/fotboll/osk/forum/6594.aspx/fotboll/osk/forum/6594.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro rirobban
2008-10-28 00:05
Nyss hemkommen från matchen. Skönt att komma tillbaka till Örebro:)

Ja de flesta analyserna är ju gjorda här. För att dra mitt strå till stacken så får man säga att AIK vann fullt rättvist. Om man inte kan göra mål på det läget som ÖSK hade i slutet av första så är man inte värda segern.

Var ganska uppgivet efter AIKs ledningsmål och det syntes verkligen att vi saknade Khilberg, Olsen och Wikström.

För övrigt så vet jag inte om detta sagts... MEN KIM OLSEN UPPGES VARA KLAR FÖR ÖSK!!!!

Hoppas mer info kommer under tisdagen:)

AIK gnagarskalle-me hjärta.
2008-10-27 23:34
Tack för en rätt kul match. Det häftiga med er är ju att ni lyckats skrapa ihop ett gäng riktiga lirare i år. Har sett er ett antal ggr o njutit av både teknik o fantasi. Kul !
Ikväll var dock vi klart bättre o lyckades ÄNTLIGEN spöa er på Råsunda. Vet att ni hade ett antal gubbar borta o det hjälpte oss givetvis.
Hoppas att ni fortsätter på er inslagna väg o verkligen lirar.

P.s Viktor AIK eru medveten om att du e gäst här inne. Skärp tugget så man slipper skämmas som gnagare !!
Örebro Midsomer
2008-10-27 23:23
Äsch, skall inte vara så bitter. Hoppas ÖSK visar bättre takter mot Giffarna helt enkelt. Sannolikheten är ju stor med tanke på att Kihlen är tillbaka. :)
AIK Viktor_AIK
2008-10-27 23:22
Wuzac: 2-2 mot Gajs ja, en match som vi dominerade STORT och borde ha vunnit med flera bollar. Dessutom en match där AIK felaktigt fick ett mål bortdömt och således skulle ha vunnit.

4-1, 2-1 (3-1)), 4-1, 1-1. (ÖSK i superettan, vi i AS), 5-0 m.m. Det är våra senaste matcher mot er?

Dags att hålla käften och inte försöka vara kaxiga när ni gång på gång blir tagna bakifrån likt Jan Huokko.

Sen kan ni babbla vad ni vill om att vi är ett mittenlag eller whatever. Ni har ändå ingenting att komma med. :) Kim olsen? Vem fan bryr sig, ni var helt utspelade och det hade inte en spelare ändrat på.

Sen att skylla 4-1 förlusten på att ni var helt under isen, idioti. Då kan vi skylla hela hösten på att vi har varit helt under isen. Uppenbarligen är vissa här inne kunniga nog att se att AIK, när spelet funkar, är ett av Sveriges bästa lag.

Det kan man knappast säga om babianen från östermalm som skrev nedan. ÖSKs högstanivå (ska erkännas) är fan så mkt bättre än babianerna från östermalm.
Örebro 0REBR0
2008-10-27 23:19
två "sjuhelsikkes" talanger som båda precis kommit tillbaka från skada. vad vet vi om deras fysiska hälsa egentligen?! berra har väl varit ordinarie sen EM och Oskar har fått chansen en gång att visa upp sig och gjorde det ju riktigt bra.
jag tror att om dom hade varit fullt friska så hade dom spelat. finns ingen anledning att chansa...
Örebro Midsomer
2008-10-27 23:08
Sixten och Alec måste få bakläxa i dag. När vi har två sjuhelsikkes talanger till mittbackar på bänken, kontraktet är säkrat och det gäller att ge spelarna värdefull rutin inför nästa säsong. Då väljer våra tränare att spela en 34-årig mittfältare (som skall lämna klubben om några veckor) och en 28-årig yttermittfältare som mittbackar. Detta mot två av allsvenskans bästa anfallare i luftrummet (Kim och Wallerstedt är bättre så klart).

Både Oscar och Berra hade deklarerat att man var redo för spel och skadorna ett minne blott, så det argumentet biter inte på mej.

Fegheten tog överhanden i dag och vi måste våga mer borta mot ett sånt här motstånd. Var samma visa mot Malmö. AIK är utan självförtroende och vi ger dem matchen utan fight. Trots ledningsmål.

Det märktes i kväll dessutom hur mycket Kihlberg betyder för detta spelsystem.

Ingen får godkänt. Den enda ursäkten för denna usla prestation är avsaknaden av Kihlen, Wiken och Olsen. Men man måste kunna kräva mer av vissa, egentligen de flesta, spelare.

Berra minst dålig i ÖSK?
Örebro ÖrebroSK.
2008-10-27 22:47
Örebro ÖrebroSK.
2008-10-27 22:47
Hur var Stellan när han kom in? Kul att han fick chansen en kvart.
AIK starre(AIK)
2008-10-27 22:42
Fasiken vilken jäkla chans ni hade att göra 2-0!! Var nog en av de mest svettiga chanserna jag sett och trodde det skulle bli mål en tre fyra ggr på raken. Hade ni satt den hade ni säkert också vunnit. Annars såg det rätt blekt ut från er sida, men ni hade ju många spelare borta.
Örebro Wuzac
2008-10-27 22:32
Med Bedoya (Eller en likvärdig spelare). Per J, Kilen, Gerzic + en egen påläggskalv som "hoppa-in-se-och-lär" för 2009 bör vi få ett stabilt allsvenskt mittfält till nästa år. ytterligagre en gubbe i Tjärna vill jag helst slippa att ÖSK lägger pengar på nästa år.

Ge Westman en av de två matcherna som är kvar i år. Tycker Sixten kan bjuda på det.

Örebro malge
2008-10-27 22:29
varför skulle vi köpa mete för då?
Örebro malge
2008-10-27 22:29
varför skulle vi köpa mete för då?
Örebro hunter
2008-10-27 22:21
Enligt mig så är Per.J en riktig medgångspelare.
Precis som Nordback fast sämre. Tycker vi ska satsa dom där 2 miljonerna på bättre nyförvärv som Mete, Bedoya och låta våra egna talanger få chansen. Nu är det ett gubbgäng känns det som och det behövs en rejäl städning för att vi ska nå högre upp.

Köp loss Kim Olsen för den delen också. Porokara är ingen utan Kim och Kim är ingen utan Porokara.
Örebro Wuzac
2008-10-27 22:17
Håller faktiskt med "råtta" här inne.

Tycker också Sixten fegar lite väl på bortaplan. Även i tidigare matcher. I dagens match flyttar han runt spelar bara för att få så mycket rutin som möjligt på varje position.

Vi är i ingenmansland i tabellen och det är väl bara att kasta in de unga? Om de inte får chansen när halva laget är borta när skall de då få det?
Gambla lite och satsa framåt. Vi kanske skulle förlora matchen på det men det gjorde vi ju ändå trots köttmursspel.

Skicka signaler till spelarna. Om mittback skadad går nästa tillgängliga mittback in. In med Oskar & Berra, upp med Sebbe på topp som target och sen tuta och kör! Rulla boll!! Vad har de att förlora? Skicka offensiva signaler till laget!
Örebro Sogen
2008-10-27 22:12
Ämne: Ämne: Inte my....
Tycker vi ska göra oss av med alla dessa spelare, ingen duger i ett allsvenskt lag på övre halvan.

Nordback är helt okej men vill man satsa högre upp som ösk vill så bör hans lönepost gå till en annan spelare! Han visade idag att han bara är en kämpa mittfältare, han klarade inte av den defensiva rollen med att samla bollar och fördela för han vart sönder-stressad såfort han fick bollen och slog den 97% bakåt eller fel.

Walker rör aldrig bollen när han kommer in på planen, jag fattar inte hur han lyckas med det. Han kommer aldrig bli nåt.

Stellan har bara varit utfyllnad och kommer aldrig lyckas.

Rodevåg är för lite fotbollsspelare för allsvenskan tyvärr.

Näfver får nog börja om i en s1 klubb, varför inte Peking eller Landskrona.

Sebbe är ett bra komplement, men för dålig för att vara i en startelva i ett allsvenskt lag på övre halvan.Frågan är om vi ska försöka plocka några spelare ifrån Peking eller annat lag som åker ur?
Örebro OnicO
2008-10-27 22:11
Ämne: Ämne: Inte my....
Chipset //
*Jag tror även följande kommer att lämna:
p Westmam
R Richardson
M Reed

Örebro Mittåt
2008-10-27 22:01
Stefan passar mycket bra i ett lag som Falkenberg, där alla anpassar sig för att utnyttja hans starka sidor. Men han klarar inte av att själv anpassa sig till ÖSKs spel och spelare. Situationen påminner en del om Johan Pettersson och hans insatser i ÖSK resp. Sirius.
Örebro Mittåt
2008-10-27 21:54
råtta// Vi bjuder det. Nästa år - med Olsen i laget - kommer vi att slå er till och med på BA.
Örebro Plingu
2008-10-27 21:53
Rodevåg är en av ÖSK:s klart sämsta lirare.
Örebro Mittåt
2008-10-27 21:53
Ok, nu lägger vi detta till handlingarna och koncentrerar oss på viktigare saker. Ett ja eller ett nej.
AIK råtta
2008-10-27 21:53
Hade väntat mig ett mer offensivt ÖSK. Nu blev det en ganska underhållande match ändå för vår del. Käns lite löjligt i att spekulera om ert självmål var mål eller inte, vi vann ju ändå.
Ser fram emot matcherna mot er nästa säsong, ha det bra
FORZA ÖREBRO!
2008-10-27 21:48
Men vafan vi hade ju ett sargat lag med oss på råsunda, ändå så vinner AIK olyckligt... tänk, tänk, tänk, tänk om vi bara kunde ha 0 - 2 med oss i första halvlek? matchbilden skulle ha speglat sig då.. men ja, fotboll är inte rättvisst!

Starkt jobbat grabbar!
Örebro Mittåt
2008-10-27 21:47
Chipset// En av en tränares främsta uppgifter är att försöka höja moralen hos sina spelare. Därför gäller det att gripa alla fjädrar som finns och försöka göra om dem till hönor.

Vill man veta hur matchen var, skall man inte fråga tränaren. Om han inte försvarar lagets insats (moralhöjande) försvarar han sig själv och sin insats.
Örebro Midsomer
2008-10-27 21:46
Nu är allt frid och fröjd i AIK igen. De slog ett kraftigt decimerat (Olsen, Kihlberg, Wikström) ÖSK med uddamålet på hemmaplan och anser sig nu vara guds gåva till fotbollen. Nåväl, låt dem hållas. De får inte segerjubla så ofta.

Synd att varken Nordin, Wowoah eller Porokara lyckades få in bollen på trippelchansen i slutet på första.
Örebro Chipset
2008-10-27 21:42
Ämne: Inskränktheten man h....
Norlig är en parodi på sig själv. Han försöker alltid göra sig så märkvärdig. Tror inte någon AIKare köper hans "Vi-blommar-ut" snack. Men han är rolig att lyssna på och ibland får han faktiskt AIK att spela ganska fin fotboll.
Örebro Mittåt
2008-10-27 21:42
Chipset// De skall försöka igen i morgon.
Örebro Mittåt
2008-10-27 21:41
One¨touch// Jag förlåter Norling detta. Det var sagt i direktsändning utan närmare eftertanke. Norling är på det hela taget rätt vettig, tycker jag.

Givetvis innebar avblåsningen att mål inte kunde dömas. Det var ju en avblåsning på grund av ett fel från en AIK-spelare. Vad som sedan händer spelar ingen som helst roll.
Örebro Joerny
2008-10-27 21:40
Skulle vi bli bland dom åtta bästa får det ses som godkänt. Målsättningen är ju att vara ett etablerat allsvenskt lag. Och nog kan vi väl nu kalla oss etablerade om vi hamnar på den övre halvan.
Örebro Chipset
2008-10-27 21:39
Ämne: Chipset// Om MFF slå....
Hinner de spela innan våran match?
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-10-27 21:38
Matchen hade kunnat sluta hur som helst. Hade Nordin eller Porokara förvaltat dubbelchansen i slutet på första hade det stått 2-0. Efter det förstod man nästan vad som väntade.

Håller med om Roden. Han måste vara den spelare i allsvenskan med mest varierande kvalitéer. Ruskigt snabb och målfarlig men kanske lika bra teknik som en div.6 spelare.

Tror vi tar 6 pinnar på de 2 sista matcherna.
Annons: