ska Kalle inte ha speltid menar du? Skärp dig
Örebro Tokaij Azsu
2016-02-21 16:54
Så jävla besviken över hur vi uppträder idag! Tempofattigt, dålig skärpa och NOLL hjärta! Gerzic kommer in och visar kvalitet och attityd.

Huvudlöst av Holmberg att agera som han gjorde, efter att precis ha placerat in tvåan, bedrövligt Hoppas att han får stå till svars för detta!

Örebro Bäst när det gäller
2016-02-21 16:54
Två individuella misstag avgör idag - och kanske hela vårt cup-öde. Oscar Jansson har inte matchfokus och Kalle står för ett oförsvarligt juniormisstag. Brösta upp dig men håll dig kall om du vill kalla dig professionell fotbollsspelare.

Frågan är om de ska ha mer speltid på ett tag?
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2016-02-21 16:53
Men hur kan det komma sig att det lackas ur såpass efter en tydlig underskattningsmatch? Vi spelade jämnt med Zenit för inte så länge sedan, är det redan glömt? Jag tror personligen att det var en bra väckarklocka för laget. F.ö. glad att jag har skaffat västrastå-kort. Kommer bli kul i Allsvenskan.
Örebro Bastard on Parade
2016-02-21 16:48
Svagt av Kalle att dela ut knuffen. Han måste hålla sig kallare i den situationen när Forward-backen håller i honom. Jag tycker dock att det är svagt av domaren också. Det är en solklar fasthållning av Forward-backen och de knuffar varandra. Kalle delar ut den lite hårdare knuffen och Forward-spelaren slänger sig. Jag kan köpa rött kort på Kalle, men då ska gå Forward-spelaren ha dubbla gula kort i den situationen. Han får ingenting! Den assisterande domaren borde ha agerat då han måste ha sett allt från sin position. Domarna gjorde för övrigt flera riktigt usla bedömningar.

Det här är en coachförlust som Axén får ta på sig. Det fanns ingen anfallsidé förrän Gerzic kom in. Ingen tog kampen. Att Nordmark fick vara kvar så länge på planen är ett skämt. Logi är verkligen ingen personlig favorit, men tycker inte att Ring är ett bättre alternativ heller. Vi har helt enkelt 2 vänsterbackar som inte håller Allsvensk kvalitet.

Jansson eller Rinne? Är det någon som tvekar efter den här matchen?

Forward hade två offensiva spelare som ytterbackar och ÖSK skapar knappt någonting på kanterna. Där måste ÖSK ha ett stort övertag i sådana här matcher. Logi såg otroligt loj ut vid flera situationer och Broberg var en stor besvikelse. Det behövs fler karaktärsspelare i ÖSK. I dagens startelva fanns det inte många sådana.

Samma visa som förra försäsongen. ÖSK gör bra ifrån sig i Atlantic Cup efter att i princip bara spela försvarsspel och satsa på omställningar. Sedan när ÖSK måste spela med högre försvarsspel och mot ett lag som backar hem så vet inte spelarna vad de ska göra på planen. Förra året räckte det till gruppseger ändå, men vi hade ju enorma problem med anfallsspelet under inledningen av Allsvenskan. Hur vore det om ÖSK tränade åtminstone lite på att föra matcherna under försäsongen också? ÖSK kommer aldrig bli ett etablerat topplag om vi bara kan anfalla genom omställningar.
Örebro Vinnartradition
2016-02-21 16:48
Svartvita i Stockholm styr resa till premiärmatchen mot DIF.

Biljetterna till matchen släpps exklusivt till säsongskortsinnehavare och medlemmar. Nu fyller vi premiärmatchen med ÖSK:are!
Örebro Vinnartradition
2016-02-21 16:39
@Pellan:


Att vi skulle spela i Superettan om Jansson får förtroendet i år är en överdrift. Däremot är jag ganska säker på att Rinne tar platsen i mål.
Örebro Pellan
2016-02-21 16:34
Med Jansson mellan stolparna så kommer vi spela i Superettan 2017, det ser redan oroväckande ut och han kommer släppa in minst 4 baljor när vi möter bättre lag på bortaplan vilket leder till sämre målskillnad och sämre placering i tabellen, lägg där till ett försvar som brister. Rinne är en solklar förstakeeper.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-02-21 16:33
Jag skulle varit mer orolig om vi inte skapat chanser. Nu var det iofs dålig rörelse i flera perioder, men om vi börjar skjuta på mål och bredvid målvakten gör vi 4 mål idag, minst.

Man jagade knappast livet ur sig på slutet vilket resulterade i frisparken Berger gjorde mål på. Sen har vi oflyt med domaren vid 1-0 målet, men både där och vid det avslutande friläget ska inte Oscar eller Brendan försätta sig i de situationerna. Det är svagt.

Att dra på sig ett rött kort 2 minuter efter man gjort 2-1 är hyfsat dumt. Det vet Kalle själv.

Förra året spelade vi 3-3 mot Varberg och imponerade inte mot Dalkurd i andra matchen. Ändå nådde vi final.

Nu får vi spela med kniven mot strupen, men det är ju onödigt att göra det svårare än vad det behöver vara. En gruppvinst på 9 poäng kan innebära hemmaplan i kvartsfinalen. Nu blir det nog bortamatch i en eventuell kvart.

Gerzic var nog bäst bland ÖSK:arna idag, men det säger inte mycket.
Örebro Vinnartradition
2016-02-21 16:28
@jpsvartvitt:
Vid samma tidpunkt i fjol spelade vi oavgjort mot Varberg. Det räckte i slutändan till en finalplats. Med Gerzic, Almebäck och Ajdarevic från start kör vi över både Gais och HeIF. Jag är inte ens orolig! Edit: Kan väl tillägga att även Rinne ska ha en plats i startelvan
Benny Böckling
2016-02-21 16:17
[QUOTE=T8]Vad exakt gjorde Kalle? Uppfattade aldrig. [/QUOTE] Slog en patenterad Kallepassning i gapet på backen. Blev sedan fasthållen av backen när han skulle ta tillbaka bollen. Blir förbannad och vevar armarna mot halsen på Forwardspelaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Chris P. Bacon
2016-02-21 16:16
@T8:

Blev fasthållen länge av Forwards nr 8, han ville väl byta tröja under matchen. Solklar varning och ÖSK-frispark. Kalle reagerar med all rätt med en knuff och backen slänger sig bakåt. Uselt av domaren som uppenbarligen inte såg situationen men väljer att avgöra matchen ändå.
Annons: