/fotboll/osk/forum/658.aspx/fotboll/osk/forum/658.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Nissesson
2016-06-20 17:37
Ständigt dessa förändringar, vad är kontinuitet?

Pengar, pengar och åter pengar, är det enda som har betydelse, för att nå stor framgång i Europa och förresten i övriga världen också för den delen,

Verkar det som, eller jag kanske har fel igen?
Örebro Marta (hane)
2016-06-20 17:26
Eller att Ayaz är tänkt som ersättare om vi lyckas behålla Astrit och då tvingas göra oss av med DG. Att han är en del av en Utifall-plan till nästa år... att han inte är aktuell än...
Örebro Marta (hane)
2016-06-20 17:24
Själv tror jag man valt ut några kort man kommer bränna krutet på. Hoppas Astrit och RÅP är två av dem. Förhoppningsvis frodas diskussionerna där. Vi kommer inte ha råd att förlänga med alla. Nu är Crespo borta. Månne frigör det lite krut.
Kan Ayas vara tänkt till nästa år? Samtidigt tappar han ju kvaliet utan speltid... Kanske kan knytas upp för inspelning i spelide under hösten? Tror ändå DG gör sin sista säsong...
Örebro Marta (hane)
2016-06-20 13:56
Arsene/ Hoppas du har rätt...
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-06-20 13:12
Peking fick Rosenborg inledningsvis i CL
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-06-20 13:06
@Marta (hane):
Har svårt att tänka mig att man inte vill behåll åtminstone DG. Hade det varit för två år sedan så...Men han har utvecklats så pass. Han levererar ju lika många poäng på en halv säsong som Yasin behövde två år för. Som forward kan man ju förutom Kalle, också köra både DG och Maic.
Örebro Marta (hane)
2016-06-20 11:39
Artikeln, som precis kom ut på NA, tyder dock inte på något mer än det som står på fotbollskanalen... Rubrik-anka?
Örebro Marta (hane)
2016-06-20 11:36
Eller är något redan på G med DG?
Örebro Marta (hane)
2016-06-20 11:35
Tycker det luktar som om man tänker att DG, kanske även Nordmark ska spela ut sitt kontrakt...
Örebro pemo
2016-06-20 11:30
Fick en "pling" att Ayaz är klar enligt NA-appen. Men det står inget i själva tidningen ännu. Insparksappen , skulle det vara.

Vet väldigt lite om honom. Vad är det för typ av spelare? Är han en Örebroare eller kommer han från Degen? Alltså, bosättningsmässigt.

Varför värvar man en yttermittfältare? Är Broberg ännu inte helt kurant?
Örebro DaSa
2016-06-20 09:05
@Minatankar:


Ok. Men jag tycker det är jävligt tråkigt att på ett diskussionsforum såga en annans skribent men inte komma med ett motförslag. Eftersom du inte vill svara så hoppas jag att någon annan vågar/vill ha en åsikt.

Som jag ser det så finns det tre alternativ i sommar ang. hur vi löser Crespo-situationen.
1. Vi säljer honom för kaffepengar och tar in hans långsiktiga ersättare direkt. Det ger lite klirr i kassan och gör att lagbygget 2017 blir lite enklare.
2. Vi behåller Crespo och tar in en ny anfallare. Nackdelen är att vi kommer att ha mindre pengar att värva för i vinter men förmodligen en starkare trupp om Crespo hittar formen.
3. Behåller Crespo och tar inte in en ersättare.

Ni vet säkert vad jag tycker, vad tror ni?

Att det ryktas om Ayaz gör ju att alternativ tre förmodligen går bort om han inte är ersättare för DG.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2016-06-20 08:47
Ayaz yes! Skola om DG till forward säger jag.
Örebro pemo
2016-06-20 08:41
Kan det vara så att skadehistoriken på Crespo gjorde att ÖSK ville vänta med kontraktsförslag? Alltså, med ÖSK:s ekonomi i så går man kanske inte all-in på en spelare som är långtidsskadad ( 2015 ) eller inte visat tillräcklig form ( 2016 ) . Många här hade säkert blivit ox-tokiga om vi skrivit ett långt avtal med en spelare, som senare inte spelat mer än ett handfull matcher. Typ Wille-attack eller Haddad?

Nåja, som åskådare är det bara att hoppas på det bästa. Synd att tappa
Crespo som "dragplåster" men kanske någon av de talanger som var med i Portugal kan få chansen nu istället.

Att Häcken skall spela europakval gör kanske att affären trots allt går fortare. Men bortsett från detta så tycker jag att han byter ner sig.
Kan det möjligtvis bero på att han skippat Mörck som agent och den nya vill visa muskler?

Sen är det ju svårt att bedöma en skada. Läkarna i Norrköping ville ju förbjuda Camara att spela fotboll, men i USA fick han kontrakt direkt och spelar på i MSL
Så Häcken har kanske en specialist vi inte känner till som har järnkoll på den typ av skador som Crespo har dragits med.
Mäster Estragon
2016-06-20 08:36
Åh fan Ayaz är ju klass!! Men ställer samma fråga. En ytter till? DG eller Broberg påväg bort? Eller ska man skola om någon av dem till forward helt och hållet?
Örebro Arsène Lupin - Måltjuven
2016-06-20 08:22
@J.C 28:


Roligt iofs men en ytter till? Känns som om en striker borde vara första prio
Örebro Minatankar
2016-06-20 08:09
Namn: Bastard on Parade Sänt: 2016-06-20 01:21 // Delar din uppfattning vad gäller kontraktsskrivning. Det är när en spelare med stor potential har som svagast position som man bör erbjuda honom ett mycket attraktivt kontrakt med utgångar för ÖSK i det fall spelaren inte blir frisk och spelbar. Vet hur vissa förhandlingar gått till för många år sedan. Hur de genomfördes tror jag inte alls på. Många var inblandade, man höll på under lång tid och ytterst små höjningar på 5-10 % erbjöds för spelare som fick 100-150 % mer i andra klubbar. Det håller inte, som alla förstår. Tror på att förlänga kontrakt när det senast är 1 år kvar av rådande kontrakt. Har också för flera år sedan lämnat över förslag till ÖSKs ledning på kontraktsskrivning som innebär att man från början tecknar ett kontrakt som innebär ordentlig höjning efter 2/3-delar av kontraktstiden om den skulle vara 3 år, mot att spelaren samtidigt förlänger kontraktet så att det alltid omfattar minst 2 år. Naturligtvis skulle ÖSK inte tvingas till att förlänga kontraktet men om man efter 2/3-delar av kontrasttiden då ville behålla honom, var man bunden av det generösa erbjudandet. Detta skulle kunna erbjudas ett fåtal, mycket lovande spelare, typ Crespo, men också kunna locka mer etablerade spelare. Vet att det numera är svårt att få spelare skriva på flerårskontrakt, att det är ont om pengar i ÖSK och att spelarnas agenter många gånger gör det svårt för klubben. Enda skälet till att sälja Crespo under sommarfönstret skulle vara om ÖSK erbjuds en bra deal vid vidareförsäljning. Delar BoPs uppfattning att detta har ganska låg sannolikhet om det inte är så att en klubb är i akut behov av målgörare och vill chansa på att Crespo i höst blir en framgångsrik sådan.
Örebro Minatankar
2016-06-20 08:03
Örebro J.C 28
2016-06-20 07:46
Enligt Fotbollskanalen är vi nära att värva Ferhad Ayaz.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro J.C 28
2016-06-20 07:44
[QUOTE=Bastard on Parade] J.C 28// Varför skulle Häcken ge bort en stor andel för en spelare som de får gratis efter säsongen? Om han registreras efter nyår så behöver de inte ens betala utbildningsbidrag för honom. ÖSK har helt enkelt haft en sjukt dålig förhandlingssits när det gäller Crespo. Det bästa alternativet hade varit att försöka förlänga med Crespo när han skadades förra säsongen och visa att ÖSK verkligen tror på honom. [/QUOTE] För att Häcken själva gått ut med att de jagar anfallare och gärna ser att denna blir klar redan nu i sommar. Givetvis en svår sits att förhandla till sig en sån deal men inte helt omöjligt att genomföra ifall vi släpper Crespo nästintill gratis.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2016-06-20 01:21
pemo//
Det är nog en blandning av många faktorer. Häcken har ju sålt en del spelare till bättre klubbar, behöver en bra striker och ska kvala till Europa League. De har ju dessutom en bättre ekonomi och kan garanterat betala mer än vad ÖSK kan göra, speciellt när det är svårt för ÖSK att göra en bra vinst på en större investering med tanke på det urusla avtalet med Spelarinvest.

Sedan har ju ÖSK redan tackat nej till bud på Crespo för att ÖSK:s netto skulle bli för litet. Någon sådan problematik lär knappast finnas om Häcken får ett bud på Crespo.

J.C 28//
Varför skulle Häcken ge bort en stor andel för en spelare som de får gratis efter säsongen? Om han registreras efter nyår så behöver de inte ens betala utbildningsbidrag för honom. ÖSK har helt enkelt haft en sjukt dålig förhandlingssits när det gäller Crespo. Det bästa alternativet hade varit att försöka förlänga med Crespo när han skadades förra säsongen och visa att ÖSK verkligen tror på honom.
Örebro Minatankar
2016-06-19 23:42
Namn: DaSa
Sänt: 2016-06-19 21:12
//

Jag vill inte utveckla det här. Har berättat för vår vd vad jag tror krävs för att bli en toppklubb. Vet att han också själv har en klar uppfattning om det.
Örebro pemo
2016-06-19 23:30
Då tycker jag det är värre att man köper in en amerikansk student och skyfflar en egen lovande talang till Rynninge.
Örebro pemo
2016-06-19 23:28
Ursäkta, men vi klarade hela 2015 utan honom och ligger tre i år trots Crespo.
Det är väl så enkelt att han inte är garanterad startplats i ÖSK och förmodligen får en högre lön i Häcken. Om han nu går dit. Det måste vara någon form av desperation både från Crespos och Häckens sida. Om han nu inte hade väldigt låg lön i ÖSK.

Visst är det gtråkigt att han ev försvinner, men som sagt, det har ju trots allt gått ganska bra utan honom också.

kan det t.o.m vara så att hans agent ser större vidareförsäljning i Häcken än i ÖSK? Oavsett, pengarna styr. Ingen spelar hellre för klubben än för pengarna
Mäster Estragon
2016-06-19 23:26
Bytesaffär med Häcken så Dardan Rexhepi kommer hit kanske? Axén gillar ju honom och kanske kan få igång honom som han fick igång Crespo.

Fortfarande svårt att förstå hur Crespo tänker när han går till Häcken.. Från att Hull och Malaga varit intresserade till att gå till Hisingen.. Heja heja
Örebro J.C 28
2016-06-19 23:20
Hade jag bestämt hade jag försökt komma överens med Häcken om en lösning nu i sommar. Släpp Crespo nästintill gratis men se till att få in en vidareförsäljningklasul på ett högt procentuelltantal. 20-35 % Crespo är en sån där spelare som när allt klaffar kan gå för 20-25 miljoner kr. En vidareförsäljningklasul ger en högre avkastning än vad en ren försäljning till Häcken hade gjort.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK-Boldt
2016-06-19 22:32
Snö// Och du har ju ingen aning om hur Sköldmark bedriver sina förhandlingar. Var ju verkligen amatörmässigt o landa in Almebäck o Ajdarevic i år. Och tidigare med Broberg, Sobralense av några exempel. Självklart kan man göra saker bättre men man måste ju även förstå den ekonomi vi förfogar över.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Snö
2016-06-19 22:25
Faan vad ni gnäller på Crespo, ingen härinne har en aning om varför han ev lämnar, den vi ska gnälla på är väl Sköldmark som verkar vara en amatör vad gäller kontraktskrivning och försäljning
Heja ÖSK
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Vinnartradition
2016-06-19 21:51
Jag trodde Crespo hade högre ambitioner än så men då vet vi att så inte är fallet.

Nu går vi för en europaplats!
Örebro DaSa
2016-06-19 21:19
Angående Crepo så är jag besviken på honom och han är bevisligen besviken på ÖSK eftersom han vill lämna för en allsvensk konkurrent. Som många/alla är inne på så är det förmodligen en fet lön som lockar men även att han inte fick gå i vintras. Hoppas att ÖSK har detta i bakhuvudet i framtiden, om man nekar bud så kommer det bli svårt att förlänga kontrakt.

Det enda positiva är att det är Häcken han går till. Hade mått mycket sämre om han gick till något av IFK lagen eller MFF.

Örebro DaSa
2016-06-19 21:12
@Minatankar:Jag har aldrig sagt att vi inte har någon chans att vinna SM-guld. Däremot så kommer vi inte de närmsta tio åren ha någon möjlighet att satsa lika mycket pengar på att få en bra trupp som "storlagen" kan då vår omsättning är alldeles för låg som jag är övertygad om att du vet.

Det som du skrev i ditt svar är ju saker som ÖSK kontinuerligt arbetar med, inte vad jag kallar en satsning. Det jag vill veta är hur du vill att vi skall satsa för behålla vår topposition under hösten? Dvs skall vi öka lönebudgeten och bredda/spetsa truppen eller vad hade du tänkt dig?
Annons: