/fotboll/osk/forum/7046.aspx/fotboll/osk/forum/7046.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Chipset - Spela Frempong NU!
2008-05-13 17:38
Klockren analys av Blohm. Bäste experten av de fyra.
Örebro P.O
2008-05-13 17:20
Mittåt// Men pengarna skulle inte sitta helt fel i spelarinvest ;)
Örebro Mittåt
2008-05-13 17:01
Beträffande Milton och hans pengar så är det en viss skillnad mellan hur AIK och ÖSKs fotbollsbolag är strukturerade.

I AIK är det det bolag som äger spelrättigheterna till allsvenskan som är börsnoterat. Om man köper aktier i detta bolag så är man således delägare i det bolag som har ett fotbollslag som spelare i allsvenskan.

I ÖSK ser strukturen annorlunda ut. Det bolag som äger de allsvenska rättigheterna heter ÖSK Elitfotboll AB. Detta bolag har bara två aktieägare. Dessa är föreningen Örebro SK Fotboll som har röstmajoriteten, men inte så värst stor andel av kapitalet. För Örebro Spelarinvest, den andra aktieägaren i ÖSK Elitfoboll AB är förhållandet det motsatta. De har satsat det mesta av kapitalet i ÖSK Elitfotboll, men har inte någon röstmajoritet.

En annan skillnad mellan AIK och ÖSKs upplägg är att de investeringar som görs i Örebrofotbollen inte hamnar i ÖSK Elitfotboll utan de pengarna stannar i Spelarinvest. Detta bolag hjälper sedan till med rekryteringar för klubbens räkning. Som motprestation får man del i de vinster som kan uppstå vid spelarförsäljning. Dessutom kan man få (man fick det för förra året) aktieutdelning från ÖSK Elitfotboll, om detta bolag går med vinst.

Om Milten således av någon anledning skulle vilja satsa pengar i Örebrofotbollen, så skulle det således bli i Örebro Spelarinvest. Någon majoritetsägare ens i det bolaget skulle han inte bli och han skulle därför bli tämligen neutraliserad. Å andra sidan är han väl knappast intresserad av en icke-roll, som anonym aktieägare i Spelarinvest långt från de kretsar somhar verkligt inflytande över vad som sker i ÖSK.

Detta kanske vart något rörigt, men kontentan är att man inte kan jämföra hur AIK (med direkt ägande för invstorerna i fotbollsbolaget) med ÖSK (med ett mycket indirekt ägande och inflytande för investorerna i Spelarinvest).
Örebro P.O
2008-05-13 16:51
Tror ingen kan stoppa Milton från att köpa ett ex antal aktier i spelarinvest...
Skulle faktiskt sitta rätt fint om han la en ett par miljoner tycker jag.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-05-13 16:39
Spelschemat är en stor del i ÖSK:s tunga månad. Vet att det är lika för alla lag men varför har inte Sixten roterat mer på spelare när vi har så många likvärdiga. Kolla på AIK som har haft enorm rotation. De ligger nu 3:a va?
Örebro Bastard on Parade
2008-05-13 16:36
Rojas //

Haha, det skulle jag vilja se. Jan Karlsson ta emot Miltons porrpengar när Maradona fortfarande får skit för sina misstag.

Kan inte någon vänlig själ hitta något som är moraliskt förkastligt med Fluminense?

Det enda bra med den matchen är att man slipper åka till BRasilien för att scouta B-lagsspelare.
Örebro Rojas
2008-05-13 16:22
Milton till ÖSK ! borde vara årets målsättning!
Örebro Trivseltorsten
2008-05-13 16:09
---------Garaca-----------
-Lustig-Troest-Kjaer-Safari-
-----------Ropotan----------
--------Dalla Valle-Ääritalo----------
---Thiago-Baba collins-Torje---

Önskar man kunde styra Ösk som FM...suck
Örebro dan333
2008-05-13 15:57
ÖSK - AIK

---------JoAl-----------
-PaHa-BeZé-OsJo-CrJä-
-----------MaKi----------
--------PaAn-NoGe----------
---ErBa-MiÄä-RoPo---

Bänk-RiRi-GlHo-SaWo-JaFre-MaEk/OlGu

Köp/Lån - Alvbåge-Ääritalio-Ekenberg/guterstam-Järdler

Sälj-FrNo-MaWi-StRo-NeHa-KrNä

vad tycks ? synpunkter...
Örebro Minefield
2008-05-13 15:30
Är det bara jag som tycker att Holgersson och Nordback bör petas ur ÖSK:s 11:a ?

Kapitalt värdelösa.

Att man sedan gav Antonen kontrakt var ännu värre och sedan behöll man Hallilovic som ville bort.

Westman är och förblir en "pajas" i mål och jag kräver att man köper hem John Alvbåge. Målvakten är tryggheten i laget. Tills dess: In med Richard.
Örebro Minefield
2008-05-13 15:24
Gallente:

Jag förespråkar milspåret i Karlslund hela sommaren ...........


Jag sammanfattar ÖSK med ett ord:

Kata "fucking" strof !
Örebro Gallente
2008-05-13 14:31
Är det någon som vet hur ÖSK:s sommarschema ser ut?
Örebro Gallente
2008-05-13 14:13
Stephan/
Du har rätt. Om man ser på förra säsongen så tror jag att de spelarna Trelleborg lånade in (Sahlman från HBK och J.Berg från Blåvitt) blev direkt avgörande i att TFF klarade nytt kontrakt. Det får inte ligga någon prestige här från ÖSK. Truppen måste förstärkas och det rejält. Nu är det verkligen upp till bevis för sportchef och fotbollsutskott.
Örebro Kronblom
2008-05-13 13:27
Ämne: Jag tror ärligt tala....
självklart behövs det ny forward,man har ju inga målskyttar,knappast en slump att man gjort minst mål i Allsvenskan.Behövs komma in ny mittfältare med men gäller att i första hand få i gång målskyttet!
Örebro Bastard on Parade
2008-05-13 13:21
Jag tror ärligt talat inte att en ny forward hjälper ett skvatt i dagsläget. Problemet finns just nu i försvarsspelet som är otroligt passivt, vilket resulterar i att Nordback och Kihlberg ligger åtminstone 5-10 meter längre ned på banan jämfört med matcherna i inledningen.

Självförtroendet är bortblåst. Nordin får inte passningarna på fötterna längre, då ska han inte heller spela target!

Mitt förslag i dagsläget? Samma mittfältsformation som i träningsmatchen mot Gefle men med Kihlberg som defensiv mittfältare. Alltså:
Kihlberg
Wowoah - Henriksson

Wowoah har tid på sig att träna in sig på den nya platsen. Holgersson som inledde strålande har varit otroligt svajig på sistone och får för min del gärna flytta ut till kanten. Hagge orkar/vill/vågar inte fylla med lika ofta på kanten längre och bör därför få ta steget in centralt och gärna lära sig franska under uppehållet.

Gren var bra som högerback under försäsongen, ge han chansen i Allsvenskan!
Örebro kuban4life
2008-05-13 13:17
Fy fan vad besviken jag är på ÖSK.
Dom spelar förbannat tråkig fotboll ärligt talat
Örebro Stephan
2008-05-13 13:17
Är detta möjligt kanske?

1. Anfallare - Guterstam, perfekt target, kan nog vara det vi saknar där uppe, någon som suger in bollarna och spelar vidare.
2. Mittfältare - Nordback tror jag har gjort sitt, vi behöver någon som inte slår bort bollen direkt eller tjongar på måfå, vill se Gerzic (eller ny spelare) här.
3. Vänsterback - För tusan, är det bara jag som tycker Wowoah är dålig? Dom matcherna jag har sett har han inte slagit en passning rätt. Antingen så kör vi Holgersson här eller försöker låna Christian Järdler från Malmö. Han är duktig och vill ha speltid.

Spelare som behöver speltid, som jag kan tänka mig skulle passa ÖSK perfekt:
Niklas Skoog
Stefan Selakovic
Emra Tahirovic (iofs är säsongen slut, kanske är sugen på att vila?)
Jonathan Berg
osv...

Ordbajs eller kanske lite sanning?
Örebro hunter
2008-05-13 13:03
Ämne: Conjuration//
Har v....Dom har ett 3 årskontrakt med bägge Afrikanerna.

Jag vet inte vem som är sämst på mittbackspositionen men helt klart ska Berra vara självklar efter Em-uppehållet sen tycker jag Haginge kan flytta in igen,då släppte vi inte in en massa skitmål som vem som ska ta bollen ala Holgerson. Köp en vänsterback och låt Green växa till sig lite. En till sak är att bäst före datumet redan gick ut för några år sen för Nordbacks del, bort med trampa vatten pöjken nu och värva en teknisk ny mittfältare, varför inte två för nog ser Henriksson att börja ta slut nu också. Bort med 30+ frånsett Kihlberg. Ne värva unga spelare som är sugna på spela fotboll och vill vinna. Värva åtminstånde 2 nya på mittfältet.
Anfallet löser sig självt om man har ett bra offensivt mittfält. Jag tror inte anfallsförvärven är viktigare än mittfältet det kommer sen om man har råd att värva en targetplayer.Sen skadar det inte om dom får hem Alvbåge.
Min startelva efter Em:
---------Alvbåge-----------
-PaAn/JoGr-BeZé-PaHa-SaWo-
-----------MaKi----------
--------NySp-NySp----------
---ErBa-Guterstam-RoPo---

Bort med: Nedim,Rodevåg,Nordback,Westman,Wikström och Holgerson.

Hoppas det blir som jag sagt och att man spelar en offensiv fotboll 4-3-3 och inte 4-5-1 ala Gerzic längst fram.

Öreskå
2008-05-13 12:58
Jag säger bara Ivan Kaviedes!
Öreskå
2008-05-13 12:49
Ämne: Elvan mot Elfsborg: ....
En riktigt bra startelva, men jag tror på att byta plats på Rode och Roni.
Örebro Kronblom
2008-05-13 11:34
Efter matchen i Gävle så var glada miner,både från oss fans och bland spelarna.Efter den matchen har inte ÖSK nätat och spelet varit därefter,som jag nämnt tidigare så måste det förstärkas på framförallt anfallssidan,man är för tunna på forwardssidan.Även en bättre målis måste in.Alven?Uppehållet kommer väldigt lägligt för just nu är inte ÖSK med på banan,inget självförtroende hos spelarna och en spelidé som det gått grus i.Ingen idé att gnälla på vissa spelare,det är hela lagets insats som är usel.Gais två första är ju usla försvarsingripande från backarna.

Reflektioner från Ullevi:1.för stor arena,tar ju en evighet att ta sig från p-huset till bortastå där man stod/satt.2.publikssiffran?snackade med en x-örebroare som numera bor i Götet och som menade att varsomhelst man snackar fotboll på stan så säger de att de är gaisare,likt förbaskat så har de en sådan usel publikssiffra.Pinsamt!
Örebro Adamski
2008-05-13 11:29
Sixten Boström känns väldigt uppgiten. Se länk.
"Jag har försökt allt", Varför kommer ni för långt ifrån motståndarna? "Jag vet inte".

Vi får i alla fall ett tydligt svar på vad laget behöver mest. "En målgörare. En naturlig center som kan avlasta övriga laget. Som det är nu har jag bara haft en massa mittfältare att sprida ut på olika positioner."

Att Sixten och Alexander har haft en massa mittfältare att lira på olika positioner är sant. I de allra flesta matcherna har ÖSK haft 7,5 mittfältare i startelvan. Alltså 75% av ÖSK:s utespelare är i grunden mittfältare. Ändå förlorar vi mittfältsspelet i match efter match. Någonting måste göras åt denna kalabalik.
Örebro Chipset - Spela Frempong NU!
2008-05-13 11:06
Hur många tar en helg i Gefle?
Örebro Chipset
2008-05-13 10:59
Elvan mot Elfsborg:

-----------RiRi-----------
-PaAn---BeZé--PaHa---SaWo-
--------MaKi--SeHe--------
-----------NoGe-----------
-RoPo---StRo/NeHa---JaFr-

Jag räknar Bassombeng som frånvarande.
Örebro pemo
2008-05-13 10:55
Om vi inte gör mål så skall vi i alla fall inte släppa in sådan skitmål som igår. Varför står backarna bara och tittar? Det är faktiskt så att man saknar Tompa och Frippe. Garanterar att Frippe hade sparkat undan både boll och brasse vid 1 och 2-0 målen. tänkte lägga ner nu och skita i allt tills AIK-matchen, men optimist som jag är räknar jag med nytändning mot Ellos i cupen. Då får vi en ny målvakt (RR) och ny backlinje ( PA PH ZE GH ) bättre mf ( Kihlen Wovven Nordin ) samt hungriga toppar ( JF RP SR )
Så här i efterhand kanske den där "strikern" från Rynninge (?) ändå fått ett 6-månaders provkontrakt.
Örebro Sersant
2008-05-13 10:29
Känns som det måste ske en del förändringar för att vi ska hålla oss kvar i AS.

Måsten:
- Hitta en ny anfallare som kan hålla i bollen och göra mål.
- Få in en mittfältare som vill ha boll och kan leverera den vidare så vi kan ge anfallarna bättre understöd (Gerzic)?

Saker som också bör göras
- Ny vänsterback
- Ny målis, tycker inte de känns så säkert med Westman.
- Ge fler spelare chansen (Green, Frempong, Berra, Basse)
- Byta lagkapten

Mitt lag vid omstarten:
-------NySp--------
Paha-BeZe-GlHo-NySp
--FrNo-NoGe-MaKi---
--RoPo-NySp-KrNä---
Örebro Gallente
2008-05-13 10:28
Vi måste offra Nordback nu. Han är en usel passningsspelare och visar inga som helst kaptentendenser på planen. Det håller inte att att ha två så defensivt inriktade mittfältare på planen samtidigt som Nobbe och Kihlen. I dagsläget är Kihlberg klasser bättre än Nordback.

I stället för
Kihlberg-Nordback
----Henriksson---

Skulle jag vilja se:
-----Kihlberg----
Gerzic-Henriksson

Någon reagerar på att det blir för offensivt? Till dem säger jag att Henriksson är löpstark nog för att bidraga och båda straffområdena. Samt att Kihlen får en uttalat defensiv, upptäckande, roll.

Ett mittfältsförvärv, en ny anfallare och Alvbåge behövs. Vänta inte tills hela augusti är passerat nu som man gjorde med Barsom. Se till att nyförvärven är på plats, inspelade och spelklara redan till den första juli.

Kan också säga min elva till matchen mot AIK:

---------Alvbåge---------
Gren-Haginge-Berra-Wowoah
---------Kihlberg--------
----Gerzic-Henriksson----
Bassom-Guterstam-Porokara
Örebro Sekt. E
2008-05-13 10:05
För övrigt anser jag att Sixten presenterat en väldigt tydlig spelidé. Till skillnad från många tidigare tränare vi haft i stan.
Örebro Sekt. E
2008-05-13 10:04
Om man praktiserar offermentalitet, då sätter man ju sin egen prestation i händerna på någon annan och menar att man själv inte kan påverka, utan är just ett offer för omständigheter och andras illvilja. Vad gör man då på en fotbollsplan, där det gäller att i högsta grad påverka omständigheter? Det är för många som är rädda just nu. Riktiga proffs tjurar till och kämpar hårdare.
Kex Torsten
2008-05-13 10:03
PINSAMT !
Annons: