/fotboll/osk/forum/5885.aspx/fotboll/osk/forum/5885.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro För det hjärta som brinner...
2009-07-07 07:24
Kommer Kubanerna att arrangera resa ner till Trelleborg?
Om inte, kommer några samla ihop sig och åka tillsammans med typ tåg eller liknande?
Örebro BabyKladde
2009-07-07 06:12
alla ni som sitter och klagar på ÖSK angående AIKarna. skicka mejl personligen till Jan Karlsson, Marino Rahmberg & Ronny Wiking istället för att klaga här, jag och ett antal till vet jag har skrivit in klagomål på hur AIKarna på främst östra läts hålla på.
AIK Tjalan
2009-07-07 01:29
Ämne: Efter omständigheter....
Läktarkulturen i England är död som fan. Den ligan lever på att den är bäst i världen, bäst spelare, bäst lag, bäst underhållning. Det är mer turister än engelsmän på de stora lagens matcher.

Det är just det som gör att läktarkulturen kan dö men fotbollen leva, att det är kvalitet på fotbollen. Allsvenskan är en helt värdelös liga och tar vi bort läktarkulturen kommer skiten att självdö.

Det som kommer att hända är att man förlorar fler och fler till utlandet, något som redan nu händer. Med alla nackdelar så finns det nästan mer fördelar. Publik drar publik.

Att säga att Gnagare inte ska få gå på sittplats är också helt jävla idiotiskt. Din syn på supportrar är jävligt skev.
Örebro Erki
2009-07-06 23:40
Mittåt// Kanske det, men dom måste väl räknas med i publiksiffran? Isåfall var ju kapaciteten 11.850 igår.

Det hade säkert gått att få in fler på västra, men samtidigt stod det ju folk nedanför läktaren och i gångarna, vilket inte finns med i publikkapaciteten. Östra var det nog fler än 1600 på då jag har hört att AIKare stormade insläppen då dom inte hade biljetter.
Örebro Ropesin
2009-07-06 23:38
rirobban// Där jag stod var det nästan för mycket plats och det var knappast längst ut på flanken. Det var högt upp precis bredvid klacken, ganska centralt på läktaren. Tror att det lätt hade gått att trycka in dom där hundra som fick vända hem. Ju mer folk desto bättre! Krossa Häcken!
Örebro jocke59
2009-07-06 23:15
Ämne: Självklart skall man....
Det är bara gå dit.Det finns en pub på Hisingen Whoopsi heter den där kan man ladda
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-06 22:50
Efter att Nordin fick sitt nya kontrakt med ÖSK så sa han öga mot öga till mig att han gärna vill komma ut i Europa en dag igen, men i Sverige är det ÖSK som gäller och jag tror honom helt och fullt. Dessutom har inte Spelarinvest/ÖSK någon större nytta av att sälja honom inom Sverige för "småpengar" eftersom en mycket stor del försvinner till Rynninge.
Örebro Mittåt
2009-07-06 22:49
Med rätt inställning och omgivning är Kristoffer riktigt bra. På minussidan är det väl främst att han gör väldigt få mål och hans inlägg är väl max så där. Under det senaste året har han börjat bryta in betydligt mer och då kan han hota på ett bättre sätt. Tidigare var han helt knuten till vänsterkanten men nu kan han nog spela till höger också med godkänt resultat.
Örebro Joerny
2009-07-06 22:46
Södertäljes stolthet sedan 1974// Vet inte om han gjorde så många grymma matcher förr. Han sågs som en stor talang iaf. Tyvär så skadade han knäet för några år sedan och efter det har han inte lyckats komma upp i samma nivå igen. Men jag tror fortfarande han kan ta ytterligare ett steg i utvecklingen. Han behöver framförallt spela mycket och få stort förtroende från tränaren för att bygga upp självförtroendet.
Örebro Mittåt
2009-07-06 22:40
Erki// Marino syftade nog på de platser dit ÖSK kan sälja biljetter. Det kan ÖSK inte göra till balkongläktaren (eller till logerna på Västra).
Assyriska Södertäljes stolthet sedan 1974
2009-07-06 22:28
Det sägs att Nävfer är klar för Assyriska??
Någon som hört något?

Isåfall,,,Hur bra är killen?
Vad jag förstått så har han gjort riktigt grymma matcher för er för ett tag sen.
Örebro Erki
2009-07-06 22:28
Mittåt// Kapaciteten på Norra är väl 4 250 med balkongläktaren?
Örebro Mittåt
2009-07-06 22:10
Marino Ramberg intervjuades av SR Örebro med anledning av den utsålda arenan igår. Enligt Marino är kapaciteten under ombyggnadsperioden 11.600 personer. Alltså 4000 på norra, 3000 på vardera västra och södra samt 1600 på östra. Igår var alla platser sålda, vilket innebar att det var ca 440 personer som inte kom.
Örebro Gurra2001
2009-07-06 21:12
DaSa//Håller helt med dig! Cash is king! Är det något som vi Svartvita bör veta med våran historia så är det just det.
Örebro DaSa
2009-07-06 20:55
Självklart skall man på matchen på onsdag, ngn som vet om man måste köpa förköp eller är det bara att gå dit?

Var det inte rykten om att Pierre Bengtsson var aktuell för ÖSK (har för mig att det var en tidningsanka)?! Tyckte han var grym igår, om hans kontrakt går ut efter säsongen så tycker jag att vi skall ge honom ett saftigt bud. Gillar Wovven men vore inte fel med ytterligare en U21 spelare i laget.

Inte för att jag tror topp-5 är en omöjlighet, men om vi får bud på Nordin och Porokara så tycker jag att vi skall sälja. Vi kan inte behålla spelare för alltid bara för de är bra, gäller att sälja när de är formtoppad så vi ger plats för våra talanger och fyller på kassan. För än om det går hyfsat ekonomiskt så har vi ingen jättekassa och som det är ju som sagt dyrt att vara fattig...
Örebro Rojas
2009-07-06 20:29
Ämne: Någon som vet hur de....
Det förekommer garanterat svarta pengar, närjag var yngre o spela i svartvitt ville alla få parkeringen för alla visste att det innebar mest pengar i fickan
Örebro jocke59
2009-07-06 20:07
Häcken-ÖSK på onsdag många ÖSKare kommer åka ner.Tycker alla ÖSKare som befinner sig på väst kusten ska ta sig dit
Örebro jocke59
2009-07-06 20:07
Häcken-ÖSK på onsdag många ÖSKare kommer åka ner.Tycker alla ÖSKare som befinner sig på väst kusten ska ta sig dit
Örebro Robban Örebro
2009-07-06 20:00
Någon som vet hur de killar som säljer matchprogram sköter sina redovisningar. Igår kom jag in 17:25 men killen vid ingången ville ha 20 kr för den trotts att den ska vara gratis tom 17:30 eller har de ändrat på det?

Förövrigt så tror jag att dessa personer tjänar ganska stora belopp varje match i svarta pengar. De redovisar en summa och tar också någon hundring i fickan. Kanske bättre om ÖSK bestämde sig och de ska kosta eller om de ska vara gratis elle?
Örebro Grixx
2009-07-06 19:54
Tycker saker och ting leds mot absurdum när det ska kontrolleras om farmor Agda håller på fel lag och inte ens får sitta på sittplats. Klackar är en sak men det går för långt ibland.
Örebro Yeah
2009-07-06 19:26
//Olsén19
Tror folk får lära sig att boka biljetter i tid. ÖSK bryr sig nog inte så mycket om vem som kommer in, så länge de betalar. ÖSK har länge gått ut med att KÖP BILJETTER I TID och VAR DÄR I TID. Men det är fortfarande folk som kommer dit fem minuter före match och har inte ens biljetter.

Själv anser jag att arenan ska vara öppen för alla. Skulle AIKarna fått välja hade de ju stått på östra, men vill man se matchen tar man ju det bästa som erbjuds. Det hade väl även du gjort? Och hade du lungt accepterat att stå utanför om det (mot all förmodan iofs) var fullt på vår bortasektion?

Eller hade du helt enkelt inte räknat med att AIK har mer fans än ÖSK?

Edit:stafel
Örebro Olsén19
2009-07-06 19:05
Efter omständigheterna så är jag ganska nöjd med 1 poäng igår. Vi ägde en halvlek var och det är bara beklagligt att AIK fick in den där absolut sista sparken. Bra publiksiffra, och det är faktiskt inte bara AIKarnas förtjänst! Många vänner till mig ville se en fotbollsmatch live och gick av den anledningen, samtliga öskare. Grymt snyggt mål av Nordin, han var näst intill lysande denna match. Hoppas han höjer sin lägstanivå ganska snart nu.
Men nu ska jag prata om fans.
Det finns fans av alla sorter, fine. AIKare finns överallt, helt fantastiskt. Men vad håller egentligen på att hända? Snacket om att införa sittplatser runt om på alla arenor och även filmkameror är kanske inte så dumt, från denna synvinkel. Jag menar inte att ”klack-kulturen” ska dö, för det kommer den inte göra, den kommer inte ens försvagas. Titta på Spanien och England, som exempel.
Sedan tycker jag personligen att det är fel att blanda fans med varandra. Samtliga arenor i Sverige har en bortasektion som är 10% av arenakapaciteten. Då ska det vara 10% max bortasupportrar också.
De personerna som stod Wivallius nära som inte kom in på arenan, (kanske AIKare, men om vi tänker i öskare) hade kunnat komma in istället för de hundra aikare som satt på södra läktaren. Östra läktaren var mer eller mindre full av bortasupportrar, men det innebär inte att de har rätt att inta södra läktaren och bidra till en negativ ställning i blandning med ÖSK-fans. Då tycker jag hellre att de hundra personer som inte kom in skulle upp på Södra och ta över AIK-anhängarnas platser. För aikare hör ändå inte hemma där. Är man inte ÖSK are har man ingenting att göra på någon annan sektion än nedre Östra. Är det fullt så är det fullt, - gilla läget du kommer inte in.
Det var mycket ståhej vid södra sektion N O och P igår. Många AIKare och ÖSKare var blandade. Efter två spelade minuter var första hacket igång supportrar emellan, och det var inte ens på grund av matchen, det var på grund av klädseln. En AIK-anhängare klankade ner på en ÖSK are då han tyckte att vår matchtröja var ful, extremt omogen att ens öppna käften, men ”tyresögnagaren”, vi kan släppa det och inte bry oss. Vi vet att ni är AIK, och ni är inte direkt kända för att vara speciellt civiliserade utan snarare några som är nyupphämtade från Kumla-anstalten. Vi kan släppa orala dumheter, men vi kan inte släppa vandalism eller slagsmål (Vilket AIK tydligen gärna står för utan att medföra konsekvenser). När ett lags supportrar (AIK) vandaliserar en krog, beter sig illa mot folk på stan som inte ens är fotbollsintresserade, bråkar med poliser, beter sig som om de äger allt och alla och dessutom vill ställa till bråk på icke bortalagplatser på Behrn Arena under matchtid är enligt mig inte värda ett smack. Hade ni aik-supportrar agerat vanliga i Örebro Centrum, hejjat på ert lag i positiv anda på arenan, agerat med mogenhet på sittplats hade jag inte sagt någonting. Men ni har bevisat för oss allihopa i hela Sverige, AIK KAN inte detta.
Och det är än mer beklagligt att ni bor granne med SvFF, som såklart inte gör någonting åt ”Stora, Starka AIK”.
Ni bidrar till en otrolig tillställning i era tifo, sånger som angår Gnaget, MEN ni tillför också dumheter, fylla, droger, misshandel, vandalism och framför allt råttskit.
Så snälla ÖSK med dess anhöriga, gör någonting åt placeringen av fans på Behrn Arena!
Örebro Mittåt
2009-07-06 18:47
Det finns väl inga regler beträffande var bortasupportrar får sitta på sittplats. Om man hade sådana regler skulle man ju vara tvungen att avsätta speciella läktarsektioner för sittande bortasupportar, men några sådana existerar inte.

Att man inte vill blanda klackarna med varandra kan jag förstå, men jag har aldrig upplevt att det skulle vara några problem på sittplats.
Örebro rirobban
2009-07-06 18:19
Jag hade då inte kunnat trycka ihop mig mer. Jag hade ungefär en halv plats under hela matchen och stod inte på bredden utan på sidan. Var lite småjobbigt, men man fick försöka trycka sig till plats. Vid målet blev jag knuffad framåt så min armbåge slog i en liten kille framför. Ta absolut inte in fler än igår säger jag bara... bygg ut södra läktaren istället!
Örebro Olsén19
2009-07-06 18:16
ÖSK-Karl/

Nu blev jag lite sur på dig!
Bortasupportrar ska inte ens få befinna sig på flanken på Södra heller!!
Enbart Nedre Östra! Punkt slut.
Örebro Beo
2009-07-06 18:02
Ämne: OSK-Karl: De svinand....
"Det finns regler vid biljettforsaljning. Alla fans som kommer (alltsa i bortatrojor osv helt uppenbart ett fan) hanvisas alltid till borta laktaren."

Måste anmäla avvikande åsikt. Bredvid mig på norra, på platser som annars alltid är köpta av företag, satt tre tillresta AIK-fans varav en till och med hade AIK-tröja. Nu skötte de sig bra, men man måste ändå konstatera att uppenbara AIK-fans fick plats lite varsomhelst. Och till skillnad från i Stockholm så fick de sitta helt oantastade.
Örebro Mittåt
2009-07-06 17:37
Marta (hane)// Det fungerar nog så, att man säljer det antal biljetter som motsvarar läktarens kapacitet. Kontrollen sker alltså i försäljningsögonblicket och inte vid inpasseringen. (Då kontrolleras iofs. att det är en giltig biljett, men inte om det finns plats).

Att man inte tog in flera trots att det gått att packa in flera kan kanske ha med säkerhetsaspekter att göra. Läktaren har säkert en viss fastställd kapacitet som inte får överskridas. Risken för trängselolyckor till exempel ökar nog en hel del om det blir för trångt.
Örebro Marta (hane)
2009-07-06 17:16
Mittåt/ ok, trodde kanske inte det var så kinkigt med ståplats att man alltid hade en plats bokad hela matchen, men då trodde jag fel.
Örebro Mittåt
2009-07-06 16:40
Marta (hane)// Du kom in för att du hade en biljett och din plats alltså var ledig. De som inte kom in hade varken plats eller biljett.
Örebro Aspen
2009-07-06 16:03
TyresöGnagaren//Många av Er är dåliga och dom som är bra tar inte hand om dom dåliga. Därför skriva det mycket skit om Er.
Annons: