/fotboll/osk/forum/6623.aspx/fotboll/osk/forum/6623.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Aspen
2008-10-21 10:51
Tycker agenten/Kim borde vänta med sina förhandlingar till värvningsfönstret öppnar. Inte köra det under slutspurten av AS.
Lika dålig stil som Halmstad gjorde förra hösten. I den affären var i varje fall inte lyckad för spelaren.
Örebro Aspen
2008-10-21 10:46
Matta//Man kan aldrig betala vad en agent begär. Det verkar som agenten har svårt med Sjögren. Det är han inte den första att ha.
Örebro Matta
2008-10-21 10:41
Ser mörkt ut när det gäller Kim om man läser vad agenten säger om hur det är att förhanlda med ÖSK.
ÖSK har dock som mål att etablera sig som en svensk toppklubb inom några år. Det är en omöjlighet om man inte är beredd att betala en kille som Kim det han begär.

Vi kan inte riskera klubbens totala ekonomi, men argumentet om avundsjuka i truppen håller inte. Vi kan inte göra avundsjuka till något slags rättesnöre i föreningen. Männiksor har alltid och kommer alltid att tjäna olika mycket pengar. Lev med det. Däremot skulle förstöra sammanhållningen klubben vi värvar divor. Men Kim är defenitivt ingen diva.
Örebro Aspen
2008-10-21 10:39
Kims agent har satt sig i en besvärlig situation. Först svar från ÖSK sedan börja förhandla med andra klubbar. Detta pekar på ÖSK.
Djurgården är väl inte så troligt. Dom har ju en snarlik i Dahlberg. Dessutom är turbulensen i ledningen total. Kan inte tänka mej ett sämre alternativ än Djurgården.
Om agenten redan förhandlar med Djurgården har han inte hållit sitt löfte att först köra klart med ÖSK.
Man kan nog räkna med om Kim (agenten) tackar nej till ÖSK nu så kan det bli ett varv till.
Örebro Klas (Bara 7 år kvar...)
2008-10-21 10:35
rirobban//
Jag tror att med Kim & övriga kvar + 2-3 bra värvningar så kan vi slåss i toppen. Större skillnad mellan topp och bott är det inte i dagens Allsvenska.

Så vi har det i egna händer om det ryms i ekonomin. Och sponsorer och publik borde få ökad betalningsvilja när ÖSK omnämns positivt i media gång på gång och det är bildspecial i kvällstidning med Kim i matchtröjan...

Jag ser en klar risk att vi utan Kim är tillbaka i att ingen kan spela centralt på topp och Sjögren &Co får resa till Boston igen en helg och spana efter nya Sharron Manswells... Dit vill jag inte. :-)
Örebro Sekt. E
2008-10-21 10:33
Skön seger!

Kim är ingen svikare i mina ögon, oavsett var han lirar nästa säsong. Tror att hans egenskaper på plan och också i omklädningsrummet har skapat en ny plattform för vårt lagbygge.

Hoppas verkligen han aldrig lirar i dif.

Support your locals.
Örebro rirobban
2008-10-21 10:28
"Jag känner att jag kan vänta med att fundera på om Kim är en svikare tills den dagen jag vet både vad han valt och vad han valde bort."


Det är rätt egentligen:)
Hoppas verkligen att han skriver på för ÖSK, och om inte så hoppas jag att det är SM-guldet han valde bort. Då ÖSK ska ta det efterlängtade guldet nästa år;) Om inte Kim vill stanna och bli skyttekung och bli hela stadens hjälte så är det upp till honom. Vi plockar väl in en ny okänd spelare och gör honom till ny skyttekung och säljer honom för 20 miljoner kr till Ajax:)
Örebro Klas (Bara 7 år kvar...)
2008-10-21 10:20
Walter Gigena//

Men ditt resonamng förutsätter att det finns bättre bud från andra länder, ex norska andraligan. Om det inte är sant då? Ska det ändå användas som måttstock?

Jag hoppas du förstår vart jag vill komma. Du får tycka vad du vill. Men kan det inte bli konstigt om vi ska slå fast vad för alternativ spelare X har och sedan döma denne för det val han gör även om det vi slagit fast inte är riktigt?

Jag känner att jag kan vänta med att fundera på om Kim är en svikare tills den dagen jag vet både vad han valt och vad han valde bort.
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-10-21 10:20
Porokara om första allsvenska målet: - Man kan säga äntligen...
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-10-21 10:17
Matchens lirare Per Johansson: - Hela laget gör en bra match
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-10-21 10:15
Axén: - Tur att vi blivit bra på fasta
Örebro Klas (Bara 7 år kvar...)
2008-10-21 10:14
rirobban//

Eeeh.. Klart man får tycka vad man vill, var skrev jag något annat? Jag skrev ju rent av bara vad jag TYCKTE om sådant tyckande. Det framgår ju redan i första meningen genom order "tycker". :-)

Hela idén med ett forum är väl för övrigt att tycka till... Sen tycker jag (tycker) att det tycks en del rätt märkliga saker här emellan åt och att det verkar som att en och annan sällan besöker verkligheten där arbetslivets krassa villkor gäller, liksom företagsekonomins och för att inte tala om den fria viljan.
Det blir lätt att man talar om spelarna (och annat) som om vi spelade ett fotbollmanagerspel där spelarna mest bara är viljelösa slavar och så blir man förvånad när de tänker på sig själva och sin framtid.

Men det är ju bara vad jag tycker... om det är OK? :-)
Nytt klipp på FANTV.SE
2008-10-21 10:11
Kuba is back in town
Örebro Walter Gigena
2008-10-21 10:09
Om Kim väljer att gå till en klubb som Djurgården (som verkar ha som strategi att köp-splittra ösk) så är han mer än en svikare. Han har sålt sig totalt och är inte luft värd.

Handlar det om pengar är det inte svårt för honom att gå till en Nordisk klubb utanför Sverige. Han skulle t.ex. tjäna mer i Norska andradivisionen, även om det skulle vara öken att spela där.

Hoppas innerligt att han blir kvar men går han till Dif kvalar han in på listan över personer jag önskar total motgång. (Dock många placeringar bakom Toivonen och Guterstam)
Örebro rirobban
2008-10-21 09:50
I övrigt så passar Kim perfekt i den roll han har i ÖSK. Chansen finns att han kan göra succé även i en annan klubb. Men risken är lika stor att det blir totalfiasko och att han själv kommer längta tillbaka till Örebro.

Sen tycker jag att det är dags att redan nu ge sig ut på jakt efter en ny targetplayer. Så vi slipper stå där utan en sådan när Allsvenskan 2009 drar igång.

Min drömvärvning är fortfarande Robert Mambo Mumba. Och om giffarna åker ur så lär chansen vara större att vi kan ta honom. Tror han skulle passa perfekt in i det här laget.
Örebro rirobban
2008-10-21 09:44
Ämne: Och att kalla Kim sv....
Det är väl ändå upp till var och en att tycka vad man vill. Kim kommer alltid att kommas ihåg som en stor målskytt med stort klubbhjärta i ÖSK. Men om han skriver på för en annan allsvensk klubb så lär legendstatusen aldrig bli aktuell. Och jag skulle inte bli ledsen om det gick dåligt för honom i eventuellt Djurgården. Då kanske vi har möjlighet att köpa tillbaka honom om några år:)
Wivallius
2008-10-21 09:36
Edit vann!
Örebro Klas (Bara 7 år kvar...)
2008-10-21 09:36
Och att kalla Kim svikare för att han som 29-åring vill ha en rejäl lön av klubben han gjort succé i tycker jag är ganska lågt. Signar ÖSK inte honom så är han fri att gå var som helst. Det skulle svida massor att se honom i ett annat svenskt lag men om något av de möter hans lönekrav så har han ju sin frihet kvar att gå var han vill.

Min teori kring klubbmärkeskyssen: Kim ville visa att han vill spela här och vet att sådant akn påverka ÖSK att öppna plånboken. Dessutom sa det till publiken "jag gillar er klubb men det är inte upp till mig om jag blir kvar".

(Det är ju dock isf inte helt sant för han skulle förstås kunna sänka lönekraven lite om det verkligen är så enkelt. Varesig det handlar om från 70k till 63600 eller från 200k till 169k. Vad nu som är sant och möjligt för ÖSK.)
Örebro Klas (Bara 7 år kvar...)
2008-10-21 09:30
*harkel*
Alla är väl med på att om snittlönen i truppen är 40 000 före skatt.. ...då betyder det inte att Olsens påstådda lönekrav (40 000 efter skatt) skulle göra honom till den ende med högt över 40 000.
40k före skatt är snittet, inte vad alla har. Det betyder att någon kan ha 60k och en annan 20k och så lär det definitivt vara. Så det finns redan (stora) löneskillnader i truppen. Jag köper inte argumenten kring att om Kim för högre lön än snittet så blir de andra ledsna/skapat inflation.

Att satsa på kvalité är en signal till andra potentiella värvningar, till sponsorer, till befintliga spelare som kanske kommer få lockande frågor från andra svenska klubbar osv.. De ska alla se att ÖSK vill satsa och vara med i toppen.

Olsen tillför mer än målen han gör. Han visar en enorm vilja, han samspelar med klacken, han ger kidsen high fives efter matchen när han alltid ensam går vägen bakom målet för att tacka för stödet.

Det är svårt att mäta allt i kronor men i slutänden kommer sådant också tillbaka som kronor och ören.

Kvalité kostar och ÖSK måste ha råd och mod att ha en stjärna eller två eller tre. Nånstans måste man bryta sig ur gamla doktriner om hur löner ska sättas om man tänker nå målen med europaspel och SM-guld.
Topplag har inte alla lönerna snyggt samlade runt snittlönen (oavsett om det är Man Utd eller Rosenborg).

Naturligtvis gäller inte detta om Kims lönekrav är helt uppåt väggarna men handlar det om de summor som nämnts här är det inte mycket att snacka om.
Mitt resonemang gäller givet inte heller om denna lön skulle störta klubbens ekonomi i fördärvet. Men har vi så små marginaler att en lön över snittet är som att ringa Licensnämnden; ja då är det något annat som är fel i klubben och vi ska stålbada vidare och ingen ska ens prata om några SM-guld...
Örebro För det hjärta som brinner...
2008-10-21 09:22
Ärligt talat skiter jag i vad Kim vill ha i lön. Vill han ha 60 lax efter skatt så tycker jag det bara är att pynta. Killen är ju för fan GULD värd.
Kan vi behålla honom i 2 år till så är jag säker att vi spelar i Europa till 2011.
Örebro Mr. Milton
2008-10-21 09:21
Ämne: Ämne: Tycker ....Vet inte vad du får 40 000 Skr ifrån? I tidningen står det att en genomsnittslön är 40 000 Skr/månad.

Summan som Kim enligt rykte begär är 200 000 Skr/månad medan ÖSK kan sträcka sig till 150 000 Skr/månad. Detta pga artistskatt mm. Som sagt ett rykte under förhandling så ta allt med en nypa salt.

Edit: Kanske skall tillägga att dessa summor är bruttosummor vilket jag hoppas är självklart för Er ;)
Örebro rirobban
2008-10-21 08:58
Spelare kommer och går... så på det sättet bryr jag mig inte. Men om Olsen går till aporna så är han verkligen en riktig svikare. Alltså det är en sak om han går till någon klubb i Holland eller Tyskland, men riktigt dåligt om han går till en svensk klubb. Speciellt när han har kysst ÖSKs klubbmärke framför klacken.

Vore rent utav svinigt av honom att gå till någon annan allsvensk klubb! Gissa om man skulle bua ut honom när Djurgården kommer på besök! Och det vill man inte göra, Olsen är för lojal för det...

Hoppas att Olsen själv inser hur pass pissigt det är mot oss ÖSK-supportrar om han lämnar för annan svensk klubb.

"VI VILL HA OLSEN KVAR!!!"
Örebro Rallyfinnen
2008-10-21 08:12
Om Olsen säger jag, skitsamma om han är kvar eller inte.. ÖSK's målsättning är SM-guld år 2015 och då är han ändå inte kvar.. Om han stannar är han ju iofs med och bygger upp ett topplag, men det är bättre att bygga på ungdomar som är bra lagom till 2015..
Örebro Ericson
2008-10-21 08:06
Ämne: Kim Olsen allt närma....
Låter som ett typiskt agentuttalande...hoppas jag
Örebro Rallyfinnen
2008-10-21 07:59
Kim Olsen allt närmare Skansen..
Örebro singelolycka
2008-10-21 03:06
Nu såhär på den tidiga morgonen, eller sena natten, så har jag räknat lite på tabellen sedan omgång 13:

Göteborg 14 8 4 2 24-9 28p
Kalmar 14 8 2 4 30-20 26p
Helsingborg 14 8 2 4 25-21 26p
Elfsborg 13 8 2 3 21-8 25p
Örebro 14 6 6 2 25-19 24p
Halmstad 14 7 2 5 23-17 23p
Trelleborg 13 5 7 1 14-8 22p
GAIS 14 5 5 4 17-20 20p
Djurgården 14 5 4 5 16-17 19p
Hammarby 14 5 4 5 23-25 19p
Gefle 14 4 4 6 16-16 16p
Ljungskile 14 3 4 7 11-21 13p
AIK 14 2 6 6 15-20 12p
-------------------------------------------
Malmö 14 3 3 8 16-28 12p
-------------------------------------------
Norrköping 14 2 3 9 15-27 9p
Sundsvall 14 1 4 9 10-26 7p

Höstens (beroende på vad man räknar som hösten, i och för sig) lag är alltså inte ÖSK.
Det är Göteborg.
Och utifrån den här formtabellen så kommer Norrköping och Sundsvall åka ur med buller och bång. Ljungskile får kvala. Elfsborg kniper guldet på mållinjen framför Kalmar och Göteborg kommer trea, medan Helsingborg tar sista Europaplatsen. ÖSK är med och slåss om plats 7.
Örebro micro_42
2008-10-21 02:55
Nu är det natt det står säkert en massa i tidningarna idag vi får läsa och begrunda.
Spekultionerna spar vi tills det dagas.
Sov gott.
Örebro Gamla Trä
2008-10-21 02:49
Jag är också av åsikten att, hur gärna jag än vill se Olsen i svartvitt nästa säsång, inte tycker att man kan betala vilket pris som helst. Framförallt är jag orolig att skada gruppsammanhållningen om en spelare kvitterar ut dubbelt så mycket i lön som dem andra.
En annan poäng här är att ÖSK har haft bra målflyt under Olsens tid här. Efter 11 omgångar hade vi gjort fyra mål, nu har vi gjort 20 mål på dem tio senaste matcherna. Offensiven funkar bättre, det finns fler alternativ. Om man jämför offensiven nu med i våras FÖRUTOM Olsen så kan vi nu skapa chanser genom Gerzic i rätt position; bra skott, kan utmana, bra passningsspel. Bassombeng på kanten, som oroar och är duktig på att utmana (saknas kanske lite i sista passningen / skott...), Wowoah som kommer med mer i offensiven och kombinerar bättre med Porokara, samt en förbättring på offensiva fasta situationer. Kim har saknats både pga skada och avstängning sen han kom, men det har inte fört oss tillbaka till vårens måltorka.
Alltså, som några redan sagt: viktig, men inte till vilket pris som helst.
Örebro micro_42
2008-10-21 02:31
Ett kontrakt som ligger högt över de andras kan lätt orsaka något som kallas infation det är inget som ÖSK behöver.
Gör en Larsen, fixa ett liv efter fotbollen.
Nu är det kanske dags för FLEX att fixa danskens framtid i Sverige.
Örebro hejhejjohannes
2008-10-21 02:30
SKF FF slog tydligen ÖIS i en träningsmatch. Janne Joseffson gjorde mål - han firade med en bira.
Annons: