/fotboll/osk/forum/5961.aspx/fotboll/osk/forum/5961.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Joerny
2009-05-19 23:15
ÖSK KRILLE// Det finns ingen naturlig reserv till Emra, tyvär. Berra har fått vikariera på centerpositionen tidigare. Det är väl egentligen den enda tänkbara lösningen.
Örebro ÖSK KRILLE
2009-05-19 23:07
Emra kommer inte orka 90 minuter imorgon tror jag! Undrar vem Sixten sätter på bänken som ersättare till Emra?
Örebro Merseyside red
2009-05-19 23:00
Ämne: Blir det några här s....
Är också skåne-örebroare, så kommer vara på plats imorrn som vanligt när ösk kommer hit ner!

Ang Porokara tror jag inte att han kommer säljas i sommar. Ge han ett nytt kontrakt med hyfsad löneförhöjning så får han ett år till att etablera sig i Allsvenskan. Det tjänar både klubben (ekonomiskt som sportsligt) och Roni på. Tror inte att värdet idag är de 15-20 miljoner som vissa snackar om. Ingelsten, som väl får anses nått lite större framgång, kostade ca 10-15 miljoner.

Men man vet ju aldrig, kanske finns någon klubb som vill passa på och värva honom innan han blir ett stort namn i Allsvenskan. Dock hoppas jag för alla parters bästa att det dröjer lite längre, känns trist att behöva sälja av spelare mitt i den mest lovande period klubben haft på jävligt länge.
Malmö FF Ljusblåatröjan
2009-05-19 22:58
Ang, olsen han följer med i spelarbussen, men han spelar ej, helt klart en psykning från er sida, han kommer nog att spela ändå. MFF vinner men med uddamålet, MFF har svårt att göra mål tyvärr.
Örebro rirobban
2009-05-19 22:56
Ämne: Ska bli väldigt intr....
Fast de två senaste matcherna har Olsen sett bättre ut, även utan målet han gjorde senast. Hade absolut vilja se Olsen på planen imorgon också, vi tappar en nivå där. Jag ville ha in Emra tidigare när Olsen var dålig, men nu när Olsen börjar närma sig fjolårets form hade man såklart velat se dansken från start runt hans egna hemtrakter typ:)
Malmö FF Ljusblåatröjan
2009-05-19 22:56
Beware of The Agon and Figureido attack tomorrow!!!!
Örebro Erki
2009-05-19 22:51
Ska bli väldigt intressant att få se Emra från start imorgon, nu får han sin riktiga chans. Bara att hoppas att han tar den!

Finns en del saker till Emras fördel:
- Han behöver inte prestera jättebra för att bidra mer än Olsen har gjort (förutom målen)
- Han har ett fint målsnitt i de matcher han spelat
- Han får äntligen spela med Bassombeng och Porokara (lite skillnad mot Näfver och Astvald)
Örebro Gurra2001
2009-05-19 22:41
Ämne: Den som hörde B(r)aj....Visst f*n är det så! Vissa klubbar fungera utmärkt, andra skitdåligt. Jag har alltid varit förvånad över att det finns så många människor som inte fattar vad det beror på. MISSKÖTSEL!

Extrema variationer av olika resultat en klubb levererar = extrema variationer i hur olika bra klubbar PRESTERAR.

Då gäller det till stor del hur ledningen och det ansvariga sköter sig. Klubbar är på många sätt som ett företag idag. Det finns många med makt som är klappruttna. Vi om några bör veta det med superettan besöket. Det handlar om kompetens. Framgångsrika företag blir just framgångsrika därför att ledningen är duktiga.

Vissa klubbar behöver kanske vara med i lyxfällan.
Örebro GT
2009-05-19 22:05
Ämne: Den som hörde B(r)aj....
Utmärkt inlägg !

Kunde inte sagt det bättre själv !
Örebro Västbanken
2009-05-19 21:41
Den som hörde B(r)ajens klubbdirektör uttala sig om Davies avstängning igår i Radiosporten kan nog göra sig en bild av hur illa skött den föreningen är. På frågan om varför Almebäck fördes blödande av planen efter "incidenten" svarade han att "blöda på en fotbollsplan, det kan man göra av många olika skäl". De har en amerikan (Anschutz) som pumpat in miljoner i snart ett decennium, ändå lyckas de bara knarka upp hans stålar. Tankarna går till Degerfors 1998, när spelarna attackerade domaren i två matcher i rad (!!) och ändå försvarades av klubbledningen. Första matchen var det ett krokben och andra en gammal hederlig käftsmäll. Degerfors och B(r)ajen kan ta varann i hand som ett gäng bondtölpar.
Örebro Grixx
2009-05-19 21:03
Många spekulationer här. Vad man får för en spelare är halvsvårt att sia om. Man blir förvånad över den säkerhet många besitter om spelarvärdet. Om det blir 10-25 miljoner hänger på så mycket.

Folk har tidigare gnällt över ogenomtänkta värvningar och nu verkar klubben var i kris efterom det saggas om drösvis med spelare som klubben ska värva.

Nej Scouta på som tidigare. Man har talat om att hitta guldkorn i närområdet...eller annorstädes men att man även kan tänka sig att köpa halvfärdiga/färdiga stjärnor om läget/priset/behovet är det rätta. Inte värva på ett sätt utan det blir blandat. Det funkar inte annars.

Det viktiga är annars att sälja med förnuft, inte sarga laget för några tidiga slantar som faktiskt kunnat bli mer senare.

Så många fina lagsammansättningar har sålts sönder i andra allsvenska klubbar tidigare när slantar hägrat. Några få förlorade miljoner är helt ok istället för att balansera på randen till superettan. Att bygga upp förtoendet igen och locka rätta spelarna hit igen kan ta år eller som Västerås och Peking innebära "livslång" katastrof.
Örebro Skåne ÖSKare
2009-05-19 20:31
Blir det några här som kommer åka ner till Malmö imorgon eller blir man själv på läktaren?
Örebro Dejmon
2009-05-19 20:26
Nån som har koll på hur många procent spelarinvest vill ha ut vid en försäljning av Porokara/Bassombeng? Antar att gubbarna med guldfickorna också vill ha ut endel av vinsten och inte allt går till nya investeringar..?

Läste nånstans att Porokara har typ 1-1,5 år kvar på kontraktet.
AIK Saywee
2009-05-19 19:51
I dagens sportbilaga (GT) är det bittra, tråkiga och pengarelaterade nyhetsrubriker ...

- "Attacken mot ÖIS i natt"

- "ÖIS behöver Joe Labero"

- "Klacken krävde Carlssons avgång" (ÖIS)

- "Raggar pengar till nya spelare" (Allbäck jobbar offside)

- "Ex-gaisare får 100 000 för att sitta på läktaren" (Ipke Ekong har snackat skit om sin klubb Djurgården)

- "Henkes dom, för dåligt" (Ett skadedrabbat TFF vände och kvitterade)

- "Jag är chockad ledsen och arg" (Charlie Davis)

Jag längtar efter positiva och trevliga rubriker, typ "ÖSK vann stort i Malmö, spelar den roligaste fotbollen i Allsvenskan" ...

... efter morgondagens drabbning :-)

FORZA SVARTVITT!
Örebro Wuzac
2009-05-19 19:43
Amadou Jawo försvinner troligen utomlands i sommar.
Kerenskij
2009-05-19 19:36
Ämne: Är Gerzic avstängd i....
Nej
Örebro _Adde_
2009-05-19 19:30
Säljer man Porokara så hoppas jag man kan få ut runt 20 millar. Skulle vilja se Amadou Jawo som ersättare från Gefle... Visst borde väl vi stå över GIF i näringskedjan? 5-7 mills borde väl räcka för att få honom? Eller varför inte Erton Fejzullah, eller hur det nu stavas, det skulle funka också. ;)
Malmö FF sir winalot
2009-05-19 19:28
Är Gerzic avstängd imorgon?
Örebro DaSa
2009-05-19 19:28
Alltid kul med lite transferrykten, om vi får 15 miljoner för Porokara så är det bara att sälja. Det är riktigt bra än han har potential att utvecklas ännu mera, men jag tror behöver byta till t.ex. holländska ligan för att ta nästa steg i utvecklingen.

Känns också som att vi inte behöver panikköpa ngt om Porokara försvinner, vi har många bra och lovande yttrar. Frempan dominerade ju i träningsmatcherna innan han blev skadad, håller han sig frisk så kanske vi inte behöver värva alls.

Sen läser jag att många väntar på Staaf, jag är rädd att han kan bli en Nedim/Olsen (har fortfarande hopp för att det skall lossna för Olsen) som gör lite mål men sen låser det sig helt. Men jag hoppas jag har fel...

Vilka är då mina drömvärvningar? Rasmus Bengtsson och Riddez (än Wovven har varit grym senaste tiden). Erton vore ju grym också men om KFF inte kan köpa loss honom så har vi nog inte så stora chanser heller.
Örebro Sleepy132
2009-05-19 19:27
Brukar inte tycka illa om hammarbyare men om man läser på deras forum blir man fan hatisk.. vilka j--la bitterfi--or..hoppas fan dom spelar i superettan nästa år
AIK Saywee
2009-05-19 18:52
Har inte lusläst de senaste inläggen utan bara skummat igenom och troligtvis missat en hel del, fast jag funderar ändå på två saker ...

1. Detta med ÖSK´s framtid handlar det om det sportsliga eller det ekonomiska? Jag vet inte vad som är rätt inriktning, men som alltid behöver väl inte det ena utesluta det andra, de båda ingredienserna hör på något sätt ihop i "dagens" sport.

MEN - om allt går ut på ekonomi, köpa/utveckla/sälja hur fungerar då lagspelet, för det är ju fortfarande ett lagspel där kontinuitet bl.a. är viktigt, att bygga lag tar tid. Transferdörrar och transeferfönster öppnar för en allt snabbare marknad, fotbollen håller på att förlora sin "själ", men så är det ju i dagens verklighet pengar, pengar, pengar?!
Ekorrhjulet snurrar allt fortare, från år till år ...

2. Återkommer med den andra "saken", Emra, lite senare ...

Relax vid gattet stundar, solen står högt och havet brusar lite lagom :-)))
Örebro ÖSK KRILLE
2009-05-19 18:26
Varför inte låta Taaler åka på en soutresa till Afrika!;)
Örebro Sogen
2009-05-19 18:21
Ämne: Finns många intressa....
Vill du bli ett nytt Djurgården eller? Värva halvbra spelare dyrt.... Av de du nämner är det bara Abbe som kan tillföra oss något.


När går Ronis kontrakt ut? Det bästa är att ge honom en hela säsongen i Allsvenskan så kan han bli riktigt dyr.
Örebro Miroslav kuba
2009-05-19 17:45
Men det är väl heller inte helt lätt att imponera i ÖIS just nu. Fejsulla (ursäkta stavningen)i Mjällby kan oxå vara en bra värvning.
Örebro in med Boniek Maruti på plan
2009-05-19 17:45
Zavadil har inte imponerat på någon men ändå vart bland dem "bästa" i Öis, så nej tack ;)

Kennedy Igobainneke i Vasalund är ett annat namn som är intressant.
Örebro Conjuration
2009-05-19 17:43
Ämne: Vad tror ni om Zavad....
Zavadil har inte alls imponerat i ÖIS. Satsar hellre på någon annan spelare, låt Sixten ta en scout-resa till Finland likt Nanne gör till Brasilien varje år ;)
Örebro Miroslav kuba
2009-05-19 17:36
Vad tror ni om Zavadill om Porokara försvinner kan väl vara ett intressant namn?
Örebro in med Boniek Maruti på plan
2009-05-19 17:22
Finns många intressanta namn
15 miljoner för Porokara är mycket pengar,
Haris i åtvidaberg finns, ojämn men väldigt rolig o se på när de går bra för han. + rolig lik Roni
- kan behöva några år för o "blomma ut"
Toias Grahn: tror Randers gärna vill bli av med honom,
+ kan han bara skärpa till sig så har vi direkt en topp allsvensk spelare,
- en riktig strule petter, och formen verkar va på nedgång
-----------------------------------------
Abdgar Barsom, känner sig hemma i Örebro SK
en profil!
+ Han har de mesta snabbhet kaxig bra skott
- kan bli dyr, vill han hem?
Joel Riddez, detta är en tveksam värvning på vänster yttern!
+ örebroare trivs här, vill säkert hem
- hur bra är riddez på en vänster ytter? långsam.
------------------------------------
Andres Vasquez,
Här pratar vi om lån . behövs inga namn på denna killen va?
+ rolig o se på, talangfull
- riktig gbgare, har gjort ett århundrats mål mot just Örebro SK.
---------------------
Sharbel Touma
inte direkt en vänster ytter men de funkar,
+ bra skott skulle göra succe i allsvenskan.
- dyr? vill inte hem?
-----------------------
Även Johan Andersson i Stabek
+ riktigt bra passningspelare billig?
- väldigt skade drabbad.

Annars tror jag de är dags o sälja o sälja Poro
Ge Näfver/Frempong chansen, eller flytta ut basse, o kanske ge spelare som Astvald/Emra/Wirtanen chansen

Så tror jag silly season i sommar blir
Ut: Robert Walker- någon klubb
Roni porokara- danmark holland
Näfver beroende ifall Poro lämnar
In:
Joel Riddez
Örebro -=joth=- (Old Boys)
2009-05-19 17:12
E.Shams//Jag skriver under på det.

tänk om Emra kunde ta sig i kragen och jobba hårt på konditionsbiten, då skulle han kunna bli något riktigt stort. Jag har aldrig tvivlat på den att han har det som krävs. Istället är risken att han förlorar flera värdefulla år på grund av ett för stort ego i still med Nordin för några år sedan. Vore kanske ypperligt att Emra får Nordin som mentor... men så "lågt" kanske han inte vill sänka sig.
Örebro Majkälangälo
2009-05-19 16:49
SirSixten//

Håller med dej till 100%. Astvald har verkligen visat att han är redo för allsvenskt spel. Det var ju inga dussinförsvarare han mötte i cupen (Texas, Jönsson, Zwirgdauskas) och han gör det så jävla bra. Vilket sparkapital vi har.
Annons: