/fotboll/osk/forum/7005.aspx/fotboll/osk/forum/7005.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2008-06-14 15:18
DaSa// Instämmer i det mesta. För Nobbes del är det nog att det saknats utmaningar och inga ifrågasättningar. Passningsbiten har väl aldrig varit hans styrka. Vårens förändringar verkade få honom att lyfta några matcher men sedan har han stagnerat ordentligt. Hans jämnhet är väl det som håller honom kvar, dvs han faller sällan igenom men tyvärr överraskar han sällan positivt. Därför var det kul när han gick på friskt i de första matcherna och manade på alla att ligga kvar där uppe och inte krypa ner så fort man tappade bollen.
Örebro SyreAtom
2008-06-14 14:04
DaSa//

Håller med där, Boström & spelsystemet är ett av det bästa som hänt Ösk. Förstår inte hur man kan klaga på det. Man får väl ge det några år för att det ska utvecklas och att man ska värva spelare som passar för det systemet. Ösk ska spela offensivt och kul.

Och glöm för fasen inte inledningen på allsvenskan hur vi spelade då! Problemet är nog varken tränare eller spelsystem, snarare att vi behöver bättre spelare på flera platser.

Elfsborg gav Haglund flera år, och det behöver nog Ösk också göra om det ska bli nått av Ösk.

Stötta Ösk! Go Sjögren, Boström och 4-3-3!
Örebro DaSa
2008-06-14 12:30
Lite reflektioner över de senaste dagarnas händelser (både på forumet och IRL:)):

- Skönt att fler än jag börjar ifrågasätta vad Nobbe gör på planen. Men hur ni kan jämföra Kihlen med honom? Kihlen är grym på att hålla i bollen, slå bra pass och vill alltid ha bollen. Alltså motsatsen till Nobbe.

- Talangjakten: Hoppas inte ÖSK vill värva Touma nu bara för att de "missat" de andra talangerna. Sista positionen just nu är att förstärka de offensiva kanterna. Skall det värvas där så skall allt krut läggas på en riktig talang, Jesper Florén.

- Spelsystemet och Boström: Sluta gnäll på det, det tog minst ett par år innan Haglund fick ordning på Elfsborg. Vi måste ge 4-3-3 en ordentlig chans, jag tror på att långsikt så är det enda möjligheten att tvätta bort vår tråkstämpel. Tyvärr har ju inte Boström fått rätt spelare, saknar ju både en bra target och ytterligare en klasspelare i mitten (antingen def eller off).

- Hagge affären: Min drömförhoppning är att det som dykt upp är en bytesaffär med Dauda som bytesspelare. Vid ett sådant scenario där vi får Daouda och en miljon (ren chansning) som betalning för Hagge så kan vi direkt efter låna ut honom till ett SE lag och för pengarna lånar vi Skoog resten av säsongen. Då har vi en bra lovande target till nästa säsong samt vi en riktigt bra och erfaren target denna säsong.

- Alvbåge: Beror helt på hur mycket pengar vi har, tycker inte allt krut skall läggas på honom. Men det är ju alltid bra med en spelare som har anknytning till staden och fortfarande har lite potential.

Avslutar med min priolista på värvningar (om Hagge lämnar):

1. Högerback (Siwe)
2. Target (Guterstam eller lån av Skoog)
3. Talang/bra spelare: Florén (prestigevärvning)
4. Def. mitt (Söderström, han är minst lika bra som Kihlen)
5. Alvbåge
6. Talang: Touma
7. Mittback
8. Vänsterback (back-up till Wovven)
9. Ny sportchef:)

Ut och shoppa Sjögren!!!:)
Halmstads BK Sabai
2008-06-14 11:49
Ämne: Matta // Det handlar....
Ni kommer att få del av procentsatsen som utbildningsbidraget, utgör utav Emra:s övergång till Zürich...

"FC Zürich betalar en mindre summa till Lille än den som Bollklubben fick av den franska klubben sommaren 2007"...

MVH från Halland
Örebro in med Boniek
2008-06-14 11:17
kan inte alla örebroare samla in en 50 lapp från alla håll till alven
Örebro in med Boniek
2008-06-14 11:16
dubbel rikard var ju jagad av gais förut när vi värva honom..jag tror mycket väl det kan bli öis eller häcken som är ute efter honom men mest troligast semester
Örebro ÖSKare i exil
2008-06-14 10:54
Kom gående genom göteborg igår pratande med min flickvän i telefon när dubbel Rikard traskar förbi med en shopping påse, en kompis och ett stort leende. Kim i IFK, Dime i GAIS. ÖIS, Häcken, Qviding eller semester? Jag det passar onekligen bekvämt med ryktena om John.
Örebro Conjuration
2008-06-14 01:40
Om vi får Alvbåge så ska jag aldrig mer såga den nuvarande ledningen. Dom har mitt stöd så länge se är aktiva (så länge de inte gör århundradets tabbe förstås).
ÖSK Lions
2008-06-13 23:16
Hoppas att man har råd med Alvbåge, Siwe, Florén och Touma. Kanske en anfallare också! ;-)

...samt några till spelare så kan vi nog snart vara ur bottenstriden.
Örebro in med Boniek
2008-06-13 21:25
realistiska # tagentbordet är helt cp ;)
Örebro in med Boniek
2008-06-13 21:24
Dröm cenariot
Alvbåge
Floren
siwe
Guten
qurino
Touma
söderström
alla dem in...
den realistisk
Floren
Touma
Gutenstam
och dem som kommer lämna!
Haninge
RR
Örebro Matta
2008-06-13 19:54
Toro/
Tack!
Örebro ÖSK KRILLE
2008-06-13 19:39
"ÖSK vill ha Jimmy Touma nu"
Örebro ÖSK KRILLE
2008-06-13 19:35
Sparka allt och alla som har med ösk att göra!!! Då blir alla nöjda och glada!!! :)
Örebro Toro
2008-06-13 19:31
Matta // Det handlar nog mycket om vilken typ av avtal Halmstad tecknade. ÖSK har rätt till en viss del av pengarna som Halmstad får via Emra. Så om Halmstad får en bit av kakan nu när Emrish går till Zurich(ordvits någon?) så kommer ÖSK få del av dessa. Om jag fattat rätt =)
Örebro Matta
2008-06-13 19:26
Igen, när Emra blev klar för Zürich, innabar det pengar till ÖSK och spelarinvest? Någon som vet???
Örebro Grixx
2008-06-13 19:23
Liberate// Han är riktigt duktig, härligt tillslag. Tyvärr håller inte spelarna samma kaliber.

Visst är hörnstatistiken urusel och har varit under många år i ÖSK. Bara under Barsoms korta tid hos oss har vi varit vassa. Holger har möjligheter att få till det och slog riktigt bra hörnor i början på försäsongen men så började han plötsligt slå bollarna högt som tusan förbi allt och alla.....varför????

Sedan kommer det att tränas friskt på hörnor och nickar för att komma till rätta med hörndebaclet från matcherna i våras.

Man kan förmoda att man tidigare jobbat mer med att få spelet att funka och inte hunnit med att nöta vissa övningar under det täta matchandet. Det som kördes extra var i början av vårträningen där spelarnas usla passningsteknik fick sig en genomkörare.
Örebro Liberate
2008-06-13 19:11
Grixx//Bäst på skotträningen samt fasta situationer???dags att sparka honom isåfall,vi måste vara sämst i Allsvenskan på fasta situationer.
Örebro Grixx
2008-06-13 19:04
Liberate// Alec är tyvärr bäst på skotträningen,frisparkarna och hörnorna. Skulle vara kul om spelarna närmar sig honom i teknik;-)

För övrigt verkar båda tränarna vara mycket goda buddies....men jag hoppas de tycker lite olika ibland.

Katta-maran// Du tycker precis vad du vill, helt ok.

Visst har du rätt i att MFF och Gais-matcherna var usla och i MFF-matchen blev vi utspelade.

Betänk samtidigt att vi har de flesta lagen av de som vi ska ha bakom oss kvar i hemmamatcherna med något undantag. Vi har mött de bästa lagen och tagit bortapoäng där vi inte förväntat oss, dvs Gefle och Elfborg. Hemma var det bara mot MFF som det gick uselt.

Konstigt nog? så har det känts hyggligt bra fastän vi tappat poäng hemma för spelet hemma har sett bra ut.(alltså inteMFF-matchen)

...så en plats i mitten hägrar fortfarande.
Örebro Liberate
2008-06-13 18:06
Jag vet fortfarande inte vad Axe´n tillför laget,är han med på träningen och styr bara eller hjälper han till med att ta ut laget?har dom verkligen sån lika syn på vilka som ska spela?skulle inte tro det.
Örebro ÖSK KRILLE
2008-06-13 17:05
Alvbåge kan vara på väg tillbaka?
Örebro SyreAtom
2008-06-13 16:42
Joth//

Håller med där Anttonen tycker jag aldrig blommat ut, tycker man märkt sånt för länge sen. Känns mer som som han måste anstränga sitt yttersta för att toppa sitt spel i 15 minuter. Men så går luften ur, ansträngningen avtar och så vacklar han och återigen gör en misserabel pass, felbeslut osv etc m.m. Därefter är det en bra grej mot en dålig, men aldrig riktigt bra hela vägen ut.

Förstår inte hur man kunde förlänga, känns mest som för att det varit en lojal och trogen Ösk:are med lite för högt ställt anseende om hans kvaliteter.
Örebro Conjuration
2008-06-13 16:27
Suck vad besviken jag blir på alla stockholmare... Killarna beter sig som äckliga idioter på forum över internet och tjejerna är så fruktansvärt dåliga i sängen. Örebro - Sveriges riktiga huvudstad!
ÖSK Lions
2008-06-13 16:02
Mitt lag mot AIK: (eftersom vi nu ska envisas med att spela 4-3-3, som mer är ett 4-5-1)
------------Richardsson-------------
Green, Wikström, Holgersson, Wowoah
-------------Kihlberg---------------
Bassombeng, Porokara, Henriksson, Anttonen
-------------Rodevåg----------------
Örebro Grixx
2008-06-13 15:48
-=joth=-// Ligger väl en del i vad du säger, men då måste Rode få bollen vädigt högt upp. Tyvärr är hans bollkontroll miserabel. Om han får bollen för långt ner så är den oftast förlorad. Lite för stor lojhet under våren missgynnar honom också. Löpte knappt på bollarna fastän han bara varit på plan 5 minuter osv.

Angående Nedim så är allt ändå försent.

Näfver måste bli tuff då blir han riktigt bra, som nu för ojämn och levererar bara varannan match och då bara varannan match på hemmaplan.
Det håller inte i längden och han närmar sig titeln inhoppare om han inte tar tag i allt själv. Han vill nog men måste jobba på det.

Nordback var riktigt bra i början av året men har tappat fart. Jämn i det mesta han gör men han måste brinna mer för matcherna och försöka imponera, han skulle kunna klara av det men måste jobba för att hitta geisten.
Örebro Västbanken
2008-06-13 12:54
Ämne: Djurgårdsfansen, Sve....
...och tänk så de berikar det svenska språket.
Örebro HaggeFORCaptain
2008-06-13 12:36
om bois lyckas knyta till sig sjöhage är det ett stort skämt om vi inte försöker! Skiter i om han inte är den "target" vi söker! han är snabb och målfarlig, han är klass!!

Och hur fan kan sjögren o Co inte sälja hagge. han vill ju till dif verkar det som! Stoppa inte han! Ni är redan stora skämt i mångas ögon, späd inte på det yttligare nu genom att stoppa hagge! Alla parter vinner på det. Och Ösk kan sätta yttligare en spelare på listan som de utvecklat till en kanon spelare och sålt vidare!
Örebro -=joth=-
2008-06-13 11:12
hunter/Känns som at Nobbe har blivit rädd om smalbenen på sistone. Hans styka var ju benkapning. :-)
Örebro hunter
2008-06-13 11:04
Jag kan inte heller förstå varför två nästan edentiska spelare som Nordback och Kihlberg ska spela som def. mittfältare. Ne Jag tycker vi ska spela Kihlberg som enda defensvia mittfältaren och Nordback som reserv på den platsen. Två offensiva mittfältare i form av Gerzic och Florén ifall han kommer till Ösk. Men Nordback tror jag är den sämsta i laget och det är han som förstör spelet. Jag vet ärligt talat inte vad han är bra på längre, och det han har visat hittils skulle resultera att han skulle vara på bänken vid ett mycket tidigare skede.
Örebro Aspen
2008-06-13 10:40
Bastard on Parade//Nordin ned på mitten. Nordback ut på bänken. ???
Annons: