/fotboll/osk/forum/5925.aspx/fotboll/osk/forum/5925.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Gurra2001
2009-05-30 21:09
Jag har önskat att Berra får spela lite spm deffensiv mittf. Vore bra att skola in honom där eftersom Kihlberg snart kommer lägga av. Det vrkar dock som att han inte får chansen där.
Örebro Bastard on Parade
2009-05-30 19:00
Jag väljer Jidsjö framför Berra 7 dagar i veckan som target. Robin Staaf skulle prestera bättre som target om han skulle springa runt på kryckor.

Berra är inte en forward, och kommer aldrig någonsin bli det. Däremot kan han fortfarande bli ruskigt bra som mittback eller defensiv mittfältare men det börjar nog närma sig den tidpunkt då han kommer prioritera speltid före ÖSK.
Örebro Rojas
2009-05-30 18:52
Ämne: Jag tror att Emra få....
Lugnt !, jidsjö och staaf är tillbaka i spel efter uppehållet. Sen har jag hört att Robocop kanske ska testa igen
Örebro Wuzac
2009-05-30 17:51
Enligt rapporterna låg främsta nyckeln till att IFK kunde slå BP i snabba omställningar innan BP hann samla sig.

Jidsjö i all ära. Jag ser också honom som en tronföljare. Men att han skulle gå in och ersätta Kim rakt av i vid skada, låt oss säga, 4 raka matcher, tror jag inte ett dugg på. Jidsjö är mogen att ta en 10-minutare då & då.
Örebro Mittåt
2009-05-30 17:50
Jag tror att Emra får åka tillbaka till Zurich oberoende av Mickes status.
Örebro Aspen
2009-05-30 17:46
När Jidsjö är på gång åker väl Emra till Zurich och till en välbehövlig försäsongsträning.
Örebro Wuzac
2009-05-30 17:46
IFK Göterborg - BP: 4-0. Tydligen visste IFK var nyckeln till låset var iaf
Örebro Mittåt
2009-05-30 17:35
Frågetecken för Berra och Erik Nilsson tas med till Halmstad?

Förmodligen tänker Sixten dra ner Nordback om någon av mittbackarna skulle få problem. Då blir det en plats ledig på mitten för Erik.
Örebro Mittåt
2009-05-30 17:33
Micke Jidsjös problem kan mycket väl vara över nu. Visserligen har han varit skadad till och ifrån under en längre tid, men roten till det onda har till slut identifierats och åtgärdats. Det verkar ha varit en trasig menisk i ena knäet som ställde till problemen. I övrigt har han nog varit skadefri.
Örebro Pras Y
2009-05-30 16:20
Aspen// Ja men han kan nog vara lite trött efter magsjuka. Han har ju haft det förut. Restaurangen han går på vill jag nog undvika :(

Wuzac// Det var ganska väntat. Men ser inte hur Chanko i nuvarande form ska ta plats på Ålborgs mittfält. Men trots allt ett bra övergång för honom. Från botten i Sverige till toppen i Danmark. Sista utlandsresan förmodligen.Någon som är hype på datorer? Mitt ljud spelas inte upp... Det står att inga mixerenheter är tillgängliga. Använder XP.
Örebro Aspen
2009-05-30 16:07
Pras Y//Man får hoppas att Basse är bra imorgon. Han kan vara i Halmstad mitt på dagen och jogga igång. Utan honom tappar vi flera målchanser.
Örebro Wuzac
2009-05-30 15:51
Hammarbys Louay Chanko till Ålborg
Örebro Aspen
2009-05-30 15:47
Chipset//Låter att Berra kan prestera som target. Hade hoppas så.
Örebro Pras Y
2009-05-30 15:10
Kerenskij//

tyvärr verkar det som att han missar. Laget åker ju ner idag och det är tänkt att Basse åker ner ifall han känner sig frisk på söndagen. Hur som helst så lär han inte vara med i startelvan, kommer han ner så börjar han nog på bänken.
Örebro Rojas
2009-05-30 14:22
Har alltid trott på Berra som def.mitt a la Viera men som centertank känns han avlägsen. Kul att Nilsson är med på bänken imorn !
Kerenskij
2009-05-30 13:57
Inte bra om Bassombeng missar matchen.
Örebro Chipset
2009-05-30 13:07
Aspen// Jag håller inte med det vittnet/de vittnena till hundra procent. Att det inte fungerade alls är en överdrift. Visst, han var lite vilsen och brände en del fina lägen men han skapade ändå en del chanser för sig själv. Sedan var det synd att inte Botvidsson/Astvald fick in mer inläggsbollar sista 20 för då hade säkert till slut tryckt dit åtminstone ett mål (behöver jag säga att han var överlägsen i luftrummet?). Berra skapade minst lika många chanser åt sig själv som Emra gjorde i första halvlek.

Det optimala vore ändå att satsa på en targetspelare med vana om Emra går. Alternativ ett borde vara Jidsjö men hans skadebekymmer är ett frågetecken. Pär Eriksson i Gais är en personlig favorit. Han är otroligt duktig på att suga ner bollen på foten. Jag antar att han är för dyr?
Örebro Radion
2009-05-30 12:39
tycker det är mkt onödig kritik mot våra egna spelare här inne... Roni gjorde väll flest ass i ösk förre året? Han har börjat vara mer irrationell och gå in i banan(HIF målet).

Sixten har lyft ösk på jävligt många olika sätt! Vi har blivit bättre spelmässigt och uttrycket "fotbolls mördare" har inte använts nån gång i år mot oss. Vi har blivit en bra och kul att lag att titta på. Utan Sixten hade det inte blivit så! Han är nog en av dom störrst fotbolls nördarna som existerar och han träffar samtliga killar i truppen varje dag, så jag tror inte att man ska klaga på hans byten. Snarare på spelarna som onte går in och gör det jobbat han vill att dom ska göra.

Nordin är en av våra bättre spelare, och därför blir han hårt markerad av motståndarnas defensiva mittfältare och backar. Det är inte så jävla lätt att alltid göra underverk när det är 2 killar på dig och en som är understöd till dom.

Anledningen till att vi inte gjorde så mkt mål i början beror framför allt på "der Bomber" som nu är på gång och kommer stänka in minst 8 mål till!

Örebro Aspen
2009-05-30 11:55
Wuzac//Enligt vitten fungerade det inte i veckans cupmatch
Örebro Chipset
2009-05-30 11:48
Berra skulle mycket väl kunna spela target. Han är bra på att låsa bollen, bra på huvudet och han är passningssäker. Den invändning man kan ha är väl att han är rätt ofarlig framför mål och att hans skott är dåligt, nästintill bedrövligt.
Örebro Wuzac
2009-05-30 11:19
Så, nu ut i kanonvädret!
Örebro Wuzac
2009-05-30 11:14
Lekt med tanken att: tänk om man skolade om Berra till central forward? Och verkligen lät han träna på den positionen och även bli teoretisk insatt?

Om det skulle funka skulle backupen vara klar i höst för Olsen. Skulle sedan Wiken eller Almebäck skada sig kan han kliva ned igen. Han kan köra något pass i veckan som mittback på träningen. Övriga som Forward.

Vad tror ni oddsen är att det skulle funka?
Örebro Wuzac
2009-05-30 11:10
Tycker det är skönt iaf att man kunnat skönja konturerna av Kim Olsens höstform. Han har verkligen successivt höjt sig ett snäpp match för match. I Höst får vi se Der Bomber i maxfart igen!
Örebro Aspen
2009-05-30 11:05
Från tomtanas statistik:
Spelare Mpass Frisp Fixade hörnor
Bassombeng 3 15 fler
Porokara 1 21
Örebro Wuzac
2009-05-30 11:00
Volyes: Håller med. Tror inte det vore helt fel att låta Bedoya starta en match istf Nordin. Kan fungera som en klocka.

Örebro Wuzac
2009-05-30 10:44
Bastard on Parade: I regel får han får med sig bollen så länge han får operera "ostört". Det är sant. Men flera matcher där jag sett motståndaren taktiskt stänga våra kanter har han fört en synnerlig anonym tillvaro vid sidlinjen,eller iaf inte gjort något större avtryck.

Här har Bassonbeng lyckats bättre eftersom han helt enkelt, precis som du skriver, är mer irrationell och därmed svårare att bevaka. Han rör sig precis som man ska göra och går in i banan mer (och därmed in i andra zoner för motståndare än i den "bevakade" vilket försvårar för de som är satta att stänga kanten hur de ska agera. Följa med inåt och öppna för Antonnen? Eller ligga kvar?). Och det skall han också göra oavsett om man "kantbevakas" eller ej. Detta har Roni betydligt svårare för, än så länge, eftersom han positionellt är så statisk.

Det enda laget hittills som inte explicit satt in särskilda åtgärder för att få stopp på ösk:s kantspel är Örgryte, och där gjorde Roni sin hittills bästa match. Jag säger inte att Roni varit anonym i alla matcher utom den. Men han har haft stora problem och fånga eller få bollen rättvänd i fart. Det händer då & då. Men inte alls som tidigare. Just för att ÖSK är såååååå lästa idag.

Roni är jättebra- Älskar den spelartypen. Men Sixten måste förändra ett och annat. Vem vet, kanske han redan gjort mot Halmstad imorgon.
Örebro Chipset
2009-05-30 09:14
Jag lägger ner mitt Häcken-tjat nu. Ett så ineffektivt lag har fan inte skådats på länge. Först lyckades Djurgården komma undan med blotta förskräckelsen och sedan gårdagens två frilägen mot Elfsborg som gav två mål för lite. Ska man vara med måste man kunna göra mål.
Örebro Bastard on Parade
2009-05-30 00:38
Wuzac//

Menar du att han inte gör det? Han får ju nästan alltid med sig någonting. Antingen kommer han runt sin försvarare och fixar ett farligt inspel, eller så väntar han in medspelarna så att vi kan skapa ett tryck. Roni är även en mästare på att få med sig inkast/frisparkar för att lyfta laget. I mitt tycket så är han viktigare för vårat anfallsspel än vad Bassombeng är, men Bassombeng kan nog vara mer irrationell och skapa fler chanser på egen hand.

Angående Nordin så känns det som att han har hamnat i ett slags ingemansland i många matcher den här säsongen. Kanske är det en liten formsvacka som haft som gjort att han hamnat i ofarliga ytor? Hur som helst, han har inte legat tillräckligt högt upp för att hota på offensiv planhalva och han han har inte fördelat tillräckligt mycket boll från defensiv planhalva. Jag tror Nordin skulle kunna göra mycket nytta längre ned i planen när Kihlberg så tydligt skärmas av, men jag vill å andra sidan se honom högre upp i planen. Det är där han slår de avgörande passningarna och det är därifrån han tar löpningarna in i straffområdet på Porokaras och Bassombengs inspel.
Örebro Volyes
2009-05-30 00:24
Ämne: Och Porokara känns f....
Det Roni gör är perfekt. Han gör inget fel. Felet ligger hos Nordin och Basse som inte ser till att vara placerade i straffområdet när inläggen kommer in. Jag börjar bli allt mer skeptisk mot Nordin.
Örebro Pras Y
2009-05-29 23:29
Och Porokara känns för ensidig. Han siktar allt för ofta på att ta sig igenom längs linjen och slå inlägg. Basse däremot kan röra sig både in i plan och ut mot linjen för inlägg eller inspel.

Vet inte varför men Porokara känns för endimensionell...
Annons: