/fotboll/osk/forum/5724.aspx/fotboll/osk/forum/5724.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2009-08-24 22:18
Ämne: Ämne: rirobba....
"Djurgår´n åker ur i år ..."
Du hade ett inlägg om att Haginge skulle kanske komma tillbaka om djurgårn åker ur, vete f*n vart det tog vägen ...

... då började denna ramsa/sång eka i mitt huvud, från typ 80- eller 90 -talet, text troligtvis från Solna och musiken, vete 17?!
Örebro Johan Böld
2009-08-24 22:13
Och Gefle vann på ett självmål. Stärker tesen att bra lag har tur och sämre otur
Örebro Johan Böld
2009-08-24 22:12
Men frågan är hur länge MFF, som inte direkt är kända för sitt tålamod, låter Rolle hållas.
Örebro Johan Böld
2009-08-24 22:11
Hehe - Eller Real Madrid - Åtminstone på papperet
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-24 22:08
Johan Böld//

Ja, fast allt bra kan bli bättre ;) Undantaget Barcelona kanske?
Örebro Johan Böld
2009-08-24 22:08
Och Dif:s forum? Vad underbart vi har det egentligen!! :0)
Örebro Johan Böld
2009-08-24 22:06
ÖSK-Karl// Ja, egentligen har vi det rätt bra, trots allt ;)
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-24 22:04
Seniorkuban//

Bajerns forum går inte av för hackor heller och tänk på de krakar som håller på Peking.
Örebro Johan Böld
2009-08-24 22:03
Seniorkuban // Du har rätt. Det är Dantes inferno inne på MFF och höga diskussioner vilka som skall bytas ut, allt ifrån tränarna till sportchefer
Örebro Johan Böld
2009-08-24 21:54
Mittåt// Möjligt, jag länge efterlyst att jag ville att yttrarna skulle växla inåt mera. Tycker ändå Porokara i stort ligger lite för fastlåst. Tycker han skulle försöka variera sig lite också. Inte alltid försöka klacka mellan benen bakåt på backen i ryggen utan vända in istället. Det skulle gör honom mer svårläst och ge mer problem för deras backlinje som måste släppa honom till nästa kille i grannzonen.

Örebro ÖSK KRILLE
2009-08-24 21:47
Varför är inte ÖSK med i en reservlagserie? Om ÖSK ska spela in yngre spelare så måste de få mer speltid! Vi har Marcus Astvald som har fått hyfsat med speltid och han har för det mesta varit bra! Sedan har man Per Johansson, Erik Nilsson & Oskar Johansson! Sedan kanske ÖSK säljer Bertin Zé som jag tycker har potential att bli en riktigt bra mittback. Sedan har ÖSK Simon Leonidsson på ingång nästa säsong.

Våga satsa på de yngre!
Örebro Mittåt
2009-08-24 21:46
Jag tycker att det finns en del tecken på att Sixten fortsätter att utveckla spelmodellen med olika variationer på temat 4-3-3. Jag tänker då främst på hur de Nordback/Gerzic går ut på kanterna medan yttrarna drar sig in centralt.
Örebro Johan Böld
2009-08-24 21:46
Seniorkuban // Nu lär väl Rolle ligga jävligt risigt till
Örebro Seniorkuban
2009-08-24 21:44
Oavsett vad vi tycker om gårdagens match, spelsystem, Sixten, Kilen och och och... kolla på MFF-forumet, det finns alltid dom som har det värre.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-24 21:30
Alan Cork//

Låt oss vara överens om att vi inte är överens ;)

Jag litar inte i samma grad som dig på Sixten. Med en i år förbättrad trupp och avsevärt förbättrad sedan seriestarten 2008 tyckte jag att målsättningen femma var låg. Men som lagen däruppe spelar just nu, undantaget Elfsborg o Kalmar lever mitt hopp om en tredje till femteplats!
Örebro Johan Böld
2009-08-24 21:28
apskallen // Spelsystem kommer och går som mode. 4-3-3 var modernt på 60 talet och fick en renässans med bla DIF början på 2000-talet.

I C.L som senaste åren varit trendgivande i spelsystem, faktist gått om VM/EM på att visa vägen, kunde man se Manchester U, som alltid spelade med två forwards byta till 4-5-1 i CL. Ja, jag tror viss anpassning är nödvändig gentemot evolutionen Nu finns tecken på att Manchester U är på väg att permanenta 5 man på mitten.

Men 4-3-3 måste inte vara omodernt i sig självt. I Brasilien håller man ff fast hårt i 3-5-2 och man mot man spel. Rena stenåldern uttryckte Tom Prahl det nyligen hemkommen därifrån. Ändå vinner Brasilien så många matcher med landslaget.
Barca kör 4-3-3 (om än lite annorlunda än Sixtens modell, en modell jag tycker Sixten hellre ska följa om han envisas med 4-3-3) och vinner också mycket.

En av de stora anledningarna att tex Barca vinner trorts "bara" tre man på mitten är naturligtvis hög individuell skicklighet på spelarna och mycket väloljade lagdelar med ypperligt samspel.

ÖSK har inte den höga skickligheten vare sig individuellt eller som enhet betraktat för att kunna manövrera ut de andra allsvenska lagen med två man mindre centralt. Det är fullständigt uppenbart.

T.o.m i Holland, där föregångaren för Sixtens modell finns, har man börjat fasa ut den.

Tittar man lite på Sixtens historia så hittar man att han fastnade för denna 4-3-3 modell redan runt 2001-2003, säkert påverkad av DIF då. Det har jag hittat intervjuer på nätet om. Jag tycker dock en del vatten runnit under broarna sedan dess och att han inte anpassar laget till hur fotboll spelas nu. Men det är min åsikt. Inte nödvändigvist en sanning.

Jag hittade en äldre intervju från Finland där Sixten i första hand betonar individens utveckling, Alltså att genom att utveckla den individuella styrkan blir kollektivet starkare och att hans fokus ligger på det. Jag vet inte om han fortfarande anser det men jag tycker det märks på spelet. För mycket hänger på att kantspelarana kan utmana och ta sig förbi. Kan de inte de faller mycket av det offensiva spelet.

Hur som helst, min grundläggande uppfattning är att mittfältet är den viktigaste lagdelen. Faljerar den, ja då får backlinje mycket jobb och anfallet inget jobb.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-24 21:24
rirobban//

Skönt att även du insett att Kilen stoppar upp snabba omställningar för oss. Det gör ju inte saken bättre att han numera är en känd filmare inom domarkåren.
Örebro Seniorkuban
2009-08-24 21:21
Ämne: Vi var inte vakna i ....
Såg matchen på Canal+ och jag tycker verkligen Kubanerna gjorde en stark insats, åtminstone som det verkade av tv-ljudet. Tackade spelarna klacken efteråt? Ibland när vi förlorar brukar de vara snabba till omklädningsrummet...
Örebro Alan Cork
2009-08-24 21:21
Ämne: Alan Cork//

Lägg ....
Om man har spelare som är bättre än motståndarna spelar systemet inte så stor roll, en båttre spelare kan "göra" sin motståndare, rör sig bättre, hittar luckor mm mm
Tror du inta att alla system går att läsa sönder ?
Angående talangerna litar jag på att Sixten som ser spelarna i stort sett varje dag gör en korrekt bedömning när det är dags att släppa in dom.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-24 21:05
Alan Cork//

Lägg till sönderläst samtidigt som det är förlegat, en isolerad anfallare för det mesta. Egentligen spelar ÖSK ju mestadels 4-5-1. Mittfältet håller inte måttet, släpp då in talangerna försiktigt till att börja med.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-24 21:02
Oj, oj, oj, missa inte fotbollskväll. Djurgården spelade fullständigt ut ett sönderköpt o skadedrabbat IFK G. Otroligt att inte bollen gick i mål på alla chanser de hade. Bl.a drog Sjölund på från nära håll, bollen gick i ribban, ner på mållinjen (eller in), studsar upp i ribban igen och ner på samma sätt ännu en gång. Men det var bara en i mängden chanser som borde gett en storseger.

Sedan följde jag även Gefle, de imponerade inte och Hammarby var värda oavgjort.
Örebro Alan Cork
2009-08-24 21:01
Lite märkligt att vissa ställer så stora krav och förhoppningar på vårt kära lag. Glöm inte att detta är första året på länge som man inte behöver sitta och vara nervös för att vi ska riskera nedflyttning. Det tar tid att bygga ett lag som kan vara med och slåss i toppen av tabellen.
Med de förhållandevis begränsade resurserna har Sixten och övriga l ledningen gjort underverk !
Matchen igår förlorade vi mot ett lag som spelade ett spel av högsta allsvenska klass, det hade inte varit någon skillnad vilket spelsystem vi än använt, vi hade förlorat ändå. Vi mötte ett lag som var flera klasser bättre, bara att tacka för lektionen och jobba vidare . Glöm inte att vi i våras spelade minst lika bra som Elfsborg på Behrn Arena trots det "förlegade" spelsystemet .

Örebro Mittåt
2009-08-24 20:38
Gefle spelar på hemmaplan som om de vore på bortaplan. Två backlinjer med 4 man och framför dem två defensiva mittfältare. Men omställningarna är farliga.
Forward Kapten Gerrard
2009-08-24 20:19
Dagens sanning!

"Namn: Ropesin » Svara på inlägg
Hemort: Örebro
Sänt: 2009-08-24 15:02:54
Har kritiserat Marcus Avenbrands poängsättning tidigare och måste göra det igen. 5 poäng till Nordin, läste jag rätt? I princip alla man hörde i bussen igår tyckte Nordin var sämst på planen, jag är beredd att hålla med. Tillsammans med Porokara, Wowoah och Wirtanen tillhörde han ÖSK:s svaga del igår. Och även om han inte var allra sämst, så är det ju knappast värt 5 poäng. "

Håller med till 100%

De är grymt störande att se nordin knappt orkar springa och sen får Kihlberg springa extra. Nordin syns knappt i matcherna men viftar ändå med händerna att han ska ha bollen - då tappar han den allt som oftast för att han är så seg.

Räcker inte med att slå en passning o tro att de är bra sen, han är osynlig och totalt överflödig.

In med Bedoya!
Örebro apskallen
2009-08-24 20:19
Det är lite intressant att folk numera påstår att 4-3-3 är föråldrat, det var inte länge sedan man blev idiotförklarad om man kritiserade det...

Man kan dock se det på två olika sätt. Antingen håller man på ÖSK-Karls och Johan Bölds linje om att det är omodernt och dåligt mot lag som spelar 4-2-3-1. Det tankesättet säger indirekt att vi ska anpassa oss efter motståndet, ett tankesätt som i alla fall jag tycker mig se hos de lite sämre lagen som ändå inte anser att de borde föra matchen mot de bättre lagen.

Andra linjen är Sixtens linje. Man har ett spelsystem man tror på och man siktar på att vara så bra att motståndarna tvingas anpassa sig. Mot ett väl fungerande 4-3-3 med vassa anfall längs kanterna står inte det centrala 4-2-3-1 sig särskilt bra, förutsatt att man för matchen förstås.

Vad som är rätt är omöjligt att säga, men vill man ifrån mittlagsmentaliteten känns det ändå rätt att köra på den linje man inom gruppen tror bäst på och som man tror kan ge bäst resultat.
Örebro Johan Böld
2009-08-24 20:11
Gamla köttmursstämpeln som kanske gör det - Ett ryktet som ÖSK effektiv dödat i år....)))))))))))))))))
Örebro Johan Böld
2009-08-24 20:08
Såvitt jag kan komma ihåg har ÖSK i alla tider dragit lite folk borta
Örebro Johan Böld
2009-08-24 20:04
Örebro hade nästa sämsta bortasnittet 2008 (Bara Giffarna drog sämre som bortalag) och 2007 var vi allra sämst
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-24 19:19
Johan Böld//

Håller med dig helt och blev ännu mer övertygad vid disskutioner på jobbet idag. Sixten kör ett föråldrat spelsystem varje match.
Örebro ÖSK-Karl
2009-08-24 19:16
Västbanken//

He,he, nej, källorna sinar aldrig. Tror agenten sliter sitt hår i förtvivlan i sina förhandlingar med fransoserna ;) Slutbudet är lagt och de måste säga ja eller nej innan augusti månad är slut, sedan stänger fönstret.
Annons: