/fotboll/osk/forum/5840.aspx/fotboll/osk/forum/5840.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro MSLink
2009-07-21 11:56
Jag tror att ÖSK vinner på att satsa på säkra pass som inte ger bollen till andra laget som hände ofta igår tycker jag.

Tror också att några spelare skulle få nytta av att sitta på bänken under en match så de kan studera spelplan och fundera över hur de kan utvecklas sig.

Annars är ÖSK på 6:e plats i listan och det är jättebra! Nu gäller det att inte tappa fler poäng.
Örebro Erkan
2009-07-21 11:55
Gårdagens insats var bedrövlig. Spelarkritik OCH tränarkritik! Bytena var väl ingen höjdare om man säger så....varför får vissa va kvar på plan hur dåliga de än är match efter match, förstår inte??

Nåt måste göras. Det är nog de flesta eniga om.
Spelet sista matcherna har inte varit bra alls. Känns som det låst sig totalt.

Igår var ju backlinjen o inte minst målvakten inte alls bra.
Att vi hade problem offensivt är ingen nyhet men defensivt...ajaj!
Örebro deportivista
2009-07-21 11:42
Och sen till del 2 - hur kan ÖSK skapa ett mer varierat anfallspel utifrån den taktik som Sixten kör. Jag tror att det är viktigt att de tre på mitten och de tre anfallarna snarare bör vara mindre specialiserade för att systemet ska bli ännu farligare.

Jämför med Barcelona som spelar med samma grundidé (jag vet, men det gäller att sikta mot stjärnona). Där vi igår spelade med Astvald-Kim-Roni, hade Barca ifjol Messi-Eto'o-Henry. Förutom den uppenbara skillnaden i individuell kvalitet så är det uppenbart att ÖSK:s spelare är MER specialister på "sin" plats medan Barca ofta bytte platser - och då inte bara kantspelarna utan under slutet av säsongen spelade Messi oftast centralt och Eto'o på en kant.

På mittfältet har ÖSK specialisterna Kihlberg (längst bak)-Nordin (spelfördelaren)-Nordback (den löpstarke, som ska in i motståndarnas straffområde). Barca spelade oftast med Touré bakom Xavi och Iniesta, men de kunde också byta platser med varandra vid behov.

Min poäng är att ÖSK behöver inte byta grundsystem men att de olika spelarna i systemet bör uppmuntras till att bli bättre på att växla positioner. Målet ÖSK gjorde igår kom efter att Kihlen plötsligt slog en längre passning och att Roni plötsligt löpte in centralt vilket ställde hela Häckenförsvaret. Jag tror att Sixten jobbar vidare med detta men det kommer naturligtvis att ta tid. En spelare som Per J har också kvaliteter som gör att han kan vara bättre lämpad att kunna spela på flera av de olika rollerna som behövs centralt i framtiden.
Örebro deportivista
2009-07-21 11:30
Vad kul att få sitta och diskutera taktik på forumet. Jag slänger bensin på lågorna och påstår att (a) det är MENINGEN att ÖSK:s offensiva spelare ska vara så långt ifrån varandra som möjligt, och (b) att problemet just nu är att spelarna är FÖR MYCKET specialister. (jag tar det i två olika poster)

När ÖSK anfaller så försöker man i princip bilda en gigantisk diamant på motståndarnas planhalva. Längst fram finns Kim som ska trycka ner backlinjen mot målvakten, yttrarna håller sig längs kanterna, och Kihlberg är 'spetsen' precis framför vår backlinje. Målet är att det ska finnas ytor i mitten av den diamanten där Nordin och Nordback ska kunna avancera in i och komma till skott/spelfördela.

Flyttar man in Nordin permanent precis bakom Kim så kommer motståndarna naturligtvis sätta en spelare där, vilket gör att risken skulle bli att ÖSK:s uppspel inte kommer längre än till Kihlberg/Nordback. Mycket hänger då på Nordins individuella förmåga att skaffa sig ytor och "göra sin" gubbe. Fördelen är att OM bollen lyckas komma högre upp i banan så finns det fler spelare som kan gå på avslut (men då är det bättre att en spelare som är mer lik en anfallare i spelstilen i grunden är bättre lämpad än Nordin).
Örebro Aspen
2009-07-21 11:05
Mitt förslag inför nästa natch till Sixen är
Alvbåge
Anttonen - Almebeck - Wiken - Vovven
Kilen - Per Johansson/Nobbe
Basse - Bedoya/Erik N - Roni
Kim

Fyra nya i startelvan: Anttonen, Basse, Per och Bedoya/Erik N. Förbättrat ? spelsystem.
Basse måste få möjlighet att komma tillbaks till vårens form. Per ersätter Nobbe om han är ok. Bedoya eller Erik ersätter Nordin. Hoppas de nya spelarna kommer att tillföra laget den energi som saknades igår.
Öreskå
2009-07-21 11:01
Det var oerhört stort av kubanerna att vara sådana glädjespridare, som de var, under matchen igår. De och Roni's mål är de enda saker som jag tänker komma ihåg. Forza kubaner!!!
Örebro Kronblom
2009-07-21 10:57
Laget skämde ut sig i går,kan inte finna någon annan förklaring.Wiken och Roni får godkänt,övriga spelare såg fruktansvärt loja och ointresserade ut.Häckens insats ska ej ringaktas men ärligt talat så gjorde ÖSK Häcken bättre än vad de egentligen är som lag.Klarar ÖSK bara att tända till mot lag som AIK och Hammarby?ska väl dock nämnas att jag hade lite farhågor efter matchen mot Trelleborg(där man vann med en hel del flyt)att det kunde bli så här mot Häcken.Nu måste man ta sig i kragen rejält inför returmötet annars är det stor risk att gårdagens match upprepar sig!
Örebro Mazumba
2009-07-21 10:48
Sekt. E
Amen, ösk har det bästa och mest trogna publik i allsvenska, det hoppas jag att spelarna är införstånd med det, Örebro publiken har stötat laget i torrt och våt.
Hela laget med tränare mm ska skämmas för deras agerande igår på plan.vi förtjänar inte detta!
SKÄMS!!!
Örebro Aspen
2009-07-21 10:47
Ser man till spelet de sista sex matcherna (mot MFF, BP, HBK, AIK,TFF och BKH) är det bara en halvlek som är godkänd/bra.
Problemet är att vårat spelsystem har låst sig och i en del matcher inställningen/arbetsinsatsen. Central person för att rätta till detta är tränaren som måste visa flexiblitet i att finna lösningar. Tror också att vissa spelare skulle ha nytta av att sitta vid sidan om i någon match.
Örebro Aspen
2009-07-21 10:34
deportivista//Kan Du utveckla hur Walker ska vara lösningen på vårt anfallsproblem och målet att komma top 5 i AS.
Örebro E.Shams
2009-07-21 10:32

Sven Töle// Kul att fler ser samma sak.

Alla våra offensiva spelare är isolerade ifrån varandra och avståndet till medspelare är för långt. Genom att flytta upp Nordin till en fri roll så kommer Nordin agera som länk mellan mittfält och anfallare, mellan ytteranfallarna osv. Just nu uppfattar jag våra anfallare som isolerade öar. Ett lag bör väl sitta ihop som en kedja vilket jag menar att vi inte gör idag. Det finns en oas mellan våran spets Kim och våra tre mittfältare. Den ytan vill jag att Nordin blir ansvarig för.

Kim kan då enkelt spela tillbaka på Nordin istället för att tvingas skarva bollen till en spelare som inte finns där. Motståndarnas försvar kommer då få en tuffare match då vi får en annan dimension i anfallsspelet. När Kim har spelat tillbaka på Nordin så blir försvararna tvungna att chansa, går de på Nordin så kan luckor uppstå bakom de och Nordin kan frispela en av tre anfallare. Väljer de att inte gå på Nordin och backa istället så kan Nordin sikta och skjuta ostört. Därigenom tvingas motståndarna att ta jobbiga beslut och vi får så många fler alternativ i vårat anfallsspel. Som jag ser det bör vi inte vara nöjda med vårat anfallsspel alls och därmed försöka göra en ändring så vi kan nå en förbättring.
Örebro Sekt. E
2009-07-21 10:00
Bäst igår var klacken som aldrig gav upp. Den enda som spelade upp sig i laget var Wiken, alla andra gick åt fel håll ju längre matchen led.
Örebro Aspen
2009-07-21 09:56
Grohl//Skönt att höra att det inte var kylskåpet. Läste att han hade varit med hela träningen på förmiddagen. Nåväl Erik Nilsson är en fullgod ersättare och han satt på bänken.
Undrar om det inte vore bra att satsa på teambuilding och hårdhetsträning. Tre dagar i skogen med ödlor och ormar till mat som Leif Boork gjorde med sitt hockey-lag.
Örebro Grohl
2009-07-21 09:51
// Aspen

Bedoya var borta igår med skadad fot, borde vara tillbaka till nästa match.. Inte för att Sixten kommer göra en enda ändring i startelvan, men ändå.

För övrigt så hoppas jag verkligen att Häcken valde att byta sida igår efter slantsinglingen, för en så stark sol i ögonen ska inte ett hemmalag utsätta sig för i en halvlek.
Örebro Aspen
2009-07-21 09:47
Sven Töle//Delar din ÅSIKT. Med den som analys kan ÖSK hitta en lösning på problemet.
Vill komplettera med jag tycker att både Nordin och Nobbe inte gör ett tillräckligt bra jobb för tilfället. Tror Sixten har ett stort problem här. Bedoya inte ens med på bänken, är han i kylskåpet? Varför provar inte Sixten att byta Nobbe, ser Sixten något som de flesta i publiken inte ser eller ser inte Sixten det som publiken ser? Fransosen Lennartsson har haft synpunkter på hur det fungerar för Nordin med få mål och inga assist.
Tror det vore bättre för Sixten om fler såg honom som en människa inte en halvgud och hjälpa honom med kritik att göra justeringar i spelsystem. Vi vet från hans tidigare jobb som klubbtränare i Finland att han har svårt med att göra förändringar.
Spelarna bör också ta sig en funderare över sin roll och inställning.
Örebro Grohl
2009-07-21 09:46
Mycket bra skrivet av Uddling(!) idag, ÖSK är för lättlästa och verkar inte kunna variera sitt spel. När det funkar så blir det bra, t.ex. mot AIK i första halvlek. Sen bestämde sig AIK för att sätta hårdare press på kanterna och vips så var vi helt borta ur matchen. Centralt anfaller vi inte alls...

Fy fan att vi inte kunde skjuta ett enda skott på mål i andra halvlek igår gör mig både ledsen och besviken, men framförallt arg... VAD HÅLLER VI PÅ MED?
Örebro deportivista
2009-07-21 09:42
Några kommentarer:

(1) Förväntningar. Visst är det roligare om ÖSK hakar på topplagen, men vi ska inte glömma att vi nu ligger 6:a. Senast ÖSK placerade så högt i allsvenskan var 1998. Det viktigaste än så länge är att laget snabbt tar 10-15 poäng till för att undvika bottenstrid under hösten.

(2) Häcken må vara nykomlingar, men det är ett bra lag. En del kommentarer påminner lite om hur Stockholmslagen "aldrig kan förstå hur man kan förlora mot Örebro"...

(3) Det är tydligt att ÖSK ställde upp med bästa laget för dagen i cupmatchen.

(4) ÖSK kan fortsätta spela 4-3-3 men ändå förändra spelet. Den enklaste lösningen är att ytterforwards går in lite mer centralt eftersom vi har duktiga ytterbackar som kan hålla bredden. Anledningen att man inte gör det är troligtvis för att detta skulle minska möjligheterna för Nordin att få utrymme att vara spelfördelare centralt. Jag tror att vad ÖSK behöver är snarare någon av mittfältarna som i större utsträckning kommer in i straffområdet för att hjälpa Kim. Lösningen skulle då vara att dra tillbaka Nordin i ett tillbakadragen spelfördelar-roll och sätta in Walker eller Bedoya som släpande anfallare framför honom.

(5) Astvald är tveklöst i bättre form än Basse just nu. Jag tror dock tyvärr att det är därför ÖSK:s anfallsspel har haft lite problem. När motståndarna kan fokusera på att plocka bort "bara" Roni och Nordin så finns inte samma ytor som när de också måste oroa sig över Basse - som är bättre än Astvald på att skapa någonting på egen hand (däremot inte sagt att Astvald inte kommer att utvecklas åt det hållet nu när han får speltid).

(6) En anledning till varför Kim är så viktig även om han nu alltsomoftast blir bortmarkerad offensivt - hans storlek gör även gör stor nytta vid motståndarhörnor, etc.
Örebro Sven Töle
2009-07-21 08:49
E.Shams// Jag håller med dig att dagens fotboll kräver specialister. Problemet med Nordin som släpande fw är för dålig bredd i spelet i zonen mellan def mf och Kim. Däremot om ÖSK övergick till att spela 4-2-3-1 skulle en sådan roll passa Nordin.

Det finns, vilket jag ganska ofta till och från nämmnt from senhöstas till nu 2 "problem" eller svagheter i ÖSK offensiva spel. De flesta härinne känner till dem.

1: För brett anfallsspel, dvs för långa avstånd mellan Porokara och Bassonbeng/Astvald. Istället för att hålla bredd på bollsida håller man bredd över hela planen. Detta kombinerat med svaga djuplöpningar centralt ger en mycket isolerad centerforward. De enahanda ofta långa bollarna ut på kanten där ytter (Porokaa som får de flesta) ofta får ta emot med rygg mot mål blir fastlåst och lättläst. Ni som såg matchen såg väl hur mycket närmare Häckens tre offensiva mittfältare låg varandra och hur mycket bättre uppbackning det gav till deras ensamme forward och samspelet mellan dessa fyra. Rena och fina "handbollskombinationer" runt vårt straffområde. Samma när BP var här som spelar på ett liknande sätt.

2: Avsaknad av ett centralt gediget anfallsalternativt. Här är problemet Nordback (förutom generell avsaknad av en riktig vass mittfältare) som jag ser det. Han är i blodet en defensiv mittfältare och skall ligga som sweper bakom en offensiv mittfältslinje precis som Kilen gör. Istället har han fått en tvåvägsroll som egentligen inte passar honom. Lägg därtill en mycket ojämn Nordin på andra sidan som även han egentligen har en tvåvägsroll. Avsaknaden av riktig offensiv kompetens och kreativitet inom denna triangel gör mittfältet till en svag ryggrad bakom anfallarna framåt.

Om man nu nödvändigtvis skall spela men en forward ser jag hellre ett 4-2-3-1 system där Nordback och Kilen tillsammans backar upp en offensiv trio framför sig bestående av Roni-Nordin-Eric som skall minska avstånden mellan sig i bredd rejält. Löpvillighet i både bredd och djup av dessa samt positionsbyten. Det uppbackat av offensiva ytterbackar som är dem som skall slå inspelen och inlägg när sådant används.


Lustigt är att vi härinne har noterat det stereotypa anfallsspelet ända sedan i våras men det är först nu NA på allvar börjar skriva om det.

ÖSK:s anfallsproblem är inte något man kan skylla på Kim eller annan enskild spelare. Då ser man inte skogen för träden. Problemet är främst organisatorisk och rollbaserat kombinerat med passivitet,orörlighet och fantasilöst från spelarhåll.

*** Ovan är en åsikt och inte en sanning ****
Häcken shiva
2009-07-21 07:59
Tack ÖSK-are som kommer in o grattar på vårt forum. Bara att lyfta på hatten och kom ihåg att sista ordet ännu inte är sagt i den här drabbningen ;)
Örebro Klackspark!
2009-07-21 07:41
Fan vad tungt att vakna idag, jag är så gränslöst besviken på spelarna. Det verkar som de inte vill (vågar) att vinna? Nu går vi mot en mörk och blåsig höst, med ännu en bottenstrid i faggorna....
Örebro Kajanus
2009-07-21 04:02
Ämne: "Namn: Mazumba ....
Olsen var långt ifrån sämst idag. Han skarvade och var i vägen hela tiden, dock oerhört låst och bevakad. Den stora anledningen till det dåliga uppspelet var Astvald, Nordin och Nobbe. De gjorde inte många rätt idag, synd nog.
Örebro Aleq
2009-07-21 03:15
"Namn: Mazumba Örebro » Svara inlägg
Sänt: 2009-07-20 23:17
kanon match, vi gör allt rätt idag, har bra koll hela matchen, bra inhopp av alla 3 framför allt Walker, det är det man har gått och väntat på, kim gör en kanon jobb, hela mittfältet gör ett enromt jobb och försvaret var felfri. nu har Sixten angenämnt problem inför nästa match, vi har alldels för många bra spela. "

Var det absolut bästa och roligaste jag någonsin läst på ett forum, sarkasm på en mycket hög nivå!

Att Kim Olsen är sämre på att spela fotboll än Nordback är på balett var väl ingen nyhet. Har gått och väntat på en plattmatch vilket verkar vara det som behövs för att folk ska få upp ögonen för den mannen.

Han är nog den ändå fotbollsspelaren som konsekvent i 90minuter lyckas göra ALLT FEL.

Visst Sixten har främjat vår anfallsfotboll och fått oss att börja svära. Men är man så blind så man låter Kim spela oavsett hur dålig han är så kanske jag blir först och säga detta. Men om så är fallet, avgå Sixten.

Orkar inte se en klumpig dansk skjuta mitt ÖSK i sank både sportsligt och ekonomiskt.

Häcken Ramberget
2009-07-21 02:43
Kul match idag och cred till er klack som stannar kvar efter slutsignalen och sjunger flera minuter efter, riktigt starkt!
Örebro Ropesin
2009-07-21 02:06
Kvällens enda skratt kom alldeles nyss. Skön avslutning på intervjun: Johannes: "Ja, nej, vi säger väl så, bye bye". Roni: "Va?" Johannes: "Bye, bye" Roni: "Bye, bye". Haha han är för jävla dålig både på svenska och engelska :)
Örebro Bastard on Parade
2009-07-21 01:21
E.Shams//

Jag vill också ha Nordin högre upp, men frågan är om det kommer funka med att vrida på triangeln som den såg ut under början av förra säsongen. Jag tror nog mer på att flytta upp mittfältet ett snäpp, speciellt Nobbe och Nordin.

Olsen får inget understöd och kantspelarna slickar linjerna lite för mycket så det finns en del taktiska delar att slipa på.
Nytt klipp på FANTV.SE
2009-07-21 01:03
Besviken Porokara efter förlusten: "En dålig match"
Örebro E.Shams
2009-07-21 00:57

Som jag ser det vill jag ha en släpande forward bakom Olsen. Alltså att Nordin spelar betydligt mer offensivt. Nu spelar ÖSK med tre spelare på mitten. Nordin borde frigöra sig från de två övriga och ha en fri roll. När inläggen kommer ska han vara i straffområdet. När uppspel sker på Olsen ska han vara tillgänglig för densamme i form av tillbakaspel. Olsen kan enkelt nicka tillbaka bollen eller spela den tillbaka med fötterna. Alla höjdbollar blir ni i form av direktskarvar vidare där ingen befinner sig.

Han ska dock inte vara en traditionell forward som nästan enbart ska koncentrera sig på anfallsspel utan störa motståndarnas uppspel genom att sätta press på denne. Jag vill alltså mena att Nordin inte ska ingå i den treenighet som finns i dagsläget med de övriga centrala mittfältarna utan han ska befinna sig mellan dessa två och Kim Olsen. På så sätt kan Nordback koncentrera sig på det som är hans styrka (destruktiv, defensiv och löpningar) och Nordin kan koncentrera sig på hans styrkor (konstruktiv, offensiv och göra en gubbe/passa).

Jag tror på speciallister (att man koncentrera sig på det man är bäst på) istället för att man ska göra lite av varje. Därigenom för laget en högre nyttonivå. Ett exempel är Kihlberg, hans uppgifter är anpassade efter hans styrkor. Hade Kihlberg tvingats spela som exempelvis ytterforward så hade hans nyttonivå för laget sjunkit extremt mycket. Därför vill jag att även Nordback och Nordin får mer specifika uppgifter istället för som det är nu.
DrughiBianconeri
2009-07-21 00:48
Tjenare , kolla in länktips och säg till om det fattas något via kommentar , tack ;)
Örebro Bastard on Parade
2009-07-21 00:46
Hemmastarka ÖSK har fått ihop 1 poäng mot BP och Häcken på hemmaplan...

Det är inte bra för hälsan att vara ÖSK-supporter. Här kommer en säsong som ser bra ut, klubben flyter fram till kvartsfinal i Svenska Cupen med ett reservlag och man ligger hyfsat till i Allsvenskan fastän man inte övertygat spelmässigt.

Sedan kommer BK Häcken och ger mig depressioner. Vad är det som händer? Vart fick de luft ifrån? Usch...
Örebro Ösk_#09
2009-07-21 00:18
Mittåt// Hittar inga fel om det med nordback.
Hoppas Bedoya fungerar fullt ut och Får Spela nästa match från start.

Tror det skulle ge han högre självförtroende också för den delen.
Annons: