/fotboll/osk/forum/6948.aspx/fotboll/osk/forum/6948.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
ÖSK Lions
2008-07-08 13:42
Trops//
Det visar väl bara hur mycket Näfver bryr sig om ÖSK om han spelar i såna jippoturneringar. Pinsamt, riktigt pinsamt!!!
Örebro Tom Hell
2008-07-08 13:41
Vill tillägga också att det viktiga nu är inte vad vi säger eller vad Näfver säger. Det viktiga nu är vad Boström & Axen GÖR åt situationen. Vi behöver verkligen inte en spelare som eventuellt är på kollisionskurs med tränarna.
Örebro Sogen
2008-07-08 13:39
Ämne: Varför denna kritik ....
Kritik mot krönikan är det egentligen inte, BARA ATT MAN VILL SE VART HON TAGIT FAKTAN IFRÅN! Kommer man med ett påstående att en person har flera ggr uttalat sig nedlåtande om tränare och kamrater bör man kunna backa upp det med en källa.

Själv tycker jag näfver har vart kass och tycker inte äns han ska vara med i truppen som det är nu, men att säga att personen gör si eller så utan att visa på källan tycker jag är fel. SPECIELLT NÄR DET LÄGGS SOM EN KRÖNIKA PÅ FÖRSTASIDAN och inte som ett vanligt inlägg.


Nåt konstigt med att be omkällan tycker du?
Örebro Tom Hell
2008-07-08 13:38
Ämne: Nu är vi där igen.......
Adde:

Det Näfvers "försvarare" har sagt är att han inte var sämre än någon annan i d e n m a t c h e n! (AIK).
Själv tyckte jag att NA var lite dumma som fokuserade på att bytet mot Basker-Bengt var en ren kritik mot Näfvers spel. Man får inte glömma att det måste till ett byte om det ska bli någon förändring. Och denna gång blev det Näfver.

Och sedan ska man inte lyssna för mycket på rykten.
Örebro Jinz
2008-07-08 13:34
Om man är mediatränad så vet man att det ända journalister vill i en situation som Kristoffers mot AIK är att suga så mycket skit som möjligt och att då i det läget lägga på luren är för mig klokt, jag tror att de flesta hade gjort samma sak som vet hur journaliste är. Man får tycka precis vad man vill om vad man vill men det måste finnas en gräns för hur mycket skit man kan ge en och samma person som inte har betett eller presterat sämre en någon annan i dagens ÖSK. Och till dig som säger att Kristoffer svär på träningar, jag har själv varit nere på träningar och inte alls hört samma sak men därimot hört det av en annan man i ÖSK som även på matcher inte gör annat en gnäller på alt och alla. Men som jag sa tidigare man får tycka vad man vill och det är ju det som denna sidan är til för.
Örebro _Adde_
2008-07-08 13:31
Nu är vi där igen... Alla som försvarar Näfver använder argumentet att han var ju inte sämre än nån annan. Men dåså, då är det ju ok!! För hemska tanke ifall han som är en av våra talangfullaste spelare skulle gå i bräschen och visa vägen...

Sant eller ej vet jag inte, men de sägs att det va Näfver som ringde upp NA dan efter... stämmer det så är det illa!
ÖSK Lions
2008-07-08 13:21
Jinz//
Jag anser att det är olämpligt av spelare att skrika "H*RA" och "F*TTA" på träningarna, ännu mer olämpligt när ungdomslag i 10-12-årsåldern tittar på. Det spelar ingen roll vem av spelarna som gör det. Problemet är att det nästan bara hörs hur Kristoffers mun.
Örebro Bastard on Parade
2008-07-08 13:18
Varför denna kritik mot Cecilias krönika?

Ni kan väl inte på fullaste allvar mena att Näfver har vart riktigt bra under säsongen? Hans insats mot Djurgården var riktigt bra, hans insatser i några andra matcher har å andra sidan varit mindre bra. Näfver är för ojämn, inte undra på att han inte får spela 90 minuter varje match.

Näfver har debatterats flitigt på forumet på sistone, inte är det då fel av en skribent att skriva en krönika för att yttra sina tankar? Krönikan är befogad, vissa håller med om vad hon tycker men andra inte. Det är ju så det ska vara med krönikor!

SyreAtom//

Du tolkar saker & ting lite som du vill. Först lade Näfver på luren när NA sökte honom. Det här kan man tolka på hur många sätt som helst, ex:
1: Näfver var förbannad och tjurig
2: Näfver ville inte tala illa om ÖSK i stridens hetta
osv, osv.

Du är SÄKER på att det är det andra alternativet som gäller. Men ska inte en proffessionell spelare ställa upp för media efter en match även om han har haft en sämre dag?

När han väl talar med NA gnäller han över att han alltid blir utbytt först av alla, vilket i och för sig stämmer. Näfver vill spela och då är det bara naturligt att han är missnöjd över att bli utbytt, men han behöver ju inte säga det till NA som givetvis vinklar orden så som det passar dem bäst. Inte tusan är det konstigt att supportrarna reagerar? Många reagerar kanske för mycket, det kan jag hålla med dig om, men viss kritik ska Näfver ha.

Jinz//

Du skriver om matchens enda delikatess. Men varför berättar du inte vad som hände EFTER att han slagit bollen runt motståndaren.

Ska han få leva på just den delikatessen och undgå kritik? Då är det lika bra att vi inför kritikförbud på Näfver, Porokara, Gerzic och Bassombeng på en gång, för man får ju inte kritisera någon som gjort en fin grej på planen.

Tycka vad man vill om Näfver, de flesta är nog överens om att han är riktigt bra vid sina bästa stunder. Tyvärr så visar han sig inte från sin bästa sida lika ofta efter den tråkiga skadan, kanske finns det ett litet samband?

Näfver är en spelare som använder sig av kroppsspråk. När det går dåligt för spelaren så lägger man ofta märke till just det, de lite mer missnöjda gesterna. Gester på planen är kul tycker jag, tyder på engagemang. Men när man viftar efter medspelarna och själv inte ger 110 % i varje situation ska man nog ta sig en liten funderare.
Örebro Tom Hell
2008-07-08 13:15
Ämne: Ämne: Av de t....
Jinz:

Nä, det här är ett forum för att lufta åsikter (trodde jag iaf), och det är vad Ösk Lions har gjort.
Örebro Jinz
2008-07-08 13:03
Ämne: Av de träningar jag ....
Till Ösk lions om du inte gillar Kristoffer så anser jag att du kan ta det med honom personligen om du vågar det. Den här sidan är till för suportrar inte för personliga påhopp. Snälla du mogna.....
Örebro Tom Hell
2008-07-08 12:59
Ämne: Ämne: Ämne....
Öckerö:

Jag hatar inte andra lag. I detta fall är faktiskt Degerfors mitt andra favoritlag.
Örebro SyreAtom
2008-07-08 12:57
Knasen//

Vadå koka kaffe på kansliet, knähund osv? Hur mogen är du egentligen? Tur att det finns supportrar som bryr sig på riktigt om Ösk och dess spelare än sådana som du som spyr hat över både Ösk, spelare och andra som skriver här..det har jag märkt.

Har också märkt att du är en kappvändare av stora mått, du passar på att vara kaxig, är nervärderande och skickar fåniga kommentarer och fjantiga påhopp mot den du önskar här. Ett fint epitet det där. Dålig självkänsla?
Örebro Jinz
2008-07-08 12:56
Skönt att se att det inte bara finns folk som tror på allt som står i tidningarna, utan att det finns folk som tycks se på samma matcher som jag. Blir så besviken på alla krönikörer och mediafolk. Får man behandla folk hur som helst. I bland börja jag undra om vissa journalister är för bittra för sitt eget bästa då de bara ska hacka på allt och alla ger man dem lilfingret så tar de hela handen. Undrar om jag och den här Cecilia har varit på samma matcher, vadå viljelös och inte kämpar såg du någon annan som gjorde det i den omtalade AIK matchen, inte jag i alla fall. Varför är det ingen som talar om matchens enda delikatess när Näfver får en krosboll av Kilberg som han på ETT tillslag tar ner och går om sin motståndare, nej då klagar vi på att han inte vill och ser oengagerad ut i stället. FY för er som inte vet bättre om fotboll en att trampa ner på andra. Och att bara ge en person skit, det är vel en lagsport känns konstigt att en person som spelar forward skulle ligga bakom en förlust då man släpper in 3 mål bakåt på 25 minuter, kanske skulle ha bytt ut en back och vågat försöka göra tre framåt för vad jag vet så var det väll det som behövdes i den 37 minuten, inte försöka att inte släppa in fler. Fotboll går ut på att göra flest mål inte att försöka hålla masken. Till sisst det är så lätt att som journalist utnytja att Kristoffer är ung och att inte ge samma kritik till någon av de äldre spelarna som har varit befogad samma kritik som Kristoffer. Ta er i kragen och kom i gen just nu skäms jag för er. Kristoffer du är bättre en alla i Ösk ihop kom igen och visa det.
ÖSK Lions
2008-07-08 12:53
Av de träningar jag sett i år har Näfver en jävligt taskig attityd mot både medspelare och motspelare under spelövningar. Det förekommer ofta en hel del könsord från hans mun, vilket jag inte tycker är så lämpligt, speciellt inte när massa ungdomslag har stått och får se ett allsvenskt lag träna...
Örebro Tom Hell
2008-07-08 12:51
Flera eller ej, Näfver har enligt NA gjort uttalanden iaf. Men det var inte det problemet jag hade med Cecilias krönika (och tveksamt om den per definition ska kallas krönika).
Man måste komma ihåg att det vi tolkar som en sak från läktaren (oengagemang) kan vara något helt annat på planen (naturligt kroppsspråk?). Dessutom är det många jag talat med som säger att Näfver inte var sämre än någon annan mot AIK.
Och att för mycket självförtroende ska resultera i att någon petas finner jag skrattretande.

Problemet med Näfver är fortfarande hans ojämnhet. Problem med psyket? Ja kanske, men det verkar de flesta i ÖSK lida av.
Örebro Grixx
2008-07-08 12:31
-:Knasen:-// Har du sett FLERA intervjuer där Näfver kritiserar Sixten,lagkamrater och laguttagningar?
Örebro Sogen
2008-07-08 12:25
Visst får man vara kritisk men jag håller med om att jag absolut inte ha hört att Näfver har kritiserat tränare å lagkamrater.

DET VILL JAG OXÅ HA CITAT PÅ!
Örebro -:Knasen:-
2008-07-08 12:08
SyreAtom//
Snälla sluta nu, du e både pinsam och löjlig i dina försöka att vara ÖSK´s samvete. Vi vet att du är en knähund och kokar kaffe på kansliet, men låt folk för f..n vara kritiska..
Örebro Liberate
2008-07-08 11:54
Ämne: Jag tittade på denna....
Vilka mål vi gjorde då,sällan vi är så fria med målvakten nu för tiden.
Örebro SyreAtom
2008-07-08 11:52
Härligt, först kommer en massa påhitt om att Näfver gått ut i media och gnällt, när han lagt på luren för att INTE skapa nått smaskigt för rubrikerna. Nej nej inte nog med det, nu kommer en krönika som bara handlar om Näfver (!), hur han flera gånger kritiserat Sixten, lagkamrater och laguttagningen. Eftersom jag aldrig har sett röken av det här som den här Cecilia beskriver kanske man skulle kunna få citat på det?

Visa mig citaten, visa mig var nåonstans detta detta har sagts nu!

Jag skäms, det är så pinsamt att jag vill sjunka under jorden. Rena rama lögner som skapas på det här forumet och jag tycker verkligen synd om Näfver. Kan man släppa vilket skit som helst här om spelare från personer som leds av fantasier, lögner och uppmålade scenarier?

Jag trodde nog att Sv.Fans var betydligt mer seriöst och moget än så här och att man kan släppa fram vilket skit som helst om våra Ösk spelare.

Jaja det här säger mer om Cecilia än om Näfver själv. Vore jag Näfver skulle jag skratta åt en sådan naiv och pubertal fantasikrönika som har mer kopplingar till Kalle Anka och hans vänner än om verkligheten.

Cecilia sluta ljug! Du skriver att Näfver kritiserar tränaren, laguttagningar och lagkamrater i flera intervjuer fram med dessa citat nu visa oss var du fått detta ifrån!!


Örebro psoari
2008-07-08 11:38
http://www.expressen.se/sport

Rösta på Alvbåge som bästa målvakt....
Örebro Kerberos
2008-07-08 11:32
Jag tittade på denna video med målen från 2001. Det som är anmärkningsvärt är att väldigt många mål var "kontringsmål", många mål gjorda på snabba omställningar efter brytning på mittplan. Det är något som jag ser väldigt sällan i dagens ÖSK.

En annan sak var att många mål gjordes på huvudet, kanske är det just en spelartyp exempelvis Kim vi saknat en lång tid, en forward som är stark på huvudet. Vi har ju egentligen inte haft någon sådan sen Oyuga.

Det är också hel del straffmål, har vi någonsin haft så många straffar under en och samma säsong som 2001? Vad berodde det på? Att vi var tuffare i straffområdet, eller kämpade oftare oss in i det vilket ledde till fler straffsituationer?

Det känns som att dagens ÖSK ska spela sig så snyggt fram till målen istället för som 2001, vunnen boll - pang på!
Örebro pemo
2008-07-08 11:21
Lyssnade på Martin Bengtssons föreläsning på TV nyligen. Mycket bra, får jag säga. Inte för att likheten med Näfver är så stor, men det kanske behövs lite "mogen" diskussion med tränaren om situationen. När Martin behövde hjälp fick han bara svaret " knyt näven i fickan " Det är att göra det enkelt. Jag tror att Näfver kommer igen därför att han är en bra spelare, men alla lär vi oss av motgångar i livet. i Allsvenskan finns det inte plats för primadonnor när vi ligger så pyrt till. Jag tror nog att det var främst motståndet och "naturgräset" som petade Näfver.
Och du Näfver, om du läser på den här sidan , du vet att vi hyllar dig när du är som bäst.
Örebro Romano
2008-07-08 10:59
Ropesin & Rallyfinnen/

Klart att man med stolthet kan både sitta och stå utan att behöva vara rädd på Söderstadion med ÖSK tröja.

Jag kan lova dig Ropesin att du utan rädsla kan sitta och hejja på vårat kära ÖSK.
Sedan är väl Stockholmare precis som vi Örebroare, när motståndarna har medgång och glädjs åt detta så vill vi gärna försöka få tyst på dom genom att överrösta eller ropa saker så dom tappar lusten att höras.

En en gång måste jag ifrågasätta rädslan för våra motståndares supportrar, varför denna tro att man ska åka på däng för att man håller på ÖSK när man möter storstadsklubbar?


Örebro ÖSKare i exil
2008-07-08 10:52
Visst finns det poänger i krönikan om Näfver men ganska enkla sådana. Norm är att vi gnäller över att vi inte hör nog från spelarna men när svaren faller oss inte i smaken då passar det inte. Påminner en hel del om en unge Henke Larsson som var öppen mot media och sedan teg och vägrade intervjuer. Mediatränade spelare som bara säger tillrättalagda saker blir otroligt tråkiga men samtidigt kan vi som fans inte hantera annat. Inte så konstigt att klubbar och spelare håller tillbaks med saker och ting.

Framför allt speglar väl Näfvers uttalanden med ilska och missnöjdhet att den där viljan finns någonstans. Där är början, Kristoffer måste se till att kanalisera den rätt. Kanske behöver han nån som kan vägleda honom, kanske en man som Lars eller Kapten Blod. Två personer som varit i stormensöga med mycket erfarenghet. Kanske är det Axén som kan göra det eller så fixar han det själv.

Hur tar och använder Näfver petningen? Frågan vi alla ställer. Att ge Näfver skit för att han är arg och sedan kräva att han visar mer vilja på planen tycker jag är motsägelsefullt. Jag är glad över att Näfver är arg. Till syvende och sist håller jag med Cecilia. Det är upp till bevis för Näfver.
Örebro Grixx
2008-07-08 10:32
Öckerö Gnagare// Blandad kompott.

Många gör det men många grattar positiva saker på deras hemsida. Allt är mycket av lillebror storebrorkomplex.

Hårdare känslor mot västeråsgurkor.
AIK Öckerö Gnagare
2008-07-08 10:26
Ämne: Ämne: Hallå e....
Då är frågan, hur stort är ert hat mot Degerfors? Hejar ni alltid på deras motståndare när dom spelar match som vi gör när dif möter ett lag t.ex.?
Örebro Liberate
2008-07-08 10:08
Bra skrivet Cecilia,keep up the good work:)
Örebro Grixx
2008-07-08 10:05
Ovanligt hård artikel mot en spelare, men Cecilia försöker ändå vara konstruktiv i kritiken.
Som många hoppas kan det ändå vara den kritik som får Näfver att knyta näven och fortsätta utvecklingen han hade till ca våren 2007.Kritik som både varit sann...men stundtals lite överdriven.

Har inte sett flera inslag i pressen där han kritiserar. Bara efter senaste bytet där han vägrar uttala sig om tränaren. Antingen osmart/orutin/förbannad eller....osämja med tränarna.

Nu är det ju inte hela världen med ett sådant uttalande, vi har ju drösar med andra AS-spelare som uttalar sig i pressen. Pressen älskar att "skapa" nyheter och kramar fram ett atombombsprov ur en tom papperspåse.

Det är så infernaliskt dumt att ha tilltro till vad som skrivs i pressen när det gäller vad som sagts eller vad någon tycker. Det är ju KNAPPT att slutresultaten brukar stämma i tidningarnas match-ref. Givetvis, raljerande texter som är extremt positiva vid vinster ska vi svälja med hull och hår....och glädje utan att behöva vara kritiska.

Att man som tex Anttonen säger lite mer i pressen när de ringer och han känner besvikelse över att klubben inte verkar vilja ha kvar honom efter alla år får man bara ta som en mänsklig rättighet.Han har tidigare visat på enorm klubbkänsla.

Som Näfver gjort så får man hoppas på orutin.
En besviken U21-landslagsman som blir förbannad är bara bra tror jag. Tar han allt rätt så blir han bara bättre av allt detta, men kanske ska man diskutera lite i klubben hur man uttalar sig och lär sig att pressen och supportrar tolkar fel och övertolkar allt som sägs/skrivs.

Det är nästan som aktiemarknaden, ett enda ogenomtänkt ord får hela börsen att skaka.

Kanske sitter Näfver och hela laget och asgarvar åt stormen i ett vattenglas.

....men åter till fotbollen, bytet med Basse i AIK-matchen blev skitbra. Att konkurrensen för Näfver och Roni är tuff är bara BRA, det är så det SKA vara på ALLA platser.

KOM IGEN NÄFVER, KRIGA!!!!!!!

Kex Gunnar// Bra inlägg
Örebro Kex Gunnar
2008-07-08 09:46
Ämne: tribente_magico:Jag ....
Håller med i varje stavelse i Cecilias krönika. Finns det någon själv insikt i Näfver så tar han detta på ett positivt sätt och krigar på, för jag tror alla vi som har synpunkter på hans sett att spela (eller inte spela) och hans inställning, helst av allt vill se en Näfver som går ut och gör sina konster på kanten och sedan jobbar arsle av sig när det behövs. DÅ, men först då, visar han att är en av dom man ska bygga nya ÖSK kring.
Annons: