/fotboll/osk/forum/6483.aspx/fotboll/osk/forum/6483.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2008-11-22 08:41
Hörde från någon att Mats Sundins tjej också var från Nora och att han bla bekostade deras hockeyklubbs bussresor...hmm både Sudden och Zlatan kan det stämma?

Tror att tränarna sett Wikström som någon som varit lite för orörlig mm och sett honom som någon som i sina bästa stunder platsar och annars är en perfekt bänkspelare. Eftersom han är lite för bra för bänken men inte riktigt så bra att han har en säker startplats i elvan. Lite tagna på sängen blev de säkert nu när han var så duktig under hösten.

....och sist men inte minst...brunsås till spagetti med köttbullar måste testas ;-)
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-11-22 05:37
Helt enkelt en kul video med en massa sköna människor som lever sitt liv. De är inte robotar. Eller ska vi börja analysera varför Anttonen synade med 2,5 i spader på pokern? Jag har läst en del pokerböcker.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-11-22 05:24
Sluta analysera sönder saker! Spelar roll hur mycket kalorier det är i en Ahlgrens påse eller om de tog höger eller vänster fot först när de gick in på Statoil. Blir ju skrattretande att läsa vissa som försöker vara doktorer i fysiologi. Vi kom 7:a i år så de där bilarna kanske är som dunderhonung?
Örebro Muppe.
2008-11-22 03:29
Mera dokumentärvideos.. love it!
"Alven for Producent".
Örebro Conjuration
2008-11-22 03:10
Olleboii//

Var och såg Kumla spela för väldigt länge sedan och då var det några i laget som satt på bänken och åt chips precis innan matchen. Det kunde lika gärna vara en sketch från hipp hipp ;)
Örebro Olleboii
2008-11-22 02:39
// Conjuration!

Kumla Basket är det inge fel på! är chips grejen ngt nytt med tanke på att dom spelar sämre i år än förut :O
Örebro Conjuration
2008-11-22 02:27
hehe, om man tränar så hårt som killarna gör så är lite chips ingen big deal. Ingen person ska behöva vara slav under en bestämd kost. De är seriösa och professionella.

På tal om kost. Kumla basket äter chips och sitter på bänken innan matcherna. HAHAHAHA
Örebro Wuzac
2008-11-22 01:49
E.Shams: När jag läser ditt inlägg mer noga så inser jag att vi egentligen säger samma sak.
Örebro Wuzac
2008-11-22 01:42
E.Shams: Bra då är vi överens ;) Hehe
Örebro E.Shams
2008-11-22 01:41

Wuzac//
Det finns ingen skillnad på min syn jämfört mot din.
Örebro Wuzac
2008-11-22 01:38
E.Shams: Jag håller med dig till så motto att jag inte kan dra massa slutsatser utifrån några klipp. Man behöver veta hur kosten ser ut för spelarna över tid. Att man någon gång syndar ibland är också förlåtet. Så klart. Man ska inte vara slav.

Men generellt, om kosten alltid ser ut som visas på klippen då förkastar jag den. Jag tror på att ett lag på elitnivå skall hålla sig med en näringsexpert som ofta skall föreläsa för gruppen hur de skall optimera kosten för att prestera. Och jag tycker att det skall ställas krav på gruppen att följa dessa riktlinjer. Iaf i elitsammanhang. Likaså anser jag att ÖSK måste vara ansvariga för, samt föredömen, under resor då de ansvarar för kosten att också följa riktlinjerna. Det är poängen. Du som läst så näringslära vet då också kostens betydelse gentemot prestationen.

Det finns on season och det finns off season. Jag kan säga att jag skulle bli nästintill chockad om inte ÖSK har koll på denna bit.
Örebro jappel
2008-11-22 01:26
Ämne: Angående kost och nä....
Respekt :-)
Örebro jappel
2008-11-22 01:24
Ämne: jappel//

Dessutom....
Du ser, bara en sådan sak bör ju göra så att saken är biff.
Om vi ordnar en sommarstuga vid usken eller ösken (eller vad sjöarna nu heter där uppe) och en byggfirma som inte blåser honom, så kommer han helt klart välja att avsluta kariären i Örebro framför mff.
Sedan vet vi ju alla att kvinnorna i våra liv bestämmer mer än vi tror. Se bara på Larsen som flyttade till Örebro för kärleken.. (kanske är samma anledning för John?)
Örebro E.Shams
2008-11-22 01:23
Angående kost och näringsdebatten:

Jag har läst en eller två böcker om näringslära så jag vill gärna bidra med min syn på detta i debatten. Kosten är viktig. Det måste jag fastställa först. All mat skiljer sig ifrån varandra och kroppen reagerar olika på vad man stoppar i sig. Bodybuilders väger maten på minsta grammen. Samtidigt finns det många exempel där världsidrottare äter pizza, muffins och liknande. Michael Phelps är ett sådant exempel med sitt rekord i OS-guld.

Som jag ser det ska spelarna självklart få äta godis. Inget snack om det. Frågan som bör ställas är: Får de sitt tillfredställande näringsbehöv uppfyllt. Om de inte intog protein och kolhydrater kort efter match utan åt godis istället så är det inte okej. Har de fyllt på med kolhydrater och protein och skött sig så ska de efter några timmar bussfärd få äta lite godis.

Vi kan inte dra några slutsatser av spelarnas kost med ett klipp där de köper godis. Det handlar om en helhet. Hur vardagen skötts. Således menar jag att en begränsad mängd godis vid specifika tillfällen självklart måste tillåtas. Samtidigt ser jag kosten som mycket viktig. Det är större skillnader mellan olika typer av mat än vad de flesta tror. Näringslära har de säkerligen fått en kurs i men det bör ske kontinuerligt vill jag mena. Mängden muskelmassa, hur mycket man orkar arbeta osv påverkas av kosten och är något som bör ges uppmärksamhet.
Örebro Wuzac
2008-11-22 01:19
ÖSK-Karl: Jag ska bjuda dig hem i Taxi från någon borta match som vi beskådar på Pitchers nästa säsong! Jag lovar! (Fast det kan ju bli sambon som kommer och kör dig hem. Räknas det?)
Örebro ÖSK-Karl
2008-11-22 01:18
jappel//

Dessutom är ju Zlatans sambo Nora-tjej, så varför inte, några matcher kan han väl lira när ligan i Italien har uppehåll!
Örebro ÖSK-Karl
2008-11-22 01:15
Wuzac//

Vad gäller "Näfver-spelaren" så har jag trott på ca.60% hela tiden.

Bosmanspelaren trodde jag nog på minst 75% från början, han som nu är nere på 40%.

Wikström tror jag styret var för säkra på, ändå blev de varnade tidigt i höstas. De tyckte väl att han rotat sig i Örebro för all framtid, men om en norsk klubb hostar upp 1-2 miljoner är det inte lätt att säga nej. Hoppas oljepriset fortsätter ligga lågt ;))
Örebro jappel
2008-11-22 01:11
en annan som skulle passa som backup bakom Kim är ju Zlatan. bra bollmottagning och ganska kraftfull spelstil.
Örebro jappel
2008-11-22 01:07
Ämne: ÖSK-Karl: En annan s....
samma tanke har slagit mig.
Känns som att det inte skulle vara helt fel med Wirtanen där. (i mitten snabb och giftig som en kobra.) (som back upp då...)
Visserligen skulle nog även Walker kunna spelas som striker. eller vad säger ni? lite för lätt kanske? han får se till att äta upp sig under julen :-)
Örebro ÖSK-Karl
2008-11-22 01:07
Wuzac//

Både jag och Spelarinvest håller med dig, dessutom är hoppet stort på att Riddez är tillbaks 2010.

Vad gäller backup till Kim så jobbar Thaaler på det. Det roliga är att det blev ganska mycket pengar över för ÖSK Elitfotboll, när sponsorerna så mangrant ställde upp på höjningen med 10% för att rädda Kim.

Kom ihåg att du är skyldig mig en "taxiresa" ;))
Örebro jappel
2008-11-22 01:04
Hela Näver historian är ju en win win om den inte går i lås har vi ju kvar näver ett år till...någon nytta ska han väll kunna göra. det är ju en bra fotbollsspelare, som bara inte verkar spela för ÖSK just nu.. men med lite övertalning (läs mutor i form at chokladkakor efter match) kan väl ingen motstå frestelsen att spela för ÖSK :-)
Örebro Wuzac
2008-11-22 01:00
ÖSK-Karl: En annan sak jag funderat på är varför ÖSK verkar så fixerade på att få fatt på en ny vänsterback. Som jag ser det är inte Holgersson oäven där (som backup bakom Samuel) och sedan finns ju, även om svårbedömd kvalitet ännu, Moses där. Är det inte större behov att lägga pengar på andra positioner. En jag tänker på är backup på Kim Olsen. Vi har ju ingen annan spelartyp än han på den positionen. ett tag tyckte jag Mensah vore perfekt som backup men sedan han lämnade träningen med handbojor får jag nog lägga ned den iden ;)

Edit stavfel
Örebro jappel
2008-11-22 00:59
Ämne: jappel: Fast vad man....
Nu ska vi inte analysera sönder detta mästerverk (jag vill ju se fler likande filmer :-)
Om någon missat det, så för tydlighetens skull, måste jag bara tillägga.

ÖSK- mot SM-guld 2009
Örebro jappel
2008-11-22 00:56
Ämne: Ztroom//

Min bedö....
innebär detta att vi har 100% chans att få en av dom ;o)

Trist att höra att förhandligarna med Wikis går trögt. jag trodde han ville ha ett SM-guld med ÖSK. Men men i dessa bossmantider är det ständigt en kamp om hur mycket man kan få/ behöver ge en viss kvalité på en spelare.

Egentligen ogillar jag Bossman extremt mycket då han sabbat mest för klubbar som ÖSK som tidigare inte varit så speciellt sexiga...men nu mer six-10 vid rodret så klingar hela sport mer sexighet.
Örebro Wuzac
2008-11-22 00:55
ÖSK-Karl: Håller med dig om Wikström. Förstår inte senfärdigheten på spelare de vill behålla.

Du säger 60% och jag vet inte vad det var innan. Är 60% en ökning?
Örebro Wuzac
2008-11-22 00:53
Bajen blev av med sina bästa spelare under säsongen. Glöm inte det innan du dömer ;0
)
Örebro ÖSK-Karl
2008-11-22 00:51
Ztroom//

Min bedömning är att vi har 60% chans att få spelaren där Näfver är inblandad och 40% på bosmankillen. Om Nordback stannar så behövs iofs bara en.

Jag tror jag började på 60% med Kim också, bara att hoppas, det jobbas med dem hårt ändå!

Jag är oroad över att inte Wikström skrivit under ett nytt kontrakt ännu. Där är det segt, de borde fixat det senast under september istället för att starta förhandlingarna efter sista matchen.
Örebro Wuzac
2008-11-22 00:51
jappel: Fast vad man uppfattar av videon är att de är griniga (Särskilt Nordin) för att de är hungriga (läs ligger lågt i socker efter match) och de säger att de inte tänker stanna förrän om två timmar. Redan här ringer klockorna för mig.

Som kompensation och för att spelarna skall stå ut delas godis ut.
Örebro jappel
2008-11-22 00:51
Ämne: jappel: "Dom bo....
och se hur bra det gått för dom ;-)

Men jag tycker ändå att det skulle vara en bra idé.
Sa jag förrästen att min frus kusin är kock/kokerska men ett antal högskolepoäng i näringslära :-) men jag är inte jävig alls, nej nej.
Örebro jappel
2008-11-22 00:49
kanske ska tillägga att detta inte är något problem för mig, så Alvbåge...fortsätt filma och ge oss inside info. så grymt kul att se.
Och som jag skrivit tidigare, stämningen i truppen verkar vara riktigt god och det är nog viktigast av allt.
Annons: