/fotboll/osk/forum/5880.aspx/fotboll/osk/forum/5880.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:39
Skägget//

Håller med dig om Elfsborg och Göteborg, men jag räknar med att Elm och Obolo snart blir sålda.

Höjs sedan inte buden på Alvbåge och Porokara blir de kvar. Förstår inte hur du kan tycka att HBK, Gefle och TFF har lika bra trupp som ÖSK?
Örebro E.Shams
2009-07-08 22:35

Jag hade tänkt på detta tidigare men i matchen mot AIK vart det så tydligt för mig när båda lagen hade samma problem. I synnerhet ÖSK med inspel från både Porokara och Astvald utan reslutat. När då Astvald spelade snett bakåt och Gerzic fyllde på tillkom just målet.

Som jag ser det kan problemet lösas på följande vis: A) Fylla på med befintliga spelare B) Byta ut minst n spelare i startelvan C) Försöka ha en högre grundposition D) Byta grundformation

Vad som är bäst har jag ingen aning om men Sixten och övriga bör försöka med något iallafall.

Örebro Skägget
2009-07-08 22:32
Kräva minst en tredjeplats?? Visst finns det möjlighet att med lite tur komma trea, men att kräva något sådant är ju bara löjligt. När det gäller trupper i allsvenskan, så konkurrerar ÖSK med lag som Trelleborg, Gefle, Halmstad.

IFK Göteborg och Elfsborg är i särklass, och sen rankar jag AIK, Helsingborg och Kalmars trupper som bättre än ÖSK.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:27
Bastard on Parade//

De håller på med att sy ihop något knepigt avtal med Assyriska om Näfver. De tar över lönen och Näfver skall skriva på för 1-2 år med dem räknat från 1/1-2010. Sedan går en mycket stor del till Spelarinvest om Näfver skulle säljas från Assyriska.
Örebro Bastard on Parade
2009-07-08 22:22
Även jag håller med dig E.Shams. De matcher jag har sett i år så har det varit ganska dåligt med folk i och runt boxen.

Våra ytterforwards har hållt till i kanterna, och Nordin har haft en lägre utgångspunkt i banan än vad han brukar (med undantag för AIK matchen).

Truppen ser bra ut, men klarar vi lönerna? Den är väldigt bred och vilka slutsatser ska man dra när man skänker bort en före detta U21-landslagsman?
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:18
E.Shams//

Du har så rätt i det du skriver om boxen. Därför är jag så trött på gnället om Kim. Han blir hårt tagen i år av minst två. Det måste utnyttjas om fler fyller på i boxen.
Örebro Gurra2001
2009-07-08 22:18
Jag håller med. Kraven på allsvenskan höjs nu. Allt annat än guld är skandal!
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:15
Nu låter jag väl som en riktig Närking, men det trista är att det nog är svårt att få till en lika bra trupp kommande år som vi har nu. Ekonomin är under kontroll, men inte mer.

Håller med dig Bastard, nu måste kraven bli högre vad gäller AS. Själv nöjer jag mig inte med mindre än en tredjeplats. Men det kräver att Sixten går över till 4-4-2 på bortaplan.
Örebro Ösk_#09★
2009-07-08 22:12
aha där rök drömmen om att vi skulle kanske vinna svenska cupen.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-07-08 22:11
Hade ju varit perfekt att låta Jidsjö få matchträning.. Förstår inte heller Walkers spel. Han kommer väl inte ens vara med på bänken inför TFF??
Örebro E.Shams
2009-07-08 22:10

Jag anser att det är för få spelare i boxen vid avslutningslägen. Detta hade även AIK problem med senast. Både AIK och ÖSK är stabila lag men om de vill upp lite i tabellen så måste de fylla på med fler spelare i boxen. Om Bedoya skulle lyckas göra det eller ej vet jag inte men något måste göras. Ska ÖSK producera fler mål så måste fler personer in i boxen. Detta är jag övertygad om.
Örebro Bastard on Parade
2009-07-08 22:09
Det skulle vara intressant att höra en motivering till uttagningen. Inte kan väl spelarna ha varit slitna? De har haft en match efter en månads semester!

Antingen så har träningsupplägget varit väldigt fel, eller så har truppen blivit väldigt skadedrabbad helt plötsligt.

Varför får Walker starta? Han lär väl byta klubb vilken sekund som helst. Är det inte bättre att spela Jidsjö eller en halvskadad Olsen?

Jag trodde mycket på Joakim Gren för ett par säsonger sedan, men han har drabbats av för många småskador och inte utvecklats i den takt som jag hoppats. Det börjar bli dags att prestera nu.

Att Sixten skiter i Cupen bör väl rimligen innebära att vi nu måste ställa högre krav på återstoden av Allsvenskan?
Örebro Freddie83
2009-07-08 22:06
Ämne: Men kanske får Kihle....
Du har rätt det kan bli riktigt riktigt bra! hoppas bara Sixten vågar testa det nån match, men Nordback verkar vara förbjuden att byta ut.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-08 22:05
DaSa//

Håller med dig om det mesta du skriver, men tänk på att Berra bara är ca.20 år, tror du inte han är mogen att efterträda Wiken inför t.ex 2011? Han har ju ingen speciellt hög lön och mig veterligen så har ingen klubb gjort någon förfrågan gällande honom. Dessutom är han nog oerhört viktig för Basse på sidan av planen.
Örebro Skägget
2009-07-08 22:05
Att kräva Sixtens avgång om han inte skulle klara av en toppfemplacering är bara patetiskt. Visst tycker jag han gott kunde ha spelat med fler "a-lags"spelare idag, och spelare ska nog kunna orka spela två matcher på fyra dagar om man inte haft match på en månad.

...men Sixten har gjort en fantastisk resa med klubben, och har mitt fulla förtroende.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-07-08 22:04
Men kanske får Kihlen mer hjälp i defensiven av en löpande Nobbe än vad Bedoya skulle? Jag gillar Bedoya och hoppas att han får mer tid framöver men samtidigt tycker jag man underskattar Nobbes betydelse i laget. Bedoya och Nordin i offensiven kan bli riktigt bra!
Örebro Freddie83
2009-07-08 22:01
Ämne: Lekiller/ Jag tycker....
Varför ska nobbe kämpa ner motståndarna för? det är ju khilens jobb. Nordback har Sixten sagt ska vara offensiv och vara med i boxen vid inlägg och dylikt, men inte! där är enbart Kim Olsen! förutom när Bedoya kommer in som är en offensiv spelare och vet hur han ska ta sig in i boxen! Snälla låt oss slippa nordbacks "chippar" och undanrensningar när han inte ens är i pressade lägen!
Örebro Walter Gigena
2009-07-08 22:01
..och där rök chansen till europaspel. Tack för krigarinsatsen! Tack för ännu en underskattning! Tack för en superb coachning! Tack för att vi fortsätter nöta 4-3-3 i alla lägen!

Trelleborg kommer spela ut oss.
Örebro DaSa
2009-07-08 22:00
För att försvara Sixten så kan det ju faktiskt vara så att han sparade Basse mot AIK för att kunna ha honom fräsch idag vilket tyder på att han "satsade" lite på cupen i alla fall.

Som avslutning på kvällens inlägg så får man tacka Sawyee för sällskapet, alltid trevligt att se en match med en forum-räv:)
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-07-08 21:57
Lekiller/ Jag tycker Bedoya har större potential än vad Nobbe har. Nobbe kan få kämpa ner motståndarna i 60 min sen tycker jag Alejandro ska få komma in och visa sin styrka. Nobbe får även mycket skit för att han inte är teknisk. Men som sagt har alla spelare olika styrkor och fungerar på olika sätt i lagets uppbyggnad.
Örebro Stolproten
2009-07-08 21:56
*äter en apelsin*
Örebro Grohl
2009-07-08 21:55
Ämne: Ämne: Lekille....Precis.. Varför ska Nordback vara helig bara för att han löper sjukt mycket?

Bedoya har också ett rykte av att vara en riktig kämpe, varför inte testa honom från start i en allsvensk match?

DaSa:
Intressant tanke, frågan är om Sixten vågar göra en sån ändring i startelvan? jag är skeptisk till det.. Det känns som hans största svaghet som tränare
Örebro DaSa
2009-07-08 21:55
Grohl// Klockrent! Idag så är det ju t.o.m. uttalat att bollen skall till Nordin som sedan skall spela ut den på kanterna. Tänk om vi skulle ha två Nordin som båda kan slå en avgörande pass, då skulle vi genast blivit svårare att läsa plus att Nordin antagligen skulle fått ännu mera ytor. Idag så behöver ju ingen motståndare lägga ngn som helst energi på att markera Nobbe för lagkamraterna undviker att passa honom (eller om det är Nobbe som undviker att vara passningsbar).

Men tycker faktiskt att Nobbe skötte sig rätt så bra när han kom in idag, men han kan fortfarande inte slå avgörande pass.
Örebro Gurra2001
2009-07-08 21:52
Conjuration//Klart du får vara besviken. Det är även jag. Bara därför tycker jag inte det är passande att skriva "avgå" "Topp fem allsvenskan är ju bara och glömma för länge sen" etc.

Jag skriver det jag skrev här under ännu en gång: "Notera att jag har förståelse för en genomtänkt kritik, inte för folk som spyr ur sig vad som helst."
Örebro DaSa
2009-07-08 21:49
Var och såg matchen live och tyckte att det var en rätt så rolig match att kolla på om man bortser från resultatet.

Jag tror ÖSK måste tänka om angående matchningen av b-laget, för hur skall t.ex. Berra lära sig positionsspel om han aldrig får spela match? Tycker att vi skall gå med i ngn b-lags serie igen så våra back-up spelare får mera matchträning.

Sen tror jag faktiskt att vissa av "b-spelarna" idag nog gjorde en minst lika bra prestation som "a-lagarna" skulle gjort. T.ex. både Jidsjö och Walker gjorde ett bra jobb som targets och Frempong startade kanske inte så bra men sen gjorde han en hel del fina grejer. Erik N tycker jag mig se en ny Kihlen i, man ser att han känner sig trygg med bollen och spelar ofta smart. Bedoya borde få chansen på Nobbes bekostnad snart, tycker han var bra idag.

Negativt var Green, han håller inte alls AS klass. Vet att han saknar matchrutin men tror knappt han lyckades ta bollen en enda gång under matchen. Plus att han knappt var över på motståndarnas planhalva. Berra nämnde jag tidigare, jag börjar tvivla på att han någongsin kommer ta en plats i ÖSKs startelva. Finns det intressenter så sälj...
Örebro Lekiller
2009-07-08 21:49
Ämne: Lekiller/ Nordback s....
Visst, Nordback springer mycket.

Men är skillnad på att spinga mycket rätt och springa mycket fel.

Känns som Nordback alltid kommer undan med att man säger: Han springer ju mycket, han jobbar mycket i det tysta bl.a bl.a.

I fotboll så krävs det väll lite mer? Som att man kan slå en passning och sådana små detaljer?
Örebro Conjuration
2009-07-08 21:48
Håller med dig till 100% Ropesin!

Edit: Vad är det för poäng att ge ut dyra löner till personer som man bara kan anvädna 1 gång i veckan? Vi behöver värva scouter som är alltid redo.
Örebro Ropesin
2009-07-08 21:46
Fanns det någon deal om att ifall Örebro ställer upp med b-laget idag så gör Häcken det i nästa match, eller vad är det frågan om? Helt ofattbart att en plats i europa kan vara så ointressant! Sixten, förklara tack och inget skit om att spelarna måste vila. Dom är för fan heltidsproffs!
Örebro Conjuration
2009-07-08 21:45
Gurra2001//

Så vi får inte vara upprörda över mesfasoner? Jag som många andra vill VINNA något! Förstår du inte hur mycket en cup titel skulle betyda för staden och fansen?

Jag vet inte hur det är med er men om vi hade vunnit svenska cupen så hade jag firat det som när andra lag vinenr Champions Legue. Vi har all rätt vilja dunka huvudet hårt i väggen

Edit: En hel del grova grammatiska missar, beckmörkt i huset.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2009-07-08 21:42
Lekiller/ Nordback sprang mest av alla spelare på planen mot AIK. Men jag håller med om att Bedoya måste få mer speltid än de ynka minuter han fick sist.

Väldigt dålig uttagning av elvan ikväll. Kanske har Sixten mer press från sina chefer att komma topp 5 i AS än att vinna cupen, och då är det ju inte han vi ska halshugga för att han vill spara på spelare.
Annons: