/fotboll/osk/forum/707.aspx/fotboll/osk/forum/707.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Jonte R
2016-12-22 04:35
Toni Lukic 15 åt, är en lovande mittback från Motala. Även om ÖSK är en av klubbarna som är intresserad så ligger IFK Norrköping och Jönköping bättre till just nu. Nyckeln är att locka med ett bra helhetserbjudande kring fotbollsgymnasium mm.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-12-22 03:35
ÖSK rycker i en mittfältstalang
Örebro Nicknamn i ribban
2016-12-22 01:23
Måndag 3 april 19:00
Örebro SK - Jönköpings Södra IF

Lördag 8 april 16:00
AFC Eskilstuna - Örebro SK


Låter som en grym bortapremiär. Eskilstuna på en lördag. 1 timme med bil bara.
Örebro Jonas r
2016-12-22 00:19
[QUOTE=I v e y]Har du drömt det där eller har du någon som helst substans bakom det du påstår? Att ÖFK skulle vara speciellt angelägna att knyta till sig en spelare som tvingades bort från klubben för mindre än 2 säsonger sedan känns allt annat än troligt. [/QUOTE] Fråga Rogic själv. Utgår bara vad tidningarna skriver. Din argumentation haltar betänkligt. Örebro värvade själva tillbaka Björnqvist efter att ratat honom några år innan. Tänk efter lite kanske du som drömt....
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-12-22 00:15
@Minatankar:
Jag håller med dig. "En lek med siffror" tycker jag absolut inte att det är. Har fått höra det där uttrycket alltför ofta. Det definierar utgångspositioner och i mångt och mycket grundtankarna. Och precis som du skriver sker ju omgrupperingar under spelet beroende på situationer. Sedan sker kompensationer i andra spelsystem - I ett 4-4-2 lag kanske en ytter dras in mer centralt osv för att jämna ut mittfältet- Men det sker då till ett visst pris i andra situationer En känd internationell tränare (har tyvärr glömt vem) sa i en artikel att om man tar ett kort högt uppe på läktaren ned på plan under en match kan han säga vilket system respektive lag spelar efter genom bara att titta på kortet. Det här gjorde intryck på mig och jag brukar ofta, när jag sitter högt, försöka genom bara titta på hur motståndaren positionerar sig, främst i spelet utan boll, och det blir rätt så tydligt om man spelar tex 4-4-2 eller 4-3-3. Man ser verkligen det. Sätter man Astrit som forward i den presenterade uppställningen i ett 4-4-2 men att han aldrig är där så blir det naturligtvis ett stänk av lek med siffror dock
AIK ÖSK-Saywee
2016-12-22 00:11
Nu när det är Vinter, vill jag ha mera Snö ...
Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-12-21 23:54
@Hertig_Karl:
Jag håller nog med dig. Vi hade nog också reagerat negativt. Samtidigt visar kanske deras reaktion att vi talar om en bra och viktig spelare som vi knytit till oss. Jag hoppas inte att han ska behöva konkurrera med RÅP utan hoppas RÅP blir kvar fast som mittback.
Örebro Vinter
2016-12-21 23:46
David Juhlin// Absolut läsvärt! Men kanske du skulle fundera lite på styckesindelning i det du skriver för läsbarhetens skull?
Östersund I v e y
2016-12-21 23:39
@Jonas r:

Har du drömt det där eller har du någon som helst substans bakom det du påstår?

Att ÖFK skulle vara speciellt angelägna att knyta till sig en spelare som tvingades bort från klubben för mindre än 2 säsonger sedan känns allt annat än troligt.
Örebro David Juhlin
2016-12-21 23:23
Man skulle nog kunna argumentera för att vi spelat såväl 4-4-1-1 som 4-33: förra säsongen. Som sagt mycket en lek med siffror. Däremot kan jag tycka att man prata spelidé där man pratat mkt om lågt försvarsspel och snabba omställningar vilket man också blivit erkänt duktiga på. Tyckte dock man tappade lite av det spelet iom DGs flytt då han var fruktansvärt bra på det. Oavsett när i matchen så orkade han ta de långa maxlöpningarna som krävdes och hotade nästan alltid. Ayes har den potentialen fartmäsdigt precis som Omoh så man hoppas nog att de ska utveckla sitt försvarsspel och uthålligheten att göra det gång efter gång med hög kvalitet i matcherna. Kolla på Real, det är snuskigt att se. När det gäller omställningsspel. De defensiva omställningarna har allt som oftast funkat bra. Är framförallt imponerad av Nordins utveckling i sin roll. Jag tycker Nordin är på helt rätt plats han ska inte befinna sig högre upp. Det jag vill se av honom dock är flackare/hårdare krossar ut på kanten då hans ballonger ger motståndarna tid att flytta över. (För er som minns Carricks tid i Spurs om ni önskar en förklaring på resonemanget). När det kommer till det etablerade spelet är det dock mer svår analyserat för min del vore intressant att höra vad ni andra sett och uppfattat. Vad söker man för vägar vilka egenskaper vill man nyttja hos respektive spelare samt vilka ytor och moment vill man få till. En tydlig idé var ju att hitta RÅP på huvudet i offensiv yta till vänster någon form av överbelastning. Detta fungerade stundtals bra men ibland så klart mindre bra.
Örebro Benny Böckling
2016-12-21 23:13
Att så många räknar med Ring gör mig också lite fundersam..

Visst verkar man vara i diskussioner med honom men om han varit ett prioriterat namn då borde han förlängt för längesen. Det lär knappast vimla om erbjudanden för honom och om ÖSK hade erbjudit honom ett kontrakt känns det som om han borde ha huggit direkt.
Det är ju också klart att ÖSK ganska så nyligen försökt att signa Batan.

Skulle vi ha kvar Ring nästa år kanske jag blir den enda som tycker att Logi borde gå före i startelvan.
Örebro Hahne
2016-12-21 23:04
Jansson/ Fagerström
Högerbackar:Lorentzon/ Haginge
Mittbackar: Almebäck/ BHI/(RÅP)/CEH
Vänsterackar: Valgardsson/Ring
Yttrar: Ayaz/Sema, Omoh/Alfred
Mittfältare: Nordin/Rogic/RÅP
Släpande anfallare: Besara
Anfallare: Sköld

Vill se en Anfallare av högsta klass in som många andra, samt lite beroende hur de går med RÅP, lämnar han bör minst 1 mittback in och även en innermitt. De som kan behövas är en backup till besara eller kanske ytterligare en anfallare.
Annars ser jag gärna att man inte har så mycket större trupp utan släpper upp ungdomar istället. Tex han Trinh om en högerback går sönder det är juh här möjligheterna finns om de kan slå igenom som tex Isak. Vem vet vilken guldklimp man sitter på :P
AIK ÖSK-Saywee
2016-12-21 22:33
Tackar Vinnartradition, mycket intressant.
Örebro Minatankar
2016-12-21 22:30
Självklart behöver man ta hänsyn till vilken ekonomi man har och vilka spelare man har under kontrakt. Men om man har en femårig plan för att bli ett etablerat topplag, behöver man också ha en långsiktig strategi för att få ett framgångsrikt och flexibelt spelsystem.

Självklart är det en rad faktorer som är viktiga oavsett vilket spelsystem man använder sig av, t ex rörelse med och utan boll, tempo, positionsbyten, omställningar, fasta situationer mm.

Inte desto mindre anser jag att man bara inte kan avfärda de spelsystem som är vedertagna med att de bara är siffror på ett papper. För mig är de ändå grunden och utgångspunkten för spelet, även om det anpassas till vilket lag som har bollen och på vilken position på planen bollen och spelarna befinner sig mm.

Som andra lyft fram är kantspelarna nyckelpersoner för att kunna få en stark centrallinje med tre spelare i egna "boxen", tre spelare på innermittfältet och minst två anfallare inom offensiv box.

På 2-3 år bör man kunna avveckla och rekrytera de spelare som passar in i sådana spelsystem, om det nu är något man satsar på.
Örebro Vinnartradition
2016-12-21 22:15
Saywee och ni andra som efterfrågat supportrar från olika grupperingar i ÖSK TV//

I morgondagens uppesittarkväll deltar bland annat Kubanernas ordförande, representanter från UNÖ och en medlem i Svartvita i Stockholm. Sändningen startar kl. 20.
Örebro Benny Böckling
2016-12-21 22:01
Även om jag också hade varit sugen på att se Brendan på högerbacken så kommer det ju inte ske.. Vi har ju inte två övriga högerbackar i truppen för intet.
Örebro Misterister
2016-12-21 21:52
@ Hitta Avslut Ok. 4-3-3 tycker även jag vore vettigt. Det viktiga är att se till att utnyttja våra tekniska mittfältare/yttrar bättre än vi gjort i år. Men det kräver ju faktiskt att Axén byter system. Kommer han göra det? Eller byter han ut RÅP mot Filip och Astrit/Besara och hoppas att det ska funka lika bra som hösten förra året? Alltså, jag gillar ju Axén som typ. Skön och ärlig. Men kan verkligen en kille som fortfarande tycker att "lustans Lakejer" är det bästa band som funnits och vars högsta önskan vore att bli manager för ett league One-lag i England ha förmågan att ta in något nytänk? Till det är jag skeptisk tyvärr.
AIK ÖSK-Saywee
2016-12-21 21:51
3-4-3 ?
Örebro Hitta avslut!!
2016-12-21 21:37
Någon trebackslinje får vi nog inte se i första taget. Det materialet ser jag inte i dagens ÖSK. Som "I can resist.." skrev så är vingarna väldigt viktiga här. Däremot så tror jag helt klart på 4-3-3/4-5-1, och det "BK Fåfängan" skrev. Känns nästan givet. O. Jansson BHI, Alme, RÅP, Ring Sema, Rogic, Besara, Gerzic, Ayaz NY (All in här)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Misterister
2016-12-21 21:17
Saxat från NA från intervju med Filip. "Vad får du för roll i ÖSK-laget?
– De ser mig som en central mittfältare. De vill att jag ska göra offensiva saker men samtidigt vara med i defensiven. Det känns bra att ÖSK har samma tänk och plan som jag. Jag känner att jag behärskar båda delarna, understryker Filip."
Mao. En RÅP-ersättning. Mycket talar för att man fortsätter med liknande system som vi kört med. Fan då, Axén fattar ju inte mitt eminenta 3-1-4-2 system. ;) Men han har ju andra kvalitéer som tur är.
Örebro Hertig_Karl
2016-12-21 21:04
Sunnanlid

Kan du utveckla? Klart det är en stor smäll för dom att lagkaptenen, och den ende med Eskilstunaanknytning, lämnar för en seriekonkurrent när dom precis tagit klivet upp till högsta ligan.
Örebro Tokaij Azsu
2016-12-21 21:03
Matta I senaste avsnittet av Podd pa Dembo. Nästan 90 minuter helt briljant lyssning med Axén! Rekommenderas starkt!
Örebro Matta
2016-12-21 20:58
Kan någon berätta för mig var Axén pratar om "en hylla"?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Misterister
2016-12-21 20:06
@ I can resist everything/anything except temptation
Kloka tankar!
Jag är själv inne på någon slags 3-5-2 system. Min idé var dock 3-1-4-2, men det är ju i princip ett 3-5-2. Du har iofs rätt i att man i ett sådant lämnar ytterkanterna. Men det tror jag egentligen är priset man får betala för en starkare centrallinje. Trots allt görs det inga mål från kortsidan ;) Tanken här är då att ha fler försvarare i boxen. Mao. man bjuder på några fler inlägg, men är å andra sidan i numerärt överläge i boxen. Dessutom är också tanken att den utpräglade defensive mittfältarn Filip? ska kunna ge den yttre mittbacken stöd från kanthot utifall motståndaren lyckas ta sig förbi.
Alla system har sina för och nackdelar såklart, men om man jämför med hur det sett ut under säsongen så har inläggen ändå kommit trots på pappret 4 backar och då mot 2 ensamma mittbackar centralt. Då tycker jag att det är bättre att ha en extra där centralt.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-12-21 19:44
Yunus Ismail är gäst imorgon på uppesittarkvällen. Kul att få höra hur han mår.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sunnanlid (2013)
2016-12-21 19:36
Så Eskilstuna-Kuriren benämner Rogics flytt till oss som en "käftsmäll" och "pungspark" på hela AFC:s satsning. Måste vara det mest självinsiktsbefriade uttalandet någonsin.
Örebro I can resist everything/anything except temptation
2016-12-21 19:25
Utmaningen i ett (äkta) 3-5-2 ligger i vingarna. De skall i princip spela 50/50 defensiv/offensiv rollen. De skall ha egenskaper som både en klassisk ytter har men samtidigt också en ytterback. De skall dessutom vara utomordentligt löpstarka och ha god förståelse i positionsspelet (när de skall falla vs trycka upp) Kan tycka att de spelarna ÖSK haft på sistone är det Dajje, Broberg och i viss mån Hagge. Dock tycker jag Dajje och Hagge har lite för stora tekniska brister för att jag skall tycka de var/är optimala. Broberg skulle kunna utvecklas till en mycket bra vinge inom de ramarna Annars är det mitt favoritsystem sedan många år men just nu kan jag inte se att ÖSK har tillräckligt optimala vingar för det systemet. Kör man med vanliga ytterbackar som vingar är risken stor att systemet tenderar att bli mer ett 5-3-2 vilket jag sett många exempel på (det som jag kallar oäkta 3-5-2) Optimal är att skola om yttrar som t ex Broberg och Riddez. Fördelen är annars att man kan ha tre centrala men ändå två forwards. Lagerbäck betonade nyligen i studion att han inte tycker att en enda forward sätter tillräckligt press på motståndarnas mittbackar. Defensivt är fördelen att man kan falla ned på 5-backslinje och ha tre mittbackar i boxen. Svagheten är just försvaret av kanterna när motståndarna ställer om. De försöker oftast komma in på ytorna bakom vingarna som inte hinner ställa om (därför så viktigt med god spelförståelse så man får en känsla för när man skall falla). När så sker måste en av mittbackarna falla ut mot kant. Som sagt, hitta bra vingar och ha tillgång till tre bra mittbackar är en nyckel. I vissa länder/lag används en mittback mer som en libero medan de två andra stöter upp i rygg ungefär som Wikström brukade göra. Grekland spelade så när de sensationellt vann EM för ett antal år sedan vill jag minnas.
Örebro Restalundsv
2016-12-21 19:16
Intressanta tankar ang de olika spelsystemen. Som Axén säger så är det endast att man leker med siffror. 4-4-2 där högerbacken är mer offensiv bevisligen inte funkade så bra i höstas. Jag eftersökte redan då ett annat spelsystem. Bla för att Ring inte klarade det defensiva när dajje kom upp i banan samt att besara inte ska vara på en kant. Nya tag nu och nya spelare på påväg, men jag eftersöker fortfarande ett byte i spelsystem. 3-5-2 vore intressant men som andra säger har vi inte kantspelare för detta. Mitt förslag är antingen 3-4-3 eller 4-3-3(4-5-1 defensivt).
AIK ÖSK-Saywee
2016-12-21 18:24
Jag föreslår 2-3-5

Spel på en planhalva !
Örebro Minatankar
2016-12-21 18:13
Hitta avslut // Logisk fråga. Samtidigt vill jag inte se en fyrbackslinje i knät på vår målvakt. Det har ju varit ett skäl till så många insläppta mål + att vi haft 2-3 offensiva spelare som inte tagit sitt defensiva ansvar. Ett viktigt skäl till mitt förslag till 3-5-2 är också att vi då skulle få användning av Almebäcks snabbhet på ett bättre sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: