/fotboll/osk/forum/7085.aspx/fotboll/osk/forum/7085.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Marcus Avenbrand
2008-05-01 16:57
Har ni frågor angående matchen är det bara att ställa dem via forumet så vidarebefodrar jag dem.
Örebro Klas (Bara 7 år kvar...)
2008-05-01 16:54
Kul med Karlslund.

Cupen är kul.. tyvärr är statusen löjligt låg. Även om så två av landets toppklubbar möts i cupen så blir publiksiffran långt mindre än när samma lag möts i serien. Märkligt.. Går man inte för att se det egna laget först och främst?
Örebro Hertig_Karl
2008-05-01 16:54
Ämne: Karlslund -Sylvia 3-....
Vet du vilka som gjorde mål för Karlslund?
Örebro Chipset
2008-05-01 16:50
Västerås SK - Trelleborg 2 - 0
Gröndal - Åtvidaberg 2 - 1
Carlstad - Gefle 1 - 0

Kan bli storrensning redan i första omgången.
Örebro ÖSK!
2008-05-01 16:44
vinner inte ÖSK idag så ser det inte ljust ut för Allsvenskan. de använder kanske B-laget men de borde vinna. Forza svartvitt!
Örebro Chipset
2008-05-01 16:35
Karlslund -Sylvia 3-0

Bör väl vara den största skrällen så här långt i svenska cupen.
Örebro Aspen
2008-05-01 16:03
Både Mackan och NA har fixat direktrapportering från Myresjö.
Toppen !!!
Örebro GT
2008-05-01 14:32
Nå´n startelva för dagens match ?

Börjar den inte redan fem idag ?
Örebro Aspen
2008-05-01 13:21
BabyKladde//Jubileumsmatchen ska väl i första hand välkända trotjänare spela inte påtänkta nyförvärv och dom i talanggruppen. Nyfärvärv i Ronaldinho-klass kan väl få vara med.
Örebro BabyKladde
2008-05-01 13:14
Aspen:
Du har ju jubileumsmatchen under EM-uppehållet..
..men någon mer match vore bra också.
Örebro Aspen
2008-05-01 12:58
Ser att andra allsvenska lag börjar boka in träningsmatcher under EM-uppehållet. Kan behövas om vi ska spela in en ny anfallare.
Något på gång, Sjögren??
Örebro Mittåt
2008-05-01 10:57
Av sammanställningen nedan framgår att de fem klubbar som hade minst resurser till förfogande också belade de fem sista platserna i serien. Kalmar bryter trenden i positiv rikting medan Helsingborg fick dåligt betalt per satsad miljon.
Örebro Mittåt
2008-05-01 10:51
Det finns ett rätt tydligt samband mellan kostandsnivån i de allsvenska klubbarna och deras tabellplaceringar. Även om det finns undantag - främst är det Kalmar som bryter mönstret med mycket goda sportsliga resultat de senaste åren trots en rätt begränsad budget.

Så här såg det ut förra året enligt Tomteförbundets senaste sammanställning. (Som vanligt läsvärd och tankeväckande). Den första kolumnen siffror avser redovisade kostnader för fotbollsverksamheten och den andra tabellplaceringen 2007.

AIK............... 1 5
Helsingborgs IF... 2 8
IF Elfsborg....... 3 4
Malmö FF.......... 4 9
IFK Göteborg...... 5 1
Hammarby.......... 6 6
Djurgården........ 7 3
Halmstads BK...... 8 7
Kalmar FF......... 9 2
GAIS................ 10 11
IF Brommapojkarna.. 11 14
Örebro............. 12 12
Gefle IF........... 13 10
Trelleborgs FF..... 14 13

Som en extra kommentar skulle jag vilja tillägga att anledningen till att BP inte levde upp till sin kostnadsnivå nog var att man plöjer ner ovanligt mycket pengar i sin ungdomsverksamhet.

För ÖSKs del är nog kostnaderna något för låga. Kostnaderna i ungdomsverksamheten och en viss del av talangverksamheten redovisas i klubben ÖSK Ungdom. En del av kostnaderna i samband med spelarköp hamnar i Spelarinvest.

Men trots dessa men, så är nog sanningen den att allsvenska poäng köper man först och främst genom att kunna hålla verksamheten på en hög kostandsnivå. Vilket i sin tur kräver höga intäkter.
Örebro Grixx
2008-05-01 10:48
.....om det var möjligt att vila alla ordinarie så skulle risken att omgående åka ur cupen vara stor och då skulle gnället vara igång av annan anledning.

För övrigt känner jag en liknande feeling från förra året. Walkers ÖSK spelade ett publikfriande spel som fick beröm. Allt efter tiden gick visade det sig att det inte blev några mål.

Spekulationer om att det saknades målskytt spred sig samtidigt som insläppande av mål första kvarten fick massiv kritik allt efter att säsongen fortlöpte. Sedan infann sig oturligt några drömmål från motståndarsidan, vilket knappast var något att göra åt.

När sedan Abbe trädde in så visade det sig att hans energi plus jävlaranamma och inte minst positiv anfallsmentalitet gav resultat.

Det som i år skiljer sig på hemmaplan från att några trepoängare ramlat in är tur/otur eller med ett annat ord tillfälligheter. Det har skapats farligheter och vi har def varit inne i boxen oftare. Näfver har också gått över strafflinjen fler gånger än förra.

På bortaplan verkar plastgräset kontra naturgräs fortfarande spela en stor roll. Möjligen sätter det sig mentalt och det låser sig när spelet inte funkar perfekt. Sista matchen så gör nog ojämnheten ytterligare sitt för att störa oss.

De som spelar på naturgräs upplever inte alls detta, helt naturligt, och verkar kunna köra på hur friskt som helst.

Alltså tekniken på plast ger som alla vet ett annat spel och spelarna får en teknik att träffa bollen och passa mm som inte funkar fullt ut.
Spelet på ett perfekt naturgräs funkar hyggligt men minsta lilla avsteg från det perfekta strular till det. Kanske kan man likna det vid spel under dåliga matchförhållanden som kraftig blåst, ösregn eller snöfall....fast då är det normalt att båda lagen drabbats.
Örebro Aspen
2008-05-01 10:35
Mittåt//Jo om fys fenomenet Wowoah:s vilsamma jag får ingå i startelvan och Walker tätar till framför honom. Om Moses hade varit frisk så hade vi klarat det både matematiskt (vi är 25 man i truppen) och i verkligheten.

Richard Richardsson
Joakim Gren, Oskar Johansson, Bertin Ze Ndille, Samuel Wowoah
Vitor Castro da Costa, Nordin Gerzic, Robert Walker
Patrik Anttonen, Stefan Rodevåg, James Frempong

Bänk:
Kristoffer Näfver, Glenn Holgersson, Patrik Haginge, Nedim Halilovic, Peter Westman

Man skulle också kunna sätta Walker på vänsterbacken, Nedin på mittfältet och Samuel på bänken. Riska inget, cupen har bara varit besvikelser de senaste åren!!
Örebro DaSa
2008-05-01 10:30
Detta inlägg är nog läsbart för de supportrar som ibland lyfter blicken och kollar mer långsiktigt hur ÖSK skall bli en vinnarklubb. Kan nog vara en del sakfel i texten, de får ni gärna kommentera men då vill jag även att ni kommenterar min slutsats också annars kan ni låta bli.

Storklubbar (alltid med vid snacket om SM guldet):
MFF, HIF, AIK, DIF, IFK G

Mellanklubbar (klubbar som utmanar om SM-guldet ibland):
KFF, Elfsborg, HBK, Hammarby

Mindre klubbar (Klubbar som för tillfället inte har en chans att vinna)
Gefle, ÖSK, Norrköping, Sundsvall, GAIS

Småklubbar: (klubbar som alltid kommer att ligga i botten)
LSK, Trelle,

Uppdelningen är efter min “känsla” och inte enligt ngn statistik. Men överlag så ligger nog de flesta klubbarna ungefär i samma ordning som deras ekonomiska muskler, men med undantag för grupperna mellan och mindre klubbar där det är lite blandat. Mitt mål med detta inlägg är nog att försöka komma underfund med varför ÖSK inte ligger i mellanklubb nivån då vi har ett högre publiksnitt än minst två av klubbarna där. Så mina teorier är följande:

- Klubbarna i mellan gruppen är mycket bättre på att göra spelareaffärer.
- De drar in mer sponsorpengar
- De har vunnit SM-guld under 2000-talet (undantaget KFF)
- De skriver längre spelarekontrakt

Första teorin tror jag är den som ligger bakom deras framgångar. De klubbarna har haft starka ekonomier så att de har kunnat hålla kvar sina spelare längre för att sedan sälja dem till utlandet och på så sätt lyckas få mera resurser till att behålla nya stjärnspelare, alltså en positiv spiral.

Andra teorin tror jag bara stämmer på Hammarby och Elfsborg, men de har starka klubbmärken som de har byggt upp olika sätt. Hammarby med sin klack och Elfsborg med sin satsning på ny arena och hemköpen av Svenssons.

Tredje teorin är att lag som vunnit ngt kan lättare locka till sig nya bättre spelare.

Fjärde teorin är t.ex. Elfsborg sitter med 3-4 års kontrakt på alla sina nyckelspelare, de kan därför alltid ta bra betalt då de aldrig hamnar i ett läge där de tvingas sälja.

Slutsats: Jag tror om ÖSK skall kunna nå upp till en högre grupp så måste vi ha längre kontrakt på alla nyckelspelare och talanger. Har vi långa kontrakt kommer vi att få bättre betalt och kunna behålla spelarna längre vilket gör att produkten ÖSK blir mera attraktiv och vi drar in mera sponsorpengar vilket i slutändan kommer leda till att vi kan utmana om SM-guld någon gång i framtiden.
Örebro Mittåt
2008-05-01 10:18
Aspen// Det är en matematisk omöjlighet. Truppen är inte tillräckligt stor för det i dagsläget.
Örebro Aspen
2008-05-01 10:10
DaSa//Tycker inte Sixten ska riska eller slita på en enda spelare som normalt är i startelvan.
Örebro DaSa
2008-05-01 09:59
Ang. lönerna så måste ju storklubbarna snitta över 70 000-80 000 kr/mån så t.ex. LSK lär ha en snitt lön på under 20 000 kr/mån och Trelle inte mycket högre.

En annan positv sak i ÖSK ögon är att jag har för mig att ÖSK går plus utan att räkna in spelarförsäljningar vilket de flesta andra klubbar inte gör.
Örebro DaSa
2008-05-01 09:53
Sixten och Alex// Här kommer startelvan som ni skall använda mot Myresjö.

-------------Richard Richardsson ----------
-----PA------Glenn---Johansson----Wovven---
------------Ndille----Walker---------------
---------------Vitor Castro----------------
----Nedim--------Nordin--------Frempan------

Hagge och Näfver får vila till MFF matchen, Rodevåg kan byta av Nordin i halvlek.
Örebro Grixx
2008-05-01 09:38
Aspen// Klockrent Ur AB.
Örebro Aspen
2008-05-01 09:28
På radiosporten i går sa dom att medellönen för en allsvensk spelare är 62 000 kr
Örebro Aspen
2008-05-01 09:27
MFF vilar hela ordinarie startelvan i cupen.

Fyra matcher på elva dagar. Malmö FF har ett tufft spelschema - och vilar därför hela startelvan i svenska cupen.
Hoppas Sixten gör det samma så att vi kan dominera matchen på söndag. Det är hemma vi ska ta 3 poängare.
Örebro Grixx
2008-05-01 08:40
Har det hänt något?....;-)

Intressant läsning så här på morgonkvisten.

Stuntals vettiga åsikter, men en massa pajkastning också. Opus verkar bra insatt i det hela men blandar in klyschor och moddade sanningar.

...medan "antagonisterna" kommer med raka sanningar och en massa fördomar och "liten verkstadsmentalitet".

Som sagt intressant men lite för många pajer i luften.
AIK Opus klon
2008-05-01 03:46
Ja, det dräller av brottslingar överallt kan jag tala om för herrn.

Nu råkar det iofs vara så att det är lagligt att kasta in saker på plan, så länge du inte träffar någon person. Konstig lag, jag vet, men så är det.
Men det kunde jag väl knappast förvänta mig att du visste, eftersom du inte har koll på någonting vi har diskuterat ikväll...
Örebro ÖSK-Karl
2008-05-01 03:42
Opus klon//

Det är ju helt tydligt att det dräller av brottslingar bland er. Tror du det är lagligt att kasta in grejer på plan och att slåss. Du är ju bara för mycket och det förvånar mig inte det minsta att du sitter i styrelsen för Black Army.
AIK Opus klon
2008-05-01 03:40
ÖSK-Karl//

Du är ju helt slut. Du ska inte gå och lägga dig, du borde vakna...

Varför i helvete skulle vi inte bli insläppta? Om ÖSK säljer biljetter förutsätter jag att man planerar att ha sektionen öppen. Om ÖSK inte säljer biljetter så åker man inte ner och hoppas, då vet man det och köper på en annan läktare.

Det var fan den dummaste frågan ikväll, situationen skulle aldrig uppkomma.

Vad tror du skulle hända om ett gulfstream från skavsta krashade i din säng när du sov?
Relevant fråga eller?


Vilka lockar man med ett namn som "Kubanerna"? Kubaner?
Örebro ÖSK-Karl
2008-05-01 03:38
Opus klon//

Och vad tror du skulle hända om inte Black Army släpptes in på BA?

Du vet det säkert, men är för feg för att svara sanningsenligt på det. Nej, nu är det dax för bingen och förhoppning om att ni fortsätter er bojkott.
AIK Opus klon
2008-05-01 03:38
P.O

Du har fel.
Även om vi ponerar att ni skulle få böterna för det du nämner skulle dom landa på högst 250 000.
3000 i bortaklacken a 150 spänn styck ger 450 000, i enbart biljettintäkter.

Nu behöver ju ni inte ta böter om det inte är i erat arrangemang det brister så ni går enorma summor plus på att vi kommer dit.
Örebro P.O
2008-05-01 03:36
Nu börjar jag bli trötter... men det var trevligt att ha detta samtal.
Sov så gott nu alla. (även du Opus ;) )
NN
EDIT: STAVA
Annons: