/fotboll/osk/forum/7635.aspx/fotboll/osk/forum/7635.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Aspen
2007-11-02 18:47
ÖSK hett på FD:
ÖREBRO SK
In: Ingen
Ut: Lars Larsen (slutar), Fredrik Jansson (inget klart)
Örebro-snack: Samuel Wowoah har tränat med ÖSK under några veckor. Patrick Amoah kommer lämna Djurgården och öppnar för en flytt till Örebro. Utlånade Ian Jeffs vill bryta sitt kontrakt med klubben. Även anfallaren Nedim Halilovic är inne på samma spår om det dyker upp något intressant. Patrik Anttonen har gjort en bra säsong och kommer säkert uppvaktas av andra klubbar. Även mittfältaren Kristoffer Näfver omgärdas av flyttrykten. Försvararen Fredrik Samuelsson säger att han skulle kunna tänka sig att flytta tillbaka till Södertälje och Assyriska. Veteranen Magnus Samuelsson har varit utlånad och hans framtid är oviss.
Örebro Mittåt
2007-11-02 18:17
Jag skulle gärna se att FreSa stannar kvar i ÖSK. Jag tycker att han gjort en habil säsong. Å andra sidan skulle jag inte gråta ögonen ur mig om han lämnade heller. Förbättringspotentialen är begränsad. Problemet är att det är så svårt att hitta bra högerbackar på annat håll också.

Ett av säsongens mindre lyckade spelförlopp har ju varit något i den här vägen.

Mittback 1 (W eller G) spelar bollen till Haginge. Denne vet inte vad han skall göra utan spelar ut den till Samuelsson. Denne upptäcker en hotande vänsterbräddare framför sig och spelar tillbaka den till Haginge. Nu har dock fienden närmat sig även mittbackarnas territorium, så denne slår bort bollen för att inte bjuda på något alltför lättfångat.

Kombinationen Haginge-Samuelsson på den högra sidan av backlinjen var inte så lyckad ur uppspelssynpunkt. Jag skulle gärna se en högerback som klarar av att spela bollen i trängda lägen. Däremot fungerade Fredrik bra i det defensiva arbetet och när han kunde avancera (utan boll) längs en fri högerkant. Hans löpkapacitet och entusiasm att springa efter kanten trots att han inte får så många bollar att jobba med är beundransvärd. De flesta av inläggen kunde dock gärna ha fått vara bättre.
Örebro Mittåt
2007-11-02 18:08
BoP// Problemet med Linderoth är väl att han inte fått sparken än. Jag tror att ÖSK ligger rätt långt framme i arbetet med att fixa fram en ny tränare. Annars hade man inte varit så "avvisande" mot MP.

Om man vill rikta in sig mot Eriksson eller någon just avskedad tränare som Linderoth, som just fått sparken, så måste man ta om allt ifrån början och då är blir det verkligen en stor risk att de blir stående tomhänta.
Örebro Mittåt
2007-11-02 18:05
Assyriska skriver på sin hemsida efter det att en nygammalt tränarduo utsetts:

Det var mycket glada miner på Assyriskas kansli ikväll, Edmond och Borken gav ett avslappnat och spännande intryck. Borken har gjort ett kanonjobb under hösten och kompletteras nu av en tidigare mittfältskollega i Edmond. Han har gjort ett bra arbete i Västerås Syrianska som kom på andra plats i division 2. Dessutom var han med och förde upp Assyriska till Allsvenskan 2004 efter att ha tagit över efter Conny Karlsson.

Och jag som i min enfald trodde att det var Lagrell som fixade den allsvenska platsen åt Assyriska.

Hur som helst - ett gott råd till den nya tränarduon. Kolla bilförsäkringarna!
Örebro Bastard on Parade
2007-11-02 18:04
Linderoth lär väl inte sitta säkert i Viborg? Skulle inte säga nej till honom om han kan få med sig sonen och Alvbåge! ;-)
Örebro Erki
2007-11-02 17:59
M!ke// 8 818 enligt svff. Sista matchen bedrövliga publiksiffra sänkte väl snittet en hel del.

My DNA is Assyrian!// Hoppas verkligen inte det, isåfall måste ÖSK värva två högerbackar av allsvensk kvalitet istället för en.
Assyriska My DNA is Assyrian!
2007-11-02 17:55
Fredrik Samuelsson är kanske ännu närmare Assyriska efter idag. Tränarparet som han efterlyste blev idag klara. Assyriska nästa?
Örebro Pain
2007-11-02 17:53
Det många inte förstår,däribland även ÖSK´s ledning är att säsongen 2008 redan börjat.Den började dagen efter ÖSK`s sista match för året spelades.I dagens elitfotboll måste man vara på hugget för att hänga med,inte ligga i bakvattnet och sega.Varje dag som går utan en ny tränare är en dag för mycket.
Örebro go_osk
2007-11-02 17:36
Ämne: go ÖSK//Jasså, det ä....
Barsom och Halilovic är två exempel på bra och avgörande värvningar som genomfördes i sista stund. Dedaj var lite av en chansning när han kom då hans fysiska status inte var i toppskick. När det gäller talangerna som med största sannolikhet gått förlorade så är det givetvis väldigt förödande, och på den fronten har vi mycket kvar att jobba med.

Ny tränare kommer som sagt att presenteras inom en vecka om man ska tro det man hört. Ingen panik än!
Örebro Mittåt
2007-11-02 17:26
Tomteförbundet skriver på sin hemsida:


Royal League tidigast i februari

På torsdagen togs beslutet att det inte blir något Royal League före årsskiftet 2008. Däremot hoppas man på spel i februari 2008. Orsaken stavas tv-rätttigheter,som i dagsläget inte är färdigförhandlade.

För ett par veckor sedan gick de norska representanterna ut och sa att det troligen inte kunde bli något spel i Royal League för att tv-bolagen i Norge, Danmark och Sverige inte var överens om olika saker i ett kommande avtal.
Diskussionerna har fortsatt och under måndagen och torsdagen hade Royal Leagues styrelse möten och där beslöt man att fortsätta förhandlingarna, men att det inte blir spel under hösten 2007.
Det finns ett stort intresse hos de svenska klubbarna för att turneringen ska fortsätta.


En turnering i februari - mars känns betydligt bättre än den hittillsvarande ordningen då alla (både spelare och publik) är trötta och utmattade efter en just avslutad säsong. Medan i februari intresset börjar vakna så smått igen. Man vill se hur klubbarna ser ut inför den nya säsongen med sina delvis nya trupper.
Örebro Mittåt
2007-11-02 17:19
Ett intressant tränarnamn skulle Stig Kristenssons kunna vara. Han har ju lämnat Falkenberg på jakt efter ett nytt uppdrag (antar jag). Han verkar ha en bra känsla för att plocka upp talanger och få dem att utvecklas maximalt. Bara det att han lyckats hålla kvar FFF i Superettan några år nu säger en hel del om hans förmåga.

Risken är förstås att han är alldeles för knuten till sin gamla förening. Efter att ha verkat där i olika positioner under många år är det kanske så att han vet hur man skall hantera den men kanske inte hur man överlever i andra miljöer. Alltså samma typ av problem som Wilson hade när han kom till Giffarna. I Ljungskile var och blev han sedan igen en hjälte och demontränare, medan i Sundsvall blev han en riktigt stor flopp.

Nu vet jag ingenting närmare egentligen om Kristenssons meriter och kunnande, men han representerar den typ av bakgrund och erfarenhet som jag gärna skulle se hos ÖSKs nye tränare.
Örebro M!ke
2007-11-02 17:15
Nån som har det exakta publiksnittet??
Blev det 9000+ så är det jävligt bra!
Örebro ÖSK KRILLE
2007-11-02 17:14
En olöst tränarfråga gör att man tappat i jakten på spelare.
Örebro Marquis de Sade
2007-11-02 17:09
go ÖSK//Jasså, det är helt sjukt?
Menar du på alvar att man fått fram klasspelare på kort tid? Barsom värvades sekunderna innan fönstret stängdes. Dedaj - en klasspelare?
Spelarna kanske är på semester, men det var inte de talanger vi förlorat under sommaren.
Ny tränare skulle vara klar inom kort (innan MP gick till gais) ¨å vi får väl se fram mot en presentation mycket snart nu.

Eller?
Örebro ÖSK KRILLE
2007-11-02 17:09
VAKNA ÖSK!!!! NY TRÄNARE NU!!! VI LIGGER EFTER SOM FAN!!! NU MÅSTE VI BÖRJA VÄRVA SPELARE!!!
Örebro Mittåt
2007-11-02 17:08
Av de tränarnamn som fladdrat förbi på senare tid så får man vara glad över att ÖSK undvikit de flesta.

En 30-åring som haft huvudansvar för en div 1-klubb i ett år hamnade i Göteborg. Att rekrytera unga tränare är ju på modet, men man skall inte undervärdera nyttan av några års erfarenhet i jobbet.

Och så har vi Norrköpings senaste tränartillskott. Hans senaste bravad (efter att ha fått sparken från Mjällby) var att placera Västerås SK på nedflyttningsplats i div 1. Sedan avgick han självmant. Beträffande Norrköpings nya organisation verkar den vara något av ett katastrofrecept. Man skall inte ha en fd. tränare som manager (klubbchef) och en annan som träningsansvarig. Det kommer att bli dubbelkommando och konflikter så det skriker om det.

Roland Nilsson hade säkert varit en utmärkt tränare för ÖSK. Men föreningen har inte de ekonomiska resurserna för att dels motivera honom och dels köpa loss honom från GAIS.

Prahl, som gick till Trelleborg, hade säkert passat bra i Örebro också även om det inte hade blivit något översvallande mottagande. Det verkar vara en duktig hantverkare som står med båda fötterna på jorden. Tyvärr verkar han dock skånefixerad.
Örebro Sogen
2007-11-02 17:03
Finns det några som hellst aningar om vilka tränare som är aktuella eller på ösk´s önskelista? Vilka var det mer på listan förutom Åkerby och Magnus Pehrsson?

Örebro go_osk
2007-11-02 17:03
Ämne: Rasberg,go_osk och E....Jag vet inte hur din definition på ordet alla ser ut, för jag har aldrig upplevt det som att ÖSK:s rekrytering är efterbliven gentemot alla andra svenska klubbar. Vi står utan tränare, men en sådan kommer att presenteras inom en vecka, var så säker på det.

När det gäller värvningar på spelarfroten tvingas många klubbar att ligga lågt, även ÖSK, p.g.a. att många spelarna för tillfället befinner sig på semester. Om vi ser till de nyförvärv som gjordes i fjol så var två av dessa i konkurrens med andra klubbar. Den enda klubben som i dagsläget har presenterat lite nyförvärv är Norrköping, och de är enligt mitt tycke inte speciellt imponerande. Jag ser därför hellre att vi avvaktar och värvar rätt spelare än att stressa och värva fel. För tid finns det väldigt gott om och ledningen har dessutom bevisat att man kan få fram klasspelare otroligt snabbt. Värvningen av Barsom är senaste exemplet på detta.

Jag måste även tillägga att det är helt sjukt att folk håller på och klagar på att det tar tid med rekryteringen. Det var inte ens en vecka sedan som allsvenskans avslutades och Hammar hade sin sista arbetsdag igår eller i förrgår.
Örebro Bastard on Parade
2007-11-02 16:43
Pain//

Jag vill minnas att ÖSK var klara med nyförvärven väldigt tidigt inför den här säsongen.

Jag tror Sjögren och co får väldigt mycket oförtjänt skit. Men samtidigt får de nästan skylla sig själva med deras "diplomatiska" uttalanden i media.

Om det nu blir så att Dejan Garaca, Jiloan Hamad och Markus Gustafsson går förlorade förtjänar de ansvariga i ÖSK kritik. Vad de gör nu under dagarna är det ingen som vet, de har förmodligen fullt upp med att kolla upp spelare och tränare.

Visst hade det varit bra om man redan gjort klart med Hammars efterträdare när han går, kanske hade ledningen en förhoppning om att lyckas övertala honom till en fortsättning?

Det finns så många frågetecken som jag stör mig på. Det känns för mycket företag kring ÖSK Fotboll vilket är både positivt som negativt. De försöker vara mer professionella än vad de, och alla allsvenska klubbar överlag, är och någonsin kommer bli. Skulle hellre se att man använder media på ett bättre sätt annars kommer vi bli totalt anonyma i övriga fotbollssverige.
Örebro Pain
2007-11-02 16:14
Rasberg,go_osk och E.Shams//Kan ni förklara varför alla andra klubbar alltid har klart med nya tränare och spelare i god tid?Vad är så bra med att alltid vara sist och få smulorna som blivit över?
Örebro Rasberg
2007-11-02 16:02
go_osk och E.Shams//
Man tackar för de fina orden. Håller med. De gånger vi gjort bort oss är när vi har stressat.
Men vi kommer hinna med det vi ska få klart. Ser med tillförsikt fram emot presentationen av våran kommande tränare.
Örebro E.Shams
2007-11-02 15:59

Rasberg// Anledningen till att folk har så dåligt tålamod beror säkert på att de inte är lika införstådda med det du skriver.

Jag har kallt räknat med att inom denna eller nästa vecka så kommer en ny tränare för ÖSK vara klar. Innan dess kommer jag inte komma med en massa klagomål och domar.

Precis som du skriver verkar vissa ha hybris. Utan utbildning, erfarenhet, är inte insatta i ÖSK:s situation och 14 år så tror sig vissa veta exakt hur allt ska skötas.

Nästan alla misstag som vi gör beror på att vi har stressat, förhastat oss eller tagit beslut på svaga grunder.

Jag uppmanar Lennart att ta några dagar till på sig om det behövs.
Örebro Rasberg
2007-11-02 15:51
Ämne: Måste säga att ert p....
Man tackar! jepp håller med. Det är riktigt strongt. Something stirs in the east... :)
IFK Göteborg Bennygoingwild
2007-11-02 15:47
Måste säga att ert publiksnitt är mycket imponerande. 9000 som nykomling och med en förhållandevis svag säsong. Respekt!
Örebro Västbanken
2007-11-02 15:44
ÖSK:s största framgångsera kom ju under 1950-talet, i bandy. Då hade man ingen tränare alls. Kanske vore något att testa idag. Forumet får ta ut laget och värva spelare, det blir som MyFootballClub. Westman får ställa ut koner på träningen.

Det som gör det hela lite tveksamt är att 1950-talets bandyspelare var män, inte fjollor som dagens fotbollsspelare. Har man lite karaktär vet man när man ska sitta på bänken/bytas ut.
Örebro go_osk
2007-11-02 15:34
Rasberg//
Du har helt rätt, för det är knappast imorgon som allsvenskan 2008 drar igång som det låter på vissa. Jag är övertygad om att allt kommer att vara klart inom en vecka. Ha bara tålamod!
Örebro Rasberg
2007-11-02 15:22
Känns som om 95% på detta forum har hybris. Anledningen till att det kan ta tid är väl att man vill ha rätt tränare istället för första bästa. Vi väntade förra året vad det gäller värvningar och fick Nedim som skickade upp oss.

De i styrelsen och sportchefen är bättre på det som de håller på med än 100% av oss som skriver här. Klart det tar tid. Tänk också på att det är folk som blivit tillfrågade som måste tänka över det också. Att rekrytera tränare och spelare tar tid. Så är det!
Örebro go_osk
2007-11-02 15:09
Enligt vad jag har hört angående Cleas Eriksson "avhopp" så berodde det på att man från BP:s sida redan nu deklarerat att man inte är intresserade av att förlänga hans kontrakt, som för övrigt skulle ha löpt ut efter kommande säsong. Eriksson var därmed öppen med att motivation saknades för att fortsätta leda Brommapojkarna.

Efter att ha tänkt efter lite gällande tränarfrågan i ÖSK så hoppas jag att det inte blir en helt oerfaren tränare. ÖSK:s drömtränare för mig vore därför som sagt Erik Hamrén.
Örebro BabyKladde
2007-11-02 14:58
hörde av en kompis att han skickat en insändare till NA..

..där han skriver om vår frustation för styrelsens arbete.. anställning av tränare osv..


Han väntar bara på att den ska bli godkänt och producerad..hoppas det så ÖSKs styrelse för upp ögonen för vår åsikt!
Örebro Ösk-Power
2007-11-02 14:57
Ämne: Ämne: Har fåt....

Det är klart du aldrig öppet går ut och kritiserar din tränare. Speciellt inte Jon Persson som är lagkapten , och som skall föregå med gott exempel.
Det enda jag kan säga dig är att jag känner en person som spelar i Brommapojkarnas a-lag, och det var av honom jag hörde detta! Enligt honom så var majoriteten av laget "trötta" på Claes och hade inget förtroende för denna coach. Till och med vissa ledande spelare i BP uttryckte sig likadant!

Nej, ingen Claes i ÖSK!
Annons: