/fotboll/osk/forum/6607.aspx/fotboll/osk/forum/6607.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro N. Bates
2008-10-25 13:04
Undrar om inte spelet ändrats lite sedan Sandbergs tid. Känns som att det numera är standard att gå upp i en luftduell med armbågen först, gärna bakifrån. Har man tur dömer domaren frispark. Tycker att man till nästa år ska lägga kraft på att stävja sånt, gult för att gå upp med armbågen över egna axelhöjden oavsett om man träffar eller inte. Rött direkt när man är synbart ute efter att skada. Eller nåt.
Igår var det väl inte direkt mer flit, tycker jag. Tråkigt att domaren inte ville stoppa spelet trots huvudskada, bara.
Örebro Wuzac
2008-10-25 12:54
Fast man måste tillstå att Olsen drabbas av många hudvudsmällar. Jag hade tänkt på det även före Gaismatchen. Visst, det är hans spelstil säger någon. Men det var Kenneth Andersson, Håkan Sandbergs, Alan Cork (om ni kommer ihåg honom) spelstil också. Och de drabbades väldigt sällan av huvudskador även om det hände någon gång.

Ett gäng hjärnskakningar till för Olsen och han kan faktist få spelförbud av läkare. Jag tror också det är tveksamt om en utespelare kan få dispens att spela med huvudkydd permanent eftersom det ger honom psykologiska fördelar i närkamperna och i nickduellerna i synnerhet.

Tränare och någon duktig person i ämnet borde sätta sig ned med Kim och videostudera hans ansatser för att se vad som kan göras för att skydda sig bättre. Kanske måste han spela lite fulare med armarna för att hålla bort motståndare även om det kanske kostar någon annan spelare näsbenet. Men iaf att man studerar det och ser vad man kan förändra.

Edit stavfel
GAIS Grönsvarta makrillen
2008-10-25 12:51
Grattis till de 3 viktiga poängen igår.
Tyvärr släppte vi förbi i er, men spelar vi inte bättre en vad vi gjorde igår så vinner man inga matcher.
Mervan celic hade ju öppet mål i första halvlek och missade, sådana lägen får man inte missa.
Skillnaden igår var att ni var mer effektivare än oss därför ni vann.
Lycka till mot gnaget hoppas ni vinner.
Örebro Grixx
2008-10-25 12:42
Tycker nog att Uddling lindar in skadorna bra och låter det positiva skimmra mer. Hellre en som satsar i matcherna än någon som trippar runt och undviker närkamperna.

....men som många i tidningen och även här på svartvitt så vill man ligga före och leta reda på alla om och men för att kunna stå där i triumf och säga "vad var det jag sa!!!!"

När han talar om hälsenor och jämför med de norska hälsenorna vi hade problem med tidigare så måste nog väldigt mycket tillskrivas den tidigare konstgräsplanen som pga missskötseln blev en betongplan med mer än halva ordinarie laget haltandes.

Vore kanske något för Kim att sätta på sig en "gammaldags" störtkruka på skallen, då jäklar får motståndarna tänka sig för både en och två gånger innan man skallar eller elbowar vår danske Torpedo.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-10-25 12:39
Midsomer/ Men varför signade man honom om man inte tror på honom. Kan tänka mig att det var Axéns val och att Sixten inte är villig att prova.
Örebro Midsomer
2008-10-25 12:33
Besserwissern//

Precis, härligt skrivet av NA:s sportchef. För man är ju skadebenägen bara för att en motståndar svingar sin armbåge i en luftduell och bryter din näsa.

Farsen fortsätter//

Tränarna ser honom ju varje dag och de borde ha rätt mycket att gå på när de bedömer om han skall få speltid eller inte. Tror redan man fattat beslutet att han inte skall vara kvar.
Örebro För det hjärta som brinner...
2008-10-25 12:33
Trotts en i min värld skittråkig match igår så är jag glad. ÖSK var taktiska och vann på ett pisstråkigt smart sätt.
Tycker också att publiken skötte sig bra på läktaren. Sjöng och försökte hejja fram våra spelare bra.
Örebro N. Bates
2008-10-25 12:27
Skadebenägenhet kan ju inte anses vara att få slag i skallen och bruten näsa osv. Om man däremot ofta får muskelbristningar, har krånglande knän, ryggproblem och liknande kan man ju tala skadebenägenhet.
Sen kan man ju ha olika bra läkekött också. Jämför Bassombeng och Henke Larsson. Kom ihåg att Henke är nästan dubbelt så gammal också...
Örebro Besserwissern
2008-10-25 12:10
Uddling är för härlig....Nu när Kim är klar hittar en en ny negativ infallsvinkel."Han är såå skadebenägen.....bla bla"
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-10-25 12:10
Får man spela fotboll med en sån där boxningshjälm? Skulle kunna vara nåt för Olsen.. Kanske tandskydd också.
Örebro Kronblom
2008-10-25 12:08
...som Uddling nämner i dagens NA;att han går tufft in i duellerna och därav ökar ju naturligtvis skaderisken.Att han åkt på mycket smällar mot huvudet(Trelleborg borta,skansen borta och Gais igår)är väl inget som går att förklara bort med den spelstilen han har!
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-10-25 12:03
Om inte Stellan får chansen att åtminstone hoppa in mot AIK så förstår jag inte varför man ens signade honom i somras. Skador och avstängningar så det står härliga till. Är ju svårt att döma honom när han inte ens fått chansen.
Örebro Grixx
2008-10-25 11:35
Kronblom// ...men är han inte lite skadebenägen eller lite av en typisk glaslirare;-)
Örebro Kronblom
2008-10-25 11:15
Dyrköpt seger mot Gais med avstängningar på Wikström och Kilen och skada på Kim,tur då att kontraktet är i hamn och att resterande matcher är mot ett formsvagt AIK och två bottenlag.VI VILL HA OLSEN KVAR!!!
Örebro Mittåt
2008-10-25 10:33
Veckans fotbollscitat

– Jag är riktigt stolt. Vi har en jävla tung period bakom oss och att åka hit och spela oavgjort är det inte många som klarar av, säger han.

Giffarnas tillfällige tränare Sören Åkeby kommenterar fredagsmatchen. Att det oavgjorda resultatet med största säkerhet kapade lagets möjligheter att spela allsvenskt nästa år, verkar inte ha bekymrat Åkeby. Han har ju bara ett korttidskontrakt.

Fast egentligen är det väl så, att det gäller att försöka hålla moralen på topp så länge som det finns en teoretisk chans att laget skall klara sig kvar.
Örebro crille.
2008-10-25 10:33
Några som ska ner på Behrn o kolla in test spelarna?
Örebro Mittåt
2008-10-25 10:29
En blöt fredag på Sörjans vall

En något sur krönika från Örjans vall. Intressant såtillvida att krönikören avslöjar vad som låg bakom fredagsspelandet.

Dessutom verkar det nästan som om man drömmer om konstgräs i Halmstad också.
Örebro Mittåt
2008-10-25 10:16
Gren kan nog spela mittback om det verkligen skulle knipa. Han har gjort det tidgare under sin "karriär" och spelade faktiskt där tillsammans med Sebbe i en U21-match för inte så länge sedan. Då klarade han det riktigt bra även om motståndet inte var särskilt kvalificerat.
Örebro Aspen
2008-10-25 10:01
Det vill till att få Oskar eller Berra spelklara till på måndag. Undrar hur det är med Nobbe utan honom blir det svårt när Kilen är avstängd. Tycker inte Walker håller för en mittfältsroll i AS.
Rodevåg tar säkert Kims plats. Basse var inte glad att få gå av igår. Tror han får nytt förtroende. Det var mot AIK i våras han kom in och lyfte anfallsspelet.
Örebro crille.
2008-10-25 09:58
Håller med ang Per, har gjort kanon matcher o får piss dåligt betyg i NA... Märkligt, vem är det som sätter betygen i NA?
Örebro Aspen
2008-10-25 09:51
Wowoah´s hörnor och frisparkar har varit enormt värdefulla i hösten.
Förstår inte vad NA har emot Per, sätter alltid låga betyg. Även motiveringen går på tvärs mot vad andra tycker.
Sämst tycker jag dommaren var. Tänk att det inte ens blir frispark när man får näsbenet avslaget!
Örebro crille.
2008-10-25 09:30
Midsommer// Tack.

Ang matchen mot Gnaget, kan det inte vara tillfälle att kasta in Stellan? Ösk är ju klart o kan ju vara bra o se om han håller i AS.
Örebro Midsomer
2008-10-25 09:24
Kim missar matchen mot AIK. Inte bra. Med tanke på skador/avstängningar i övrigt lär det väl bli detta lag:

Alvbåge
Anttonen-Oskar/Berra-Sebbe-Wowoah
Nobbe
Nordin-Per
Bassom-Rode-Roninho

Ev. Gren som högerback och Anttonen på högeryttern om Bassom inte är kurant.

Crille//

Har ingen statistik men har för mej att vi spelat lite för mycket oavgjort för att vara ett av de formstarkaste lagen poängmässigt efter EM-uppehållet.
Örebro crille.
2008-10-25 09:08
Är det någon som har statistik på dom 15 senaste matcherna, hur tabellen skulle se ut då?
Örebro Walter Gigena
2008-10-25 04:47
Man blir stolt över att se intervjun med Wickström. Han verkligen lyser av självförtroende och spelglädje. En riktig krigare med Ösk-hjärta. Sånt värmer.

Skönt med 3poäng trots en mindre bra insats. Man ska inte klaga när man har 3poäng i bagaget, men idag gjorde vi spelmässigt en av våra sämre matcher och vi måste höja oss bra mycket för att ta poäng mot Aik borta.

7100 i publik idag, årets sämsta publiksiffra men ganska ok med tanke på fredag kväll, regn, kallt, inget att spela för förutom hedern samt ett för oss publikmässigt mediokert motstånd..

Mot topp 5!

SÅ SKÖNT ATT VA' NÄRKE' BO' !!
Örebro -:Knasen:-
2008-10-25 01:35
AiK verkar vilja köpa hela ÖsK, Saxat från Gnagarforum:
Namn: Råsundaspöket lever
Sänt: 2008-10-24 21:12:00
Jag måste bara skriva att jag ser fram emot AIK-Örebro detta för att se Basombeng samt Porokarra i Örebro som är tänkbara nyförvärv nästa år... Kim Olsen i AIK? Synpunkter någon?
Gott betyg på ÖsK om inte annat.

Örebro Miroslav kuba
2008-10-25 01:24
ingen bra match av ÖSK ikväll men tre poäng var viktigt med tanke på att ÖSK kommer få det väldigt svårt nästa match med alla skador och avstängningar.Intressant att se hur vi löser mittbackskrisen. Vilka spelar som mittbackar om nu inte Berra är tebax? Wikström var kungen ikväll inte bara för att han gjorde mål.
Örebro 100år
2008-10-25 00:53
Kul med spekulationer. Måste göra sammanfattning på detta. Inget illa menat, kul att folk bryr sig!!

Rykten som gått om Olsen på forumet:


*Olsen redan klar för djurgården enligt en arg medlem i klacken
*Olsen är nästan klar för Kalmar
*Olsen kräver 40 000 efter skatt
*Olsen har redan skrivit på för ÖSK
*Olsen kommer att bestämma sig efter säsongen vart han vill spela.
*Olsens fru har redan tackat ja till ett jobb i stan
*Olsen Begär 100 000 samt 3miljoners sign-bonus enligt säker källa


VI VILL HA OLSEN KVAR!
Örebro Midsomer
2008-10-25 00:47
Han är inte bara Sveriges bästa målvakt. Alvbåge har en härlig blogg också. Detta skrivet i går:

"Så om Kim stannar i ÖSK efter säsongen står skrivet i stjärnorna just nu men en sak får ÖSKs ledning åter igen bättre på till nästa kontraktförhandling, altså tempot! Förhandlingstempot är i ultra-rapid eftersom hela spelar invest plus alla i ösks styrelse skall veta allt som händer då Lennart Sjögren förhandlar med spelare....så hade klubben haft en person med mera makt så hade denna affären och många andra spelar förhandlingar tagit betydligt kortare tid.....Jo en sista sak det är fan match imorgon! GAIS hemma men nu först ikväll så är det konsert med Kammarorkestern! -Yippi Kai Ey motherfucker imån krossar vi makrillarna !"
Örebro _Adde_
2008-10-25 00:26
Ämne: Enligt källa har Ols....
Tycker inte alls det låter så farligt! Man hittar inte många så bra anfallare för under 4 miljoner. 100 000 i månaden är inte heller så farligt...
Annons: