/fotboll/osk/forum/5796.aspx/fotboll/osk/forum/5796.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Aspen
2009-08-07 12:36
ETT av problemet med de senaste månadernas spel är att Basse varit skadad och därmed otränad. Hans offensiva spel bidrar mycket till att Kim fungerade bättre och till många chanser.
Örebro ÖSK!!
2009-08-07 12:08
Du har så rätt ÖSK-Karl. Spelet har varit under all kritik under en lång tid nu. Betydligt längre än en formsvacka kan räknas som. Visst en bra halvlek mot AIK men innan det hade vi BP hemma som vi kryssade mot. Vi har en seger på åtta matcher. Det är för dåligt med den truppen vi har. Vi supportrar och sponsorer måste få kritisera när truppen underpresterar. Det är inte elak eller farligt med kritik. Det är utvecklande!
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-07 11:19
Skägget//

Jag ser inte det minsta komiska i det tyvärr. ÖSK har varit riktigt, riktigt dåliga sedan första halvlek mot AIK. Öis-matchen går inte att värdera p.g.a motstånd.

Jag anser att vi har en trupp för en tredjeplats, men något är galet och som spelet ser ut just nu är jag glad om vi hänger kvar, otroligt skönt att vi har Alvbåge. Han är skillnaden mellan vår och Gais placering just nu.
AIK Saywee
2009-08-07 10:59
Jag tycker också att det är lite för mycket depp, typ "dä går allriii".

För tusan varför skall inte bolljäv*ln studsa rätt i höst, det är många matcher kvar.

Vi har en bra och bred trupp och tre matcher kan fortfarande betyda nio poäng i en relativt jämn AS, jag förstår inte de som börjar ängslas för nedflyttning eller kval, vi är bara för olika i våra framtidstankar!

OK, det kanske inte blir topp tre som jag tidigare trott, eller topp fem som var målet, men en sjätte placering verkar väl verkligen inte omöjlig, eller det kan ju faktiskt bli ännu bättre?

Jag går och badar, 43 meter till Kattegatts finaste sandstrand, 22 plusgrader i vattnet och som vanligt, kusten är klar ...

FORZA SVARTVITT!
Örebro Sven Töle
2009-08-07 10:44
Han kanske baserar sin syn mer på prestationerna på planen och på massa oavgjorda resultat mot lag han hade förväntat sig att vi skulle slå? Det kan jag allra högsta grad ha förståelse för. Till viss grad är jag själv lika besviken, mer på på spelet kanske än resultaten, även om jag inte hade trodde på en 3:e plats.

Hur som helst, han har rätt till sina åsikter och beskriva sin besvikelse.

Och nu åker jag och badar. So long ;)
Örebro Skägget
2009-08-07 10:41
Det är komiskt- i ena stunden så kräver personer en tredje plats, en månad senare så är samma person glad om ÖSK kommer elva. Det finns inget mellanting, allt är bara svart och vitt (no pun intended.

...och detta med ett lag som har förlorat en! av sina tio senaste ligamatcher.

Vissa här har verkligen en balanserad syn på fotboll... NOT!
Örebro Sven Töle
2009-08-07 10:33
Allt sämre än sexa är stagnation eller regress, oavsett vad man egentligen tycker att truppen borde prestera. Det är odiskutabelt. Vissa är nöjda ändå, vissa blir besvikna, de med högst förväntningar blir mest besvikna. Under alla omständigheter tar fans ut sin frustration eller glädje här. Pga av spel och resultat just nu domineras det av frustration. Det är mänskligt.

3-4 Segrar och bra spel och det kommer domineras av glädje och efori. Sådana är vi, vi fotbollsfans. Även du som inte tror du är sådan ;)

Örebro casse
2009-08-07 10:27
Börjar bli less på allt negativt om truppen, tränare med annat!! Tycker vi ska vara nöjda med en 7 plats, förra året kom vi just 7a med näst intill samma trupp som vi har i år!! Sedan kan jag hålla med om att Nobbe inte kan slå en passning på 5 meter rätt, så ska vi spela offensivt så tycker jag bedoya är ett bättre allternativ då han är en mer spelskicklig! Sedan så tycker jag att det som har fattat oss är en Nordin i bra form, då han är vår viktigast länk i det offensiva spelet. Tycker dock att Sixten har gjort ett kanon jobb med det han har att tillgå utöver startelvan. T.ex. Robert W tycker jag är bedrövligt dålig, men det är ju något de ärvt efter förregående tränare! Får de bort dem så kan de "slussa" in bra talanger som kan föra Ösk framåt!, för samma pengar!
Vart väll iof negativt mot några spelare, men det är bara för att de är kassa!
Örebro Sven Töle
2009-08-07 10:16
ÖSK-Karl//En försäljning av Porokare skulle ge lite? Vi får väl sälja honom till Elfsborg i värsta fall, det är väl inte direkt en konkurrent längre ;)

Annars är det väl att hoppas på ungdomarna (Atsvald,Nilsson,Leonidsson, Jidsjö,Johansson m.fl) och kanske Staaf för 2010.
Ett problem är Berra. Är lite orolig att han meddelar sin agent att han inte vill ha ett år till på bänken.

Går inte Westmans kontrakt föresten ut efter detta år? Jag vet inte om Rosen är mogen för bänken men det känns iaf som om han skulle behöva spela på en högre nivå nästa år för att komma vidare. Än så länge är väl Westman bättre och jag tyckte Westman var förvånansvärt bra i cupmatcherna.

Positivt med Yunus iaf. Signaler att han långsamt men säkert är på G tillbaka till ett bättre tillstånd mår jag bra av att höra.
Örebro Sven Töle
2009-08-07 10:02
Ämne: Sven Töle//
Jag hål....Mike Litori// Ok då, båda halvlekarna ;)
Men man kan ju föreställa sig hur det sett ut på bortamatcherna mot Hamlstad, MFF, IFK m.fl. Lika stor skillnad mellan dem som ÖSK-ÖIS menar jag.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-07 09:45
Sven Töle//

Jag ser också redan fram emot 2010 bara vi klarar oss kvar. Jag skulle direkt ta emot en elfteplats om vi erbjöds den. Frågan är bara var ÖSK har råd att förstärka (Spelarinvest har inga pengar), mittfältare eller tränare?

Saywee/
Önskar jag hade din optimism!
Örebro Aspen
2009-08-07 09:13
Hoppas Sixten satsas på att stärka laget offensivt redan från start mot HIF (=Helsingborg IF). Det duger inte att spela som mot TFF, då måste vi lita på turen för att vinna.
Detta innebär att Bedoya startar på Nobbes plats, ger mer offensiva löpningar, bättre passiningsspel.
Att Basse fortsätter på högeryttern. Under våren var Basse den som kunde göra sin motståndare och låg bakom många mål, frisparkar och hörnor. Ska vi sluta sjunka i tabellen måste Basse komma tillbaks i den formen.
Att Adriano blir centerforward. Mer kraft i agerandet, viker inte ned sig när han blir attakerad. Bra på att spela fotboll med fötterna.
Så får vi hoppas att Wirtanen och Samuel är pigga och krya.
Örebro Mike Litori
2009-08-07 09:05
Sven Töle//
Jag håller inte med. Tycker att ÖIS blev utspelade i hela matchen. Att de fick två flaxmål (ett offside och en målvaktstavla) förändrar inte den bilden.
Örebro Sven Töle
2009-08-07 03:44
Ni tycker ÖIS blev utspelade av ÖSK? Då ska ni tänka på att ÖSK nästan alltid blir lika utspelade i alla bortamatcher, mer eller mindre. Finns dock en skillnad. ÖSK brukar bli helt utspelade i båda halvlekarna. Det blev inte ÖIS. Ligger ÖSK under kan de förvisso trycka upp lite sista kvarten. Men bara om de ligger under.
Örebro Sven Töle
2009-08-07 03:37
Skall bli intressant att se om ÖSK kan upprätthålla ett spel mot HIF nu när de klart är avtrubbade i styrka. Notera att jag skiter i resultatet (vi slutar ändå på placering 8-11) jag vill se ÖSK med bollinnehav, rörelse, mod, intensitet, variation, folk i boxen osv i själva spelet. Ser jag det tänds mycket större hopp, även om vi loosar, än handbollsförsvar, storspel av Alven och att vi dagen efter kan läsa rubriken HIF-Alvbåge 0-0 (eller 3-0). Jag är redan inne på säsong 2010 i mina tankar.
Örebro Sven Töle
2009-08-07 03:29
Att ett lags placering alltid berättar vilken kompetens tränaren innehar behöver inte vara sant. Det kan vara det men måste inte vara det. Lika ofta berättar det om styrelsens kompetens (Som t ex Hammarbys som satt upp hög målsättning med ett dåligt material) eller helt enkelt spelarnas inkompetens. Eller olika kombinationer av allt.
Örebro Yeah
2009-08-07 01:57
Såg att både Gustaf Lundholm och Michael Jidsjö ansluter till ÖSK Ungdom för att få matchning. Det sker redan i morgon mot Adolfsberg.
Örebro Radion
2009-08-07 01:47
AIK Saywee
2009-08-06 23:47
kevinho.sod, bara en reflektion till, varför ställer ni inte alltid över Henke eftersom övriga spelare höjer sig när han är borta?

... för fotboll är ju fortfarande ett lagspel!
AIK Saywee
2009-08-06 23:44
OK, kevinho.sod, du kan skriva och tro vad du vill, men min tro och optimism för en ÖSK-seger på Olympia är inte så speciellt främmande ...

... statistik och historia är totalt och ärligt ointressant för mig just nu.

FORZA ÖSK!
Helsingborg kevinho.sod
2009-08-06 23:39
Mmm, Saywee...och vi har ju verkligen förlorat de matcher Henke inte spelat...eller inte.

Tvärtom har vi lyckats vinna matcher som normalt sett borde ses som klara förluster. Gefle borta och Hammarby borta e två matcher som vi normalt ALLTID förlorar.
Övriga spelare höjer sig när Henke e borta...ÄRLIGT ;)
AIK Saywee
2009-08-06 23:32
Ämne: Trots att HIF förlor....
Rocky Dennis, ryck upp dig lite, vi har ett annat lag 2009!
AIK Saywee
2009-08-06 23:30
Ärligt skrivet, deras gull-Henke är ju inte med och jag tror på en jämn match med bortaseger, det är vad jag tror!
Örebro Rocky Dennis
2009-08-06 23:27
Trots att HIF förlorade efter förlängning och straffar, har lantz och henke borta och kanske inte är supertaggade att möta ett formsvagt (om än lite uppåtgående) örebro, så tror jag att vi kommer få det mycket, mycket svårt på olympia på söndag. De lyckas alltid att inte-förlora mot oss där. Någon som vet när vi vann sist? Känns som att det var längesedan nu. 2007 års match känns väldigt "hif-örebroig". ÖSK spelar bra men förlorar mot ett pissdåligt HIF ändå. Nobbe 1-0 efter dryga 10 minuter, näfver som blir solklart fälld i 25e minuten och hela arenan tystnar och väntar på domarens signal för straff som aldrig kom. Då kändes 3 poäng inte alls omöjliga, ändå förlorade vi med..3-1? 4-1?

Kul att läsa att Yunus sakta men säkert blir bättre. Hoppas det fortsätter såhär. Kämpa vår svartvita hjälte!
AIK Saywee
2009-08-06 23:26
Hammarby IF!
Helsingborg kevinho.sod
2009-08-06 23:25
Och du Saywee....HIF benämns HIF och inget annat. Det e Helsingborgs IF som har patent på varumärket HIF och inte Brajjen eller ngn annan klubb.
Hammarby förening startades 10 år innan innan Helsingborgs IF men deras fotbollssektion startades långt efter vår. Således e vi HIF och de isf HaIF eller vad de vill kalla sig.

Och ja, att kallas oss "HeIF" retar upp en helsingborgare så e det och kände därför att det var på plats med en förklaring hur det ligger till ;)
AIK Saywee
2009-08-06 23:24
0-4 i röven, hehe, vi stressade ÖIS att sätta två i fel bur, ojojoj, det blev 2-2!
Helsingborg kevinho.sod
2009-08-06 23:22
Ämne: Ämne: Grattis....
Nä nä, säger bara som det är, att det var det bästa som kunde hända för ÖSKs del, så enkelt e det.

För nog kan ni behöva lite positiva besked för er del då er form inte e den bästa. "0-4" i röven mot Örgryte e ju inte direkt jättebra ;)

Å andra sidan kanske HIFarna e extremt förbannade efter förlusten idag mot ett fult o tråkigt spelande lag och tar ut sin hämnd mot er....

Den som lever får se.
AIK Saywee
2009-08-06 23:16
Ämne: Grattis ÖSKare---
....
kevinho.sod//
letar du redan nu nervöst efter bortförklaringar till en trolig HeIF-torsk?

Vi är svarta och vita optimister ...

FORZA SVARTVITTT!!!
Örebro Pencing
2009-08-06 23:15
Ämne: Grattis ÖSKare---
....
Jag som hade hoppats på någon ny skada också...

OBS! Ironi!
Annons: