/fotboll/osk/forum/5819.aspx/fotboll/osk/forum/5819.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Erki
2009-07-28 16:08
Egentligen gjorde ju Bedoya rätt typiska Kim-mål igår. Han höll sig framme på rätt plats och slog in bollarna. Kim fick knappt något understöd som ensam forward och yttrarna fick oftast utmana ensamma utan hjälp från ytterbackarna.

Det var inte bara Bedoyas inhopp som vände matchen, utan att Anttonen och Wowoah började hjälpa Wirtanen och Roni att skapa 2 mot 1 lägen på kanterna, t ex vid Wirtanens inlägg till andra målet. Mittfältet centralt flyttade också upp och gav understöd till Bedoya på ett sätt dom inte gjorde när Kim var på planen.

Givetvis bidrog Bedoyas härliga energi till att lyfta resten av laget, men ÖSK borde kunna spela mer på det här viset även när Kim är på planen.
Olsen vann en del bollar där uppe men det fanns sällan eller aldrig någon som kunde ta hand om andrabollen.

Genom att fylla på med mer folk framåt tappar man kanske en del försvarsmässigt, men det kanske man kan tåla om man istället gör fler mål framåt.
Örebro Chipset
2009-07-28 15:48
Håller med om Kim. Han är inte form helt enkelt. Så här dålig är han inte egentligen. Samma sak var det nog med Nedim. Hans självförtroende var lika med noll under den allsvenska säsongen.

Örebro Chipset
2009-07-28 15:44
Måste passa på att berömma en kille som försvunnit lite bakom Bedoyas prestation. Wirtanen var ju rätt duktig igår också. Han såg förbannad ut hela halvleken och var jävligt ettrig och jobbig att möta för Häcken. Även om hans teknik inte är allsvensk så är det nog han som startar mot ÖIS istället för Astvald/Bassombeng. Det förtjänar han.
Örebro nilsrock
2009-07-28 15:42
Även om Kim inte har varit i toppform direkt så är det lite överdrivet att totalsåga honom. Han är inte den enda som har underpresterat på slutet.

Vi får hoppas att han snart kommer igen eftersom vi inte har något tydligt alternativ på target-positionen.
Örebro Kronblom
2009-07-28 15:35
prasY//nej det tycker jag inte.Halilovic höll inte för Allsvenskt spel men Kim ligger väl på 12 allsvenska mål hitills(förra året inräknat)?Lite rädd att hans säsong 2008 faller i glömska för att han nu i år verkar gå mot en pissäsong!
Örebro Chipset
2009-07-28 15:32
Grohl// Det Berra gjorde riktigt bra igår var att han satte fart på bollen. Enkla, hårda passar som ger medspelare tid och utrymme. Det gjorde att Häcken aldrig hann pressa backlinjen och ÖSK kunde flytta upp för reducering/kvittering. Sen är ju Berra bäst i ÖSK och kanske allsvenskan på att slå långa bollar och det gör ju också sitt. Bollsäkra mittbackar är som sagt viktigt för offensiven. Särskilt när man spelar med ytterslickare och måste vända spelet ofta.

Berra gjorde en snöängel också (som Grixx nämnde) men den kan man nog förlåta honom för. När man ser situationen i efterhand så är han nära att bryta bollen.
Örebro Pras Y
2009-07-28 14:53
Kim luktar Halilovic. Bra första period sen skit pga svag mentalitet.
Örebro Miroslav kuba
2009-07-28 14:48
Ämne: Nobbe är ju avstängd....
aha det hade jag missat tack för info.Ja det kan bli intressant :)
Örebro Kronblom
2009-07-28 14:43
Nobbe är ju avstängd mot örgryte så troligtvis lär Ale vara med från start!
Örebro Miroslav kuba
2009-07-28 14:35
Bedoya kan ju bli en perfekt inhoppare om det går trögt med anfallet. För det är väl lite tidigt att säga att han ska starta för att han gjorde två mål igår.Han hade en ganska tacksam uppgift igår inget att förlora.Dock så lär han väl komma in tidigare mot ÖIS om det är likaläge en bit in i andra halvlek.
Örebro Kronblom
2009-07-28 14:23
Ämne: Under sina 25 minute....
tror att Kim trots att han är helt ur form kan vara ganska säker på sin plats för vem ska ersätta honom?Walker?Staaf på ingång förvisso men är ju ingen targetspelare.Att sätta ordet floppvärvning på Kim är att vända kappan rejält efter vinden,att gå från succé 2008 till flopp 2009?Han har underpresterat helt klart men det är fler faktorer som spelar in,mycket beror på att han har helt annan bevakning på sig från motståndarlagen plus att när han får boll är mittfältet för dåligt på att fylla på och därför blir han isolerad på topp!
Örebro Sven Töle
2009-07-28 14:04
Ämne: Ämne: Som sag....Kerberos // Det med tempo kan ju iofs diskuteras. Barcelona håller ibland oerhört lågt tempo på mittfältet men motståndarna får ändå bara jaga . Någon härinne la upp en länk på det tidigare och de var fantastiska på att skapa trianglar hela tiden. Och sen kommer den där härliga tempoväxlingen plötsligt i sista tredjedelen.

Andra tränare menar att man inte alltid skall spela med one touch för att dra till sig pressen och sedan släppa när ytan öppnat. Men då krävs en duktig spelare.

Det finns också spelare med härligt driv med boll. Och skall de då inte ibland utnyttja det? En sådan var Petter i Hammarby som drev (notera inte dribblade utan drev) förbi ÖSK:s hela mittfält gång på gång. Sixten var imponerad minns jag.

Det viktiga tror jag vad tränarna idag kallar för "possession". Dvs äga och kontrollera bollen. Spelinnehav helt enkelt. Och det kan kryddas med driv, one-touch, tempoväxling, djup osv.

Det är det som jag anser att ÖSK centralt saknar. Våra motståndare styr helt enkelt matcherna. Vi kan förvisso haft ett större bollinnehav vissa matcher men då måste man titta på var vi haft det och hur det användes. Kanske tillät helt enkelt motståndarna det för att de låg lågt?

Titta på Häckens första mål. Påfyllnad med folk, inte särskilt snabbt ändå, men bollen som ett snöre mellan dem, positionsbyten hela tiden. Och så avslutet där Wiken går bort sig. Direkt från instruktionsboken eller?

Däremot bör väl kontring och kontring på kontring gå undan.
Örebro Sersant
2009-07-28 13:34
Ämne: Ämne: Som sag....Man kanske ska tilläga till ditt resonemang (eller Cruyffs) är att för att man ska kunna hålla ett högt bolltempo och få bolltouch så måste det ske väldigt mycket löpningar hela tiden för att öppna passningsalternativ. Detta tycker jag varit problemet iår hur många passningsalternativ har tillexempel Gerzic när han får bollen? Tillslut så måste han springa med bolen.

EDIT: Sogen var sekunden snabbare :P.
Örebro Sogen
2009-07-28 13:34
Kerberos
Visst har du lite rätt, men grejen är att det finns inga pssningsalternativ framåt pga för dåliga löpningar och för dålig rörelse, för långsamt helt enkelt, det är inte med bollen man ska springa snabbt och ta långa löpninga det är utan boll man tar långa löpningar för att ge ytor och passningsalternativ..

DET ÄR DÄR VI MISSLYCKAS!
Örebro Kerberos
2009-07-28 13:19
Ämne: Som sagts tidigare, ....Jag vill bara poängtera en viktig sak som många har fel föreställning om när det gäller speltempo.

Jag brukar citera Cryuff här då jag tycker han är ett geni så här kommer ett citat till:

"Det är inte spelarnas hastighet som bestämmer spelhastigheten; spelets tempo eller rytm. Spelhastigheten blir inte bättre bara för att spelarna springer mycket. Det är bollen som ska ”springa” och ”svettas”."

Hur får man bollen att ha tempo? Jo, helt enkelt genom passningar, problemet jag sett de senaste matcherna är att bollen transporteras till största del på plan genom att en spelare löper med boll, sluta med det och transportera bollen med hjälp av att passa bättre till varandra, jag skulle tro om man räkna på det att långt uppåt 70% av passningarna idag går i sidled eller bakåt, medans sättet bollen transporteras frammåt är när spelaren springer med bollen. Med det menar jag undantaget då man inte orkar springa med bollen och börjar med långbollar på chans till en ensam Kim istället som genväg, det blir inte så mycket av ett sådant spel.
Örebro MACS
2009-07-28 13:17
Vill man vara riktig "Dysterkvist" kan man ju konstatera att Häcken även har hittat svagheter i vårt försvarsspel. Fem insläppta på två matcher (och Alven räddade oss från betydligt fler!) är ju inte så meriterande. Det är i alla fall säkert att många blivande motståndare kommer försöka kopiera Häckens metod att stressa sönder vår lite passiva backlinje.

Får lita på att 6-10 hittar lösningarna!
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-28 13:12
zxcv//

Helt rätt, din elva med 4-4-2 är nästan identisk med min, men jag vill testa Erik Nilsson istället för Kilen en match, Per j istället för Vovven och Berra istället för Wikström.
Örebro Aspen
2009-07-28 13:03
Sogen//Även Sixten kan spåra ur. Se vad han gjorde i cupen.
Örebro chilie
2009-07-28 13:00
Under sina 25 minuter på planen så lyckades bedoya med sina 165 cm(eller hur lång han nu är) lyckas vinna mer på huvudet än kim ohlsen har gjort de tre senaste matcherna. Kanske dax att inse att kim var en flopp värvning som måste börja kämpa för att han ska få spela
Örebro Sogen
2009-07-28 12:56
Som sagts tidigare, problemet sitter i mittfältet, det är på tok för orörligt, Nordin springer bara när han har bollen, Nordback springer hela tiden i samma långsamma tempo (inga tempoväxlingar what so ever) och khilen springer också bara i samma tempo men defensivt för att städa. Detta mittfältet ger inga som hellst offensiv. Ytterforwards slickar mest linjerna inte mycket löpningar tas inåt plan in mot Kim endast ljupled på kanten, för lite fantasi.

Problemet är altså rörelsen, det var altså det som Wirtanen och framförallt Bedoya kom in, med Röresle speed och vilja!

Bedoya måste in på planen han står ju iallafall för rörelsen, ett måste för att vi skall kunna komma igång med vårat spel igen.

Ska bli spännande att se vilken skillnad det blir med Bedoya istället för Nordback mot ÖIS, vi lär få fler offensiva löpningar men tappa lite i kraft på mittfältet istället.

För det råder ingen tvekan om att vi kommer spela samma elva fast med Bedoya mot Nordback och Wirtanen mot Astvald i nästa match, vi vet ju hur Sixten funkar!

Örebro Aspen
2009-07-28 12:23
Det verkar som laget är ur form helt enkelt
Örebro Aspen
2009-07-28 12:05
Sven Töle//Jag tror också att mittfältet bör ses över men också hur vi spelar i anfallet. Modellen med två kantslickare och en centralt funkar inte när Basse inte är i form.
För mittfältets del finns det en del att tillgå i truppen och som är redo för spel :
Ale, Per och Erik
Örebro zxcv
2009-07-28 11:56
vi kanske skulle pröva att gå tillbaks till en 4-4-2 uppställning. Då blir olsen inte lika isolerad.

----------Bedoya---Olsen-----------
Porokara--Kihlen---Nordin----Wirtanen
Wowen------Wiken----Almebäck---Anttonen
--------------Alven----------------
Örebro helldandy
2009-07-28 11:48
ÖSK:s problem ligger för närvarande varken i försvaret eller i anfallet (okej Kim Olsen är inte bra just nu). Det stora problemet är att mittfältet har förbannat svårt att nå upp i allsvenskt tempo just nu. Häckens mittfält var pigga och alerta och kunde snabbt hitta spelvägar både centralt och i djupet. Både när Kilen och Nordin får bollen stannar spelet upp.
Örebro Sven Töle
2009-07-28 11:11
Och i från min soffanalys blir det allt mer klart att det som saknas i ÖSK är ett starkt mittfält. Om man bortser från individuell kritik och istället tittar på lagdelarna i sig själv så är jag allt mer säker.

Mittfältet är backlinjens sköld och anfallets ryggrad. De med starkaste mittfält är oftast i längden det starkaste laget.

Trion Kilen-Nordin-Nordback håller inte i det sättet som ÖSK spelar idag. Det har gett en hyfsad sköld till fyrbacklinjen emellanåt. Men när motståndare sökt ytan och kommit in på den mellan våra backar och mittfältet blir det darrigt.

Men framför allt håller inte trion offensivt. Även Nordin spelar ofta ut till kanten när han inte går rakt på mål för skott. Att skapa en starkt triangel med rörlighet, passninsgspel och tempoväxlingar ser man inte alls eller iaf väldigt sällan. Ofta har också trion stora glapp fram till anfallarna och ger varken centrala forwarden eller ytterforwards (löpa mot dem) understöd.

Jag skulle hellre se en riktig stark mittfältare till ÖSK än en ny forward (som bara skulle bli lika isolerad som Kim). Blir mittfältet starkare, rörligare och mer kreativa kommer också anfallarna få bättre understöd.

Jag är fullständigt övertygad om att mittfältet är ÖSK:s svaga länk.
Örebro skoBe
2009-07-28 11:07
Ämne: skoBe// Är man närst....
Jag är inte ensam om detta som du ser:) det skrivs ju till och med i tidningen om det och som du ser så skriver andra människor det på forumet...att jag får en massa skit bara för att jag är närastående är dåligstil.
Örebro Kerberos
2009-07-28 11:03
Ämne: Ämne: Ämne....
Så sant med Hockeyn, men med tiden tror jag Europa skulle ha svårt att stå emot.

De är grymt duktiga där borta på att producera sport och skapa evenemang, jag har följt NFL i ca 5 år nu och jag tycker att allt de gör är så mycket bättre än här, inte ens Premier League produktionen som gör det bäst här i Europa kan mäta sig med de gör med TV, Arenorna, Före-Efter Match, Branding osv.

Dock tycker jag att vi är bättre med läktarkultur och supporterklackar med sång och fest här i Europa, de verkar mer nöja sig med att ha sina cheerleaders. Sen kan jag tycka att det är lite sjukt att ägaren av laget som vinner super bowl som är den som är först att lyfta bucklan, inte lagkaptenen. Tänk att se t.ex. Berlusconi lyfta CL-bucklan först av alla om Milan skulle vinna Champions League.
Örebro Kronblom
2009-07-28 10:49
Erki//Berra gjorde det han är bäst på:spelade med pondus och på säkerhet.Gjorde inget större väsen av sig men spelade stabilt!
Örebro Sven Töle
2009-07-28 10:47
Ämne: Ämne: Ämne....
Kerberos// I Europa finns inte ett enda riktigt pengastarkt hockeylag. Dessa finns i NHL respektive KHL. När det gäller fotbollen är det annorlunda. Det finns ju riktigt pengastarka lag i europa som jag tror väl skulle kunna konkurrera med en Amerikansk liga om den hypotetiskt sett plötsligt blev populärare än amerikansk fotboll, baseboll och basket. Även EuroAsia delen (europeiska delen av Ryssland) är starka.

Däremot tror jag vi skulle förlora ännu fler spelare eftersom en riktigt stor marknad till skulle öppna sig.
Örebro Kerberos
2009-07-28 10:46
Jag tycker nog att Nordin gjorde en av sina bättre matcher igår och var en av de bästa på plan.

Han var den ende igår som löpte mot och mötte bollhållaren och gav han ett bra passningsalternativ, alla andra matchen igenom sprang hela tiden bort från bollhållaren. Vilket gjorde då att när Nordin fick bollen hade väldigt svårt att spela bollen vidare då alla sprang bort ifrån han, vilket tvingade han att hela tiden att antingen "göra sin gubbe" eller slå bollen långt och högt, som tyvärr inte gick så bra i första halvlek. Det lossnade dock i 2a halvlek med att han lyckades "göra sin gubbe".
Annons: