/fotboll/osk/forum/7389.aspx/fotboll/osk/forum/7389.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2008-01-21 10:01
Porikara står nog rätt så nära ÖSK vid det här laget. Enligt NA så hade ÖSK redan fått prislappen klar för sig innan han kom hit. Så det enda som återstår är väl att komma överens om de personliga villkoren. Och eftersom killen verkar vilja komma hit och då spelarlönerna är bättre i Sverige än i Finland skall man nog kunna komma överens.

Dessutom hade han sin agent med sig, vilket gör att man skulle kunna komma till skott redan nu. Agenten är för övrigt samma kille som varit "inblandad i" de finländskor som rekryterats av KIF Örebro.
AIK Saywee
2008-01-21 09:53
Mittåt//
Det förklarar varför den lille mörkhårige i Grums med nr 7 var så himla duktig.

BoP//
Kan bara instämma med din "summering" som du skrev i går kväll!

... och, Roni Porokara, vilken lirare! Ruskigt snabb och kom in i laget och spelet direkt! Svartvitt kontrakt snarast möjligt!

En annan grej - gårdagens "serieprogram" var väl upplagt så att seriefinalen skulle komma som avslutning? När det var dags för länsderby´t hade de svartvita eleganterna tagit på sig ett mycket snyggt svartsvart ställ och "utgången" kändes helt given! Riktigt snyggt med svartsvart!

FORZA ÖSK!
Örebro Grohl
2008-01-21 09:37
Vilket jobb redaktionen gör alltså, liverapportering och fan-tv å allt. Fantastiskt! Sen måste jag berömma låtvalet i matchbilderna =P Vilken låt alltså, garvade högt här framför datorn i refrängen haha
Örebro Mittåt
2008-01-21 08:39
Om det var någon som tyckte att den där lille mörkhårige killen i Grums var ovanligt bra för att spela i ett div 5-lag, så stämmer det. Han var nämligen med i IFK Göteborgs A-lagstrupp förra året. Dock utan att komma till något A-lagsspel.
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-01-21 02:19
Boström efter segern i Cramo Cup:
- Vi är på rätt väg.
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-01-21 02:18
Axén analyserar matcherna
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-01-21 02:17
Stellan om framtiden:
- Vi får se vad som händer.
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-01-21 02:16
Porokara och Manswell i fokus
Örebro Erki
2008-01-21 00:52
Liberate tu-teme ex inferis// Det var straff :) Man såg på reprisen att Coutos hand rörde sig när den träffades av bollen, hade han nickat bollen hade inte handen vickat till. (Jag hejar inte på något av lagen, men Parma förjänade inte en förlust)
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-20 23:10
Merda!!
Örebro 0REBR0
2008-01-20 23:10
Ämne: 0REBR0//Tyvärr ligge....OK, tack då vet jag! då blir det nog sova ett par timmar nu, så man orkar upp å kolla imorn! erat jobb är ovärderligt för oss exilare! ni är one of a kind!
Örebro 0REBR0
2008-01-20 22:39
ja... skräll också att milan avgjorde på övertid tidigare idag...
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-20 22:38
Fan,var lycklig i 88min sen en diskutabel straff,hur fan ser domaren att Couto använder handen,han nickar bort bollen?Serie A:s domare är ett skämt,förtjänar inte att få döma fotboll,ingen av dom.
Örebro 0REBR0
2008-01-20 22:26
Ämne: Zlatan..vilken kille.... 3-2 målet var förstås inte dåligt!!!
Örebro 0REBR0
2008-01-20 22:25
ja solklar straff också...
Örebro mustard
2008-01-20 22:24
Zlatan..vilken kille!
Örebro 0REBR0
2008-01-20 22:11
Tack för alla dagens rapporter!
när kan man hoppas på Fan TV från dagen? blir det sent?
Örebro mustard
2008-01-20 22:10
Ämne: Om det redan nu finn....
tror du att Sixten handplockar en spelare från Finland om det inte finns någon möjlighet att köpa loss honom om det visar sig att han är duglig..
Inte vet jag, men jag menar bara att man måste väl ha någon form av täckning för ett provspel.

Mittåt// tack tack, ska titta där!
Örebro Mittåt
2008-01-20 22:05
mustard// Träningstiderna hittar du på officiella. Längst ner i "mittkolumnen".
Örebro go_osk
2008-01-20 22:05
Om det redan nu finns mista tillstymmelse till att Näfver får svårt att komma upp i den nivå som han bör ligga på så tycker jag att man bör skramla lite extra för att köpa loss Porokara. Jag vet att spelarinvest för tillfället har dåligt med pengar, men när det dyker upp ett potentiellt kap så vore det fel att lägga fingrarna i mellan. Jag anser dessutom att det vore bra att förstärka med en central forward och en mittback som även behärskar vänsterbacksplatsen. Tror tyvärr inte att Reed är mogen för allsvenskan än och Wowoah känns mer som en nödlösning.
Örebro mustard
2008-01-20 21:50
ingen som sitter inne på veckans träningstider??
Örebro Rasberg
2008-01-20 21:15
Ämne: Förresten tycker jag....
Håller med. Han är vek, vågar inte gå in i närkamper och tvekar inför att utmana spelare. Tycker inte han har någon speed eller ryck kvar. Han känns helt klart som årets flopp inom ÖSK. Hoppas för guds skull att jag har väldigt fel, men jag tror tyvärr inte att jag har det...
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-01-20 21:07
Förresten tycker jag Nävfer var väldigt dålig. Hur har skadan påverkat honom?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-01-20 21:06
Min åsikt efter dagen:
Manswell kändes inte speciellt bra men tycker han kan få fler chanser. jetlag och liten plan är nog inte till hans fördel. Var dock usel.

Porokara är en Rubarth-typ som måste värvas. Grymt "ryck" och väldigt bra teknik.

Stellan visade verkligen vad han kan med fina ryck och bra jobbat även defensivt. Gjorde ett fint hattrick (Grums). Men får nog svårt att platsa i år.

Wowoah var helt ok som central mitt. Kommer nog kunna användas på flera platser. Bra teknik och stark i kroppen.

Nordin: Bäst idag. Mycket bra teknik. Vrider och vänder precis som han vill och är oerhört duktig passningsspelare. Får se hur han sköter sig i högre nivåer.

Örebro Gummianka
2008-01-20 21:05
Tack till er som bevakat och rapporterat från cramo cup. Skitkul att det spelas fotboll igen.
Örebro Bastard on Parade
2008-01-20 20:47
Vill egentligen inte döma ut Manswell redan nu, men han måste prestera bättre på träning. MYCKET BÄTTRE! I jämförelse med Manswell så verkar Gigena vara en begåvad med en teknik lik Maradona. Jag tycker bara att en spelare som är aktuell för ÖSK ska kunna prestera mot ett lag från division 5 även ifall han skulle råka gå (springa?) i sömnen.

Nordin tog för sig, pratade mycket med medspelarna, pushade på, dribblade lite lagom och slog ett antal genomskärare som borde förvaltats bättre av anfallarna. Efter ett par månaders nötande av positionsspel och lite annat kan han vara perfekt som den offensiva mittfältaren i en 4-3-3 formation.

Vi behöver dock en till offensiv innermittfältare. I första matchen imponerade inte Wowoah alls på mig, förlorade dueller och tappade boll i princip hela tiden tills han byttes ut. I matchen mot Degerfors var det en annan spelare, kylig, teknisk och löpstark. Jag tror ändå inte att han kan ta samma ansvar som Nordin i det offensiva spelet, jag tappade räkningen på Nordins briljanta framspelningar ganska tidigt. Vad gör vi ifall Nordin skadar sig eller är avstängd? Vi har inget alternativ i dagsläget, Porokara kanske klarar av det?

På tal om Porokara... Värva! Riktigt bra teknik som han behärskade även i hög fart, hans ryck var något jag inte sett på länge i ÖSK (slår nog Frempong ganska rejält) och jag fick intrycket av att han är väldigt klok, kan avgöra när han ska dribbla själv och när han ska släppa bollen tidigt. Han såg ut att vara van med 4-3-3 formationen och verkar ha kommit in i laget på ett bra sätt. Problematiken uppkommer väl när man tänker på vilka spelare vi har i just den positionen: Näfver, Frempong, Wowoah(?), Bassombeng, Rodevåg, Pettersson(?) och Halilovic.

Pettersson fick visserligen spela högerback mot Grums, men jag tycker han visade så pass goda intentioner att han borde få en ärlig chans mot ett bättre motstånd. Han var med i varenda anfall första 15-20 och fortsatte följa med i offensiven i andra men fick inte alls lika mycket boll då. Vet inte riktigt hur ofta en högerback blir avvinkad för offside men i 4-3-3 ska ju ytterbacken vara offensiv! ;-)

För övrigt underbart att se Mordback igen, oj vad jag har längtat. Det small ordentligt mot både Västerås och Degerfors men det var precis på gränsen många gånger. Tycker han tog mer ansvar än förra året, vilket förmodligen är kopplat till kaptensbinden, genom att styra medspelarna bra, agera pådrivare och visa vägen på planen.

Börjar bli ett hyfsat inlägg redan nu, men kan ju fortsätta när jag väl är i farten. Westman får ta på sig målet, förstår inte riktigt vad han skulle göra på den bollen, straffräddningen drar upp betyget. Rosendal ser spännande ut men sattes aldrig på något svårare test. Jelecak spelare respektlöst, utmanade bra och stod för några fina framspelningar efter samarbete med Pettersson men fick tyvärr lämna planen ganska tidigt. Oskar Johansson sattes väl inte heller på några större prov men jag tror ändå han redan nu skulle klara sig alldeles utmärkt som fjärde mittback. Tack vare U21-allsvenskan kommer han ju få mycket speltid ändå. Hans kollega för dagen, Ramström, hade lite mer att göra men klarade sig även han galant.

Stellan började lite avvaktande men började ta för sig rejält efter ett tag och det gav ju resultat. Tror inte det finns plats för honom i A-truppen den här säsongen men skulle inte vara negativ om man lyckas lösa det på något sätt.

Halilovic saknar självförtroende, det syns på långa vägar. Han började bra som högerforward mot Västerås men i takt med att missarna blev fler från hans sida, blev hans spel uppenbart sämre. Låt oss bara konstatera att han inte hade marginalerna vid sin sida idag.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-20 20:11
Ämne: Liberate// Nej, det ....
Ok,hoppas han visar lite mer under veckan.
Örebro Rasberg
2008-01-20 20:10
Liberate//
Om han ska förklara bort det så måste han vara minst ett halvår fel pga jetlag. Mycket mycket mycket blek. Det fanns en del spelare i Grums IK (div5) som visade mer än vad han gjorde...
Örebro Mittåt
2008-01-20 20:09
Liberate// Nej, det tror han nog inte. Manswell såg väldigt obekväm ut så fort bollen var i närheten. Rörelsemönstret var klumpigt och inte verkade det finnas speciellt mycket energi i benen heller. Reströttheten spelade säkert in, men det hela såg så otympligt ut på något vis.
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-01-20 19:53
Rasberg//tror du inte att det var jetlagen som spökade för Manswell?
Annons: