/fotboll/osk/forum/6412.aspx/fotboll/osk/forum/6412.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2008-12-21 11:51
Patrik Andersson, sportchef i MFF. Man kan ju hoppas. Med Bjärred som sportchef, Roland Nilsson på tränarbänken och med en sur Hasse Borg tassande i kulisserna, så borde väl chansen vara stor att MFF kommer att slå IFK Norrköpings fjolårsrekord i rörighet - med råge.

En sportchefs huvuduppgifter är att organisera och förhandla. Det finns väl ingenting som tyder på att Bjärred skulle vara bra på det. Däremot kommer han säkert att ha synpunkter på sin tränares laguttagningar och coachningar.

Det gångna året har redan sett två andra andersöner med liknande bakgrund falla offer för sin oförmåga att klara av sportchefsrollen. Kommer Patrik att bli den tredje?
Örebro BabyKladde
2008-12-21 10:46
För er som inte vet det fanns det under 2008 möjlighet att köpa Pripps Blå 3.5 i 50cl's burk vid i alla fall grillplatsen vid hörnet av västra och norra..

..men håller med, skulle inte ha något emot att dom sålde öl, men som sagt, då i ölglas, före match och i halvtid osv. tror det skulle funka om man hade det på speciella platser, så det vart en egen kö.
Örebro DaSa
2008-12-21 10:18
Om nu Sesay blir klar, så betyder det att truppen nästan är klar. Känns som vi har en riktigt bra startelva, kanske t.o.m. en ny -94 startelva.

Men tyvärr så har vi inte haft råd att även ha en stark bänk. Ser egentligen bara att det är konkurrens på två positioner, Nobbes "gamla" position och mittbacksplatsen. Men om vi har tur så är Bedoya så bra som vi hoppas och det betyder att vi inte har konkurrens där heller.
Örebro DaSa
2008-12-21 10:09
Näfver till Sirius, det vore ju kanon för båda parter. Känns som de flesta lag börjar fylla sina trupper så alternativen blir färre och färre för Näfver. Men skall bli intressant att se hur de löser det ekonomiskt, tror inte Näfver har förstått att hans nästa kontrakt kommer att betyda att han har hälften så mycket i lön. Hoppas att ÖSK säljer billigt men med en saftigt vidareförsäljningsklasul, minst 50 % gärna mer...
Örebro Brus-Nilsson
2008-12-21 09:58
Ska HB jobba som tolk i MMF? :-D
Örebro micro_42
2008-12-21 01:00
Fick inte Rynninge tillstånd att severa sitt eget ölmärke i samband med match för ett par år sedan?
Örebro Ropesin
2008-12-21 00:50
Är väl inte direkt insatt i öldebatten som verkar ha varit här. Men jag är helt klart för ölserveringen, även fast jag själv inte dricker öl. Jag har varit i Löfbergs Lila flera gånger och det fungerar klockrent. Tycker det bara vore positivt för ÖSK, ökade intäkter och jag tror stämningen skulle höjas mycket. Funkar det klockrent i Karlstad funkar det i Örebro! Mer öl!
Örebro Wuzac
2008-12-21 00:36
Tack så mycket! Ska försöka läsa lite där!
Örebro Mittåt
2008-12-21 00:09
Här är ytterligare en genomgång av hur upplägget med Borås Arena ser ut. En kommentar till detta blogginlägg sammanfattar rätt väl hur jag själv ser på saken.

Utifrån de två senaste exemplen (Elfsborg & MFF) skulle man kunna formulera generella lagar om svenska arenabyggen:

1) Ingen ny nytta tillförs samhället i stort, den överförs bara från skattebetalare till intressegruppen bakom arenan

2) Nyttan för intressegruppen står i direkt proportion till kostnaden för skattebetalarna.


För den som är intresserad av fotbollsekonomi kan ett besök då och då på bloggen "Den osynliga handen" vara av intresse. Jag har hamnat där några gånger mer eller mindre av misstag, men alltid hittat läsvärt material.
Örebro Wuzac
2008-12-21 00:02
Vet inte riktigt om jag fattar den länken. Det känns ju som om Elfsborg inte äger någonting.

"Borås stads intäkter är 5.600.000 kronor. De kommer från hyresintäkter från reklam, kiosker och restauranger (600.000), hyresintäkter från andra föreningar och koncerter med mera (2.000.000) samt planhyra från IF Elfsborg (3.000.000). Underskottet för Borås stad blir 4.500.000 kronor."

Kommunens "stöd" är alltså att man tar ett underskott på 4,5 mille. Medan Både(?) kommunen och klubben kammar in reklamintäkter?
Örebro Mittåt
2008-12-20 23:52
Se länk angående finansieringen av Borås arena.
Örebro Wuzac
2008-12-20 23:38
Mittåt; Jo jag vet det. Det är synd, för vad jag förstått är Elfsborg aren en lysande affär för klubben. Men jag vet inte hur.
Örebro Mittåt
2008-12-20 23:34
Wuzac// Det gör de säkert på ett eller annat sätt. ÖSK har som bekant redan försökt utan att lyckas.
Örebro Wuzac
2008-12-20 23:11
Ämne: micro_42// Örebro ko....
Mittåt: Du säger att utan skattepengar kan inte en förening driva denna typ av arena (BA). Jag tvivlar inte på sanningshalten i detta men hur är det med t ex Elfsborg, kommande malmö osv. Driver de också sin arena med delvis hjälp av skattepengar?
Örebro Wuzac
2008-12-20 22:46
Alltså jag tycker vissa snedvrider alkodebatten en smula:

1: Vi måste ha massa mer vakter om det serveras öl en haltvimme innan och i paus: Tro mig, de som verkligen vill supa före/under match gör det idag. De träffas innan och hinkar öl, en del hinkar under match och fortsätter efter match. Och jag är säker, den absoluta majoriteten kommer dricka max en öl/whiskey/glas vin under pausen. Du får jävlar halsa ordentligt om du skall hinna med tre pilsner på 15 minuter.

2: Folk skulle stå och vifta med muggar för barnen på läktaren: Grundtanken var samma som på Löfsbergs och som ÖSK-Karl var inne på: Man dricker på "Puben", man får inte ta med sig öl/sprit ut på läktaren lika lite som du får gå hem med glaset från puben. Dessutom ser barnen er dricka hemma. Vad är skillnaden? Tänkte du ta in ditt barn på puben i paus? Och varför bara mellanöl? På Löfsberg finns hela sortimentet. Du kan ta en vodka & bull om du vill. Är värmlänningarna mer ansvarsfulla än Närkingar?

3: Fyllan kommer öka lavinartat: Se punkt 1, dessutom - Har ni kollat med Löfbergs Arena hur stora problemen har blivit - Någon? - Hur ska det kunna bli sådant fylleri på totalt 45 minuter öppettider? Då var de redan fulla innan de kom. Jag har sett apfulla personer gå in och de konflikträdda vakterna gör inget så länge de inte slåss eller dylikt. Det är hur enkelt som helst att ta med sig dryck in. Bortafansen (Särskilt Stockholmslagen) publikvärdar visiterar mycket mer noggrant än vad vi själva gör. Om vi överhuvudtaget gör det.

4: Alkohol hör inte ihop med idrott: Hehe - Jaså? Vad säljer alla pubar på i alla stora turneringar?? Var gör "gängen" i stan när de träffas för att se fotboll från VM på TV? Var ser vi alla Carlsberg som största sponsor? Alkohol och UTÖVANDE av idrott går inte ihop.

5: Packet kan inte hantera alkohol: Nej, så är det väl, säger politikerna och drar i sig en whiskey på våning 4 på BA före match. Andra vet alltid bäst vad just du kan hantera. Du blir behandlad som en mindreårig.

Edit stavfel
Örebro Pras Y
2008-12-20 21:38
Hur ser det ut med kontrakt förhandlingarna med våra
lejon?
Vill man förlänga redan nu eller kanske vänta och bli tvungna att sälja för små peng när dem bara har kvar några månader i ÖSK?
Örebro Henke(Old Boys)
2008-12-20 20:39
Ämne: Ösk-karls ide är int....
Meningen isåfall är inte att du ska stå i klacken med öl,då får du skylla dig själv om du spiller ut den,vore trevligt om det gick att ta en öl innan match och i paus,funkar hur bra som helst på andra ställen även om det "bara"råkar vara folköl,nä fram med ett riktigt Ösk-öl.
Örebro Mittåt
2008-12-20 20:31
Måldini// Det är möjligt, men jag tror inte det. Fast bankerna kan ju ha behandlat sina fordringar på olika sätt.

I ÖSKs senaste årsredovisning finns det i föreningen (och i koncernen) en post under ansvarsförbindelser (under strecket alltså) på 4.892 tkr. I en not anges detta vara ett villkorat tillskott. Beloppets storlek motsvarar enligt mitt något grumliga minne ungefär det belopp som "efterskänktes".
Örebro Måldini
2008-12-20 19:56
@ Mittåt

Tack för gott svar. När jag tänker efter har jag för mig att bankerna avskrev lånefodringarna helt. Kan det stämma?

@ Johannes

Mycket trevligt med radiointervjuer. Rickard gav ett mycket gott intryck. Har han spelat allsvenskt med ÖIS?
Örebro in med Boniek Maruti på plan
2008-12-20 19:24
Ösk-karls ide är inte dum!

Jag som 23 åringen kan berätta att jag vet flera gånger då myndiga killar köpt ut åt sina mindre kompisar, bror eller liknande! både på fotbollsmatcher eller konserter ( vet bland annat att lillebrorsans kompisar flera gånger stått med en öl på en match utan o bli utslängda!

eftersom Ösk inte tjänar ett skit på sälja öl eller inte så är jag inte insatt! bara bökigt o stå med öl i klacken!
Örebro MangeSvartAndVit
2008-12-20 19:18
Ja du gubben...tänk på barnen som kan se en plastmugg med öl i handen på en njutande herre eller dam! Inte så hemskt tycker jag iallafall..Funkar det att t.o.m servera stark sprit i pubarna i hockeyhallarna runt om i sverige...så måste det ju fan funka med 3.5 öl på Behrn arena!
Tycker det är en fet skandal att den som vill mysa med en kall öl till matchen inte har den möjligheten här i stan!
Bandy gubbsen kan smyga med sina termosar med sprit...det ä en helt annan grej!
Örebro Conjuration
2008-12-20 19:11
Jag är mot alkohol på läktaren. Vi är fan inga bandy fixerade norrlänningar. Tänk på barnen
Örebro micro_42
2008-12-20 18:56
Den som vill "SUPA" betalar väl inte inträde på nån hundring+ extradyrbar öl. Han-Hon går väl nånstans på stan och festar?
Man hinner inte bli full på folköl mellan insläpp och match, eller i pausen.
Det funkar väl ganska bra i Norrköping Tom.
Örebro ÖSK-Karl
2008-12-20 18:47
Pras Y//

Ölserveringen är enkel att sköta. Tillåt endast mellanöl i plastmugg, starta serveringen max en 1/2-timme innan match, öppna igen i pausen enbart. Inte många klarar mer än max tre muggar på den tiden, men ÖSK skulle tjäna betydande belopp, denna intäkt hamnar nu istället utanför arenan.
Örebro Pras Y
2008-12-20 18:13
Argumentet att inte sälja alkohol på arenan är
inte lösa eller så på något sätt.
Jag menar, det är ju många barn etc. som springer runt och sedan bör betyder alkohol att man direkt behöver ha fler vakter på plats osv.
Örebro micro_42
2008-12-20 18:00
Gamla puben provade visst flera ggr.
Fanns visst flera pärmar med ansökningar och inlagor.
Kommunen sa alltid nej. Endast till slutna sällskap.
Sponsorerna brukar väl vara dom som är fulla, dom är oftast inte där för att kolla fotboll, bara för att det är "gratisfest".
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2008-12-20 16:30
Förstår inte att det är så oerhört farligt att servera mellanöl i en plastmugg på Berhn. Detta har ju varit på tal flera år men det liksom "viftas" bort varje gång. Nu tycker jag det är dax att man kan få en kall öl i plastmugg en härlig sommardag när Kim bombar in 2-0 för ÖSK mot Elfsborg tex.
Örebro Mittåt
2008-12-20 16:29
Måldini// Det stämmer på sätt och vis. Det var inte bara kommunen som var gick med på det villkorade lånet utan det var någon bank inblandad också (Handelsbanken tror jag, men jag är inte säker).

Jag tror inte att någonting är återbetalt av detta efterställda lån. Mycket kan det inte vara hur som helst.

Sedan dess har ju verksamhetens struktur omvandlats ordentligt och driften (intäkter och kostnader) ligger numera i Elitfotboll AB. Skulden finns dock kvar hos moderföreningen och de har i princip inte mer intäkter än det som kommer in i form av medlemsavgifter.

Samtidigt har ju kommunen säkert mer än väl fått tillbaka pengarna genom skatter och andra typer av intäkter, som ÖSKs fotbollsverksamhet genererat sedan dess. Ett ÖSK med spel i div. 3 hade inte givit så många kronor.
Örebro Mittåt
2008-12-20 16:22
Härligt med en tränare som man hör kommer från Örebro.
Örebro Måldini
2008-12-20 16:20
ÖSK fick väl ett slags "villkorat lån" av kommenen när man räddades från konkurs. Vill minnas att det var någonstans i storleksordningen fyra miljoner och att det skulle betalas tillbaka när ÖSK gick plus igen. Vet någon hur det ligger till på den fronten? Följs någon avbetalningsplan? Är hela lånet återbetalt?
Annons: