/fotboll/osk/forum/6007.aspx/fotboll/osk/forum/6007.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro rirobban
2009-09-21 16:57
ÖSK har vunnit 5 av de senaste 6 matcherna. Enda plumpen är borta mot Elfsborg där man förlorade med uddamålet. Men sen tre raka segrar. Jag tror att Bedoyas två mål och upphämtning borta mot Häcken satte prägel på den här hösten, inte minst för killen själv:)
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-21 16:57
rirobban // Precis. Håller med dig full ut. Bedoyas inträde på allvar blev en energikick på mitten och avservärd förbättrad rörlighet. Kilen & Nordback samtidigt på banan, hur lojala duktiga arbetshästar de än är, är en ardenner för mycket på mitten.
Örebro worldfarm
2009-09-21 16:55
Stor uppladdning på Kubanernas nya stamhak på onsdag! Årets match, årets uppladdning. Väl mött.
Örebro rirobban
2009-09-21 16:54
Det viktigaste var att Bedoya kom in på mitten. Det gjorde att ÖSK blev mer svårläst då de nu anfaller på bred front från båda kanterna och via mitten. Förut var det vara via kanterna och spelet låste sig ofta där. Blev enkelt för motståndarna att stänga kanterna.

Med Bedoya så har vi en spelare som är överallt känns det som. Riktigt bra spelare och kul att ÖSK hittad honom. En guldklimp för framtiden och kanske redan nu:)
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-21 16:52
Miroslav kuba // Jag tror det var tredje? Eller har jag fel? Nu blev jag osäker
Örebro Miroslav kuba
2009-09-21 16:51
Jaså var det "bara" tredje raka segern.Jag som har skrivit på min Facebook sida att vi tog fjärde raka segern igår haha men men folk kan ju få tro det.KROSSA GÖTEBORG PÅ ONSDAG!!!!
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-21 16:49
rirobban // Men jag håller med om att han blivit mer aktiv efter Kilens avstängning...Han kanske upptäckte att det går att förändra en matchbild med omdisponeringar och byten ;)

Men seriöst, han känns mer taktist och aktiv nu än förr. Dessutom verkar han bry sig lite mer om vilka vi möter och hur de spelar. Känslan är att han inte la mycket kraft på sådant tidgare. Vidare verkar det gått upp att man kan anfalla på fler sätt än via kanterna. Och det är något iaf jag saknat hela säsongen. Men det kan ju förvisso bero på att mittfältet komponerats om + Adriano så att "det kom av sig självt". Jag vet inte.
Men mot KFF var de långa bollarna tillbaka. Enligt Rydström anföll ÖSK ganska oorganiserat. Jag vet inte - Såg ej matchen utan bara målen.
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-21 16:38
rirobban // Det beror ju på vem ÖSK hade haft som tränare istället för Sixten. Eller hur? Därför kan man aldrig säkert säga så.
Örebro rirobban
2009-09-21 16:36
Jag tror i alla fall inte att ÖSK varit ett topplag utan Sixten som tränare. Har det någonsin varit så här bra harmoni och stämning i truppen? Segern mot Hammarby får tillskrivas Sixten då han ändrade taktik och bytte in rätt spelare. Tyckte ett tag att Sixten hade svårt att byta, men sen Kilens avstängning så har han möblerat om utan att tveka.

Hoppas Bassombeng börjar utmana om en plats snart igen. Skulle vara en ordentlig joker att ha med under slutspurten av allsvenskan. I alla fall om Basse når formen han hade i våras då han ofta låg bakom målen ÖSK gjorde...
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-21 16:27
Fast det finns ändå saker jag delvis kan hålla med om (även om det var ironiskt inlägg). Bla att det ska skador eller avstängningar till för att andra skall få chansen. Det var ju så både Mackan och Bedoya kom in i laget.

Jag har också varit kritisk till Sixten som ÖSK Karl, även om inte i lika hög grad kanske. Men ändå tyckt att ÖSK ska förlänga pga av kontinutet. Jag har också lyft upp sidor som jag tyckt varit bra med Sixten. Bla inställnigen till den offensiva fotbollen och att sikta högt.

Jag dissar inte Sixten totalt i motgång men jag sätter honom heller inte på en peidistal efter tre raka segrar. Jag faller inte in i något idealiserande. Jag har ff min åsikt kvar vad jag tycker han är bra på och vad jag tycker han är mindre bra på. Båda dessa delar speglar sig i ÖSK:s spel på olika sätt. Både bra och mindre bra.

sen kan ju också Sixten utvecklas som människa och tränare och också successivt bli allt bättre som tränare. Trots allt har Sixten inte jättelång erfarenhet som tränare. Jag tycker man märkt vissa skillnader i hans sätt att agera bara sista tre månaderna. Och då klart kan ju jag som "kritiker" också förändra min uppfattning.
Wivallius
2009-09-21 16:01
Karlsson//

Klart han var ironisk. Han raljerade med oss som tycker att någon spelare är ur form eller så (i mitt fall Vovven). Sen klumpade han ihop alla dessa åsikter till en artikel där han vill driva med oss kollektivt. Mest var han nog ute efter ÖSK-Karl, skulle jag tro.
Örebro jappel
2009-09-21 16:01
haha...humor....
Både ironin och att missa den :-)
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-09-21 16:00
Är inte Nanne läskunnig?
Örebro Karlssson
2009-09-21 15:56
apskallen//


Är du ironsik eller? Snacka om negativ människa. Vi åker till regerande mästarna och vinner med 3-1 men såklart måste du ta fram allt negativt med ösk och hur jävla dåliga dom är. Fan jag blir trött på supportrar som dig, som bara klagar och klagar oavsett hur bra det går. Du menar alltså att vi bara har haft ren jävla tur hela säsongen. Man är inte med och slåss i toppen pga tur. Och som vanligt så har Sixten inte gjort ett dugg bra för den här klubben, Nej han har ju till exempel ingen del i hörnorna som resulterade i mål igår. Fattar inte varför vissa är så jävla emot Sixten. Han har fan tagit oss till toppen och vi hade inte varit i toppen utan honom.
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-21 15:52
Mittåt // Fast jag tyckte Sammy fick bra knorr och fin bana på den bollen (den som ledde till mackans mål). Lite hårdare också än de lobbar han annars slår in i boxen på hörnorna. Ser gärna fler sådana "varianter". Jag tycker i regel att ÖSK slår för lösa och långsamma hörnor. Ser hellre riktigt hårda, flacka och med bra knorr. Sådana hörnor våga sällan målvakten gå upp för att plocka utan det blir i bästa fall utboxningar med returer som följd. Dessutom får nickaren bra kraft om de lyckas sätta till skallen på en sådan boll.
Wivallius
2009-09-21 15:44
apskallen//

Du hittade ett guldkorn där: Kihlen är kass! Du hittade inget motargument heller.
Örebro apskallen
2009-09-21 15:41
Med tanke på omständigheterna nedan är det egentligen rätt fantastiskt att vi lyckats vinna tre i rad.

* Vi spelar Sveriges mest omoderna fotboll med ett statiskt och lättläst 4-3-3
* Vi har en träbock till tränare som aldrig ändrar lag oavsett om vi vunnit eller inte
* Kim Olsen är kass och borde naturligtvis inte spela
* Kihlen är alldeles för långsam och borde heller inte spela
* Vi har Sveriges sämsta vänsterback

Men varför vann vi då?

* Sixten tvingades ändra pga avstängningar. Han har alltså ingen del i segern
* Sveriges sämsta vänsterback träffade fel vilket blev till lyckade inlägg
* Sveriges största talang nätade
* Kim Olsen hade flax
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-09-21 15:39
Sixten och de flesta andra tränare vill ändra så lite som möjligt i sitt lag, speciellt om det är vinnande. Så att möblera om 3-4 spelare gör han inte. Hackkycklingen kommer fortsätta som vänsterback och det tycker jag han ska göra. JAG gillar Wowoah men jag håller med om att han ibland klantar till det. Men vi vinner fortfarande och han är väldigt deltagande i de mål vi gör.
Wivallius
2009-09-21 15:28
Kollade just publiksiffran mot IFK förra året på den eminentaste av sajter (länken). Det var faktiskt bara 7873 pers ifjol på den matchen. Om vi får 12093 pers i år så passerar vi publiksnittet från ifjol mot jämförbara motståndare.
Örebro Kronblom
2009-09-21 15:22
Ämne: NA-sporten på nätet ....
Yep matchen börjar kl 20
Wivallius
2009-09-21 15:22
Åååh vad jag skulle älska ett EuropaLeague-kval på Behrn. Jag undrar hur många som skulle komma och se en match mot Slima Wanderers eller FC Baku! Jag skulle definitivt göra det.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-21 15:18
Wivallius//

Adriano är inte särskilt dyr, finns goda chanser till att han stannar.
Wivallius
2009-09-21 15:14
Mitt stora problem är hur vi gör med Porokaras bortovaro och om Olsen inte kan spela. Kan Olsen spela antar jag Adriano får spela ute till vänster, för jag tror det kan vara bra att ha båda på plan mot IFK ICA. Om Olsen inte kan spela går väl Adriano in i mitten och så skulle jag vilja ha Holger på vänsterbacken. det ger Wowoah chansen att visa upp sig längre fram i banan, för Frempong har ju inte matchtempot i sig.

Till nästa år: Byt Kihlen mot Erik Nilsson och skaffa en back-up till Nordin. Vi måste ha en kreatör även när han inte är i form. Frågan är om Mål-Göran är fågel eller fisk nästa år, för Adriano lär väl inte få förnyat p g a höga kostnader. Olsen har ju dålig form även han ibland och blir lättskadad. Det känns som jag räknat bort de afrikanska lejonen helt till nästa år.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-21 14:53
Wivallius//

Tänk vad eniga vi är ;)
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-21 14:51
Kurt von Traatt//

Egentligen är ju Vovven en nödlösning som vänsterback och därför borde jag inte kritisera honom, snarare laguttagningen.

Man blir ju skrämd av det som Mittåt skriver, att Sixten har honom som given. Men en varning till så får väl Sixten likadant som det var med Kihlberg se att det blir mycket bättre utan bromsklossar.
Wivallius
2009-09-21 14:47
Jag har tippat 3:e plats ända sedan försäsongen för det tycker jag vi har spelarmaterial till. Sen har väl inte tabellplaceringen motsvarat det tipset i alla lägen men nu ser det ju bättre ut igen.

Men ... jag vill ha tillbaks Anttonen i laget och så kan Vovven få vila en match så vi får se hur Holgerson klarar vänsterbacken. I övrigt tar väl gudskelov Nordin Kihlens plats nästa match och så får vi hoppas att Olsen kan spela.
Örebro ÖSK-Karl
2009-09-21 14:44
NA-sporten på nätet skriver att matchen börjar 19.00 på onsdag. Men visst är det väl 20.00?
Malmö FF Chicko
2009-09-21 14:43
---------------Alvbåge--------------

Wirtanen--Almebäck--Wikström--Holgersson

--------------Kihlberg--------------

------Nordback------Gerzic----------

Astvald-----------------------Bedoya

--------------Adriano---------------


Westman

Johansson
Staaf
Olsen/Bassombeng


Tre poäng!
Örebro Mittåt
2009-09-21 13:54
Det var de där speciella hörnvarianterna som tränades. Sixten hade enligt egen utsago identifierat några sårbara punkter i KFFs zonförsvar vid hörnor och det var hur man skulle utnyttja dessa som tränades. Kim kom ju också helt ren vid första vid 1-0 målet.

Om det var något speciellt variantbeonat vid det tredje målet vill jag dock låta vara osagt. Det såg mer opportunistiskt ut med ett kalmarförsvar som inte förmådde rensa bort bollen efter Samuels inspel. Det är knappasst något man kan träna in i förväg.
Örebro Kurt von Traatt
2009-09-21 13:48
chlirre // Iaf borde han vara bättre offensivt. Tycker tyvärr vi för sällan får se honom gå på offensiven. Mycket att lära från de internationell fotboll där ytterbackarna ligger på rulle hela tiden och ofta slår inläggen.

Anttonen kan, iaf emellanåt, vara rätt frejdigt offensivt.
Annons: