/fotboll/osk/forum/6164.aspx/fotboll/osk/forum/6164.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Quasimodo
2009-04-06 22:07
Tråkigt med förlust i premiärmatchen (som för övrigt borde slutat oavgjort, i mina ögon). Nåväl, avancemanget i tabellen börjar nästa match!
Örebro Joerny
2009-04-06 21:55
Walter Gigena// Bedoya är underbar! Trodde han skulle uppträda mer valpigt i sin debut. Men han tog för sig på en gång. Det var inte långtifrån att han blev matchhjälte direkt när han kom in och fick ett läge precis innanför strafområdeslinjen.
Örebro Wuzac
2009-04-06 21:54
Walter Gigena: Håller med om det positiva om Bedoya. Dock inte att det ska ske på Nordbacks bekostnad. Det fanns en mycket mer blek spelare idag på ÖSK mittfält och han hette varken Nordback eller Kihlberg,
Djurgården Micke i Haninge
2009-04-06 21:53
Ämne: Ämne: kenya
....
bison

Domarnas bedömning är jäkligt objektiv...

..men det jag och som vi alla såg var att eran försvarare "tog" benet när Oremo skulle skjuta. Fel enligt regelboken, men hur domarna dömer vet väl för fan inte jag?
Örebro E-A
2009-04-06 21:53
Snacka om antiklimax efter straffen. Asså sjukt å dömma straff för Oremo sparkar Almebäck över vaden å ramlar, som förövrigt gjorde en riktigt bra match. Skittråkigt.. Hoppas bara vi kan slå Ellos nu så de inte blir uppförsbacke direkt..
Örebro Walter Gigena
2009-04-06 21:48
Om man ska försöka hitta något positivt från ikväll så gjorde Bedoya ett bra inhopp. Syns att killen har teknik och vågar spela bollen längs marken. Peta Nordback och smäll in bedoya. Sen så lär ju Wowoah få nöta frisparkar hela veckan. Alla var ofarliga. Antonnen ska ha lite plus men resten var mediokra.
FORZA ÖREBRO!
2009-04-06 21:45
Denna tråkiga match påminer mig matchen mot Åtvidaberg.. Hoppas det inte fortsätter så här!! snälla ÖSK!! match mot Ellos på fredag som kommer med ett mycket bättre lag än djurgården! Ajj ajj ajj ingen enkel match kan jag lova! Våra hjältar måste visa vilja och ett hunger för mål ! Det går inte skjuta långbollar, vi är inte ett lag som real madrid! ha istället bollen på fötterna, titta på närmast lagkamrat & passa!! sen gå framåt.. KOM IGEN ÖSK FÖRFAN!! vi kan bättre, det vet vi.

+ till Porokara!
Örebro DaSa
2009-04-06 21:43
Håller med om att Almebäck var duktig ikväll, men Wiken däremot tyckte jag var mycket skakig. Hoppas han inte gör en "våren-2008" igen...

Jag tror att för första gången på många år så har vi nackdel av att spela på skitplaner, innan när vi mestadels tjongade och krigade så passade det oss perfekt men nu när vi har lirare som Basse/Nordin/Porokara så tappar vi mot på pappret "sämre" lag.
Örebro Wuzac
2009-04-06 21:41
Iron Mike gjorde det skitbra även om jag kan sakna Berra på de fasta.Straffen var diskutabel. Tänk på att killen kanppt spelat fotboll på två år och bara ramlar in från lägre division. Jag börjar mer luta åt att Berra på sikt måste ersätta Wiken.

Men Almen led av samma Tjong-sjuka som alla andra. Att aldrig våga dämpa ned bollen och fundera på något konstruktivt.
Örebro GT
2009-04-06 21:41
Kul att se kallar oss "bönder" när de själva bjuder upp till spel på en usel sandåker...

Lagen höll jämna steg sett över hela matchen. Totalt kanske ÖSK till och med hade de bättre chanserna. Särskilt andra delen av första halvlek var riktigt bra då ÖSK satte DIF under rejält tryck.
DIF hade förvisso fler avslut (10-9) men ÖSK hade de kvalificerade chanserna.

På reprisen ser man också att straffen är tveksam.
Men på en säsong brukar det jämna ut sig...
Djurgården zsuffa
2009-04-06 21:41
Bison: Nej, som sagt, matcher på underlag som detta är krigamatcher. Det gäller att ge 100% i varje närkamp och löpa så man får kramp, sen måste bolljäveln studsa lite rätt också... den kan ju studsa åt vilket håll som helst när mattan är som en leråker.

Vissa av våra vårmatcher under guldåren såg inte heller så jäkla roliga ut, och därför är jag helnöjd med tre poäng idag. Poängen är dock att det är svårt att att utvärdera spelkvaliten i något av lagen efter denna match.

Man kan stånga sig blodig i att försöka analysera en match som denna. Skillnaden är att vi är lite agressivare i vårt presspel, våra spelare har en taggad hemmapublik i ryggen och har lite lättare att hitta motivation att ta den där extra löpmetern.

Vi har också Kebba Ceesay som är grym både i det defensiva spelet och i uppbygnadsspelet. I övrigt är inte skillnaden så stor idag, imo.
Örebro bison
2009-04-06 21:37
Kanske kan vara läge att låta nån annan slå en frispark då och då, är ju inte direkt Juninho- klass på Wovvens pastejer.
Örebro DaSa
2009-04-06 21:37
zsuffa// Håller med om Ceesay, han var grym! Har för mig att han provspelade för ÖSK samma år som han gick till DIF, bara att gratulera till en riktigt bra värvning! Sen får man väl även gratulera till poängen än jag hade tyckt att varsin pinne skulle ha varit mera rättvist.
Örebro Bo Robin
2009-04-06 21:35
Vad ska man säga? Man är både förbannad och besviken. Men har ni sett Almebäck? Vilken jävla maskin! ÖSK borde verkligen signa honom för en längre tid, killen är brutal och en sådan spelare behöver ÖSK.

Jag undrar verkligen hur många inkast ÖSK fick? Djurgården var pressade större delen av matchen och fick hela tiden skjuta ut den.

Jaja, hade önskat att det varit mindre press på Fredag men nu är det som det är och nu ser vi till att tvåla dit lilla Borås.

P.S Piggt inhopp av Bedoya som skapade en del chanser.
Örebro Wuzac
2009-04-06 21:35
zsuffa: För övrigt anser jag de svenska modellerna av 4-3-3 i praktiken också vara spel med en forward. De flesta spelar 4-1-4-1 och kallar det 4-3-3
Örebro DaSa
2009-04-06 21:35
Lite lustigt, jag trodde att Djurgårdare kallades apor på grund av namnet Djurgården. Men nu när man läst "Mick från Haninge":s inlägg så gick det upp för mig att det beror på deras intelligens som ligger i klass med apornas. Men om evolutionen sätter fart i Sthlms förorter så kanske Micke och hans släktingar kan lära sig att komma med lite egna analyser av en match istället för att slå sig på bröstet och klippa citat från Sthlms kvällstidningar.
Örebro bison
2009-04-06 21:34
Ämne: zsuffa: Det var prec....
Nu är ju inte jag objektiv, men inte bjöd väl Djurgården på nån direkt propagandaboll heller, eller?
Tyckte det var två lag som hade ytterst svårt att få spelet att fungera.
Örebro Wuzac
2009-04-06 21:33
zsuffa: Möjligen hade man till fördel att man tränat mer på leråkern. Jag vet inte.
Örebro Wuzac
2009-04-06 21:32
zsuffa: Det var precis samma förutsättning för DIF och man hade mycket mer adress i passningspelet än ÖSK.
Djurgården zsuffa
2009-04-06 21:29
Jag tycker att det är lite orättvist att klandra spelarna, när gräsmattan ser ut som den gjorde idag.

Vädret i England är inte så jäkla annorlunda mot Sverige, och deras gräsmattor är flawless nästan hela året. Visst kanske det kostar en slant, men vill man locka publik, så är en bra gräsmatta fundamentalt.

Jämn match i övrigt. tycker kanske att vi var lite bättre. ÖSKs chanser skapades ofta efter långtjångare in bakom en Djurgårdsbacklinje som var lite svajig i första halvlek.

I andra spelar Gustafsson upp sig rejält, och Kebba Ceesay är sett över hela matchen, planens bäste spelare.

Spelare som Porokara och Youseff behöver en bättre matta för att kunna komma upp i den nivå de egentligen håller.

Ska bli intressant att se vad bägge dessa lag kan göra denna säsong, Djurgården har alltid varit som bäst under hösten(bortsett från ifjol) och på våren brukar det enbart gälla att försöka kriga till sig så mycket poäng som möjligt, så att man inte ligger allt för långt bakom toppen.

Elfsborg tror jag ni kan greja. Almebäck tycker jag såg bra ut, och Elfsborg spelar ju av någon outgrundlig anledning bara med en forward. Visst, man kan spela med den modellen, men då måste man ha en bättre target, och mittfältare med bättre genombrottsförmåga. Fortsätter Elfsborg att missköta Allsvenskans bästa spelarmaterial, så missar de guldet iår igen.

Lycka till framöver(bortsett från er hemmamatch mot oss).
Örebro bison
2009-04-06 21:28
Ämne: kenya

Förstår din....
Har du personlighetsklyvning?

Du kan ju för fan inte i ett inlägg hålla med om att domaren lika gärna kunde ha friat för att i nästa inlägg skriva att det var solklar straff.

Örebro _Adde_
2009-04-06 21:28
På fredag vill jag ha in Berra istället för Iron Mike. Berra tillför spelet mer och kan skicka iväg underbara crosspass från nästan stillastående. Mike känns mer som en kille som mest bara köttar.

Men vars fanns viljan idag? Kändes inte riktigt som om grabbarna ville offra nåt. Kan det va så att de redan tror att de är bättre än de i själva verket är?
Örebro Wuzac
2009-04-06 21:28
Micke i Haninge: Det är ju det som är min poäng? Rätt uppfattad av dig
Örebro Wuzac
2009-04-06 21:27
DaSa; Djurgården hade förvisso också långbollar. Men man hade oftast adress. Också kallad tanke.
Djurgården Micke i Haninge
2009-04-06 21:26
"Negativt: ÖSK behärskar inte att medlest passningspel anfalla. ÖSK klarade inte en poäng mot det blekaste premiär-Djurgården jag någonsin sett."

Säger väl mer om er än om oss...
Örebro DaSa
2009-04-06 21:25
Wuzac// Du tror inte långbollarna berodde på att de spelade på en åker?
Djurgården Micke i Haninge
2009-04-06 21:24
kenya

Förstår din "objektiva" bedömning att han var "starkare" än Oremo...Stämmer.

Men man får inte gå in och ta benet före bollen och det har inget med att göra att man är starkare. Sorry, solklar straff.
Örebro Rojas
2009-04-06 21:24
Fan oxå ! Varför fick Olsen spela !!?? Har aldrig sett han så dålig
Örebro Wuzac
2009-04-06 21:23
Vad säger ni flickor? Tycker ni ÖSK nya Sixtens-passninsgspels-modell rockade på stadion? Fy faan drillo-modell. Samma skit som alltid varit. Tjong upp på chans! Porokara fick massor av understöd när han lämnades ensam mot tre Diffare. Eller? Gång på gång! Smörbollar på Olsen! Eller? Sammy imponerar defensivt?

Positivt: Nordback & Kilen är krigare. Bedoya syntes mer på 10 minuter än vad Nordin gjorde på hela matchen.

Negativt: ÖSK behärskar inte att med passningspel anfalla. ÖSK klarade inte en poäng mot det blekaste premiär-Djurgården jag någonsin sett.
Örebro bison
2009-04-06 21:21
Ämne: Grohl

Håller med,....
Han spelar redan i finska landslaget.

Ett tips om du inte vill uppfattas som dryg en annan gång kan ju vara att unvika "hela Sverige skrattar" till att börja med.
Annons: