/fotboll/osk/forum/5741.aspx/fotboll/osk/forum/5741.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Johan Böld
2009-08-22 19:57
Jag upplever inte Astvald som en större talang än Erik. Som för dig ÖSK-Karl gjorde Erik ett stort intryck på mig mot Halmstad så länge han orkade. Sedan tappade han märkbart tempo liksom Astvald.

Vare sig Erik, James, Marcus, Berra, eller Jidesjö är startspelare i ÖSK just idag. Det tror jag alla här inne "erkänner". Det stora problemet är hur man skall lösa speltiden för de som aldrig får hoppa in. KIF/Talanglaget är på sikt en för låg nivå även om det kan passa vissa som är på väg upp. Dessutom har vi spelare som Ale och Tommy som står snäppet närmare startelvan än de andra. Både Atsvald och Ale har fått speltid i år. Det måste man tillstå. Sedan har vi ju också spelare som Hasan som måste lida.

- Vad man måste lösa är speltid på relevant nivå för spelarna på position 16 och högre

Men det är bara att inse - Man får ta det goda med det onda. Hitills har Sixten i viss mån presterat resultat med laget. Sen att han aldrig kommer att byta ut någon av sina pusselbitar från start what so ever är hans strategi. Det bara är så. Vare sig man gillar det eller ej. Varenda jävel kan ju se att Nordins spel suger just nu. Men det hjälper inte. Han startar mot Elfsborg.

Vad jag däremot är rädd för, är den frustration det kan skapa hos de spelare som anser att de på träning (finns inga reservmacther att visa det på)
presterar bättre ändå aldrig kommer få spela från start. På sikt brukar det betyda flykt av spelare och att klubben ständigt tvingas rekrytera/plocka upp nya spelare. Hög omsättning med andra ord.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-22 19:34
DaSa//

Det Erik Nilsson visade mot Halmstads A-lag i svenska Cupen borde gjort att han är värd att testa till en början med korta inhopp. Vad gäller Per Johansson och Jidsjö kan man väl inte begära mer än att de gör mål när de fått chansen.

Sistamålet mot Dif mellan Astvald och Per var ju som hämtat ur skolboken.

Att dömma ut en ung talang på det viset du gjorde med Per Johansson är ynkligt Mike Litori.

Ge dig på Kihlström som tål det istället, han körde gåfotboll i båda matcherna mot Häcken och sedan Öis. Han borde varit utbytt i halvtid i samtliga av de tre matcherna om han ens borde fått starta i matchen mot Öis.
Örebro Erki
2009-08-22 19:31
Aspen// Ja, det var ju lite det jag skrev.
Reagerade bara på ÖSK-Karls mening nedanför:

"det är ju hela tanken efter bildandet, sälj för rejäla summor och ta in och utveckla unga spelare. "

Lät lite som att Spelarinvests idé bara var att tjäna pengar på unga spelare. Men visst anade jag att spelarinvest hade mer koll än så ;)
Örebro Johan Böld
2009-08-22 19:30
Apropå ståpäls så är de väl ingen i den nuvarande starttrion på mitten man får det heller av...
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-22 19:26
Aspen//

Klokt skrivet av dig 18:49, vissa tror visst att det regnar manna från himlen över ÖSK, läs Mike Litori, men det gör det tyvärr inte och tar man inte vara på talangerna sitter vi snart i smeten igen. Då måste vi sälja spelare som Alvbåge och Porokara till reapris, precis som förr.
Örebro DaSa
2009-08-22 19:22
Självklart skall inte Spelarinvest styra vilka som skall spela eller ej. Eftersom de mesta (alla?) av spelarförsäljningarna som går till spelarinvest återinvesteras i spelare så är det i klubbens intresse att de får in så mycket pengar som möjligt.

Sen så ligger det i allas intresse att vi får fram egna talanger, för vi kommer aldrig ha råd att köpa in färdiga spelare till alla positioner. Per J och Erik håller kanske inte hög AS klass idag, men speciellt Erik har potentialen att göra det i framtiden om han får speltid. Har svårt att tro att han blir en toppspelare på bänken.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-22 19:21
Erki//

Jag kan försäkra dig om att det du skriver är exakt som Spelarinvest tänker. De tunga investerarna har inte gått in med kapital för att tjäna pengar utan för att bidra till att ÖSK etablerar sig som ett topplag i AS. Men man vill ju naturligtvis inte se pengarna bortkastade genom att spelare kan sticka som bossman eller de med kort kontrakt kvar säljs för billigt. Nu är kassan nästan tom och det är ju självfallet inte bra.
Örebro Aspen
2009-08-22 19:18
Erki//Ska man kunna värva mer rutinerat så måste man gå plus någonstans. På de runinerade spelarna kommer man rimligen inte gå plus. Då återstår att gå plus på de unga eller?
Örebro Erki
2009-08-22 19:13
ÖSK-Karl// Visst måste en del av tanken med Spelarinvest vara att ta in unga, utvecklingsbara spelare och sedan sälja för höga summor. Men jag tycker spelarinvest utöver det måste vara med och värva redan färdiga spelare av högre klass, som man antagligen inte kommer tjäna så mycket på, men som kan lyfta ÖSK till att bli ett topplag.

Spelarinvest borde inte ha som mål att gå så många miljoner plus som möjligt för att man sålt ett antal talanger, utan de borde värva ungt och mer rutinerat för att höja ÖSK från övre mitten till de 4 topplatserna. Givetvis gå plus totalt, men även göra affärer som man kanske inte går plus på.
Örebro Johan Böld
2009-08-22 19:09
Mittåt // Tack för ditt svar. Då förstår jag omständigheterna
Örebro Aspen
2009-08-22 18:49
Anttonen är skör. Man undrar varför han spelade halvskadad i de två sista matcherna före EM-upphållet. Kunde sedan inte träna under hela uppehållet och spela de 3 matcherna efter upphållet.
I interjuv har Nordin sagt att han var ur form före EM-upphållet vilket vi på läktaren kunde se.
Sixten kan förbättra sin coaching och ge yngre spelare chansen oftare. Vi får vara glada att allting kan bli bättre.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-22 18:37
Mike Litori//

Du får ursäkta, jag glömde att Sixten är felfri och talangutveckling inte är något för ÖSK. Kör gubbarna i 90 minuter tills de måste använda rullator.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-22 18:32
Mike Litori//

Vem har sagt att de måste starta? Utan Spelarinvest inga spelare med klass till ÖSK. Har du svårt att fatta eller?

Varför t.ex hyra in en 32-årig brasse som långtifrån imponerar när Jidsjö finns att tillgå, hur tror du talangerna ser på ÖSK som framtidsklubb då? Skärp dig.
Örebro Mittåt
2009-08-22 18:31
Johan Böld// Både Jidsjö och Lundholm är registrerade hos ÖSK Ungdom under hösten. Man har väl gjort bedömningen att de inte har någon möjlighet att få speltid i höst i A-laget och därför har de skrivits över på div 3-laget.

Beträffande James så lånas han ut utan övergångsanmälan som det så vacker heter. Det är samma typ av lån som gäller för Erik och Oskar som lånats ut till KIF. För den typen av utlåning gäller att man kan låna ut max två spelare till samma klubb (totalt max 6 plus en målvakt). KIF kan därför inte låna in James utan att i så fall tvingas avstå från Erik eller Oskar.

När det gäller James har jag dessutom en känsla av att man vill skynda långsamt. Han har varit skadeförföljd hela året och det passar därför säkert bättre att låta honom trappa upp i div 3-laget. Idag spelade han bara 45 minuter för att man inte skulle riskera hans baksidor i onödan.

Den här typen av utlåningar regleras genom att man skickar en lista till SvFF där man namnger de utlåningsöverenskommelser man gjort. Sista dagen för ändringar på dessa listor är den 31 augusti.
Örebro Robban Örebro
2009-08-22 18:24
Ang Frempong, han glänser i Div III men är han något för Allsvenskan, för liten eller?
Örebro Johan Böld
2009-08-22 18:21
Mittåt // Angående att både Frempong och Jidesjö spelar med talanglaget istället för med KIF: Har de bestämt sig för att försöka lyfta talanglaget en division?

(Sen kanske Frempong inte kan spela med KIF pga av reglerna,, har dålig koll. Men jag tycker han är så pass bra att han borde kunna vara inhoppare för Porokara eller iaf spela på en högre nivå än talanglaget. Undrar därför vad orsaken är att ÖSK försöker boosta talangerna)
Örebro Mike Litori
2009-08-22 18:21
ÖSK-Karl//

Vad fan snackar du om? Skall Sixten slänga in unga spelare för att Spelarinvest skall kunna tjäna pengar?

Själv tar Sixten ut det lag han anser bäst lämpat att vinna matcher. Hoppas verkligen inte han har eller tildelas någon agenda från Spelarinvest gällande laguttagningen.

Har sett tillräckligt mycket av Erik Nilsson i Karlslund för att kunna konstatera att han inte är en allsvensk startspelare i mina ögon. Och jag förstår heller inte de som vill ha in honom i laget. Per Johansson är inte någon man får ståpäls av direkt och i rollen som mittfältslöpare och kämpe föredrar jag verkligen Nordback.

Unga spelare skall spela för att de förtjänar det. Som Almebäck och Astvald. Inte kvoteras in för att jämna ut åldersstrukturen i laget.
Örebro ÖSK öster
2009-08-22 18:19
Väldigt kul att se framtiden idag på Behrn Arena. Första halvlek va en fröjd för ögat och Cirkus Frempong va på lysande humör.

Snart sitter vi i bussarna till ellosland. Kommer bli så sjukt fint!
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-22 18:17
Johan Böld//

Ja, basse och Anttonen är riktiga glaslirare, men det borde gå att förebygga?
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-22 18:13
DaSa//

Aspen har helt rätt, kontrakten med spelare vi vill behålla måste förlängas innan det återstår bara ett år, eller vad värre är och som hänt att kontraktet gått ut. Detta är Spelarinvest väldigt kritiska till att det inte sker och milt uttryckt måste Lennart Sjögren skärpa sig rejält.

Om inte så sker och våra bästa spelare kan gå som bossman eller väldigt billigt kommer Spelarinvest att vara ett minne blott, det är ju hela tanken efter bildandet, sälj för rejäla summor och ta in och utveckla unga spelare.

Men då måste även de unga spelarna få mer speltid och då går det kanske inte att ha en tränare som har sin startelva huggen i sten?
Örebro Mittåt
2009-08-22 17:58
ÖSKs talanger tog sig förbi Rynninge idag, men har fortfarande FBK Karlstad och Karlstad BK före sig i tabellen.

Det var just FBK som slog Rynninge med 1-2 trots en rätt massiv hemmapress mot slutet av matchen. KBK slog IFK Ölme med 5-2 efter att ha legat under i halvtid med 0-1.

För ÖSK Ungdom gäller det att vinna alla kvarvarande matcher och hoppas att något av de ledande värmländska lagen snubblar till. Närmast till hands att göra det är nog FBK, sm har en rätt ung och orutinerad trupp.
Örebro SyreAtom
2009-08-22 16:19
Länge sen bedoya bloggade...kommer imorgon kanske?
Örebro Brus-Nilsson
2009-08-22 15:58
Målfest på Behrn Arena!
Örebro Johan Böld
2009-08-22 15:57
Basse verkar också ha lårproblem (som vanligt) och är tveksam mot Ellos. Skulle han spela blir det nog med säkerhet bara 45-60 min.

Om han inte spelar skulle jag hellre se Wirtanen som start på högerflanken med Astvald som inhoppare i andra. Än att Wirtanen går ned och tar backen istället för Ale samt att Astvald startar på kanten.

Är det inte dumt att börja labba med högerbacksplatsen igen? Wirtanen liksom Astvald gjorde ju lyckade inhopp på högerkanten mot Häcken respektive mot DIF

Men vi får se
Örebro Johan Böld
2009-08-22 15:27
Blå Bergen Blues// Det är kanske typ "Leksand syndrom" som ger publiksiffrorna. Dvs laget är inte bara byns utan hela Blekinges lag så folk kommer långväga för att titta.
Örebro Blå Bergen Blues
2009-08-22 15:06
Ämne: Ämne: Laget M....
Jappel// Jag har också förundrats över Mjällby AIF:s enorma publikstöd sett till byns invånarantal. Konstaterade nu i sommar (juni?) att de hade över 6 tusen åskådare i en cupmatch mot AIK och letade då nyfiket upp byns invånarantal vilket enligt Nationalencyklopedin visade sig vara 1.310 personer (visserligen daterat 1993, men det har nog inte ändrat sig så mycket). Som jämförelse hade Pålsboda år 1994 1.660 invånare. Rent matematiskt vore därför MAIF:s publiksiffra mot AIK (på natursköna Strandvallen) som att Pålsboda GoIF drog åttatusen på natursköna IP (bredvid lika natursköna Folkparken)! Pålsboda for Champions League!
Örebro bleke
2009-08-22 15:01
ska bi kul och åka och se ösk vinna mot elfsborg, tror stenhårt på seger, Kim olsen trycker till ett distinkt inspel från porokara :)
Örebro Pintorp
2009-08-22 14:54
Det går inte att lyssna för mycket på "Svartvit är vår kärlek". Skandalöst att inte den figurerar som introlåt på Behrn.
Örebro Johan Böld
2009-08-22 14:25
Wirtanen tillbaka mot Elfsborg. NA tror att han kommer ta tillbaka hö.platsen.
Örebro DaSa
2009-08-22 14:12
Elfsborg borde satsa på att förstärka deras redaktion istället för spelaretrupp, sämre inför-rapport får man leta efter:)
Annons: