/fotboll/osk/forum/7023.aspx/fotboll/osk/forum/7023.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Walter Gigena
2008-05-31 18:02
opus//

Klart att lilleputtstaden Norrköping var glada när ni kom. Det hade ju varit ekande tomt på deras betongkloss till arena annars. Intressant att dom säger att de inte har problem med sthlms lagen när det var kaos scener utan dess like i premiären mot DIF..

Tråkigt att ni inte kommer. Hade hellre sett att DIF bojkottat istället för Hammarby eller AIK. Bajens klack är ruggigt bra.

Fast egentligen bryr jag mig inte. Jag vill se laget i mitt hjärta tilsammans med likasinade. Att motståndarklacken inte kommer skiter jag i, Budget pengar eller inte..
Örebro Mittåt
2008-05-31 16:48
Talangerna slog IF Eker med 3-2 i en match som var svettig på mer än ett sätt. ÖSK dominerade kraftigt matchen igenom, men hade svårt att sätta både pricken över i eller bollen i mål. Däremot sumpades det en hel del chanser, för att uttrycka sig försiktigt.

ÖSK tog ledningen i den 18 minuten genom Gabriel Binay. På en hörna nickar Paul Munster i ribban, bollen går via Ekers målvakt till Gabriel som slår in den.

Sedan gör Eker både 1-1 och 1-2 i den 27. resp 39. minuten genom Henrik Torstensson och Alexander Skotte. Inte tillräckligt resolut försvarsspel från ÖSKs sida.

Lyckligtvis kan ÖSK utjämna till 2-2 redan två minuter senare. Mannen som kan göra vad som faller honom in med en fotboll, alltså Edvin Möller, slalomspringer igenom Ekers försvar och skjuter kvitteringsmålet i bortre.

I den första halvlekens slutminut får Eker en av sina försvarare utvisad efter två gula kort. Då var det klart trodde man.

Men även om ÖSK ägnade hela den andra halvleken till att pressa mot Ekers mål ville det inte bli några mål. Inte förrän i den 77 minuten då Paul Munster nickar in 3-2. Passningsnickare var Edvin Möller.

I ett av sina mycket fåtaliga anfall är sedan Eker mycket nära att utjämna i den 90. minuten. Men Rosen gör en närmast mirakulös räddning och sedan slår Eker andrabollen utanför. Puh!
Örebro Erki
2008-05-31 14:02
Opus klon// Trist att ni inte kommer, inte så mycket för det ekonomiska utan för att det alltid är kul med en motståndarklack. Det taggar hemmaklacken lite extra att ha några att försöka överrösta. Samtidigt bra att ni bojkottar och det ska ni ha stor cred för, ni har lyckats väldigt bra hittills tycker jag.

Det är inte helt otroligt att det kommer fler Örebroare nu när inte AIKarna kommer, det brukar ju va skrämmande lite Örebroare på de här matcherna annars.
10500 åskådare i fjol betyder ju att det var mindre än 7000 ÖSKare på arenan, pinsamt lite.
AIK Opus klon
2008-05-31 12:49
go_osk//

Som i gävle blir det inte, det kan jag nog våga mig på att lova. Men visst kommer några säkert åka, svårt att få precis alla att göra något eller hålla med om något.

Angående Gävle så tycker jag för övrigt att det var succe iallafall, trots att runt 300 personer valde att strunta i bojkotten.
Det var löningshelg, en av de absolut närmaste matcherna och vår enda söndagsmatch borta för året. En vanlig säsong skulle det varit strax över 3000 av oss där, nu valde 90% att stanna hemma.
Örebro go_osk
2008-05-31 12:41
Opus klon//

Jag känner en hel del AIK:are som kommer trotsa bojkotten och åka till Örebro. Lär väl bli som i Gävle med andra ord, där era supportarar både syntes och hördes.
AIK Opus klon
2008-05-31 12:14
ÖSK-Karl//

Om du tycker att det är bra att din klubb förlorar 800 000 kr som man redan budgeterat med så är du naturligtvis i din fulla rätt att tycka det.
Att ingen utom oss bryr sig måste man ha väldigt väldigt stora skygglappar på sig för att kunna hävda. Jag utgår från att du inte räknar med SEF, SvFF, riksmedia i alla dess upptänkliga former, klubbledningar och officiella supportergrupper och bara räknar med dig själv.

Hlynur//

Så nu betalar ÖSK för polisinsatsen på stan och ev. skadegörelse på arenan? Stort, ni måste vara den enda klubben i världen som tar det ansvaret ni gör. Hatten av...
(Att handlarna och krögarna i Örebro dessutom är så schyssta att dom räknar bort momsen och punktskatter som annars, i resten av världen, används för att betala bl.a. polisinsatser är ju också trevligt.)

Att ni har större chans till 3 pinnar kan stämma, kanske inte. Finns för dåligt underlag för att säga att det är på ena eller andra sättet.
Vi har bojkottat 2 matcher hittills, en vann vi och en förlorade vi. Torsken kom i Göteborg där vi inte vunnit på år och dar bortsett från förra året. Vinsten i Gävle där vi inte vunnit på år och dar, så det är det man får förhålla sig till.
Som sagt, lite klent underlag för att dra några slutsatser ifrån.

Undrar förresten när något senast gick sönder när vi var på besök? Om man bortser från att saker faktiskt kan gå sönder p.g.a. slitage och helt vanligt användande så är det nog ett bra tag sen.
IFK Norrköping var jätteglada att vi kom till deras stad och vi var jätteglada för att dom kunde ställa upp med ett sånt proffsigt arrangemang. Dom gav dessutom klubbar som ÖSK en känga i förra veckans SEF-möte där IFK menade att de "mindre" klubbarna (ni får ursäkta uttrycket) kraftigt överdrev problemen med stockholmslagens supportrar.

Det är den ömsesidiga glädjen man bör sträva efter, folk med inställning som du och ÖSK-Karl är ett lika stort hot mot fotbollen som vilken huligan som helst.
Örebro Conjuration
2008-05-31 11:45
Hur mycket vill Viborg ha för Alvbåge? Max 3 miljoner?
Örebro Mittåt
2008-05-31 09:53
Med Alvbåge i målet och Westman på bänken skulle vi kunna sätta in Richard som nickspecialist. Han är förmdoligen allsvenskans statistiskt sett bästa hörnnickare, hundraprocentig som han är. Plötsligt skulle det kännas som målchans även när ÖSK får hörnor.
Örebro Grixx
2008-05-31 09:33
Anfallsproblemet känns bra mycket aktuellare att lösa än att tömma kassan för en målvakt.
Örebro Chipset - Ta ansvar!
2008-05-31 09:28
Vad kul om det kunde lösa sig. Kom hem Alvbåge!
Örebro Mittåt
2008-05-31 08:28
NA skriver idag i sin pappersutgåva om ÖSKs ansträngningar att få hem John Alvbåge. Uppenbarligen är problemet att de pengar det skulle kosta att lösa ut John från hans nuvarande kontrakt överstiger vad som finns tillgängligt hos Spelarinvest.
Örebro Mittåt
2008-05-31 00:22
Jag har 30 stycken Twine-inbjudningar som jag kan dela ut. Dessutom har jag startat en twine i Twine som handlar om Örebro SK.

Där tänkte jag att jag och eventuella andra medlemmar av Twinen skulle kunna samla upp vad som skrivs om ÖSK på olika håll på nätet.

Det skulle kunna bli användbart, speciellt för oss som i ett eller annat sammanhang skriver om ÖSK. Twine verkar vara rätt sökvänligt även om jag inte riktigt kommit underfund med hur saker och ting är tänkta att fungera.

Sänd mig ett PM eller ett epostmeddelande och det kommer en inbjudan till Twine med vändande epost.
Örebro ÖSK-Karl
2008-05-30 23:17
Opus klon//

Har du inte fattat än att de flesta tycker det är skönt att ni inte lämnar 08-gränsen?

Fortsätt gärna er löjliga bojkott, verkar inte vara många fler än ni själva som bryr er.
Örebro ÖSK-Karl
2008-05-30 23:10
500.000:- för Haginge, löjligt, allt under 1,5 miljoner är skambud. Om inte bosman fanns hade värdet varit minst 3 miljoner.

Då är det bättre att han stannar i höst och får visa sin blivande arbetsgivare vad han går för.

Förövrigt blir jag så trött på dessa spelare som helt saknar klubbkänsla, säkert upplurade av sina agenter, men lite hjärta kan man ändå kräva.
Örebro Conjuration
2008-05-30 23:04
hehe Krille vilka krav du har... ;)

Jag skulle gärna vilja ha ett Oremo-scenario. Vi värvar en okänd spelare från någon klubb ur de lägre divisionerna som blir EN BOMB I FOTBOLLS SVERIGE!! haha ;)
Örebro ÖSK KRILLE
2008-05-30 22:24
Nu måste det hända någonting! Fan jag väntar på en STOR värving!!! Men ösk har varken pengar eller kunskap att värva stjärnor! Ge oss någon namnkunnig spelare! EN BOMB I FOTBOLLS SVERIGE!!!!
orebro4life
2008-05-30 21:59
ojdå jag har inte varit inne här på ett tag, snygg sida vi har skaffat! :) sätter en 10:a på den ;)
Örebro Mittåt
2008-05-30 20:33
ÖSK Ungdom får klara sig (?) utan Berra och Vitor i morgon. Vitor spelade i går och Berra har väl ont i foten. Däremot är Paul Muster med och startar längst fram.

Match går mot IF Eker på Behrn Arena och startar kl. 13:00. Så det kommer att bli varmt på hemmaplasten.

Vilket inte speciellt osökt leder tanken tillbaka till en väldigt varm sommarmatch för två år sedan. Talangerna mötte Laxå IF i div 3. ÖSKarna inledde glimrande och ledde efter en timme med 5-0. Sedan gick dock luften ur laget och Laxå anförda av bland annat Dennis Fransson (som numera anfaller för KIF) började knapra in på försprånget. Och ju mer de knaprade ju större blev hungern. När den sista bollen sparkats stod det 5-5. Tala om kollektiv kollaps.

I morgon skulle jag dock tro att värmen är till ungdomarnas fördel. Ekers spelare är större, tyngre och antagligen inte lika vältränade.
ÖSK Lions
2008-05-30 18:29
Sådärja, nu har reportern ändrat i sin artikel. Då har jag gjort min insats för dagen! :-)
Örebro Bastard on Parade
2008-05-30 18:15
500 000 för Haginge måste vara ett skämt. Om Sjögren släpper honom för den summan finner jag inga ord.

Haginges prestationer på planen är definitivt mer värda.
Örebro Chipset - Ta ansvar!
2008-05-30 18:08
Värvning 1: En tung anfallare
Värvning 2: En ersättningsanfallare till Roden(sedermera ersättare för Nedim som lär försvinna), Jidsjö alt. som billig lösning.
Värvning 3: Mittback. Vi har problem i mitten redan nu. Berra funkar inte och de övriga två är ojämna. Oscar J kan kanske vara en billig och bra lösning?
Värvning 4. Högerback (Försvinner Hagge måste vi ersätta)
Värvning 5. En mer bollbegåvade mittfältare med bra passningspel och större mod än vad Henriksson-Nordback visat.
Värvning 6. Vi kanske skulle ha en målvakt som gör det lilla extra också och då duger inte Westman.

3-6 värvningar skulle helst behöva göras beroende på om Hagge lämnar och hur man använder ungdomarna. Man blir lätt stressad av det inte händer något.
Örebro DaSa
2008-05-30 17:51
Får vi bara 500 000kr för Hagge kan vi lika gärna behålla honom. Antingen sätta honom i frysboxen som tack för att han vill lämna klubben gratis (tror inte att ÖSK skulle ha stoppat honom förra sommaren när det ryktades om mång miljonbud om han ville gå då) eller spela honom då vi inte har världens bästa defensiv idag och inte lär ha råd att köpa ngn stjärnback för 500 000 kr.
Örebro lollo_homeboy
2008-05-30 17:42
angående stellan.. Så har jag hört lite rykten borta från Väster.. Dels så trivdes han inte i laget dessutom så trodde han att han var given i start elvan och ville inte behöva kämpa sig till platser i laget där han skulle spelat.. Utan han trodde han kunde komma gå lite som en stjärna..
Jag hoppas inte Ösk värvar honom finns större talanger.. Han har fått hjälp att synas genom Axen.. och fått där igenom mycket prov spel hos klubbar men han visade sig ju varken platsa någonstans så frågan är om han är villig att ta jobbet?!
ÖSK Lions
2008-05-30 17:05
Pinsamt faktafel i Nerikes Allehanda:
"AGF från Århus, den färska mästarklubben i Danmark har nämnt som tänkbar adress..."

För NA:s information så var det AaB (Ålborg) som vann. Pinsam koll vissa skribenter har, det finns betydligt bättre reportrar på det här forumet.

Örebro ÖSKare i exil
2008-05-30 16:57
En massa gnäll på sjögen om värvningar. Inför den här säsongen värvades två talanger i Jidsjö och Oskar. Därtill värvades Wowoah, Kilen, Roni samt BnB (Berra och Bassombeng). Av 5 har 3 fått spela nästan varje match i allsvenskan. BnB räknar jag med att de gör inhopp och acklimatiseras. På det stora hela ett godkänt värvningsresultat i mina ögon. Sen saknas ju Anfallaren med stort A men det är å andra sidan något som halva allsvenskan letar efter.

Scoutning, talangutveckling och värvning är områden vi ligger efter. Men efter vårt stålbad vore det konstigt annars. Det har satsats resurser inom områdena och man kan inte förvänta sig omedelbar avkastning. IFK Göteborgs Akademi har 5 år på nacken med en helt annan budget och de levererade förra året. Vi kommer inte komma inärheten av deras resultat - vi saknar resurserna. Utifrån vår ekonomiska verklighet, hur vi exporterat spelare tidigare och hur nyss det var vi ökade satsningen i det här området tycker jag att vi har en godkänd avkastning.

Jag vill ha mer, mycket mer och som supporter vill jag ha det nu men man får komma ihåg att det är orealistiskt.
Örebro Gohan
2008-05-30 15:03
Ämne: Jag tycker att man b....
För det första heter han Olofsson sen så pratade jag med honom på jobbet idag och han var inte alls stolt över det. SÅ kom inte och sprid en massa osannigar
Örebro Grixx
2008-05-30 14:35
....och när det gäller Stellan så kan man undra om det inte är så att avhoppet från forward var initierat av "möjligheten" att kunna hoppa in i ÖSK. och att man alltså redan pratar kontrakt.

Fan vet!
Örebro Grixx
2008-05-30 14:31
hunter// Varför inte gå på lite medlemsmöten och diskutera med berörd. Det kan ju vara så att det finns bra förklaringar (eller inte) på mycket av det du "undrar" över.

Man kan säga att som vanligt spelar det ingen som helst roll vem som sitter där i styret det klagas ALLTID från några. Att man är missnöjd med läget eller utfall av provspelningar är en annan sak.

När det gäller div 6 så spelar det inte någon roll eftersom det inte handlar om "rena" div 6 spelare utan en högre klass på spelarna.

Skulle Mumba varit med i provspelningen som ju visade sig vara klockren i allt han gjorde i sin första match så hade säkert några gamnackar spytt galla över provspelningen INNAN.
Örebro Chipset - Ta ansvar!
2008-05-30 12:50
Nu behöver vi två nya anfallare.

Chipset1// Trevligt nick.
Örebro hunter
2008-05-30 10:32
Men vilken jävla pajas Sjögren är alså. Han kan inte värva rätt spelare, kan inte förmedla information på rätt sätt. Ena gången är han "för" öppen och andra gången håller han käft inför pressen. Kan du inte se själv att du inte passar som rekryterare,värva spelare från div 6 som inte ens kan svenska. Men snälla Sjögren avgå för din egen skull,fatta!
Annons: