/fotboll/osk/forum/5944.aspx/fotboll/osk/forum/5944.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSKare i exil
2009-05-22 22:28
Fortsättning på soffcoaching och hobbyfunderingar.

Nordback har ju alltid värderats för sina egenskaper att arbeta över stora ytor och sitt defensiva arbete. Betänka är att de flesta andra 4-3-3/4-5-1 lag spelar med två defensiva mittfältare vilket leder till att en mittfältare kan ligga högre upp. I vårt fall tror jag det betyder att båda mittfältarna faller längre ned. När spelet funkar som det skall betyder det att vi vinner boll högre i banan och kan spela ett fantastiskt anfallsspel. När det inte funkar...ja då hamnar Nobbe och Nordin väldigt långt ner i banan och vi förlorar den offensiva tyngden.
Örebro ÖSKare i exil
2009-05-22 22:18
Ämne: ÖSKare i exil: Fast ....
När ÖSK blir tillbakapressade så är det för att Nordin och Nobbe inte hinner/orkar upp för att erbjuda spelalternativ.

Bassombeng och Porokara kan i en match när de får understöd och har ett övertag mot sina backar ta sig förbi 2-3 man. Men i en match där de hela vägen kommer ensamma och inte har mittfältare att söka med pass blir det svårt för dom att hinna med. Även om vi var hårt tillbaks pressade mot MFF var det ju sällan kaos. Malmö kom till i boxen några gånger men jag tycker defensiven höll stången bra sett till det trycket som var. Det vi misslyckades med det var att få fast bollen högre upp i planen. Porokara och Bassombeng blev för ensamma.

Frågan jag inte har svaret på är varför Nordin och Nordback kommer upp och ger understöd till yttrarna. Hinner dom inte? Är dom för långt ifrån? Har motståndaren låst ytorna?
Örebro Estnisk likör
2009-05-22 22:14
Ja, jag såg matchen. Riktigt grannt nicklobbsmål av Axel Kjäll avgjorde. Forward är fortfarande utan seger och visst vore det synd om de åkte ur. :D

Oskar Johansson blev utvisad (två gula kort efter två kapningar av Klingberg) och Erik Nilsson var rätt anonym som innermitt. Han blixtrade dock till med ett skott i ribban och blev sedan fult kapad av Herish Kuhi efter(!) slutsignalen.
Örebro Wuzac
2009-05-22 22:08
Fast jag tror inte Sixten prioriterade defensiven. Jag tyckte han sa före matchen att de skulle spela sitt vanliga spel. Och om man prioriterar defensiven så förutsätter jag att man har roller och positioner klara för sig. Defensiven mot MFF tycker jag snarare såg ut som ett resultat av att MFF tryckte gasen i botten som fick oss att ställa upp ett handbollsförsvar utan avstånd mellan lagdelarna. Jag tycker inte det såg särskilt inövat ut eller såg ut som taktiska disponeringar av trupperna. Det såg ut som...vad kallar man det? Total utspelning?
Örebro Gurra2001
2009-05-22 22:07
exil//Lägg till Wirtanen som är en rätt svag defensiv spelare och hade en hel del problem på sin kant.
Örebro Joerny
2009-05-22 22:06
Tottenhams Oscar Jansson träffar fotbollskanalen.se
Örebro Gurra2001
2009-05-22 22:01
exil//Alla såg att vi priorotera deff. Detta är inte det jag pratar om. I mitt inlägg skriver jag att "Basse, Emra, Porokara och Nordin" gör något som det är rätt svaga på. Just deffensiven. Splar du ett spel som halva ditt lag inte är bra på så kommer resultatet för hela ditt lag bli sämre.
Örebro Wuzac
2009-05-22 21:57
ÖSKare i exil: Fast jag tycker inte Gefle och Trelleborg "Grisar" i den bemärkelsen. Man ger förvisso initiativet till motståndaren frivilligt men jag tycker ändå att det aldrig blir kaos hos dem och att de på något sätt ändå har kontroll över skeendet. De vet innan hur de ska spela och vilka ytor de ska skära av. Sedan när de anfaller fyller de snabbt på och är riktigt vassa.

Låt oss säga då att ÖSK inte vill "grisa" utan spela en offensiv konstruktiv fotboll där man vill vara med och ta initiativet. Varför kollapsar spelet då så totalt? Varför blir man då så totalt utspelade? Vad är det som går fel? Överskattar man sitt lag eller har man noll koll på motståndaren?
Örebro Erki
2009-05-22 21:55
Ämne: Ämne: Ämne....
Dom blockar filmen när något bolag hör av sig, så då är det bara att ha kvar filmen utan ljud eller plocka bort den.

Jag gör nog en ny variant snart, vi har ju gjort en del snygga tifon efter den filmen gjordes.
Örebro ÖSKare i exil
2009-05-22 21:55
Naivt att spela vårt spel oavsett motstånd i allsvenskan tycker jag inte. Det offensiva mot Malmö försvann pga att just det defensiva prioriterades. Nu har vi väl ambitioner för europaspel och att våga tro på oss mot starka allsvenskalag är nog nödvändigt för att kunna tro på oss när vi kvalar i CL eller UEFA.
Örebro ÖSKare i exil
2009-05-22 21:51
Även om alla vet att Gefle och Trelleborg är svåra att slå så är det ändå lag de skall slå. ÖSK har stuckit upp, sagt att man skall vara topp 4 och även om man inte tippas där så vill jag tro att man ser kvalitet i ÖSKs trupp medan Gefle och TFF snarare vinner på sitt kollektiv. När vi ska spela "bra fotboll" och det inte flyter är det en mental spärr att ni är vi dåliga. Grisandet och det hårda jobbet är väl helt ok i Gefle och TFF medan man ser på det med missnöje i ÖSK. Det handlar inte om 4-4-2 eller 4-3-3 utan hur man hantera att inte få spela sitt spel.

Jag tror att en sån sak som att ge Kihlen kaptensbindeln skulle kunna göra skillnad. Han är den som håller uppe laget när vi går på knäna och jag ser honom som den som kan pusha laget igenom de tunga perioderna. Jag tycker man alltid ser Kihlen prata med tränarna eller de andra spelarna i spelavbrotten och vara den tydliga ledaren. Jag tror det finns om än så lite något att tjäna på att han får kaptensbindeln bakom sina ord.
Örebro ÖSK KRILLE
2009-05-22 21:47
Någon som var på Forward - Karlslund? vad var det för publiksiffra?
Örebro Gurra2001
2009-05-22 21:44
Wuzac//Många är kaxiga och säger "vi ska inte anpassa oss efter andra", "vi ska spela med samma system och spelare på bortaplan". Vi är naiva på bortaplan. Gefle och Trelleborg har starkt defensiva spelare på alla positioner. Senaste matchen för vår del: Basse, Emra, Porokara och Nordin är mycket bättre offensivt. Gefle och TFF är utpräglade defensiva lag. Vi har helt andra ambitioner då spelar ut alla lag på Behrn och "försöker" spela defensivt/destruktiv med exakt samma spelare som har spelat skjortan av alla lag på hemma plan. Detta stavas NAIVT.
Örebro Henke(Old Boys)
2009-05-22 21:33
Ämne: Ämne: Nån som....
Surt,men jag förstår dig.
Örebro Wuzac
2009-05-22 21:26
Stark seger av Häcken idag iaf
Örebro Wuzac
2009-05-22 21:20
Jag kan fortfarande inte släppa den totala utskåpningen borta mot Malmö. Att vi fick en poäng är totalt likgiltigt för mig med detta spel.

Varför blir inte lågbudgetlag som Gefle och Trelleborg, som på papperet har svagare spelare på nästan varje position, lika utspelade av topplagen på bortaplan? Och hur kan de lagen ha lika många poäng som ÖSK? En fråga jag som system-nörd går och grunnar på just nu.

Jag funderar på om ÖSk (läs ledningen) verkligen är taktiskt förberedda för uppgiften? Hur väl scoutar de lagen innan?
Örebro Erki
2009-05-22 21:01
Ämne: Nån som kan länka Ku....
Jag tog ner den då Jimmy Eat Worlds skivbolag inte ville att jag skulle använda deras musik i min film.
Örebro foppa!
2009-05-22 20:59
Ämne: Nån som kan länka Ku....
Tror "FromHeavenWeFall" har tagit bort den. Gick in på hans profil och då stog det de har jag för mig. Men fråga på Kubanernas forum annars.
Örebro Storm_90
2009-05-22 20:44
Ämne: Nån som kan länka Ku....
Hittar inte heller den:S
Örebro Henke(Old Boys)
2009-05-22 20:32
Nån som kan länka Kubanernas "per aspera ad astra videon som finns på youtube,hittar den inte.
Örebro Sersant
2009-05-22 20:10
Ämne: Och ja juste,sticker....
Jag ser 2 stora problem med Zavadil.
1. Han har inte rosat marknaden iår och ÖIS lär inte släppa en av sina bra spelare även om han som sagt inte rosat marknaden iår.
2. Han är för gammal för att säljas till utlandet och kan inte ge avkastning till Spelarinvest.
Örebro ÖSK-Karl
2009-05-22 19:38
Pras Y//

Alvbåges kontrakt gäller hela 2011. Men han har rätt att gå för en hyggligt stor summa när han vill.
Örebro Joerny
2009-05-22 19:32
1-0 till BK Forward just nu. Kom igen Kif!
Örebro Pras Y
2009-05-22 19:11
Och ja juste,sticker Porokara så finns det ju en fullgod ersättare i ett allsvenskt krislag.
Det har snackats om att Pavel Zavadill ska vara på väg bort från ÖIS men inte till vart.

Skulle vara en bra ersättare, lite dyrare än Porokara men 2-4 miljoner, han förlängde i vintras så måste han ju ha en klausul. Dock tror jag han vill ut i europa och borde vara het på den östeuropeiska marknaden som betalar bra i lön.
Örebro Pras Y
2009-05-22 19:08
För att få maximalt betalt för en spelare krävs att han är under kontrakt minst ett år, ju fler år ju mer betalt. Bassombeng och Porokara har kontrakt till och med säsongen 2010. Ja då skulle vi ju i teorin kunna vänta till vintern men problemet är att de flesta klubbar inte gärna köper då utan under säsongsuppehållet som för de flesta ligor är under sommaren.

Förlänger inte någon av nämnda spelare, vilket jag inte tror de gör så behöver vi sälja dem väldigt snart för att inkassera minst 1 miljon € styck.

Hur långt kontrakt sitter Alvbåge på då? Är det också till 2010? Har för mig att hans sträcker sig till sommaren 2011, någon som vet?
Örebro Erki
2009-05-22 18:55
Vanligtvis är jag emot att sälja nyckelspelare mitt under säsong, och helst vill jag att vi ska behålla dom nu med. Men problemet förr har varit att våra nyckelspelare gått så billigt att vi inte haft råd att ersätta dom på ett bra sätt. Om vi nu får 8 miljoner per spelare kan vi använda hälften av dom pengarna för att köpa in fullgoda ersättare.

Men sen kan det givetvis skada ÖSK den här säsongen då det kan ta tid att spela in ersättare. Hoppas att vi får behålla alla nyckelspelare säsongen ut, kanske att vi kan klara av att en av dom säljs.
Örebro DaSa
2009-05-22 18:43
Sen måste vi sälja spelare för att kunna nå nästa nivå som klubb. Vi kanske säljer en topplacering i år men vi säkrar antagligen vår ekonomi för ett antal år framåt om vi säljer Alven och Porokara/Basse. Sen för att kunna få hit nya etablerade toppspelare som måste vi ju visa att även ÖSK kan sälja spelare dyrt till större klubbar.

Sälj Alven och Porokara dyrt!!!
Örebro DaSa
2009-05-22 18:37
Sen gillade jag det som ngn skrev förut om att inte släppa Frempong. Han är skadebenägen men tänk om han blir som Almebäck och blommar ut i en annan klubb. Det vore ju fruktansvärt när det kanske är en vänsterytter vi kommer att behöva om Porokara drar.
Örebro DaSa
2009-05-22 18:36
Jag tror att den lättaste att ersätta är Alven, får vi bra betalt så finns det många intressant ung (vill inte ha typ Daniel Andersson) målisar som vi kan värva. Kanske ingen av dem är lika bra idag, men tror att följande spelare har potential att bli lika bra.

- Dahlin från Lyn (har jag för mig), kanske är för dyr men han verkar ju rankas före Alven i landslagssammanhang.
- Nordfeldt i BP har varit grym, borde gå att lösa för ett par miljoner.
- Oscar Jansson från Tottenham, han skulle vara den grymmaste ersättaren men där gäller det nog att börja övertala redan nu så han förstår hur bra det vore för hans karriär att ta två-tre år i sveriges finaste klubb.
Örebro ÖSKare i exil
2009-05-22 17:43
Det har höjts lite röster emot att sälja nyckelspelare under brinnande säsong. Det man bör komma ihåg är att om man vill sälja utomlands till större ligor så är sommarfönstret det stora transfere fönstret för de större ligorna. Skall man sälja i det andra fönstret är det färreköpare och framför allt allsvenskaintressenter som vi inte heller vill sälja våra stjärnor till. Det onda med det goda är att svenska lag kommer bli av med stora stjärnor under brinnande säsong.

Jag tycker mönstret i bortamatcherna när vi blir nedpressade är det samma. Offensiva mittfältare som inte hinner/orkar upp i anfallen vilket gör att Porokara och Bassombeng blir ensamma i sin framryckning. För att dom ska komma till krävs passningsalternativ på påfyllning. Detta i sin tur kräver ett otroligt arbete från Nordin och Nordback. De tenderar att båda hamna för långt från situationerna eller i passningsskugga i dessa matcher.

Positivt är att jag tycker att PerJ och Bedoya ser bättre och bättre ut för varje match. Konkurrensen tätnar ordentligt och jag håller med er här inne att den svåraste att ersätta i sommar är Alvbåge. Han är så stabil i sitt spel, har så underbar lagkänsla och underbar i media på sitt lite oslipade sätt.
Annons: