/fotboll/osk/forum/6.aspx/fotboll/osk/forum/6.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Columbus
2017-10-10 23:36
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-10-10 21:30
Hur taggade är Östersund på lördag då? Jag hade ju en mardröm för någon månad sedan om att vi åkte upp och torskade med 14-1. Men tvåsiffrigt ska det väl inte bli va?
Örebro Bastard on Parade
2017-10-10 20:12
Rikard Norling blev anställd med ett tillsvidarekontrakt av Malmö. Malmö hade en uppsägningstid på 12 månader och Norling endast 6 månader. Som jag förstod det så fick Norling gå direkt när han sade upp sig efter guldet så jag antar att det blev någon överenskommelse mellan parterna. Jag antar att det inte är optimalt att tränaren blir kvar 6 månader efter egen uppsägning. Det kan bli en liknande situation som med Axén och Kjäll.

Jag kan tänka mig att det inte är jätteintressant för tränare som vill ta sig vidare till större klubbar. När man har 6 månaders uppsägningstid så blir det svårt att vara aktuell för nya klubbar om inte den nya klubben är ute i god tid med rekryteringen av nästa tränare.
Örebro pemo
2017-10-10 12:19
Vet inte hur det går till i fotbollsvärlden, men begreppet " tillvidareanställning" är inte tidsbegränsat. Som fackligt ombud har jag förhandlat om sådana i det verkliga livet.
Men jag tror att alla kontrakt i fotbollsvärlden är tidsbestämda.

När det gäller Axén så var det väl ÖSK:s framtidsplaner som han inte kunde/ville acceptera? Därför tackade han nej till nytt kontrakt.
Örebro DaSa
2017-10-10 12:07
@Karlstruum:

Har aldrig lyssnat på presskonferensen:) Läste om längden i ngn artikel. Jag är helt uppssnurrad på läkaren. Hur kan det vara tillsvidare samtidigt som det är tidsbestämt!?:) Upphör anställningen efter tre år så är det en visstidsanställning? Annars har ju treårskontraltet ingen funktion förutom att man slipper förhandla lön då och då under den tiden.

Jo. Men tränareförsäljningar brukar ju inte ge ngr större summor så kanske är bättre att någon typ av tillsvidareanställning som vi nu verkar ha.
Örebro Karlstruum
2017-10-10 11:27
Dasa: lyssna på presskonferensen igen när han presenteras och Simon får frågan hur länge kontraktet är på. Då säger han först att det är tillsvidareanställning men att det är ett treårskontrakt. Fast skriver man såna kontrakt måste det även vara lättare för en tränare att bryta i förtid kan jag tänka mig?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro berra-z
2017-10-09 21:56
Sjukaste läsningen på länge! Rogic polare dundrade in 21 mål i division 6, på en match...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2017-10-09 20:38
@Karlstruum:

Axel fick väl ett treårskontrakt?

Jag vill förtydliga att jag är numera positiv till Axel. Var lite skeptisk i början men efter hört omdömen om honom samt intervjuer med honom så här jag svängt. Tror faktiskt att chansen att vi får en topplacering närmsta åren är mycket större idag än med Axen.
Örebro Lekiller
2017-10-09 20:13
[QUOTE=Karlstruum]Dasa: Också läst den intervjun (som var rätt kritisk mot ÖSK förövrigt) och tillsvidare är ju det dom kör på nu ÖSK. Även Axel fick ju det upplägget. [/QUOTE] Som sagt. Man ska ta det Axen säger med en nypa salt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Snö
2017-10-09 19:32
Vem bryr sig om Axen,vi har Axel och jag tror vi kommer lyfta med honom och hans stab, Axen får grina i media så kan ÖSK gå vidare och bli riktigt bra nästa säsong, skulle inte förvåna mig om vi redan i år placerar oss bättre än på Axens tid:) Heja Axel o ÖSK
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Karlstruum
2017-10-09 19:06
Dasa: Också läst den intervjun (som var rätt kritisk mot ÖSK förövrigt) och tillsvidare är ju det dom kör på nu ÖSK. Även Axel fick ju det upplägget.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Äntligen en ny dag
2017-10-09 14:59
Fast jag tycker inte att detta är något "ältande", utan snarare av mer allmänt intresse. Intressant att få kännedom om villkoren inom branschen. Verkar som att dessa är rätt tuffa. Förvisso tjänar de väl hyfsat, men det är tufft att ha tidsbegränsade avtal där man inte har grepp över sina arbetsinkomster mer än i bästa fall några år framåt. "Tillsvidarekontraktet" som Axén tycks ha blivit erbjudet verkar ju ha varit ännu ett snäpp värre, mer av typen väldigt kort uppsägningstid från vardera hållet, eller?
Örebro DaSa
2017-10-09 12:46
Ok. Här kommer ett citat från offsides intervju.

"Så sa Simon: »Vi vill förlänga med dig, och vi vill göra det med ett tillsvidarekontrakt.« Jag svarade att jag var väldigt osäker på att fortsätta och att jag definitivt sa nej till ett tillsvidarekontrakt"
Örebro Laul32
2017-10-09 12:44
Vi är bättre med Axel än med Axen. Vi har Sveriges mest lovande tränarteam
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro T8
2017-10-09 12:09
Landslagsuppehåll bidrar starkt till ältande. Axen har ju sagt att det är bra nu. Släpp och tänk framåt istället. Ska ni leva i dåtid börjar ni ju lika Göteborgare ju. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Äntligen en ny dag
2017-10-09 09:00
@KalleTeodor - Admin:
Det är en helt annan sak. Då ligger en tillsvidareanställning i botten. I övrigt är det så att en visstidsanställning eller ett vikariat som pågått i mer än sammanlagt 24 månader om det sker inom en period på fem år övergår enligt LAS till en tillsvidareanställning. Sedan är det ju inte strikt så att arbetstagaren genom LAS "är skyddad enligt lag att få ha kvar sin anställning". En förutsättning är ju att det finns några arbetsuppgifter kvar. Vad jag förstått liknar tränarkontrakten till stor del VD-avtalen i företagsvärlden och omfattas inte av bestämmelserna enligt LAS.
Örebro Laul32
2017-10-09 08:36
[QUOTE=Laul32]Axen blev inte erbjuden något kontrakt. ÖSK visade en möjlig kontraktsbrott för honom. Han gillade inte upplägget och då valde ÖSK att jobba vidare med andra alternativ, utan att för den skull stänga dörren till Axen. Således fick aldrig Axen något förslag att ta ställning till. [/QUOTE] Kontraktsupplägg inte brott
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Laul32
2017-10-09 08:36
[QUOTE=Laul32]Axen blev inte erbjuden något kontrakt. ÖSK visade ett möjligt kontraktsupplägg för honom. Han gillade inte upplägget och då valde ÖSK att jobba vidare med andra alternativ, utan att för den skull stänga dörren till Axen. Således fick aldrig Axen något förslag att ta ställning till. [/QUOTE]
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Laul32
2017-10-09 08:35
Axen blev inte erbjuden något kontrakt. ÖSK visade en möjlig kontraktsbrott för honom. Han gillade inte upplägget och då valde ÖSK att jobba vidare med andra alternativ, utan att för den skull stänga dörren till Axen. Således fick aldrig Axen något förslag att ta ställning till.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-10-09 08:07
Det finns också en lång rad arbetsgivare som tillämpar fast anställning (tills vidare) med tidsbestämda förordnanden.

Till exempel chefer inom Region Örebro län där de har en fast anställning i grunden men med chefsförordnande i fyra års tid.

Det är möjligt att det fungerar på liknande sätt i ÖSK.
Örebro Äntligen en ny dag
2017-10-08 22:14
@Sport!:

Jamen, isf förekommer väl inte öht någon form av "tillsvidareanställning" för allsvenska fotbollstränare!? Så då är vi väl tillbaka på ruta ett? Vad var det Alex erbjöds om det inte var ett visstidskontrakt?
Örebro Sport!
2017-10-08 21:57
råder det kanske lite begreppsförvirring här?
tillsvidareanställning = "fast anställning", arbetstagaren är skyddad enligt lag att få ha kvar sin anställning, sålänge denne inte missköter sig grovt, denna typ av tjänst har ingen tidsbegränsning (förutom pensionsålder)

visstidsanställning = en tidsbegränsad anställning.

som jag har förstått det så skriver man väl tidsbegränsade kontrakt med såväl spelare som tränare i allsvenskan, dvs: visstidsanställningar. sen kan ju dessa sparkas innan tiden löpt ut, men då är arbetsgivaren ersättningsskyldig för bortfall av inkomst

och som jag kom ihåg det var det väl axén som valde att inte förlänga sin visstidsanställning, även om det kanske var lite ömsesidigt från styrelsens och chefens sida?
Örebro Äntligen en ny dag
2017-10-08 20:54
@DaSa:

Generellt på arbetsmarknaden brukar man ju prata om att en tillsvidareanställning är tryggare för arbetstagaren än en visstidsanställning. Men, det kanske funkar annorlunda inom yrkesområdet allsvenska fotbollstränare?
Örebro Karlstruum
2017-10-08 20:05
Dasa: På presskonferensen med Axel så fick ju han samma sak. En tillsvidareanställning på tre år. Även Magnus Pehrson har så i MFF. Är väl något nytt för att klubbarna ska komma lite billigare undan om man ska sparka en tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2017-10-08 19:05
Vi kommer nog aldrig få veta allt bakom hur de gick till när Axen slutade /sparkades. Klubben är såklart mån om sitt rykte och likaså Axen för framtida jobb därför inte så konstigt att historierna går isär eller att folk här spekulerar i vad och varför osv
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2017-10-08 18:27
@Äntligen en ny dag:

Om man tror på en tränare så erbjuder man ett långt kontrakt.Vill man enkelt och billigt kunna göra sig av med honom så erbjuder man tillsvidare. Så tänkte jag...:)
Örebro Äntligen en ny dag
2017-10-08 16:41
@DaSa:

Hur menar du? Blev erbjuden en tillsvidareanställning? Vilken typ av tjänst? Verkar väl isf snarare tyda på att klubben trodde på honom?
Örebro Lekiller
2017-10-08 16:40
DaSa/ Man ska kanske ta lite av vad Axen säger med en nypa salt. Han är en enorm känslomänniska och låter dessa känslor flöde i fritt ibland.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2017-10-08 14:32
Sen så blev ju Axen i praktiken sparkad. Att de erbjöd honom en tillsvidare anställning betyder ju att de inte trodde på honom längre.
Örebro DaSa
2017-10-08 14:30
Läste offsides intervju med Axen. Jag hoppas att vi tar till oss rådet att avskaffa sportchefsrollen och ger mer mandat till tränarkonstelllationen. Det tillsammans med en styrelse som anställer tränare med samma filosofi och kontinuitet på ledarsidan så tror jag att det kan bli riktigt bra. En bonus är även att Sköldmark blir överflödig.
Annons: