/fotboll/osk/forum/706.aspx/fotboll/osk/forum/706.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro TommyS
2016-05-19 10:25
Hoppas på 8-0-seger idag. Då blir det seriefinal. Inte omöjligt med Gefles försvar. Bra om RÅP tar hand om Lantto direkt
AIK Nissesson
2016-05-19 08:45
Nicknamn i ribban

"Astrit är den överlägset viktigaste spelaren att förlänga med, men jag vore väldigt nöjd om han spelar med oss säsongen ut.

RÅP är en nyckelspelare i laget.

Crespo är den med högst marknadsvärde."


Kan bara instämma, helt rätt !

Hoppas klubben känner detsamma ...
AIK Nissesson
2016-05-19 08:38
Matchdag,
tror på tre poäng och smart bortaspel,
målet blir nog in-nickat av RÅP,
eller kanske en lyckad fot av DG ?

ÖSK !!!
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-05-18 22:14
@DaSa:
Tycker just det är skottet han har utvecklat. När han viker in och kommer rätt på en lucka har han just nu väldigt farliga skott. I princip målchans varje gång och han försöker ofta curla skotten mot bortre och inte bara gå på kraft. Han dyngar inte på för kung och fosterland heller längre när han får chans i boxen/nära mål (målet mot Kalmar som ett ex). I fjol var DG en av de bästa på våren för att sedan försvinna lite på hösten. Tycker han startat denna vår också väldigt bra. Han spelar ett väldigt snabbt och rakt spel vilket är gynnsamt för bla spelvändningarna. Han löper också väldigt bra. Folk har, med all rätt, öst beröm över Astrits crossar till honom men DG tar ofta fina löpningar och "skyltar" vart han vill ha bollen. Kalle börjar jag däremot oroa mig för om han gjorde en Pode tidigare. Dvs kom i en hysterisk form som nu börjar normaliseras? Eller funderar på att det kan ha haft en negativ inverkan på hans form att han fått spela på kanten tidigare. Här har jag hört Alec "försvara sig" med att Holmberg faktiskt spelat central anfallare (under denna period) i spelet med boll och det i princip bara är i försvarsspelet utan boll som han fått husera på kanten. Loge tycker jag fått skit här på gamla meriter. Tycker han gjort förhållandevis gedigna insatser de här två matcherna och stabiliserat vänsterkanten hyfsat bra. Vill dock ha med Loge oftare offensivt. Han har ju en hyfsad inläggsfot. Ring kommer inte peta honom i första taget nu. Det är den här backlinjen tränarna kommer försöka sätta.
Örebro Minatankar
2016-05-18 18:52
@DaSa:


Kalle var den bästa spelaren både i avslutningen av förra året och i inledning av detta år. DG har kvaliteter i en-mot-en och sina löpningar som ligger i allsvensk toppklass. Men visst, jag håller med dig om att de är ojämna.
Örebro Nicka i ribban
2016-05-18 17:56
Crespos blödning var för övrigt mindre än befarat. Förhoppningsvis är han tillgänglig mot Peking.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Chris P. Bacon
2016-05-18 17:49
@Nicknamn i ribban:

Vet inte om jag hört en mer trovärdig imitation av Zlatan än den Almebäck bjuder på efter 22:30. Han skulle lätt kunna ringa Hamrén och kräva att han tar in Astrit och Jacke i EM-truppen :)
Örebro DaSa
2016-05-18 17:37
Jag tror att ösks förhoppning/plan är att Ikes kommer att ta Mobergs plats i startelvan nästa säsong och det är därför de avvaktar.
Örebro DaSa
2016-05-18 17:35
Astrit var så självklar så jag glömde att nämna honom:)

Minatankar/ Jag tror inte att Kalle kommer att bli ngn stjärna. På sin höjd att han kan gå till en annan nordisk liga. Men har gärna kvar honom som truppspelare om han accepterar en sådan roll/lön. Hellre en spelare från närområdet på bänken än en isläning.

Samma sak gäller DG. Han är för ojämn och har ett för dåligt skott för att bli "proffs".
Örebro Nicknamn i ribban
2016-05-18 16:45
Moberg säger i nya avsnittet av Sportklubben att han inte hört någonting angående en förlängning. 23 och en halv minut in.
Örebro Nicknamn i ribban
2016-05-18 16:05
Astrit är den överlägset viktigaste spelaren att förlänga med, men jag vore väldigt nöjd om han spelar med oss säsongen ut.

RÅP är en nyckelspelare i laget.

Crespo är den med högst marknadsvärde.


Problemet är att vi inte kan dra på oss alltför höga kostnader. Varken RÅP, Crespo, Kalle eller DG sitter på några monsterlöner. När vi senast skrev kontrakt med dem kom de antingen skadade (RÅP) eller från frysboxen (Crespo, DG). Kalle kommer jag inte ihåg när han senast skrev på, men han var absolut ingen startspelare i Allsvenskan då. Alla vill säkert ha högre lön.
Örebro Bastard on Parade
2016-05-18 14:33
Jag ser jättegärna att Crespo stannar i ÖSK. Det finns mycket att få ut av honom och han blir ännu viktigare den dag Astrit lämnar. Hans kontraktsläge är dock problematiskt. ÖSK kan inte lägga några större summor på honom med tanke på de avtal som finns med AIK och ÖSAB om inte Crespo är beredd att stanna i ÖSK ett par säsonger alternativt avtalet med ÖSAB omförhandlas.

RÅP är viktig att förlänga med, men jag ser gärna att vi förlänger med spelare som kan bidra under 2-3 år i alla fall för vi behöver ha en viss kontinuitet och kan inte på nytt hamna i en situation där nästan hela startelvan har utgående kontrakt samtidigt. Det här kan vara sista chansen för RÅP att komma iväg så jag klandrar honom inte om han testar utomlands, men det vore otroligt bra om Sköldmark lyckas ordna en förlängning.

Jag vet inte riktigt hur min prio-lista ser ut just nu. Dajje är i alla fall inte nummer 2 på den listan, även om jag inte har något emot en kontraktsförlängning där. Skulle han ha en passningsfot och teknik av allsvensk kvalitet så skulle han vara en fantastisk spelare.
Örebro Minatankar
2016-05-18 14:16
@DaSa:


Gäller det även Kalle som är ung och har framtiden för sig? Är inte sådana spelare i längden allra viktigast att knyta till sig till dess de tar steget ut i Europa?
Örebro DaSa
2016-05-18 11:27
Angående förlänga kontrakt så är det nog ett perfekt tillfälle att sätta in en stöt på Crespo nu. När målskyttet lossnar så kommer han bli mycket dyrare eller omöjlig att förlänga med.

Efter honom anser jag att det enbart är viktigt att förlänga med RÅP och Daniel B. Resterande spelare får vi gärna förlänga med också, men jag skulle inte gråta blod om de lämnade.
Örebro DaSa
2016-05-18 11:23
Borde vara förbjudet att skriva inlägg som detta, men kan inte låta bli:)

Ponera att vi vinner mot Gefle och Norrköping, då kommer vi att ligga i topp och förmodligen ha en lucka på några poäng till de som ligger fyra (MFF och Norrköping lär ha ungefär samma antal poäng som oss). Skall vi då satsa lite extra för att även sluta på en topplacering när säsongen är slut?!

Fördelen med att satsa i sommar är att vi kan sälja in oss som ett topplag. Med satsa syftar jag på:
- Ta in en backup/ersättare för RÅP beroende på om han förlänger eller ej. Som jag ser det så är RÅP den viktigaste spelaren i dagens startelva som vi inte kan klara oss utan i flera matcher.
- Ta in en ny "bra" vänsterback. Vi får riskera att behöva betala trippla vänsterbackslöner, men jag tror att det inte borde vara några problem att låna ut Ring till en SE-klubb efter hans lovande prestationer. Om vi skulle få in en vänsterback som antingen är grym defensivt eller en som har offensiva kvalitéer så kommer vi kunna addera på ett antal poäng i sluttabellen. Helst skulle man ju vilja ha båda men vi får vara lite realistiska:)
- Ta in ytterligare en anfallare, speciellt om inte Kalle förlänger.
Örebro eyravallen.se fanclub
2016-05-18 09:10
Angående Crespos känning i baksida lår i slutet av Elfsborgsmatchen är det förstås lite oroande, men knappast i närheten av att vara en så besvärlig skada som stressfrakturen han drogs med hela förra säsongen. I värsta fall missar han väl matcherna fram till sommaruppehållet.
Örebro Elliot2007(Bygg in hörnen på Behrn Arena!)
2016-05-18 08:19
Som ÖSK:are känns det ju som att Jonas Lantto ALLTID gör mål mot oss, men så är det inte riktigt.
Sen 2007 när Jonas Lantto gick till Gefle så har vi mötts 16 gånger i seriesammanhang. På de 16 matcherna har han gjort mål i 6 matcher och sammanlagt "spelat bort" 8 poäng för oss. Värst var det 2014 när han gjorde mål i båda matcherna.
Han har gått mållös mot oss säsongerna 2008, 2010, 2012.
Örebro Sparkabolleninimål
2016-05-17 20:56
[QUOTE=Bastard on Parade]ÖSK har bokat platser till guldmedlemsresan intill bortasektionen. Jag vet inte vilken sektion det är, men kolla med ÖSK om du vill sitta med andra ÖSK-supportrar. [/QUOTE] Tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2016-05-17 20:50
@Sparkabolleninimål:


ÖSK har bokat platser till guldmedlemsresan intill bortasektionen. Jag vet inte vilken sektion det är, men kolla med ÖSK om du vill sitta med andra ÖSK-supportrar.
Örebro Sparkabolleninimål
2016-05-17 20:26
Om man vill ha sittplatsbiljett till AIK-ÖSK, vilken plats ska man köpa då?
Postat via SvenskaFans-appen
Mäster Estragon
2016-05-17 16:27
Ja dystert med Kristoffer Karlsson. Hemskt dålig.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Nissesson
2016-05-17 16:27
TommyS,

domarna har sämre syn på fotboll nuförtiden ...
Örebro TommyS
2016-05-17 15:25
Det är naturligtvis Lagrell som ligger bakom att Karlsson ska döma oss. Nu har SvFF också givit Peking dispens att signa ny målis inför mötet med oss. Säkert Lagreel igen. Verkar i och för sig inte vara någon stjärna de värvat, men det är illviljan som räknas.
Örebro TommyS
2016-05-17 15:14
Kristoffer Karlsson dömer oss mot Gefle borta! Fan! Minns sju (minst) gula varav sex var oförtjänta i den matchen 2014. Kriistoffer dömde bort oss från fair play-ligavinst. Och det är väl så att han dömer ut ett rött i ungefär var tredje match? Och hatar oss. Fan.
AIK Nissesson
2016-05-17 14:36
flesklepp, 09:07

"Vad är en boll"

Visste du inte det?
AIK Nissesson
2016-05-17 14:28
@TommyS:


Det där gillar jag, vi blir inte lika beroende av en enda målskytt, när skadorna gör sig påminda ...
AIK Nissesson
2016-05-17 14:24
Ajajaj, Crespo, hoppas att det inte börjar strula nu, med skador i vår klubb.

Men vi har iallafall startat mycket bra:)

Dessutom, inför målkameror i fotboll!
Mäster Estragon
2016-05-17 13:27
Illa om Crespo gått sönder.. Kalle har visat prov på gamla takter dem senaste matcherna.. Fan
Örebro Nicka i ribban
2016-05-17 13:18
Jag tror inte att vi skulle sakna Crespo speciellt mycket mot Gefle, men mot Peking och AIK vore det ett stort avbräck.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro TommyS
2016-05-17 12:40
Fan. Får hoppas att det inte är något allvarligt, kändes som Crespo var på gång mot Elfsborg.
Annons: