/fotboll/osk/forum/5845.aspx/fotboll/osk/forum/5845.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro apskallen
2009-07-21 13:58
Hehe. Det enskilt jobbigaste för dagens tränare måste vara Football Managers framgångar de senaste åren. I och med detta så sitter nu halva sveriges befolkning och tror att de är supertränare efter att ha fört sitt lokala division 5-gäng till seger i Champions League :)

Det är ganska kul att läsa taktikdiskussionerna här inne. Flytta den killen lite framåt, skapa en yta där, för låg grundposition på någon spelare där, ändra siffror till 4-4-2 för att beskriva samma sak osv.

I verkligheten är det inte lika lätt tyvärr. Det är människor med egen vilja och karaktär som ska utföra uppgiften och dessutom står det motståndare på den andra planhalvan som inte alltid beter sig som man förväntar sig.

ÖSK blir inte ett bättre lag snabbt genom att byta ut någon enstaka spelare eller att finslipa en spelares grundposition någon meter hit eller dit. För att nå framgång krävs det att hela laget har samma fotbollstänk och hela tiden drar åt samma håll. Sådant tar tid och kräver en långsiktig satsning. Man måste tillåta bakslag och bottennapp under tiden, allt är en del av den lärande processen för att bli bättre. Man får faktiskt inte glömma att vi införde ett helt nytt spelsystem för en och en halv säsong sedan. Att vi faktiskt ligger såpass högt som vi gör är en stark prestation, se på de andra lagen (t.ex. Djurgården) som också försökt sig på att byta spelsystem...

Men visst, jag gillar också Football Manager och har väl mer än en gång funderat varför Sixten inte gör den där självklara förändringen som "alla" kan se borde göras. Så jag super väl kål precis som alla andra :)
Örebro Miroslav kuba
2009-07-21 13:51
Ajaj jag som hade kalkylerat med 9poäng på tre matcher men efter gårdagsmatchen så får man vara nöjd med 4p.Typiskt ÖSK att börja tappa när det börjar lukta toppkänning.
Örebro Evigt ÖSK
2009-07-21 13:36
Det är mycket intressant att se hur förändringen av ÖSK har gått till de senaste åren. Jag kommer ihåg för ett par säsonger sedan när många här inne klagade på att Nordback var alldeles för snäll och inte drog på sig så många frisparkar, nu är det tvärtom. ÖSK söker inte längre en "köttare" utan vill ha en passningssäker defensiv spelare. Tyvärr är inte Nordback den defensiva passningsspelare ÖSK så väl behöver. Oavsett hur mycket Nordback springer är han tyvärr alldeles för dålig på att få sin passningar till rätt spelare. Det tar för lång tid och han är osäker. Jag anser att ÖSK bör till nästa säsong satsa på en annan spelare på den positionen. Erik Nilsson eller någon annan, nu har jag sett Nilsson alldeles för lite för att kunna bedöma hans kapacitet. Man ska inte glömma bort att Nordback varit oerhört viktig för ÖSK under många många år, men nu när ÖSK ska bli ett etablerat topplag och senast 2015 vinna SM-Guld passar Nordback tyvärr inte längre in.
Örebro Windstar
2009-07-21 13:35
Om man ska ge Paulinho frispark på egen planhalva så se till att man gör det ordentligt,har väl aldrig sett någon som trillar så lätt och så smart.Har sagt det förut, hårdare tag är det som krävs om ÖSK ska bli ett topplag, och ett bätte bolltempo.
Det är väl AS vi spelar i?????
Örebro Grixx
2009-07-21 13:07
Förra året hade vi ett högre försvar. Något lag försökte lyfta bollarna över och skapade farligheter. Nu verkar vi gått över till att undvika detta och som Melke påpekade drabbas anfallet och vi blir osnabba.Vi stressade motståndarförsvaret tidigt på ett helt annat sätt då, minns hur många bollar som motståndrna slog bort tidigt i uppspelsfasen. Dit vill jag igen.

Nu får Kim springa upp och ner och upp igen..ett jävla jagande som inte kan ge så mycket förutom att han inte har energi att gå stenhårt på bollarna som förra året.

Anttonen har inte fått till det pga av skada och Virtanen har inte riktigt tekniken att slå inläggen eller bollarna som bollskickligare Anttonen kan. Det blir lite för stressat och då sämre med Wirre...men han har ändå sina fördelar.

Tycker inte att Astvald rikte räcker till ännu och där finns ju problemet att Basse haft skadekänningar. Vet inte om man varit överförsiktig där. Nu så saknar han def matchträning och har tappat timingen. Tror ändå att det är han som gäller nästa match.

Woven är nu lika bra som han var förra våren och med lite mer som då i anfallet. Hörnorna i går var oftast strama,hårda och skruvade, verkligen kul att se. Bara vi hade mer vinnarskalla hos dom i boxen.
Örebro Grixx
2009-07-21 12:46
Allt går i vågor. Framgång föder framgång...men what goes up must come down och vice versa.

Framgångssagor kan hålla i sig ett eller några år.Vare sig man är svenska landslag i Handboll, volleyboll eller klubblag som Åtvidaberg och Kalmar, för att inte glömma alla storstadslag i fotboll som leker jojo i seriesystemen.

Folk kräver stora förändringar när handbollen tex tappar i ranking och folk försöker hitta felaktiga satsningar och förklara varför det går som det går. Nästan lite imbicillt som om att Sverige för alltid skulle ligga etta i rankingen....eller Åtvidaberg alltid skulle vinna allsvenskan i fotboll.

Det senare dock med stor påverkan av ekonomiska muskler. Kan man köpa upp alla de bästa från motståndarna så ligger man ofta med i medaljstriden....men funkar inte för alltid.

"Framgångssagor" och motgångar finns ju även under en allsvenska fotbollssäsong. Där skriker sig några hesa på stora förändringar efter en förlustmatch och desto fler efter 2-3 förlustmatcher.

Förlustmatcher kommer alltid att komma och även flera på rad....men där är vi inte...likaså matcher där spelet inte fungerar.

Dåligt spel presterar även topp 3 lagen. Dock vinner de lite oftare trots några matcher med dåligt spel. Kanske framför allt för att ekonomin gett dom möjlighet att ha dom bästa matchavgörarna som vinner matcher trots att inget annat fungerar.

Underverk sker och många såg nog den fantastiska hösten vi hade förra året som något som skulle fortsätta i år. Det går absolut inte dåligt i år och vi är något stabilare men har tappat fart i anfallet. Helt plötsligt kan det vända igen.

Grisfotboll eller ett konstigt spel vänder upp och ner på alla spelande eller spelförande lag. Har man sedan lite spetskompetens så vinner dessa lag matcher...till och från.

Att vara ett spelförande lag som lugnt och metodiskt försöker spela ut ett "sämre" lag är dömt att misslyckas.

Eget spel och aggressivitet är det enda som gäller...och möjligen grisfotboll mot öbverlägset motstånd.
Örebro E.Shams
2009-07-21 12:36

deportivista// Jag märker att du har goda fotbollskunskaper. Men jag har en annan, men artig syn på situationen.

Det som du beskriver är själva grundtanken. Detta är uppenbart. Vi har dock tillräckligt med data (en halv säsong) för att inse att detta är en teori som inte har fungerat tillfredställande i praktiken.

ÖSK:s försvar har varit ÖSK:s styrka. Kihlberg agerar som understöd åt försvaret. 1) Kihlberg gör det han är allra bäst på. 2) Försvaret får stöd och avlastning, en perfekt position för Kihlberg. Nordin och Nordback har dock inte den optimala positionen för deras styrkor som jag ser det.

Anledningen till att jag tycker det är för långa avstånd mellan våra anfallare är följande. Precis som du beskriver så ska Kim trycka ner försvaret. Men sen är det långt upp för centrala mittfältsspelare för att grundpositionen är för låg för Nordin. Precis som försvaret har fått sin "medhjälpare" så måste Kim få en "medhjälpare". När du påpekar att "Mycket hänger då på Nordins individuella förmåga att skaffa sig ytor och göra sin gubbe" så är det just det jag menar är hans styrkor.

Vidare tror jag att vi har olika definitioner för begreppet "specialister". Citat från dig "På mittfältet har ÖSK specialisterna Kihlberg (längst bak)-Nordin (spelfördelaren)-Nordback (den löpstarke, som ska in i motståndarnas straffområde)."

Som jag ser det så beskriver du endast de namngivna spelarnas styrkor. Dessa är jag medveten om. Men jag menar att deras grundpositioner inte är det optimala för ÖSK. Det vore konstigt att spela så många matcher med en så tydlig svaghet (anfallsspelet) som dessutom har blivit sämre om vi ser till senaste matcherna. Gör man endast 1 mål per match i genomsnitt så bör man fundera på förändringar och justeringar.

Något som har varit ett stort problem för ÖSK denna säsong är när bollen kommit upp till Kim. Vad han ska göra med bollen? Inte bara Kim kommer få mycket mer hjälp utan även yttrarna. Nu när yttrarna får bollen så är den 1 vs 1 mest hela tiden. Kim tar sig in i boxen och den andra yttern hinner inte in. När ÖSK:s yttrar har plockats bort genom att hjälpas åt har motståndarna avväpnat ÖSK kraftigt. Med Nordin där kan man väggspela sig vidare något som sker alldeles för sällan. Med tanke på din Barcelona jämförelse som bygger allt sitt spel på just, Väggspel.

Det jag menar är alltså att den offensiva delen som Nordback har ansvar för kan Nordin sköta bättre än Nordback genom att göra sin gubbe och slå avgörande passningar. Sen tror jag att Nordback kan göra det det defensiva arbete som Nordin gör bättre än vad Nordin gör.
Örebro Grixx
2009-07-21 12:31
Jag vill absolut inte ha någon grisfotboll nästa match. Ett spelande lag med aggressivitet och vilja.

Tycker att det var det som mejjade ner oss i Gävle tex. De hade enorm vilja och körde över oss med ett bra spel.

Talade tidigare om att bollen var extra rund i år. BP, Gefle, och Häcken är tydliga tecken och både Trelleborg och vi går bra. Jobbigt för fotbollsverige när samtidigt Djurgården och Hammarby är på fallrepet. Hårdsatsande Örgryte misslyckades totalt ..än så länge med sina värvningar.

Som sagt bollen är rundare i år....eller bollarna eftersom alla spelar med olika.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-21 12:21
Mot Häcken borta måste det bara till 4-4-2 och riktig grisfotboll. Porokara och Kim på topp, in med Per Johansson om han är frisk på vänstermitt.
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-21 12:14
Detta var inte årets första plattmatch, den kom mot Gefle borta, såg precis lika illa ut. Då hade inte oväntat Hammar läst sönder oss. Sedan har det varit enkelt för övriga lag att hänga på.

Tyvärr verkar inte Sixten ha något motmedel, eller också är han för tjurskallig för att ändra, något måste göras taktiskt och det snabbt.

Varje säsong gör ÖSK minst 3 mål i en match, i år har vi inte varit i närheten av det.
Örebro Karlssson
2009-07-21 12:01
jaja, nu tycker jag att vi försöker glömma den här matchen och gå vidare även om det känns tungt. Hoppas Sixten ryter till ordentligt så att spelarna inte blir så bekväma inför nästa match borta mot Häcken.
Örebro MSLink
2009-07-21 11:56
Jag tror att ÖSK vinner på att satsa på säkra pass som inte ger bollen till andra laget som hände ofta igår tycker jag.

Tror också att några spelare skulle få nytta av att sitta på bänken under en match så de kan studera spelplan och fundera över hur de kan utvecklas sig.

Annars är ÖSK på 6:e plats i listan och det är jättebra! Nu gäller det att inte tappa fler poäng.
Örebro Erkan
2009-07-21 11:55
Gårdagens insats var bedrövlig. Spelarkritik OCH tränarkritik! Bytena var väl ingen höjdare om man säger så....varför får vissa va kvar på plan hur dåliga de än är match efter match, förstår inte??

Nåt måste göras. Det är nog de flesta eniga om.
Spelet sista matcherna har inte varit bra alls. Känns som det låst sig totalt.

Igår var ju backlinjen o inte minst målvakten inte alls bra.
Att vi hade problem offensivt är ingen nyhet men defensivt...ajaj!
Örebro deportivista
2009-07-21 11:42
Och sen till del 2 - hur kan ÖSK skapa ett mer varierat anfallspel utifrån den taktik som Sixten kör. Jag tror att det är viktigt att de tre på mitten och de tre anfallarna snarare bör vara mindre specialiserade för att systemet ska bli ännu farligare.

Jämför med Barcelona som spelar med samma grundidé (jag vet, men det gäller att sikta mot stjärnona). Där vi igår spelade med Astvald-Kim-Roni, hade Barca ifjol Messi-Eto'o-Henry. Förutom den uppenbara skillnaden i individuell kvalitet så är det uppenbart att ÖSK:s spelare är MER specialister på "sin" plats medan Barca ofta bytte platser - och då inte bara kantspelarna utan under slutet av säsongen spelade Messi oftast centralt och Eto'o på en kant.

På mittfältet har ÖSK specialisterna Kihlberg (längst bak)-Nordin (spelfördelaren)-Nordback (den löpstarke, som ska in i motståndarnas straffområde). Barca spelade oftast med Touré bakom Xavi och Iniesta, men de kunde också byta platser med varandra vid behov.

Min poäng är att ÖSK behöver inte byta grundsystem men att de olika spelarna i systemet bör uppmuntras till att bli bättre på att växla positioner. Målet ÖSK gjorde igår kom efter att Kihlen plötsligt slog en längre passning och att Roni plötsligt löpte in centralt vilket ställde hela Häckenförsvaret. Jag tror att Sixten jobbar vidare med detta men det kommer naturligtvis att ta tid. En spelare som Per J har också kvaliteter som gör att han kan vara bättre lämpad att kunna spela på flera av de olika rollerna som behövs centralt i framtiden.
Örebro deportivista
2009-07-21 11:30
Vad kul att få sitta och diskutera taktik på forumet. Jag slänger bensin på lågorna och påstår att (a) det är MENINGEN att ÖSK:s offensiva spelare ska vara så långt ifrån varandra som möjligt, och (b) att problemet just nu är att spelarna är FÖR MYCKET specialister. (jag tar det i två olika poster)

När ÖSK anfaller så försöker man i princip bilda en gigantisk diamant på motståndarnas planhalva. Längst fram finns Kim som ska trycka ner backlinjen mot målvakten, yttrarna håller sig längs kanterna, och Kihlberg är 'spetsen' precis framför vår backlinje. Målet är att det ska finnas ytor i mitten av den diamanten där Nordin och Nordback ska kunna avancera in i och komma till skott/spelfördela.

Flyttar man in Nordin permanent precis bakom Kim så kommer motståndarna naturligtvis sätta en spelare där, vilket gör att risken skulle bli att ÖSK:s uppspel inte kommer längre än till Kihlberg/Nordback. Mycket hänger då på Nordins individuella förmåga att skaffa sig ytor och "göra sin" gubbe. Fördelen är att OM bollen lyckas komma högre upp i banan så finns det fler spelare som kan gå på avslut (men då är det bättre att en spelare som är mer lik en anfallare i spelstilen i grunden är bättre lämpad än Nordin).
Örebro Aspen
2009-07-21 11:05
Mitt förslag inför nästa natch till Sixen är
Alvbåge
Anttonen - Almebeck - Wiken - Vovven
Kilen - Per Johansson/Nobbe
Basse - Bedoya/Erik N - Roni
Kim

Fyra nya i startelvan: Anttonen, Basse, Per och Bedoya/Erik N. Förbättrat ? spelsystem.
Basse måste få möjlighet att komma tillbaks till vårens form. Per ersätter Nobbe om han är ok. Bedoya eller Erik ersätter Nordin. Hoppas de nya spelarna kommer att tillföra laget den energi som saknades igår.
Öreskå
2009-07-21 11:01
Det var oerhört stort av kubanerna att vara sådana glädjespridare, som de var, under matchen igår. De och Roni's mål är de enda saker som jag tänker komma ihåg. Forza kubaner!!!
Örebro Kronblom
2009-07-21 10:57
Laget skämde ut sig i går,kan inte finna någon annan förklaring.Wiken och Roni får godkänt,övriga spelare såg fruktansvärt loja och ointresserade ut.Häckens insats ska ej ringaktas men ärligt talat så gjorde ÖSK Häcken bättre än vad de egentligen är som lag.Klarar ÖSK bara att tända till mot lag som AIK och Hammarby?ska väl dock nämnas att jag hade lite farhågor efter matchen mot Trelleborg(där man vann med en hel del flyt)att det kunde bli så här mot Häcken.Nu måste man ta sig i kragen rejält inför returmötet annars är det stor risk att gårdagens match upprepar sig!
Örebro Mazumba
2009-07-21 10:48
Sekt. E
Amen, ösk har det bästa och mest trogna publik i allsvenska, det hoppas jag att spelarna är införstånd med det, Örebro publiken har stötat laget i torrt och våt.
Hela laget med tränare mm ska skämmas för deras agerande igår på plan.vi förtjänar inte detta!
SKÄMS!!!
Örebro Aspen
2009-07-21 10:47
Ser man till spelet de sista sex matcherna (mot MFF, BP, HBK, AIK,TFF och BKH) är det bara en halvlek som är godkänd/bra.
Problemet är att vårat spelsystem har låst sig och i en del matcher inställningen/arbetsinsatsen. Central person för att rätta till detta är tränaren som måste visa flexiblitet i att finna lösningar. Tror också att vissa spelare skulle ha nytta av att sitta vid sidan om i någon match.
Örebro Aspen
2009-07-21 10:34
deportivista//Kan Du utveckla hur Walker ska vara lösningen på vårt anfallsproblem och målet att komma top 5 i AS.
Örebro E.Shams
2009-07-21 10:32

Sven Töle// Kul att fler ser samma sak.

Alla våra offensiva spelare är isolerade ifrån varandra och avståndet till medspelare är för långt. Genom att flytta upp Nordin till en fri roll så kommer Nordin agera som länk mellan mittfält och anfallare, mellan ytteranfallarna osv. Just nu uppfattar jag våra anfallare som isolerade öar. Ett lag bör väl sitta ihop som en kedja vilket jag menar att vi inte gör idag. Det finns en oas mellan våran spets Kim och våra tre mittfältare. Den ytan vill jag att Nordin blir ansvarig för.

Kim kan då enkelt spela tillbaka på Nordin istället för att tvingas skarva bollen till en spelare som inte finns där. Motståndarnas försvar kommer då få en tuffare match då vi får en annan dimension i anfallsspelet. När Kim har spelat tillbaka på Nordin så blir försvararna tvungna att chansa, går de på Nordin så kan luckor uppstå bakom de och Nordin kan frispela en av tre anfallare. Väljer de att inte gå på Nordin och backa istället så kan Nordin sikta och skjuta ostört. Därigenom tvingas motståndarna att ta jobbiga beslut och vi får så många fler alternativ i vårat anfallsspel. Som jag ser det bör vi inte vara nöjda med vårat anfallsspel alls och därmed försöka göra en ändring så vi kan nå en förbättring.
Örebro Sekt. E
2009-07-21 10:00
Bäst igår var klacken som aldrig gav upp. Den enda som spelade upp sig i laget var Wiken, alla andra gick åt fel håll ju längre matchen led.
Örebro Aspen
2009-07-21 09:56
Grohl//Skönt att höra att det inte var kylskåpet. Läste att han hade varit med hela träningen på förmiddagen. Nåväl Erik Nilsson är en fullgod ersättare och han satt på bänken.
Undrar om det inte vore bra att satsa på teambuilding och hårdhetsträning. Tre dagar i skogen med ödlor och ormar till mat som Leif Boork gjorde med sitt hockey-lag.
Örebro Grohl
2009-07-21 09:51
// Aspen

Bedoya var borta igår med skadad fot, borde vara tillbaka till nästa match.. Inte för att Sixten kommer göra en enda ändring i startelvan, men ändå.

För övrigt så hoppas jag verkligen att Häcken valde att byta sida igår efter slantsinglingen, för en så stark sol i ögonen ska inte ett hemmalag utsätta sig för i en halvlek.
Örebro Aspen
2009-07-21 09:47
Sven Töle//Delar din ÅSIKT. Med den som analys kan ÖSK hitta en lösning på problemet.
Vill komplettera med jag tycker att både Nordin och Nobbe inte gör ett tillräckligt bra jobb för tilfället. Tror Sixten har ett stort problem här. Bedoya inte ens med på bänken, är han i kylskåpet? Varför provar inte Sixten att byta Nobbe, ser Sixten något som de flesta i publiken inte ser eller ser inte Sixten det som publiken ser? Fransosen Lennartsson har haft synpunkter på hur det fungerar för Nordin med få mål och inga assist.
Tror det vore bättre för Sixten om fler såg honom som en människa inte en halvgud och hjälpa honom med kritik att göra justeringar i spelsystem. Vi vet från hans tidigare jobb som klubbtränare i Finland att han har svårt med att göra förändringar.
Spelarna bör också ta sig en funderare över sin roll och inställning.
Örebro Grohl
2009-07-21 09:46
Mycket bra skrivet av Uddling(!) idag, ÖSK är för lättlästa och verkar inte kunna variera sitt spel. När det funkar så blir det bra, t.ex. mot AIK i första halvlek. Sen bestämde sig AIK för att sätta hårdare press på kanterna och vips så var vi helt borta ur matchen. Centralt anfaller vi inte alls...

Fy fan att vi inte kunde skjuta ett enda skott på mål i andra halvlek igår gör mig både ledsen och besviken, men framförallt arg... VAD HÅLLER VI PÅ MED?
Örebro deportivista
2009-07-21 09:42
Några kommentarer:

(1) Förväntningar. Visst är det roligare om ÖSK hakar på topplagen, men vi ska inte glömma att vi nu ligger 6:a. Senast ÖSK placerade så högt i allsvenskan var 1998. Det viktigaste än så länge är att laget snabbt tar 10-15 poäng till för att undvika bottenstrid under hösten.

(2) Häcken må vara nykomlingar, men det är ett bra lag. En del kommentarer påminner lite om hur Stockholmslagen "aldrig kan förstå hur man kan förlora mot Örebro"...

(3) Det är tydligt att ÖSK ställde upp med bästa laget för dagen i cupmatchen.

(4) ÖSK kan fortsätta spela 4-3-3 men ändå förändra spelet. Den enklaste lösningen är att ytterforwards går in lite mer centralt eftersom vi har duktiga ytterbackar som kan hålla bredden. Anledningen att man inte gör det är troligtvis för att detta skulle minska möjligheterna för Nordin att få utrymme att vara spelfördelare centralt. Jag tror att vad ÖSK behöver är snarare någon av mittfältarna som i större utsträckning kommer in i straffområdet för att hjälpa Kim. Lösningen skulle då vara att dra tillbaka Nordin i ett tillbakadragen spelfördelar-roll och sätta in Walker eller Bedoya som släpande anfallare framför honom.

(5) Astvald är tveklöst i bättre form än Basse just nu. Jag tror dock tyvärr att det är därför ÖSK:s anfallsspel har haft lite problem. När motståndarna kan fokusera på att plocka bort "bara" Roni och Nordin så finns inte samma ytor som när de också måste oroa sig över Basse - som är bättre än Astvald på att skapa någonting på egen hand (däremot inte sagt att Astvald inte kommer att utvecklas åt det hållet nu när han får speltid).

(6) En anledning till varför Kim är så viktig även om han nu alltsomoftast blir bortmarkerad offensivt - hans storlek gör även gör stor nytta vid motståndarhörnor, etc.
Örebro Sven Töle
2009-07-21 08:49
E.Shams// Jag håller med dig att dagens fotboll kräver specialister. Problemet med Nordin som släpande fw är för dålig bredd i spelet i zonen mellan def mf och Kim. Däremot om ÖSK övergick till att spela 4-2-3-1 skulle en sådan roll passa Nordin.

Det finns, vilket jag ganska ofta till och från nämmnt from senhöstas till nu 2 "problem" eller svagheter i ÖSK offensiva spel. De flesta härinne känner till dem.

1: För brett anfallsspel, dvs för långa avstånd mellan Porokara och Bassonbeng/Astvald. Istället för att hålla bredd på bollsida håller man bredd över hela planen. Detta kombinerat med svaga djuplöpningar centralt ger en mycket isolerad centerforward. De enahanda ofta långa bollarna ut på kanten där ytter (Porokaa som får de flesta) ofta får ta emot med rygg mot mål blir fastlåst och lättläst. Ni som såg matchen såg väl hur mycket närmare Häckens tre offensiva mittfältare låg varandra och hur mycket bättre uppbackning det gav till deras ensamme forward och samspelet mellan dessa fyra. Rena och fina "handbollskombinationer" runt vårt straffområde. Samma när BP var här som spelar på ett liknande sätt.

2: Avsaknad av ett centralt gediget anfallsalternativt. Här är problemet Nordback (förutom generell avsaknad av en riktig vass mittfältare) som jag ser det. Han är i blodet en defensiv mittfältare och skall ligga som sweper bakom en offensiv mittfältslinje precis som Kilen gör. Istället har han fått en tvåvägsroll som egentligen inte passar honom. Lägg därtill en mycket ojämn Nordin på andra sidan som även han egentligen har en tvåvägsroll. Avsaknaden av riktig offensiv kompetens och kreativitet inom denna triangel gör mittfältet till en svag ryggrad bakom anfallarna framåt.

Om man nu nödvändigtvis skall spela men en forward ser jag hellre ett 4-2-3-1 system där Nordback och Kilen tillsammans backar upp en offensiv trio framför sig bestående av Roni-Nordin-Eric som skall minska avstånden mellan sig i bredd rejält. Löpvillighet i både bredd och djup av dessa samt positionsbyten. Det uppbackat av offensiva ytterbackar som är dem som skall slå inspelen och inlägg när sådant används.


Lustigt är att vi härinne har noterat det stereotypa anfallsspelet ända sedan i våras men det är först nu NA på allvar börjar skriva om det.

ÖSK:s anfallsproblem är inte något man kan skylla på Kim eller annan enskild spelare. Då ser man inte skogen för träden. Problemet är främst organisatorisk och rollbaserat kombinerat med passivitet,orörlighet och fantasilöst från spelarhåll.

*** Ovan är en åsikt och inte en sanning ****
Häcken shiva
2009-07-21 07:59
Tack ÖSK-are som kommer in o grattar på vårt forum. Bara att lyfta på hatten och kom ihåg att sista ordet ännu inte är sagt i den här drabbningen ;)
Annons: