/fotboll/osk/forum/5818.aspx/fotboll/osk/forum/5818.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro KJ11
2009-07-28 21:10
Löjligt!

Detta fokuserande på att hitta svaga länkar i uppställningen. Trams att hela tiden fokusera på detta.

För första gången har Sportklubben en förhållandevis bred trupp där spelarmaterialet är på den nivån som Örebro behöver för att kunna utvecklas långsiktigt.

Kom ihåg att det är allsvenskan vi talar om och att spelarna inte är på premierleaugenivå.

Truppen behöver arebetsro och med Sixten vid rodret har sportklubben möjlighet att i lagom takt utvecklas till ett lag strax under toppen.

Problemet är att många verkar tro att vi över en natt kan vara jämförbara med välutvecklade storklubbar sedan årtionden.

Sogen// Det var inte länge sedan Antonen gjorde en toppmatch för landslagets räkning.
Bästa laget (för dagen)!
2009-07-28 18:19
Mitt lag mot ÖIS:
Alvbåge
Anttonen, Berra, Almebäck, Wowoah
Gerzic, Kihlberg, Nilsson
Wirtanen, Bedoya, Porokara

Alternativet är att slänga in Per Johansson som mittfältare på bekostnad av Erik Nilsson.

Tror att Kim skulle må bra av att börja en match på avbytarbänken, om inte annat så för hans hälsenors skull...
Örebro Kärrafjorden
2009-07-28 16:56
Ale spelar tretton minuter som toppforward och har tre jättechanser och gör två mål.

Vi har varit på måljakt förut men Kim har knappt kommit till avslut över huvud taget när vi har försökt nå en kvittering eller reducering.

Tycker det säger mer om Kim än om någon annan. Han håller inte måttet helt enkelt. Taskig teknik, dålig form, osnabb ... en typisk ÖSK-center med andra ord.
Örebro Sogen
2009-07-28 16:44
Kerberos
Jaja det e möjligt att Almebäck fick ta mer hand om uppspelen, tänkte egentligen inte så mycket på det då jag inte tyckte att det funkade så bra i 2a heller....
Örebro Sogen
2009-07-28 16:41
svagaste länkarna är ytterbackarnas defensiva kvaliteter, tex kommer båda målen till bakom Antonnen, och jag tror det var minst ett friläge till i 2a som kom på anntonnens kant, och även Henrikssons friläge i första kommer bakom antonnen.

Egentligen så har vi ingen direkt svag länk, vi är ett mittenlag och problemet är väl att vi inte direkt har haft någon riktigt stark länk heller (förutom Alvbåge). Porokara blixtrar till ibland men för sällan, Basse blixtrade till då å då oxå... och det var när dom gjorde det som vi kunde hänga med och vara ett topp 5 lag. Nordin har endast gjort 1 mål å 1 assist i år. Han har altså vart rätt blek offensivt. Kim har inte blixtrat till nångång i år ..... ÄN

Örebro Kerberos
2009-07-28 16:40
Ämne: Ämne: Man ska....
Då förklarade jag mig dåligt.

Jag menade bara att jag tyckte uppspelen fungerade bättre när Almebäck gjorde de, då han valde oftare att gå upp i banan och slå kort, det gjorde att vi lättare fick igång ett konstruktivt spel än med långbollarna.
Örebro Sogen
2009-07-28 16:36
Ämne: Man ska heller inte ....
Du får det att låta som om vi var bra i 2a när wickström var borta. Det var ju egentligen närmare 4-0 än 2-2 igår. Vi gör ett slumpmål när Nordbacksdåliga pass missas av deras back och Wirre får ett bra läge och kan leverera en perfekt pass till Ale. Det är endast efter det målet som vi satsar framåt ordentligt med lite bättre spel.

Vi var fortfarande dåliga i 2a halvlek även om både Wirre och Ale står för två riktigt bra inhopp och får till en liten vändning i spelet.
Örebro Sven Töle
2009-07-28 16:35
Ämne: Egentligen gjorde ju....
Erki // Ja det är sant. I slutet på matchen fyllde ÖSK på med mycket mer folk i anfallet som inte hade gjorts tidigare. Mycket mer folk i boxen också. Jag tänkte på samma sak.
Örebro Kärrafjorden
2009-07-28 16:28
Nobbe är självklart den svagaste länken. Att ens påskina något annat är en skymf mot resten av laget.
Örebro Pras Y
2009-07-28 16:24
Tillsammans med Wiken är Kim svagaste länken i ÖSK.
Förrut var det Samuel men icke desto längre.
Skillnaden mellan igår och våren stavas Basse.
Det är pga av att han går runt skadad som ÖSK blir så förutsägbara.
Örebro Kerberos
2009-07-28 16:17
Man ska heller inte glömma en annan stor skillnad igår i 2a halvlek, att Wikström var skadad.

När Wikström inte fanns på plan i 2a halvek spelade vi med ett annat uppspel, det var mer Almebäck som göra uppspelen istället, han valde oftare än Wikström att gå upp i banan och slå kort pass medan Wikström oftast väljer att slå lång boll till kanterna och när han är på plan är det från han uppspelen till största del börjar, igår kanske var ett bevis för att det är dags för en större variation på det?
Örebro Erki
2009-07-28 16:08
Egentligen gjorde ju Bedoya rätt typiska Kim-mål igår. Han höll sig framme på rätt plats och slog in bollarna. Kim fick knappt något understöd som ensam forward och yttrarna fick oftast utmana ensamma utan hjälp från ytterbackarna.

Det var inte bara Bedoyas inhopp som vände matchen, utan att Anttonen och Wowoah började hjälpa Wirtanen och Roni att skapa 2 mot 1 lägen på kanterna, t ex vid Wirtanens inlägg till andra målet. Mittfältet centralt flyttade också upp och gav understöd till Bedoya på ett sätt dom inte gjorde när Kim var på planen.

Givetvis bidrog Bedoyas härliga energi till att lyfta resten av laget, men ÖSK borde kunna spela mer på det här viset även när Kim är på planen.
Olsen vann en del bollar där uppe men det fanns sällan eller aldrig någon som kunde ta hand om andrabollen.

Genom att fylla på med mer folk framåt tappar man kanske en del försvarsmässigt, men det kanske man kan tåla om man istället gör fler mål framåt.
Örebro Chipset
2009-07-28 15:48
Håller med om Kim. Han är inte form helt enkelt. Så här dålig är han inte egentligen. Samma sak var det nog med Nedim. Hans självförtroende var lika med noll under den allsvenska säsongen.

Örebro Chipset
2009-07-28 15:44
Måste passa på att berömma en kille som försvunnit lite bakom Bedoyas prestation. Wirtanen var ju rätt duktig igår också. Han såg förbannad ut hela halvleken och var jävligt ettrig och jobbig att möta för Häcken. Även om hans teknik inte är allsvensk så är det nog han som startar mot ÖIS istället för Astvald/Bassombeng. Det förtjänar han.
Örebro nilsrock
2009-07-28 15:42
Även om Kim inte har varit i toppform direkt så är det lite överdrivet att totalsåga honom. Han är inte den enda som har underpresterat på slutet.

Vi får hoppas att han snart kommer igen eftersom vi inte har något tydligt alternativ på target-positionen.
Örebro Kronblom
2009-07-28 15:35
prasY//nej det tycker jag inte.Halilovic höll inte för Allsvenskt spel men Kim ligger väl på 12 allsvenska mål hitills(förra året inräknat)?Lite rädd att hans säsong 2008 faller i glömska för att han nu i år verkar gå mot en pissäsong!
Örebro Chipset
2009-07-28 15:32
Grohl// Det Berra gjorde riktigt bra igår var att han satte fart på bollen. Enkla, hårda passar som ger medspelare tid och utrymme. Det gjorde att Häcken aldrig hann pressa backlinjen och ÖSK kunde flytta upp för reducering/kvittering. Sen är ju Berra bäst i ÖSK och kanske allsvenskan på att slå långa bollar och det gör ju också sitt. Bollsäkra mittbackar är som sagt viktigt för offensiven. Särskilt när man spelar med ytterslickare och måste vända spelet ofta.

Berra gjorde en snöängel också (som Grixx nämnde) men den kan man nog förlåta honom för. När man ser situationen i efterhand så är han nära att bryta bollen.
Örebro Pras Y
2009-07-28 14:53
Kim luktar Halilovic. Bra första period sen skit pga svag mentalitet.
Örebro Miroslav kuba
2009-07-28 14:48
Ämne: Nobbe är ju avstängd....
aha det hade jag missat tack för info.Ja det kan bli intressant :)
Örebro Kronblom
2009-07-28 14:43
Nobbe är ju avstängd mot örgryte så troligtvis lär Ale vara med från start!
Örebro Miroslav kuba
2009-07-28 14:35
Bedoya kan ju bli en perfekt inhoppare om det går trögt med anfallet. För det är väl lite tidigt att säga att han ska starta för att han gjorde två mål igår.Han hade en ganska tacksam uppgift igår inget att förlora.Dock så lär han väl komma in tidigare mot ÖIS om det är likaläge en bit in i andra halvlek.
Örebro Kronblom
2009-07-28 14:23
Ämne: Under sina 25 minute....
tror att Kim trots att han är helt ur form kan vara ganska säker på sin plats för vem ska ersätta honom?Walker?Staaf på ingång förvisso men är ju ingen targetspelare.Att sätta ordet floppvärvning på Kim är att vända kappan rejält efter vinden,att gå från succé 2008 till flopp 2009?Han har underpresterat helt klart men det är fler faktorer som spelar in,mycket beror på att han har helt annan bevakning på sig från motståndarlagen plus att när han får boll är mittfältet för dåligt på att fylla på och därför blir han isolerad på topp!
Örebro Sven Töle
2009-07-28 14:04
Ämne: Ämne: Som sag....Kerberos // Det med tempo kan ju iofs diskuteras. Barcelona håller ibland oerhört lågt tempo på mittfältet men motståndarna får ändå bara jaga . Någon härinne la upp en länk på det tidigare och de var fantastiska på att skapa trianglar hela tiden. Och sen kommer den där härliga tempoväxlingen plötsligt i sista tredjedelen.

Andra tränare menar att man inte alltid skall spela med one touch för att dra till sig pressen och sedan släppa när ytan öppnat. Men då krävs en duktig spelare.

Det finns också spelare med härligt driv med boll. Och skall de då inte ibland utnyttja det? En sådan var Petter i Hammarby som drev (notera inte dribblade utan drev) förbi ÖSK:s hela mittfält gång på gång. Sixten var imponerad minns jag.

Det viktiga tror jag vad tränarna idag kallar för "possession". Dvs äga och kontrollera bollen. Spelinnehav helt enkelt. Och det kan kryddas med driv, one-touch, tempoväxling, djup osv.

Det är det som jag anser att ÖSK centralt saknar. Våra motståndare styr helt enkelt matcherna. Vi kan förvisso haft ett större bollinnehav vissa matcher men då måste man titta på var vi haft det och hur det användes. Kanske tillät helt enkelt motståndarna det för att de låg lågt?

Titta på Häckens första mål. Påfyllnad med folk, inte särskilt snabbt ändå, men bollen som ett snöre mellan dem, positionsbyten hela tiden. Och så avslutet där Wiken går bort sig. Direkt från instruktionsboken eller?

Däremot bör väl kontring och kontring på kontring gå undan.
Örebro Sersant
2009-07-28 13:34
Ämne: Ämne: Som sag....Man kanske ska tilläga till ditt resonemang (eller Cruyffs) är att för att man ska kunna hålla ett högt bolltempo och få bolltouch så måste det ske väldigt mycket löpningar hela tiden för att öppna passningsalternativ. Detta tycker jag varit problemet iår hur många passningsalternativ har tillexempel Gerzic när han får bollen? Tillslut så måste han springa med bolen.

EDIT: Sogen var sekunden snabbare :P.
Örebro Sogen
2009-07-28 13:34
Kerberos
Visst har du lite rätt, men grejen är att det finns inga pssningsalternativ framåt pga för dåliga löpningar och för dålig rörelse, för långsamt helt enkelt, det är inte med bollen man ska springa snabbt och ta långa löpninga det är utan boll man tar långa löpningar för att ge ytor och passningsalternativ..

DET ÄR DÄR VI MISSLYCKAS!
Örebro Kerberos
2009-07-28 13:19
Ämne: Som sagts tidigare, ....Jag vill bara poängtera en viktig sak som många har fel föreställning om när det gäller speltempo.

Jag brukar citera Cryuff här då jag tycker han är ett geni så här kommer ett citat till:

"Det är inte spelarnas hastighet som bestämmer spelhastigheten; spelets tempo eller rytm. Spelhastigheten blir inte bättre bara för att spelarna springer mycket. Det är bollen som ska ”springa” och ”svettas”."

Hur får man bollen att ha tempo? Jo, helt enkelt genom passningar, problemet jag sett de senaste matcherna är att bollen transporteras till största del på plan genom att en spelare löper med boll, sluta med det och transportera bollen med hjälp av att passa bättre till varandra, jag skulle tro om man räkna på det att långt uppåt 70% av passningarna idag går i sidled eller bakåt, medans sättet bollen transporteras frammåt är när spelaren springer med bollen. Med det menar jag undantaget då man inte orkar springa med bollen och börjar med långbollar på chans till en ensam Kim istället som genväg, det blir inte så mycket av ett sådant spel.
Örebro MACS
2009-07-28 13:17
Vill man vara riktig "Dysterkvist" kan man ju konstatera att Häcken även har hittat svagheter i vårt försvarsspel. Fem insläppta på två matcher (och Alven räddade oss från betydligt fler!) är ju inte så meriterande. Det är i alla fall säkert att många blivande motståndare kommer försöka kopiera Häckens metod att stressa sönder vår lite passiva backlinje.

Får lita på att 6-10 hittar lösningarna!
Örebro ÖSK-Karl
2009-07-28 13:12
zxcv//

Helt rätt, din elva med 4-4-2 är nästan identisk med min, men jag vill testa Erik Nilsson istället för Kilen en match, Per j istället för Vovven och Berra istället för Wikström.
Örebro Aspen
2009-07-28 13:03
Sogen//Även Sixten kan spåra ur. Se vad han gjorde i cupen.
Örebro chilie
2009-07-28 13:00
Under sina 25 minuter på planen så lyckades bedoya med sina 165 cm(eller hur lång han nu är) lyckas vinna mer på huvudet än kim ohlsen har gjort de tre senaste matcherna. Kanske dax att inse att kim var en flopp värvning som måste börja kämpa för att han ska få spela
Annons: