/fotboll/osk/forum/7277.aspx/fotboll/osk/forum/7277.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2008-04-02 11:00
Stod i klacken och tänkte inte en sekund på vakter.....men hes som vanligt efter matchen:-)
Örebro psoari
2008-04-02 10:54
Ämne: psoari//För mig har ....
*smile* Intressant, nu blev jag nyfiken. Jag försöker inte provocera eller något... :-) Men... Hur bromsas supporterkulturen av att det står poliser väldigt väldigt nära? Finns det någon som helst koppling mellan supporterkultur och lagens långa arm? Är supporterkultur någonting olagligt?

Jag vet inte varför det står poliser uppe vid klacken. Jag ser inte heller syftet med det. Jag trodde att poliserna fanns på arenen för att i första hand hantera s k "supportupplopp" (du vet vad jag menar... när "firmor" möts och slåss, jag vet inte något bra ord för det) - står de uppe på läktaren har de ju ingen chans att göra något vettigt eftersom det tar tid att komma ner och fram till platsen där ett eventuellt "tumult" pågår. För inte lär det ske på Västra stå iaf.

Jo, ÖSK är ansvariga för vad som händer på Arenan, men regelboken för vad som är tillåtet på Arenan är skriven av SvFF. Efter varje match skapas en Matchrapport som skickas in till SvFF, där står det bl a hur många publikvärdar som finns, hur bra de har visiterat ALLA besökare. Tro mig, den av SvFF utsedde matchdelegaten smyger runt arenan och kontrollerar det. Sen kan det säkert vara olika nivåer på olika matcher beroende på vilket lag som är på besök.
Örebro Bastard on Parade
2008-04-02 10:48
skoBe //

Jag tror jag håller med dig helt angående startelvan mot Göteborg. Eventuellt skulle jag kunna tänka mig starta med Rodevåg på topp så får han jobba likadant som mot Elfsborg i sista bortamatchen förra säsongen.

ÖSK skulle bli otroligt svårlästa om Seb och Nordin växlar positioner under matchen! Det finns ju flera fördelar till det också, Nordin är duktig på att hålla i bollen. Om Göteborg trycker på spelar Seb på mittfältet och sliter som ett djur, då är det perfekt att slå en boll till Nordin som får hålla i den tills övriga spelare hinner fylla på i offensiven. Om ÖSK trycker på växlar Seb och Nordin position då Seb är mer en "killer" i boxen och Nordin kan slå de avgörande passningarna!
Örebro -=joth=-
2008-04-02 10:33
psoari//För mig har ÖSK fullt ansvar för hur de västklädda agerar på och runt Västra. Problemet i grund och botten är ju att direkt man sätter sin fot på Västra så är attityden att man är skyldig till motsattsen är bevisad.

Personligen tycker jag att det skulle räcka med ett fåtal längst ner och resten vid någon korvkiosk därifrån de kan bli inkallade vid behov.

Tycker denna fråga är en väl så viktig då den bromsar utvecklingen av supporterkulturen i Örebro.

Och som någon sa... jag skulle hellre föredra 5 meter höga staket runt klacken än poliser mitt i den.
Örebro Mittåt
2008-04-02 10:29
Tre saker inför kvällens match.

1. Avspark klockan 19:00 (tidigare har det angivits 18:00)

2. Fri entré

3. Vitor är med i truppen.
Matchpuls Fotboll Sami Hyypiä
2008-04-02 10:16

ÖSK kommer inte åka ur, det är tvärsäkert.
Vi borde spela mer avslappnat med, lite stelt ibland mot Trelleborg. Det är ju ingen propagandafotboll precis.
Örebro skoBe
2008-04-02 10:10
psaori//

Du vill se Brassen oavsätt hur han spelar eller??
haha gå och lägg dig:)
Örebro Liberate tu-teme ex inferis
2008-04-02 10:02
Ang bevakningen av Västrå stå,det blir till att kalla in några hundra extra när det vankas stormatch på Behrn,om vi har ett 30-tal bevakare när Tff är här så lär vi ha 100st när Bajen,Dif o Aik är här på besök.
Örebro psoari
2008-04-02 09:55
/ -=joth=-
"Nu står det poliser mitt i klacken... tycker att detta börjar gå till överdrift... om inte ÖSK vill ha någon klack är det bara att säga till och montera sittplatser på västra."

Åhh, tro inte att det är ÖSK. Det är SvFF som bestämmer hur klackar ska hanteras. ÖSK-klacken har mig veterligen aldrig gjort något dumt, förutom nån enstaka bengal e d. Kubanerna och övriga i klacken får lida för att vissa andra lags klackar inte kan sköta sig.
ÖSK kan bli utslängda ur allsvenskan med hänvisning till licensnämnden om det inte syns tillrcäkligt många gula västar/poliser/vakter i, runt, och på arenen.
Men det är roligare att snacka fotboll. Jag vill se brassen i ett inhopp och Seb före Nordin, som också kan få hoppa in om matchbilden stämmer.
Örebro -=joth=-
2008-04-02 09:17
Min elva mot IFK:
PeWe
PaHa-MaWi-GlHo-SaWo
MaKi-FrNo
RoPo-SeHe-KrNä
StRo

Jag chansar med Rodevåg på topp. Av någon anledning så känns det som att IFK kommer att förra matchen. Med vårat stabila försvar kommer de dock inte ha mycket att hämta. Rodevåg som var snabbast i Allsvenskan enligt Sportbladet Zoom kommer att kontra in ett mål. Så matchen slutar 0-1. :-)

Gött att säsongen är igång.
Gött att vi har tre poäng.

Någon mer än jag som tyckte det var konstigt att ÖSK knappt uppmärksammade sig själva under 100års premiär matchen?

När det gäller biljettsystemet så fungerade det ju klockrent om man var där i tid. En polare gick in före mig och när jag skulle scanna mitt kort så tändes lampan igen och jag passerade in utan att behöva scanna min biljett. :-P

EDIT: Glömde en matchkommentar... bevakningen av Västra Stå har tydligen skärpts ännu mer. Nu står det poliser mitt i klacken... tycker att detta börjar gå till överdrift... om inte ÖSK vill ha någon klack är det bara att säga till och montera sittplatser på västra.
Örebro skoBe
2008-04-02 05:07
Jag tycker att det borde se ut så här från och med nu:)

Westman
Haginge Wikström Holge Wowoah
Khilberg Nordback
Henriksson
Roni, Nordin, Näfver

Sedan får Roni och Näfver byta kanter lite oftare, och samma gäller för Nordin och Sebb...dom får oxå byta då och då. Sedan ska man ha Antonnen förbered på bänken...
Örebro Iteron
2008-04-02 02:34
Westman felfri i premiären. Skönt att se. HOppas han fortsätter så.
Örebro gendish
2008-04-02 01:07
Fan, jag skrev ett långt inlägg och det försvann. Aja, jag får fatta mig kort nu.

Matchen senast var intressant, men jag måste i vanlig ordning börja med att kritisera några spelare. :)

Westman, totalt borta vid Trelleborgs frispark precis utanför straffområdet. Han har stora problem med positionsspelet vid frisparkar. Som Westman beter sig vid frisparkar är under all kritik.
Hans absolut svagaste sida är dock luftspelet! Han är otroligt dålig i luften, han är oehört osäker när han ska upp och fånga boll, speciellt vid inlägg och hörnor!

Halilovic är inte Pato direkt, och det visste vi alla redan.
Han springer, men varför kan man undra. Han springer alldeles i onödan och när han väl får boll gör han inget av den. Han kan inte hålla boll, inte brösta ner och kan absolut inte nicka! Bort med Halilovic och in med någon annan. Det må vara vem som helst.

Wowoah får sig en känga också, han var ju någon meter från att göra självmål! :)

Nya tag till IFK-matchen, där skall samma fina defensiv visas upp och då tar vi tre poäng till.

Alla fotbollsexperter tror ÖSK ramlar ur. Nästan alla iaf, naturligtvis inte Bank. ÖSK åker inte ur i år, de slutar bland de fem bästa. Med defensiven de visade upp mot (otroligt offensiva) Trelleborg ger mig gott hopp för framtiden.

Edit: ÖSK som helhet får dock godkänt med beröm för insatsen mot Trelleborg!
Örebro Toro
2008-04-02 00:04
mustard // Tackar =)
Örebro Gummianka
2008-04-01 23:33
Välkomna till gbg allihop.
Örebro mustard
2008-04-01 23:21
var där en sväng. Det var enkom de spelare som inte var med i matchen eller inte var med från start som tränade, då jag tittade på iaf. Det var en soft träning med betoning på avslut, framför allt på inläggssituationer..Bassombeng var med idag, han slog dock bara inlägg, men ett steg framåt trots allt! Vill inte uttala mig allt för mkt om Castro, men han imponerade inte stort. Men det är svårt att bedöma när det inte är matchsituation.. Blev framför allt påmind om att vi har en väldigt bra "bänk" i år. Det är ruggigt fint med sådan konkurrens som finns på i princip alla positioner. Dagens avslut var Nordins "bissa" i ribban samtidigt visade också Green fin form i skottövningarna, likaså Anttonen..
Örebro Toro
2008-04-01 23:11
Ingen som har uppdateringar från dagens träning?
Örebro mustard
2008-04-01 22:39
tack för tipset!
Örebro Skägget
2008-04-01 22:27
Reportag om Ismail snart på Eftersnack på SVT2.
Örebro Keblix
2008-04-01 22:11
Det var då mycket tid matchpuls gav ÖSK - Trelleborg hela 10sekunder. var matchen så ointressant?
Örebro Iteron
2008-04-01 21:56
Westman osäker? Närdå? Han behövde göra ett ingripande på en farlig nick och det var en perfekt benparad.

Kanske inte så klokt att komma med sådana analyser efter att ha lyssnat på en fotbollsmatch.
Örebro oms
2008-04-01 21:21
Nu när de flesta på forumet har tagit del av varför Nordin inte haft full kapacitet på planen p g a astman så kanske det vore på plats med lite kredit till killen! Vi borde skämmas. Goog luck Nordin, allt kommer att bli bra, yóur a vinner. Hoppas att medicineringen kommer att funka för dig. Tack, tusen tack för målet mot Trelleborg.
Örebro DaSa
2008-04-01 20:54
Har ju inte sett matchen, men om man skall klandra ngn/ngr för målchanserna som Trelle skapade vilka skall man då klandra? Tycker inte vi skall slappna av och tro att vi är i hamn för att vi vunnit en match. Precis som Kihlen sa i sin intervju så var han missnöjd med kontringarna som vi släppte till slutet, helt rätt tänk. Vi kan absolut inte bjuda IFK på samma missar då kommer vi få sågningar på spelare efter den matchen (antagligen på samma spelare som jag hackade på i tidigare inlägg då jag tycker de är de svaga korten i gårdagens startelva).
Örebro 100år
2008-04-01 20:52
För er som är intresserade att se lite bortamatcher via datorn. Pma mig
Örebro Öreerik
2008-04-01 20:52
Varför är det alldrig några hulliganer, skulle vara kul (någon) gång!
Örebro DaSa
2008-04-01 20:49
BoP//
Om du skall välja ut en i varje lagdel som du tyckte var minst bra, vilka väljer du då?
Örebro Bastard on Parade
2008-04-01 20:33
DaSa//

Jag måste protestera mot din kritik som är otroligt orättvis med tanke på gårdagens match.

Jag påstår att din motivering om Westman är felaktig, han hade inte tur igår, han var bra.

Wikström var, som vanligt, kung i luften. Han och Holgersson känns oerhört stabila tillsammans i mittförsvaret!

Sedan vet jag inte riktigt heller om jag håller med om det med att Nobbe kladdade på mittplan. Han fick en passning i knähöjd om vi tänker på samma situation och fick två spelare emot sig direkt samtidigt som de andra stod i passningsskugga.
Örebro DaSa
2008-04-01 20:33
Hehe, som sagt så har jag inte sett matchen:) Men ville klaga på ngt och då fick de bli på de som var minst bra i gårdagensmatch. Men håll med om att det är i centrallinjen som vi har våra svaga kort?!
Örebro DaSa
2008-04-01 20:31
Om jag skall vara lite mera konstruktiv i min kritik så hoppas jag att tränarna testar Ndille som defensiv mitt, han har ju alla egenskaper för att greja den positionen. Om storleken inte spelar roll kan ju Nordin ta targetrollen så kan vi behålla Sebbe som offensiv mitt. Mittbackplatsen kan Oscar Johansson ta, har inte sett honom spela men han verkar ju dominera i de "lättare" matcherna så han kan ju inte vara mycket sämre än Wiken. Eller kanske t.o.m. Green kan ta klivet in i plan?

Håller även med att det kanske är bättre att testa Näfver på högerkanten så vi kan ha både honom och Porokara på plan samtidigt. Vore grymt om Näfver kunde göra en grym vår så att vi kan sälja honom till sommaren och låta Frempan få mera speltd.
Örebro isac
2008-04-01 20:31
Ämne: Dagens tips: Köp ald....
na nu är du lite orättvis i din bedömning.

Westman skötte sig väldigt bra igår, väldigt stabil även om han inte sattes på prov så många gånger. Klarade dock upp de situationer där ösk var illa ute. Så honom får du klaga på någon annan dag.

Wikström gjorde en bra insats även han.

Nobbe kan jag nog hålla med om angående hans teknik, skulle gärna se ett alternativ till honom. Dock bidrar han med mycket kämpaglöd vilket kan vara minst lika viktigt.

Angående off. mitt anser jag att vi behöver göra en förstärkning, Nordin är den enda som är tillräckligt kreativ för denna roll i ett offesivt spel, dock är jag osäker på hans rutin. Vi skulle behöva någon ledare här (läs Larsen junior).

Target: Ut med det gamla, in med nytt.

För övrigt var det en väldigt kul match, skulle kännas konstigt att klaga idag. Fint tifo också.
Annons: