/fotboll/osk/forum/7151.aspx/fotboll/osk/forum/7151.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kronblom
2008-04-14 12:01
Ämne: Tycker att ÖSK gjord....
Det visade sig matchen i genom att ÖSK vann nästan inga nickdueller på offensiv planhalva igår,just därför som Elfsborg hade så lätt att avväpna ÖSK och sätta i gång spelet snabbt.ÖSK tappar boll alldeles för lätt och har svårt att vinna tebaks den,måste ändå säga att Nordin var bra på att hålla i boll de ggr han fick den;det är övriga spelare som måste komma snabbare till understöd.Som det var igår blev Nordin alldeles för isolerad längst fram!
Örebro Robben 82
2008-04-14 11:25
En liten fråga till er som inte ville ha Guterstam i Ösk innan serien startade och som trodde Porokara skulle fixa allt (säger inte att han är dålig men han kan ju inte göra allt själv) hur ställer ni er till honom nu? jag menar det är faktisk ingen lögn att Ösk har ett av allsvenskans sämsta anfall just nu....
AIK Saywee
2008-04-14 10:06
Förresten, undrar om man kanske skulle kinesa i Peking ...
AIK Saywee
2008-04-14 10:04
Har inte bestämt mig än för Pekingbortamatchen, kanske snéåker den vägen till jobbet ...?
Örebro -=joth=-
2008-04-14 10:00
Sayweee//Det är ju inte så konstigt eftersom Lagrell har fått in en ny regel gällande valet: "Alla får rösta men bara på Lagrell". :-P

*Jag har biljett till peking borta... har du?*
Örebro Romano
2008-04-14 09:56
Tror att Porokara och Walker blir målskyttar mot dom blårandiga på onsdag!
Örebro Romano
2008-04-14 09:54
Har sett samtliga matcher som ÖSK spelat i årets Allsvenska.
Jag tycker spelet ser bättre och bättre ut. (Göteborg undantaget)
Det jag tycker är roligast att se är att ÖSK försöker spela sig ur trånga situationer och inte bara tjonga iväg bollen.

Nu är det bara sista tredjedelen i det offensiva spelet som måste förbättras. För att utan mål framåt blir det inga vinster.

Full fart framåt!
Håll tätt bakåt!!
AIK Saywee
2008-04-14 09:53
Apropå Lagrell, så är han väl nyligen vald till sitt 18:e år som ...?

Jag törs inte skriva det, för man får inte skriva sådant har han bestämt!
Örebro -=joth=-
2008-04-14 09:48
Gooner86//Det har att göra med att ingen känner till Elfsborg. Domare har av misstag trott att Elfsborg kommer från en storstad typ Stockholm eller Göteborg där det är helt okej att ventilera känslor mot och om domaren.

Sen är det även så att Lagrell har ett undantag till regeln som säger att landslagsmeriterade spelare är viktiga för svenskfotboll och bör därför ges fördelar så som frikort gällande varningar, tilldöms tveksamma straffar och har 1 meter tillgodo när det gäller offsideregeln.
Hade därmed Robert Walker haft landslagsmeriter hade han aldrig fått ett gult kort, liksom att Nordin Gerzic offside avblåsning aldrig hade existerat.

Vi ska dock inte glömma att Lagrell även har en regel gällande ÖSKare och landslaget som kräver att person ifråga bör byta klubb för att bli aktuell för landslaget. Dock bör nämnas att om man på något sätt har blivit fotbollsfostrad under en längre tid i Örebro SK är automatiskt diskvalificerad som landslagsman i A-laget.

*Jag har biljett till peking borta... har du?*
Örebro Gooner86
2008-04-14 09:11
Har ni märkt att Anders Svensson och Izihaki får gnälla och skrikap å domaren hur mycket dom vill utan att dom får tillsägelse eller kort?
Örebro -=joth=-
2008-04-14 07:49
En sak till... finns det någon större ÖSK hatar än Glenn Hysen? Är han fortfarande bitter sedan 1970-10-25? :-)

*Jag har biljett till peking borta... har du?*
Örebro -=joth=-
2008-04-14 07:45
Tycker att ÖSK gjorde en hyfsad match, men det finns fortfarande en hel del brister. Anledningen till att Westman fick reflexrädda några bollar berodde bland annat på att vi är sååå svaga i lufrummet. Varje boll som lyfts in i straffområdet gör mig nervös. Westman står fortfarande klistrad på linjen vid dessa situationer och Wikström trodde jag skulle kunna dominera mer i luften. Kanske dax för Ze?

När det gälller Elfsborg ska de nog inte kasta så mycket sten i glashus... hur gick det i början när deras nuvarande tränare kom till klubben och ville inför lite nytt tänk? Har för mig att det gick si så där innan spelet hade satt sig. Stormade det inte rejält i vattenglaset i Borås? Orkar dock inte koll upp någon fakta om Elfsborg då det känns väldigt ointressant... :-P

För övrigt vill jag nog ha in Roni i mitten på plan. Han behöver mer boll, killen är ju riktigt vass när han kommer rättvänd och ett bra skott har han också.

--------PeWe-------
PaHa-BeZe-GlHo-SaWo
-----FrNo-MaKi-----
PaAn---RoPo----KrNä
-------SeHe--------

Ps. Vi syns på MAH på onsdag! Skål! ;-)

*Jag har biljett till peking borta... har du?*
Örebro Grixx
2008-04-14 06:44
Så mycket uppförstorat det hela tiden blir med folks brister osv. De bollar som hamnar inom epitetet luftbollar och borde ta så möjligen 1:an där det var ojustheter som gav målet.

...men sedan var det backlinjen som falierade grovt och hela tiden mer eller mindre.
AIK Saywee
2008-04-14 00:36
Apropå Glenn Hysén, så har han väl aldrig spelat speciellt bra fotboll, kan inte mycket om fotboll överhuvudtaget, men han är en underbar komiker!
AIK Saywee
2008-04-14 00:31
Föresten, att prata till sig en varning är bland det dummaste jag kan tänka mig, oavsett vilken spelare det är!!!
AIK Saywee
2008-04-14 00:28
Ämne:
Henrik Brändh bruk....
E.Shams//
Trots att jag skrev " ... PETER WESTMAN!!!!!!"

... så håller jag med dig, fjollorna från Sjuhärad hade inte "läst in sig på vårt kära ÖSK"

Westman fick den match i matchen som passade honom bäst.

Kanske vi (nu är jag efterklok) borde ha matchat målvakt efter motstånd tidigare ...?

Vet att jag fick "skit" för denna idé för någon tid sedan, men varför kan man inte göra så?

Alltså, välja målvakt efter motstånd .....?
AIK Saywee
2008-04-14 00:15
oms//
Vilken match tittade du på idag?

"Nordin du var bäst i ÖSK i dag ..."
fånigt svågerinlägg

Jag skriver bara PETER WESTMAN !!!!!!!!

Edit editerar att jag skrev ett d i stället för s
Örebro E.Shams
2008-04-14 00:09

Henrik Brändh brukar göra ett bra jobb på NA. Jag är dock kritisk till hans senaste krönika med rubriken ”ÖSK kan stå upp mot de stora elefanterna”.

Brändh drar långtgående slutsatser från matchen mot Elfsborg då han verkar finna bevis för att ”ÖSK fortfarande kan stå upp mot de stora elefanterna på bortaplan”. På samma sätt resonerar han om Westman då Brändh skriver ”Mot Elfsborg visade Westman att han fortfarande håller hög klass.”

Det var ett tag sen jag läste så ogrundade påståenden. Det är allmänt känt att Westmans absoluta svaghet är i luftrummet och hans styrka är i närspelet. Alla vi som följer ÖSK vet detta. Utmärkande för Göteborg är deras direkta spel samt deras höga bollar på deras huvudstarka anfallare. Elfsborg spelar på ett motsatt sätt med ett indirekt spel med bollen längst gräset.

Avsluten från Elfsborg var i form av närspel. Göteborg spelar däremot på ett annat sätt där Westmans svagheter uppenbarar sig. Ser man till resultaten från förra året så visar ÖSK hur ”enkelt” de har det mot Elfsborg och ”svårt” de har det mot Göteborg.

Således menar jag att Westman och ÖSK inte alls bevisade sin ”klass” som Brändh påstår. Bevisades något igår så var det att Elfsborgs sätt att spela passar ÖSK mycket bättre än vad Göteborgs spelsätt gör.
Örebro E.W.
2008-04-13 23:09
Dagens resa kändes på nått sätt bättre än den förra söndagen!!

Krossa skansen
Örebro Erki
2008-04-13 22:48
Röd Guling// Bra matchrapport, stämmer ganska bra överens med matchen jag såg.
Är lite besviken att ÖSK inte vågade spela mer eget spel, men med tanke på de två raka förlusterna får man vara glad med en poäng borta mot ett tippat topplag.
Örebro Grixx
2008-04-13 22:46
Hagge fick 4 poäng i NA idag, mot Kalmar fick han en 3:a. Nog skulle han ha fått MINST 4 mot Kalmar.

ähhh oväsentligheter.....
Örebro 100år
2008-04-13 22:32
Ämne: fan-tv = ja tack :-)....Skönt att höra Sixtens ord efter matchen. Helt lugn och sansad. Den killen lär inte ha några nerver, eller så är han bra på att inte visa utåt. Jag själv kunde knappt andas efter den matchen... och ja även efter!
Örebro Grixx
2008-04-13 22:32
frERIC Berglund//....och då måste du bara ge igen? Låt vara om det varit i ditt hemmaforum där du ska häcka. Men att sitta och vakta ett annat forum hela tiden....då är man bra sugen på att gnälla.
Elfsborg Röd Guling
2008-04-13 22:30
Matchrapport finner ni i länken.
Örebro jappel
2008-04-13 22:30
Ämne: Ekenberg i Mjällby g....
Jag vill minnas att ekenberg har gått ut med att han ska avsluta sin kariär i Maif nu. Fast man vet alrig så noga med fotbollsspelare, pengar brukar kunna övertyga de flesta om ett lags eller en stads förträfflighet.
Det är undligt vilken klubbkänsla dom lyckas få fram i maif, det är många av deras gamla spelare som verkar välja att avsluta kariären där. (medan dom faktiskt har lite kvar att ge också.
Tror Maif kan bli farliga i år.
Tror också att det kan bli extremt svårt att locka hit Ekenberg, men jag håller med om att han skulle sitta fint (bättre än Guten om nu frågar mig)
Örebro jappel
2008-04-13 22:25
Ämne: Ämne: Är inte....
oavsett vilket ska du nog tagga ner lite här.
På de flesta av svenska fans forum kommer man längst med trevliga kontruktiva inlägg. (om det nu inte råkar vara ditt hemmaforum då du kan vara mer vågad i vad du slänger ur dig.
Ett hett tips är ändå att du fungerar igenom vad du skrivit innan du sänder iväg dina (på detta forum) ofta väldigt ointressanta inlägg.
Örebro jappel
2008-04-13 22:21
fan-tv = ja tack :-)
Fast har på känn att det blir tight för våra redaktionshjältar att få ihop något i och med att laget väl inte ens kommit hem än (eller precis kommit hem.det är väl minst hundra mil till avkroken borås oavsett var man åker ifrån..
Elfsborg frERIC Berglund
2008-04-13 22:19
Ämne: Är inte så insatt i ....
Kan du inte läsa eller vad är problemet? Jag kommenterade bara en persons mogna inlägg med samma medicin. Det var inte riktat mot er Örebro-fans som du verkar tro.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-04-13 22:19
Ekenberg i Mjällby gjorde mål idag igen och har varit deras bäste under många säsonger. Är inte han target? Borde inte vara så dyr. Hur gammal är han?

Annars hoppas jag nog att Guterstam kompleterar anfallet till sommaren.
Örebro oms
2008-04-13 22:17
sämst av Walker att sparka till sig en varning, Nordin snacka til sig en varning, skärpning bägge grabbarna. Nordin du var bäst i ÖSK i dag trots varningen tänk till!
Annons: